Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו למספר עובדים דרך החברה לגשת לקורס הסמכה של התמ"ת בריתוך לבחירתך: CO2\ארגון\אלקטרודה.

עכשיו, איכשהו הם השיגו את הקורס במחיר ממש מפתה (65% הנחה) ל 7 מפגשים שמתוכם 6 מעשיים וכל מפגש בן 6 שעות.

מצד אחד, אני כן מרתך מדיי פעם בבית סתם בשביל הפאן, אך עדיין אף פעם לא נתנו לי דגשים וכללי אצבע שאני יודע שקיימים.

מצב שני, זאת הוצאה עכשיו של כמה אלפים בכ"ז.

מצד שלישי, זאת עוד תעודה בכיס, והמחיר ממש מפתה.

ניסיתי גם להוציא השתתפות כלשהי מהחברה אך אין שום צ'אנסה. זה רחוק שנות אור מהמקצוע שלי והבוס לא מצא שום תירוץ הגיוני למחלקת כ"א בשביל שהחברה תשתתף :x

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי עוד ידע במשהו שאתה גם ככה מבין בו, יכול רק להוסיף.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

דווקא היום שהשוק רווי באנשים עם תארים מקצועות הכפיים מאוד מבוקשים (צבעים, רתכים, רצפים וכו').

היום חסר אנשים וקבלנים/מפעלים מחפשים אנשים עם ידיים טובות.

פורסם

גם אני מאד אוהב לעבוד עם מתכת (ועץ) בבית, אם הייתה לא האופציה סביר שהייתי הולך על זה למרות, למה לא.

SCANSPEAK

פורסם
דווקא היום שהשוק רווי באנשים עם תארים מקצועות הכפיים מאוד מבוקשים (צבעים, רתכים, רצפים וכו').

היום חסר אנשים וקבלנים/מפעלים מחפשים אנשים עם ידיים טובות.

עד כמה זה מדוייק, וכמה אדם יכול לצפות להרוויח במקצוע כזה? (רתך מתחיל, לדוגמה)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני עשיתי קורס דומה , להשכלה כללית, נחמד מאוד מוסיף גם את הצד התיאורטי וגם את המעשי ,

כמובן כמו כל דבר דורש הרבה תרגול בכדי להגיע לתוצאות טובות

אם יש את הכסף ולא מכביד על התקציב המשפחתי אז לדעתי זה כדאי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
עד כמה זה מדוייק, וכמה אדם יכול לצפות להרוויח במקצוע כזה? (רתך מתחיל, לדוגמה)

לגביי רתך מתחיל אינני יכול לומר לך, אבל לגביי רתך טוב עם נסיון אני יכול להגיד לך שאני שמעתי אישית מכלכלן של חברת בנייה גדולה בדרום שהוא מוכן לשלם משכורת טובה מאוד לרתך טוב שיעשה עבודה טובה (לדעתי הוא כבר מצא, זה היה לפני מס' חודשים).

סתם בשביל הקטע, תנסה לקבל הצעת מחיר לסורגים לבית למשל, או לשער לבית ותראה כמה תשלם על עבודה שהיא לא מצריכה תואר או משהו כזה

אלא ידיים טובות ונסיון.

לדעתי, פותח השרשור יכול ללמוד דברים ולהכין דברים לעצמו כפי שציינתי ובכך לחסוך המון כסף וגם ליהנות מתחביב.

פורסם (נערך)

חבר שלי עבר במסגריה במשך כשנתיים, בהם היה בערך היחיד שם שבאמת ריתך.

יום אחד אמר לי שהוא מעוניין להרשם לקורס ריתוך. חשבתי שהשתגע, הרי לרתך הוא כבר יודע, וגם עושה עבודות טובות.

ואז הסביר לי, שהוא לא רוצה לדעת רק טכניקה, אלא ללמוד ממש את התורה. את הניואנסים שהופכים אדם למקצוען.

כשחזר מהקורס אמר לי שהוא מבין כמה הוא לא ידע שום דבר, גם אחרי עבודה של שנתיים בתחום.

נתן לי גם דוגמא שחקוקה לי בזיכרון אז אשתף:

הוא סיפר שלפעמים היה קורה שלאחר הורדת השלאכה, היה מגלה ששני החלקים לא התחברו, אלא שהתפר התפצל ויש שני סימני ריתוך, אחד על כל חלק.

הוא היה חושב שעשה משהו לא בסדר, והיה חוזר על הריתוך, כשהוא דוחף את האלקטרודה בצורה אגרסיבית כדי לגרום לתפר להווצר בין החלקים, אחרי כזה דבר היה יוצא תפר מאוד מכוער, וגם לא כל כך חזק.

אחרי שחזר מהקורס ידע להסביר שזה קשור לכיוון השטף המגנטי בחומר (או משהו בסגנון), אבל הכי חשוב שהוא למד לפתור את הבעיה בצורה פשוטה וחכמה: להצמיד לאחד מהחלקים חתיכת נחושת.

זה מה שעושה את ההבדל בין מסגר פשוט לבין רתך מקצועי.

לדעתי, אם יש לך את הרצון והיכולת. אל תהסס, גש לבצע את הקורס.

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
חבר שלי עבר במסגריה במשך כשנתיים, בהם היה בערך היחיד שם שבאמת ריתך.

יום אחד אמר לי שהוא מעוניין להרשם לקורס ריתוך. חשבתי שהשתגע, הרי לרתך הוא כבר יודע, וגם עושה עבודות טובות.

ואז הסביר לי, שהוא לא רוצה לדעת רק טכניקה, אלא ללמוד ממש את התורה. את הניואנסים שהופכים אדם למקצוען.

כשחזר מהקורס אמר לי שהוא מבין כמה הוא לא ידע שום דבר, גם אחרי עבודה של שנתיים בתחום.

נתן לי גם דוגמא שחקוקה לי בזיכרון אז אשתף:

הוא סיפר שלפעמים היה קורה שלאחר הורדת השלאכה, היה מגלה ששני החלקים לא התחברו, אלא שהתפר התפצל ויש שני סימני ריתוך, אחד על כל חלק.

הוא היה חושב שעשה משהו לא בסדר, והיה חוזר על הריתוך, כשהוא דוחף את האלקטרודה בצורה אגרסיבית כדי לגרום לתפר להווצר בין החלקים, אחרי כזה דבר היה יוצא תפר מאוד מכוער, וגם לא כל כך חזק.

אחרי שחזר מהקורס ידע להסביר שזה לכיוון השטף המגנטי בחומר (או משהו בסגנון), אבל הכי חשוב שהוא למד לפתור את הבעיה בצורה פשוטה וחכמה: להצמיד לאחד מהחלקים חתיכת נחושת.

זה מה שעושה את ההבדל בין מסגר פשוט לבין רתך מקצועי.

לדעתי, אם יש לך את הרצון והיכולת. אל תהסס, גש לבצע את הקורס.

אכן דברייך מאוד נכונים.

רתך זה אומן ולצערי הדור של הרתכים המקצועיים הולך ומדלל. קורס אכן מקנה ידע והרגלי עבודה נכונים גם מהצד הבטיחותי ולכן אני מאוד

ממליץ למי שמתכוון לרתך לעבור קורס מקצועי.

איזה כייף לי :)

פורסם

ממה שהבנתי: מ 7000 ומשהו+מע״מ זה נוחת ל 2500 כולל מע״מ.

ותודה לשאר המגיבים, נרשמתי.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני סקרן אם מארגני הקורס מעוניינים לפתוח עוד כמה מקומות (או אולי מחזור נוסף) במחיר הזה. נראה לי שאפשר לארגן בקלות עוד עשרה אנשים מכאן ומג'יפולוג שישמחו לעבור את ההכשרה.

פורסם

+1, לדעתי לא תתחרט.

קרוב משפחה שלי נחשב לרתך מקצועי בחברה גדולה במשק, ועשה קורסים מאוד מקיפים בתחום (סך כולל של מעל לשנה או אפילו שנתיים ויותר הכשרה בנוסף לנסיון רב עם הציוד המתקדם ביותר).

ואת כל זה הוא התחיל כרתך פשוט של מיטות ברזל.

בוא נאמר שהמשכורת שלו בהחלט מכובדת. רתך טוב יכול להרוויח 100 ש"ח לשעה ואף יותר מזה.

שים לב שישנם הבדלים בין ריתוך צנרת (למשל) למסגרות. אבל הבסיס הראשוני דומה אך הכיוונים שונים בהחלט.

הקורס בעצם מתכוון למסגרות?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...