Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בידי תקציב של 80.000 ש"ח לקניית רכב אני מתלבט בין סקודה אוקטביה שנתון 2010 נפח 1.2 tsi לבין הונדה סיויק באותו שנתון אשמח לשמוע המלצות/חסרונות או / וגם על רכבים אחרים בקטגוריה אנא עזרתכם. תודה.

פורסם
מה הדרישות שלך מהרכב? מה שטוב לאחד לא טוב לאחר, בדיוק כמו הריון- לילדה בת 15 זה רע, לאישה בת 30 שמעוניינת להביא ילדים לעולם זה טוב.

כפי שאתה רואה ציינתי שני דגמי רכבים שכבר מראים פחות או יותר את הצרכים שלי,

אני נוסע קרוב ל30.000 בחודש הצורך שלי זה בעיקר נוחות ושהדלק יעלה כמה שפחות,

עד עכשיו החזקתי ברכבים מושכרים כרגע הגעתי למסקנה ששווה לי לקנות מפני שאני מקבל מימון חיצוני.

יש לי ילד בן 7 חודשים כך שאני צריך שיכנס לי גם מזוודה וגם עגלה ושיהיה נוח בישיבה מאחור.

יש שני דברים שקריטים לי הם טיפולים/חלקים וביטוחים וכמה הביטוח של האוקטוביה באמת יותר יקר למי יש ירידת ערך יותר גבוהה ולמי יש פחות שוק ובסופו של דבר גם לשמוע חסרונות של שני הרכבים כי מעלות לא קשה למצוא. תודה לך איתמר

פורסם

אני בעלים של סיויק דור 8 שנת 2006, ואני יכול להגיד לך דבר כזה- שוק היום אין לאף רכב כמעט. הליסינג הרגו את כולם. אי אפשר למכור רכב כמעט היום בלי להתפשר 15-30 אחוזים.

אני מאוד מרוצה מההונדה, המחירון שלה אמנם גבוהה אבל שניסיתי למכור אותה אף אחד לא רצה לדבר איתי לפני שהורדתי 20% מהמחירון, ועוד לפני שסיפרתי שיש לרכב ירידת ערך של 7% ולמען הסר ספק- הרכב שלי במצב מכאני וחיצוני מעולה (תוכל לראות בחתימה תמונות של פרוייקטים שעשיתי לה), יד 2 פרטית עם ק"מ סביר לשנה, צמיגים איכותיים, וטיפולים רק בחברה.

בסופו של דבר החלטתי להישאר עם הרכב כי הוא באמת טוב, צריכת הדלק שלו טובה והוא מאוד נוח (ראה סיקור שלי כאן).

30000 ק"מ בחודש? אתה בטוח שלא התכוונת בשנה? בכל מקרה אם הק"מ שאתה נוסע גבוהה, אני חושב שרכב דיזל/היברידי יתאים לך יותר.

פורסם

ראשית תודה על ההקדשה מזמנך לתגובה.

סיקור מלא ומפורט.

וכן אני התכוונתי 30.000 בשנה. במקרה הטוב.

התחושה שלי אומרת ללכת על ההונדה כי אני יהיה מעוניין לשמור עליה לטווח ארוך. היברידית לא בא בחשבון. וגם לא דיזל.

תכלס. אני עובר ואני רואה שיש לך ניסיון בתחום, השאלה אם תוכל לענות לי על זה: "

יש שני דברים שקריטים לי הם טיפולים/חלקים וביטוחים וכמה הביטוח של האוקטוביה באמת יותר יקר למי יש ירידת ערך יותר גבוהה ולמי יש פחות שוק ובסופו של דבר גם לשמוע חסרונות של שני הרכבים כי מעלות לא קשה למצוא" זה יעזור לי מאוד להחליט מה מבין שניהם. אני בחור צעיר שנפגש המון עם אנשים באוטו ומדבר המון בטלפון ברכב זה המשרד השני שלי והבית הראשון שלי. אני מקווה שעכשיו תוכל לומר לי לדעתך מבינהם עדיף. ושוב שים לב איזה שני רכבים בחרתי זה אומר מבחינתי שאני די מבין בתחום רק שחסרים לי כמה פרטים והמלצות.

ותמשיך לתת מענה פה בפורום אני סמוך ובטוח שאתה פותר להמון אנשים לבטים קשים ומשנה להם מסקנות לא נכונות לנכונות. בהצלחה

:-)

פורסם

קודם כל אני תמיד שמח לעזור :).

תראה, שוק הרכב עובר תהפוכות. אי אפשר לדעת מה יהיה מחר. פעם סובארו הייתה מלכת המכירות. מי שהיה בעלים של סובארו היה מוכר את הרכב תוך כמה דקות מעל המחירון. אחרי זה מאזדה נכנסה לשוק והייתה מלכת המכירות, טויוטה, הונדה, והיום השוק מוצף. ואיפה שיש הצפה בהיצע- ככה המחיר יורד.

להונדה יש שמירת ערך טובה ואמינות טובה, אין ספק. הבעיה שלגביי שמירת הערך וסחירות אי אפשר לדעת מה יהיה מחר. המחירון אמנם גבוהה (שנת 2006 דגם LS עולה כ 52000 ש"ח לפי לוי יצחק) אבל כפי שכתבתי, כשניסיתי למכור את הרכב עוד לפני שנתתי פרטים על הרכב דיברו איתי על 20% מתחת המחירון (וזה לא רק ההונדה, זה כמעט כל הרכבים היום, אני שומע על המון אנשים שיש להם רכבים והם יד ראשונה פרטית וק"מ נמוך מכרו את הרכב מתחת למחירון בכמה אחוזים טובים). יכול להיות שמחר המחירון של ההונדה יתרסק כי הוא גבוהה "על הנייר", ויכול להיות שלא :) קשה לדעת :).

אם הרכב הוא הבית השני שלך, הייתי במקומך בוחר את הרכב הנוח ביותר עבורך, כי לא שווה לרכוש רכב ולהתבאס עליו או לקום עם כאבי גב.

לגביי טיפולים- בינתיים ביצעתי 2 טיפולים לרכב במוסך המורשה, קצת יקר אבל קח בחשבון שאין לרכב רצועת טיימינג שצריך להחליף מה שחוסך עלויות וכאב ראש.

(הטיפול האחרון בוצע לפני 3 שבועות וכלל החלפת שמן, מסנן שמן, מסנן מזגן, נוזל בלמים ושמן גיר ועלה 1100 ש"ח כולל עבודה חלקים ומע"מ).

לגביי ביטוח- אני לא יודע מה המחיר המדוייק אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו, מציע לך לבדוק מול סוכן הביטוח שלך.

החסרון של ההונדה הוא שבבטיחות היא קיבלה רק 4 כוכבים לפני שנת 2009 (לפי EuroNcap) אם כבר אתה קונה את ההונדה סיויק, דאג לרכוש את הדגם בעל 6 כריות אויר.

מציג לך לנהוג על הרכבים כדי לבחון מה נוח לך יותר.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

מדובר על סיויק 4 או 5 דלתות?

4 דלתות מעט חסכונית וזריזה יותר.

ה-5 דלתות מעט נוחה יותר לדעתי במיוחד בכל הקשור למושב ותנוחת ישיבה (מאוד לא מוצלחים ב-4 דלתות), בנוסף ל4 דלתות תא מטען קטן ובעל גישה מוגבלת, בעוד ה5 גדול משמעותית והגישה אליו הרבה יותר נוחה.

בטיחותית, ל-5 לתות ציון עדיף במבחני ריסוק.

תא הנוסעים ב4 והמושב האחורי ב4 דלתות מוצלחים יותר.

סיויק נחשבת אמינה ויחסית שומרת על מחיר.

הסקודה נוחה יותר ומציעה בגאז' עצום עם פתח ענקי ונוח, גם היא, בדומה לסיויק 4 דלתות לא הבריקה במבחני הריסוק.

ברמת הביצועים, כנראה שבתנאי יום-יום האוקטביה לא תיפול מהסיויק, אבל בתנאים קיצוניים יותר הסיויק עדיפה, יש לה יותר הספק והמנוע שלה יודע לעבוד יפה מאוד בטורים בוהים בעוד הTSI בטורים גבוהים קצת נחנק.

בנוסף הגיר בסקודה, שתורם לצריכת הדלק ועובד לא רע לרוב, לפעמים יכול טיפה לרעוד ולעצבן.

בנוסף יש לחקור קצת את נושא אמינות הגיר והמנועים בשנתונים הללו.

פורסם

לדעתי, לא זה ולא זה.

ראשית, לשלם 80K על רכב בן 4 נשמע לי מופרז.

שנית, להונדה תא מטען קטן ולא נוח להטענה.

שלישית, לאוקטביה גיר עם הסטוריה בעייתית (בוודאי בשנים האלה - ואל תרכוש אלא אם מצטרפת לרכב אחריות ל- 5 שנים, כך שתהיה לך עוד שנה של אחריות).

רביעית, אני צריך לחשוב על מה כן :-) אולי איזו סטיישן. אולי פלואנס 2.0 או 1.5 דיזל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש לי סיוויק אקזקיוטיב 2009 כשנה וחצי שרכשתי באוטוסנטר עם אחריות לשנה ועוד חודש אחריות יצרן (הרכב עלה בדצמבר לכביש). בדקתי כל מיני רכבים בהתחלה, I30 שהלך די חזק באותו זמן ובדיוק התחיל להשתחרר לשוק היד 2 בכמויות, פוקוס, 3 וכו' בסוף במקרה הגעתי לסיוויק כי יש מלא כאלה באוטוסנטר (עושים את הטרייד אין של היבואן) ואחרי נסיעה אחת הבנתי שזה הולך להיות הרכב שלי.

לפני שסגרתי באוטוסנטר ניסיתי לחפש קצת בלוחות של יד2 אבל המכוניות שם פשוט עפו. כל מודעה שעלתה לדגם שרציתי (אקזקיוטיב), אחרי יומיים כבר לא הייתה אקטואלית וכולם דרשו מחירון. אני באמת לא יודע מה מצב השוק בפועל כי אני עצמי לא ניסיתי למכור אבל כשחיפשתי רכב, השוק של הסיוויק המאובזרת היה פשוט חבל על הזמן. בסוף קניתי באוטוסנטר כי השגתי שם הנחה נאה, ומצאתי רכב מצויין, והעדפתי את האחריות והכל. למעשה אם אני מסתכל המחירונים עכשיו, המחיר של האוטו שלי היום לא ירד בכלל ממה שעלה לפני שנה וחצי. בכלל. שוב, מדבר רק על מחירון...

מבחינת אמינות אין מה לדבר בכלל, הרכב בן 5 וחוץ מטיפולים שגרתיים לא היה בו כלום, אפילו לא פיפס. כל מי שתשאל אוו על הונדה מבחינת אמינות לא יגיד לך משהו אחר. הטיפולים במורשה יקרים, אפילו יקרים מאוד, במרכזי אפילו טיפ טיפה יקרים יותר (הוא הכי קרוב לבית שלי והשירות שם סבבה אז אני לא מחפש) ואין ספק שאני מרגיש בכיס את ההבדל לעומת הטיפולים ביונדאי שהייתה לי קודם או במחירים שאני שומע במוסכי מאזדה-פורד או טויוטה. מעולם לא סיימתי אפילו את הטיפול הכי קטן בפחות מ-1000 ש"ח אחרי הנחה...

גם הביטוחים שלה יקרים יותר, לא יודע מה גילך ומי אמור לנהוג על הרכב אבל חד משמעית הם יותר יקרים. נראה לי בערך כמו של האוקטביה. אני עושה דרך "קולקטיב" ממקום העבודה אז יוצא לי קצת יותר זול ולא דורשים מיגון חוץ מאימובילייזר אבל כשבדקתי באופן פרטי המחירים היו גבוהים מאוד (5000 וצפונה למקיף וחובה) וחלק אפילו דרשו איתוראן וכו'.

לדעתי (שוב, לדעתי) זאת המשפחתית הכי איכותית והכי אמינה שיש בשוק והיא דרגה אחת מעל כולן. נוחה, גיר-מנוע מצויינים, עם ביצועים מצויינים, בטוחה, מאובזרת, נוחה, תא מטען סבבה לגמרי (מעולם לא היה חסר לי מקום) וגם לדעתי ויזאולית - גם מבחוץ וגם מבפנים - הכי מרשימה, למי שזה חשוב לו... ובאמת שאני לא אומר את זה כאיזה מורעל של הונדה. בכלל לא חשבתי עליה כשהתחלתי לחפש רכב, חשבתי שזה סתם רכב יקר של ערסים מתלהבים שסתם מתומחר גבוה כדי שיחשבו שהוא יוקרתי יותר וכו' וכו', אבל באמת ברגע שאני ואישתי נסענו עליה ידענו שזה הרכב שלנו.

יצא לי להיות באוקטביה *כנוסע* (חבר טוב הוא בעלים של אוקטביה) ואני לא מרגיש שאפשר להשוות. אולי באוקטביה יש איזו תחושה "גרמנית" כזו שאני אוהב מאוד, אבל בת'כלס לא חושב שהיא משתווה לסיוויק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בתור מי שמחפש רכב משפחתי הופתעתי ממחיר הביטוח "עבורי". הדרישות ביטוח של הסקודה בשמיים (עלוקות, איתורן פעיל וכו') ועל גרסת ה COMFORT יש דרישת מיגון יחסית נמוכה (רק קודן) [ באקזקיוטיב יש דרישה לעלוקה על חוטית]

בהשוואה מול המאזדה 3 ספיריט הביטוח של ההונדה קצת יותר זול אבל לדעתי השוויון יגיע מאגף הטיפולים.

אני באופן אישי ממש מתלבט - מדובר על שנתון 2010 בשני המקרים

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הסקודה ידועה כגניבה יחסית ואני חושב שהעלייה במכירות לחברות הליסינג בשנים האחרונות לא משפרת את העובדה הזאת.

אם אתה חובב נהיגה אז לדעתי הספיריט הכי תתאים לך, הייתה אחת יפייפיה למכירה בפורום ממודל 2010, מציע לך אם היא עדיין רלוונטית.

פורסם

מניסיון עם הסיוויק 4 דלתות ls. אני חייב לציין שהרכב שובר את הגב. המושב מאחור צפוף ותא מטען קטן. דווקא אם אתה משרד ממונע על הכביש הייתי מחפש את אוקטביה דיזל . ואל תדאג, לסקודה דיזל טובה יש ביקוש אדיר... יקח זמן עד שתמצא. מצד שני יש סיכוי טוב שגם תוכל למכור אותה מהר ובמחיר גבוהה.

פורסם

save- אני לא יודע מה איתך, אבל אני נוהג על סיויק דור 8 דגם LS כבר שנה וחצי ו- 27000 ק"מ, ואני מאוד מרוצה מהנוחות של המושבים ככה שכניראה מה שנוח עבור אחד לא בהכרח נוח עבור אדם אחר.

• תוכן חדש...