Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב היוצא משירות - I30CW (הדור הקודם), בגדול רכב לא רע בכלל שלא ראה מוסך (פרט לתקלה בחיישן ESP) למרות שעבר חיים לא קלים... ה1.6 בכ"ז קטן על הרכב ולצערי אין יבוא של 2.0 ליטר בדגם זה - אחרת היה נבחר.

השאלה בגדול, האם יש מתחרות לפוקוס טורר 2.0, והאם היא הבחירה המומלצת (עם כל מה שאני קורא בפורומים - האמת די מתלבט).

הרכב חייב להיות נח לנהיגה עם ביצועים סבירים+, יש מצב לגיר ידני ולא רק אוט'.

אשמח להמלצת הפורום

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

פורסם

מאזדה 3 עם מנוע 2000 (לא סטיישן)

אופל אסטרה סטיישן עם מנוע 1.4 טורבו וביצועים לא רעים.

הונדה סיוויק טורר ( מנוע 1.8 ) קצת חורגת מהתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני הייתי הולך על מגאן סטיישן. מגיע עם מנוע דיזל בלבד, מאובזר יפה ונוח מאוד. כמובן מומנט של דיזל, תרגיש הבדל רציני לעומת 1.6 בנזין.

פורסם

גם אני הייתי בודק את המגאן דיזל וה-3 אקטיב 2 ליטר.

אוקטביה 1.4 חורגת ב-6,000 ש"ח מהתקציב, היא נוחה, מרווחת ותקבל ביצועים טובים בהחלט.

לגבי הדגם החדש יותר של ה-I30, ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן לפני שאתה פוסל אותו וממליץ אפילו יותר על הסיד סטיישן. שני הרכבים קיבלו גיר עם 6 הילוכים, אוטומטי רגיל ביונדאי ורובוטי כפול מצמדים בקיה. הגירים האלה עושים את ההבדל בעיקר בשיוט שם הסל"ד נמוך יותר והרכב מרגיש רגוע ופחות רועש ו-"עסוק" מהדגמים הישנים עם תיבות 4 הילוכים.

פורסם

ממליץ לך לבדוק את הקיה סיד סטיישן - מכונית מצויינת. הביצועים שלה טובים, ויש לה גיר רובוטי כפול-מצמד מצוין עם 6 הילוכים, כך שהיא אמורה להיות נינוחה יותר מה-i30 הקודמת שלך.הפוקוס 2.0 ל' תהיה נמרצת יותר, מעט נוחה יותר (יתרון קל) ומהנה יותר לנהיגה (הגה משמעותית טוב יותר), אך מאידך תהיה צפופה יותר מאחור. תא הנוסעים בקיה בנוי לתלפיות והוא אחד האיכותיים ביותר בסגמנט.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

^ + 1

במבצע חבר את יכול להשיג את הקיה סיד סטיישן עם מערכת מולטימדיה ב- 117,000 ש״ח (הנחה של 12 אלף ש״ח).

http://www.v-catalog.com/v2/index.php/accounts/hever/114

כמובן שמבחינת ביצועים היא לא תהווה תחרות לפוקוס 2 ליטר ואם זה חשוב לך מאד, רק האסטרה סטיישן תוכל להתקרב לביצועים של הפוקוס.

דרך אגב עד לפני מספר ימים יכולת להשיג את הפורד פוקוס סטיישן מנוע 2 ליטר, במבצע עוד יותר טוב של חבר, הנחה של כ - 13 אלף ש״ח למיטב זכרוני + מערכת מולטימדיה + טיפולים לשלוש שנים חינם. אבל מדובר בדגם הנוכחי לפני מתיחת הפנים שהוצגה בחו״ל ושתחל להימכר בישראל.

ההונדה סיביק סטיישן, מיוחדת בעיצובה ובעלת תא המטען הגדול בקטגוריה. בהחלט אופציה שבאה בחשבון, הביצועים יפים, הגם שלא מגיעים לאלו של הפוקוס 2 ליטר.

אופציה נוספת היא הטויטה אוריס היברידית. הביצועים דומים לאלו של הסיביק, אבל מרווח הפנים צפוף, לדעתי הצפוף בקטגוריה, כאשר רק הפוקוס מתחרה איתה במדד הצפיפות. מצד שני היא סופר חסכונית בדלק ובעלת שמירת ערך כסלע.

דרך אגב במבצע חבר מוכרים את הקיה ספורטז אורבן במחיר של 140 אלף ש״ח בלבד.

הוא מרווח מאד, תא מטען גדול ושימושי, מאובזר מאד ובעל ביצועים חזקים (מנוע 2 ליטר חדש, בעל 166 כ״ס) וכמובן ישיבה גבוהה והרבה יותר רושם מהמתחרות הנ״ל (לדעתי לפחות). בהחלט אופציה סופר אטרקטיבית. הייתי לוקח עליה סיבוב.

דרך אגב גם הקיה סול החדש מוצא חן בעיני במיוחד, רכב ייחודי מאד, מאד מאובזר, מתומחר אגריסיבית ועוד ניתנת עליו הנחה יפה במבצע חבר. רק תא המטען קטן יחסית לסטיישן.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מני, מוכרח לציין שלפני כמה ימים יצא לי לנהוג בסיד דיזל חדשה, ו... כמה רשמים קצרצרים.

- הסיד מאוד נעה בעיצובה החיצוני. ללא ספק נראית טוב ואפילו מרשימה. לטעמי היא נראית אחידה וזורמת יותר בעיצובה מאשר הפוקוס (טרום מתיחת הפנים).

- תא הנוסעים נראה ומרגיש איכותי, אבל ברכב הספציפי נשמעו לא מעט זמזומים (אחרי 7000 ק"מ...). תא הנוסעים נראה מכובד, בלי שטויות או יצירתיות.

- נוחות הנסיעה שלה טובה בהחלט, אבל בהשוואה ישירה אל הפוקוס - הרי שהפוקוס פשוט נוחה יותר בכל מצב, רק שפעולת המתלים בפוקוס רועשת יותר לרב.

- הסיד פחות טובה מהותית בכל הנוגע לסעיף הדינמי אל מול הפוקוס. ההיגוי שלה מחריד (מלאכותי ו"מסטיקי"), הבלמים בסדר, אבל רחוקה מלהיות מהנה.

- הסיד מתעלה על הפוקוס בכל הנוגע למרחב במושב האחורי, יש הרבה יותר מקום. מקדימה - הפוקוס מרגישה מעט יותר מרווחת מאשר הסיד. בפער די זניח.

- המושבים הקידמיים של הסיד איומים ונוראיים. מזמן לא נתקלתי במושבים כל כך לא נוחים, אפילו בנהיגה קצרצרה. יצאתי מהסיד עם כאבים עזים בגב תחתון.

בדומה לאסטרה דיזל, גם הסיד דיזל סובלת מיותר מידי רעשי מנוע - בניגוד לאוקטביה TDI CR למשל. בנוסף, השילוב בין המנוע לתיבה - פלגמטי ואיטי עד מאוד בתגובות. הכל נעשה בצורה איטית, רועשת וחסרת עידון. לא יודע איך מתפקד העסק עם התיבה הידנית, אבל עם התיבה האוט' זה פשוט לא מדהים. לשם השוואה, האוקטביה 1.6TDI CR עם DSG7 - מרגישה עולם אחר לחלוטין בכל הקשור לעידון, אופי המנוע, הביצועים והתחושות הכלליות. כמובן שה-DSG מרגיש טוב ויעיל מהותית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ברשותי פוקוס 2 ליטר סטיישן. רכב חזק, שקט וכיפי לנהיגה אבל.....גיר רועד שהמוסך המרכזי לא מצליח להתגבר על הבעיה (בעיקר בין שני לשלישי. אינני מתייחס לרעידות בזחילה). בנוסף צפוף ביותר עם מחסור חמור בתאי איחסון. לדוגמא , תא כפפות אופקי שברגע שמנסים להוציא משם משהוא, הכל "נשפך" החוצה, אין תאי איחסון נסתרים בתא המטען מתחת לשטיח. בקצרה, אני מאוד לא מרוצה.

פורסם
בקצרה, אני מאוד לא מרוצה.

מאיר שלום,

פתחת ואמרת כי הרכב כייפי לנהיגה, חזק ושקט - אילו בדיוק הדברים שאני מחפש.

אם כך, מדוע אינך מרוצה מהרכב, בגלל הרעידות בגיר או חוסר בתאי אכסון?

(ברור לי ששניהם מציקים, השאלה מה יותר)

תודה!

פורסם

חוסר בתאי איחסון זה דבר שולי. אני לא מרוצה מכרכב עקב הרעידוצ ורעש הגירגור המתכתי שיש לפעמים במעבר הילוכים בין שני לשלישי. גירסאת התוכנה האחרונה מעט שיפרה את המצב אבל זה רחוק מלהיות מושלם. כמובן שהוחלפו מכלולים בגיר והתוכנה עודכנה מספר פעמים אך זה לא עזר.

מי שיכול להתעלם מהרעידות יהינה מהרכב. אני לצערי לא יכול להתעלם וזה מאוד מציק לי.

פורסם

רעשי מתכת בהעברות הילוכים קיימים בכל תיבה רובוטית שפגשתי, בעיקר ב-DSG.

שלי ידנית, כך שאיני סובל מהתופעות הללו (שנכתב עליהן לא מעט. גם הפאוורשיפט, בדומה ל-DSG, לא מושלמת בכל הקשור לאמינות). מעבר לחסרונות שלה (עומס בתא הנוסעים, מרחב פנים מצומצם בהשוואה אל המתחרות, התיבה הרובוטית), הפוקוס מצטיינת בנוחות הנסיעה המצויינת, תא נוסעים שקט למדי והתנהגות מעל כולן - מאוד כיף לנהוג בה. היא יכולה ללמד לא מעט רכבים המוגדרים "ספורטיביים" - את המושג "הנאה מנהיגה" ויכולת דינמית.

עשה נסיעת מבחן ותראה האם היא מספקת לך את הנדרש על ידך. בכל מקרה, קח בחשבון שלקראת סוף השנה - תנחת כאן מתיחת הפנים של הפוקוס. ע"פי הבריטים, יש שיפור במרחב הפנים, שיפור באיכות החומרים ושדרוג המערכת ל-SYNC2 הפך אותה לקלה מהותית לתפעול (הוריד מהותית מעומס הכפתורים). פורד טוענים לשדרוג בנוחות הנסיעה, בידוד והתנהגות הכביש. אבל בכדי לדעת האם אכן יש הבדל - נצטרך להמתין למבחני הדרכים, מה שבטח יקרה תוך חודש / חודשיים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נהג מונית בעל דיזל dsg7 התלונן על הגיר (לעומת ה6), למעשה אסף אותי אחרי שיצא מעוד טיפול אצל צמפיון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא מזמן סיימתי שלוש שנים עם DSG7 (הרכב נמכר) אז נכון החליפו לי קלאצים פעם אחת באחריות וריקול מוח גיר עשיתי יחד עם טיפול. מאז שהרכב נמכר אני כבר שלושה חודשים עם פוקוס 2000 רובוטית ואין יום שאני לא מתגעגע לDSG. לפותח השרשור הייתרון של הפוקוס כמו שרשמו שקט מופתי כולל בנהיגה מהירה,אין כמעט רעשי רוח. לעומת זו אין מצב לסוע עם חלון פתוח יש רזוננס מעצבן. (לא קריטי אבל צריך להתרגל לא לפתוח חלונות) סהכ מהנה לנהיגה. לי הכי מפריע שהרכב מאד צפוף מבפנים,בעיקר אם אתה בקטע של כסאות בטיחות לילדים.

פורסם
לי הכי מפריע שהרכב מאד צפוף מבפנים,בעיקר אם אתה בקטע של כסאות בטיחות לילדים.

אכן זקוק למקום עבור כסא יחיד בשלב זה. אם אינני טועה אין בעיה להציב אחד כזה מאחור ואפילו שניים. מניח כי תתעורר בעיה אם אסיע 2 או לבטח 3 בוגרים מאחור, מה שלא מתוכנן לקרות בשלב הזה (לבטח לא באופן תדיר)

ביררתי היום לגבי אוקטביה 1.4, לצערי קיבלתי תשובה שלילית מחברת ההשכרה שטענה כי יש צורך להמתין ל-2015 - מוזר.

מניח כי יהיה זה שדרוג מה I30CW הקודמת, אפילו אם תא המטען קטן יותר מזה שביונדאי. אני באמת חושב שה- 2.0 ליטר יתן חווית נהיגה טובה יחסית, למרות הגיר הידוע לשמצה.

בכל מקרה, אם יש עוד אופציות שטרם נכתבו, אשמח לקרוא. (לגבי הסיד - פשוט לא לטעמי)

פורסם

אוראל,

אבחנותיך לגבי נוחות הנסיעה וההנאה בנהיגה תואמים את מה שרשמתי מעלה.

לגבי הגיר, לסיד דיזל גיר אוט' פלאנטרי לעומת דגם הבנזין המצוייד בתיבה רובוטית עם מצמד כפול 6 הילוכים. לעומת ה-DSG, התיבה של קיה רהוטה יותר (היא כמעט לא מתבלבלת במהירויות זחילה), אך החלפות ההילוכים איטיות יותר. במכונית משפחתית, אני חושב שהתיבה של קיה מבצעת טוב יותר מזאת של VAG, במכונית ספורטיבית, ה-DSG המהירה תהיה עדיפה (מבחינתי, רק ידני...)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...