Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת שמן מנוע ..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הוולווליין, אכן כן,משיחה שלי עם בכיר בחברה,(חבר ילדות)נאמר לי מפורשות שהוולוולין הינו שמן ממוחזר,מה שלא יאמרו לך בשום מקום.....(מעניין למה לא מזכירים את זה)....

אני אישית לא נוגע ולא נגעתי בשמן הזה מעולם.

למר בחור, אני מסכים איתך שעליו להחליף שמן ליותר איכותי,אולי אף לנסות לצמיגות 20W50, להזיק זה לא יזיק.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לגבי הוולווליין, אכן כן,משיחה שלי עם בכיר בחברה,(חבר ילדות)נאמר לי מפורשות שהוולוולין הינו שמן ממוחזר,מה שלא יאמרו לך בשום מקום.....(מעניין למה לא מזכירים את זה)....

אני אישית לא נוגע ולא נגעתי בשמן הזה מעולם.

למר בחור, אני מסכים איתך שעליו להחליף שמן ליותר איכותי,אולי אף לנסות לצמיגות 20W50, להזיק זה לא יזיק.

אם התכוונת אלי, אני כבר משתמש ב-20-50.

באף סוג אחר של שמן שמילאתי (קסטרול, STP, LM וכדומה ששמתי בעבר, לא הייתה לי בעייה שמייד לאחר המילוי יש בעייה של לחץ שמם בסרק (כשהמנוע+שמן חמים בטמפ' עבודה)..

זה קרה לי לראשונה, עם שמן בן פחות משבוע, רק עם חברת וולוליין... (את דרגת האיכות המדוייקת, כפי שמופיעה על האריזה אני אוכל לתת מחר, אם תתעניינו - אני יודע רק שזה SJ, את יתר האינפ' תהיה לי מחר)...

השאלה הייתה, אם כדאי להחליף לגמרי שמן (וגם פילטר, ששמתי חדש כאמור), או להוסיף תוסף כלשהו ע"מ להסמיך את השמן החדש?

חבל לי על הכסף! :-(

וה-5 ק"ג וולוליין, עלו 60 ש"ח טיבין ותקילין...

ביאוס!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אם התכוונת אלי, אני כבר משתמש ב-20-50.

באף סוג אחר של שמן שמילאתי (קסטרול, STP, LM וכדומה ששמתי בעבר, לא הייתה לי בעייה שמייד לאחר המילוי יש בעייה של לחץ שמם בסרק (כשהמנוע+שמן חמים בטמפ' עבודה)..

זה קרה לי לראשונה, עם שמן בן פחות משבוע, רק עם חברת וולוליין... (את דרגת האיכות המדוייקת, כפי שמופיעה על האריזה אני אוכל לתת מחר, אם תתעניינו - אני יודע רק שזה SJ, את יתר האינפ' תהיה לי מחר)...

השאלה הייתה, אם כדאי להחליף לגמרי שמן (וגם פילטר, ששמתי חדש כאמור), או להוסיף תוסף כלשהו ע"מ להסמיך את השמן החדש?

חבל לי על הכסף! :-(

וה-5 ק"ג וולוליין, עלו 60 ש"ח טיבין ותקילין...

ביאוס!

...יש משהו מסריח בשמן הזה וולווליין !

תלונות נוספות בקשר לשמן וולוולין יתקבלו בפורום בברכה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לידיעתך: כל השמנים בארץ, הישראליים ותוצרת חוץ שאתה קונה במחירים "נוחים" הינם שמנים ממוחזרים! או שמנים שחיי המדף שלהם 3-4 שנים.

אם תשלם יותר ,והרבה יותר למשל, תקבל שמן איכותי יותר עם חיי מדף סבירים, אף על פי שאין ביקורת על כך!!!!!

בעבר הקרוב מכרתי כאלה, והתעמקתי בעניין! ואני לא ילד...

ולא חייבים להחליף,אפשר לנסוע גם 20000 ק"מ...

אני עונה לאלה שאיכפת להם קצת יותר מהממוצע...

פורסם

מה ההשלכות של מעבר מ 20W50 ל 10W40 וההיפך?

במה ה 10W40 יותר טוב מה 20W50 ?

ודבר אחרון, מהו שמן איכותי בעניך והאם השימוש בו מורגש באיזו שהי צורה?

פורסם

FIZE, אתה טועה. 10-40 דליל יותר.

בראש הפורום הטכני יש שרשור "דביק" עם לינקים למאמרים ומידע שימושי.

יש שם הודעה של איציק.נ. עם לינק לאתר המסביר את הערכים של צמיגות השמן ועוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה שאתה מתכוון זה שה 20W50 כשהוא חדש,סגור בקופסא, הוא יותר סמיך מה 10W40 אך לאחר ההורקה למנוע,לאחר זמן מה שהשמן בתוך המנוע, ה 20W50 נעשה דליל עם הזמן,אף יותר מה 10W40 שצמיגותו לא משתנה ?

משתמע מדבריך שה 10W40 עדיף על ה 20W50 בכל מצב ולכל רכב.

ד"א ,אלו חברות שמנים נחשבות איכותיות בענייך?

פורסם

סוף סוף הובנתי כהלכה ושלא באשמתך... גם בשרשור של איציק, ורואים שהוא מבין עניין ברמה גבוהה,

נכתב וניתן להבין שבכל צורה שהיא להשתמש ב-10W40 , ולא צריך לשבור את הראש יותר...

לגבי חברות, האמת קשה לסמוך על מישהו בשוק הפרוץ הזה!! אני ב-zx 1.6 94 משתמש בוולווליין 10W40

כמו שהמוסך שלי משתמש כבר שנים,ואין שום בעיה. אבל זה לא אומר שזה השמן הכי טוב, בכלל לא...

אני חושב שהשמנים הישראליים מותאמים למזג האוויר ולתנודות בהם, יותר מכל שמן אחר.

אבל שוב גם חברת ביטוח, זה לא דבר בטוח...

נקודת המחשבה שלי: שמן זול - הוא שמן יקר בסופו של דבר...רק אל תקנה בתחנות הדלק!

זה יקר פחד ללא הצדקה!

תשתדל שיהיה כתוב בדרגת איכות השמן: CL/SL או CJ/SL ואז אתה הכי קרוב לאיכותי!

אפשר לנשום...סיימתי...

פורסם
20W50 אינו שמן סמיך! הוא המימי ביותר מכל שמני המנוע! ומתאים בעיקר למנועים הישנים יותר,

או לאלה המעבדים שמן כרוני רק משיקולים כלכליים!

ואם כבר משתמשים בו , בעיקר באזורים חמים, כדאי להחליפו כל 5000 ק"מ +-.

?Fize, sorry my friend, but I have seen so many mistakes in one post for a while... do you know what the numbers of the oil mean

The lower the numeric value is the thinner the oil is, it means lower. viscousity, so 20W50 is a lot thicker than say, 5W30

Do you know why THICKER oil is good for older engines and for hotter climates? with older engines, the rings don't seal as goodwith the thinner oils, meaning that some oil will get in the cylinder and the motor is going to burn the oil, this is why with older engines you would use thicker oils. With hotter climates, you will need higher viscousity of the oil because of operating tempertures of the motor and the oil temperture that is simply going to be lower, that is why in cold countries where there's snow you will see people switching to lower viscousity oils for the winter time - for example, a car that you would use 5W30 in the summer, you would switch to 0W20 when it gets really cold, otherwise the viscousity will be to high at cold start and it will cause higher wear of the motor

:roll: Sorry man, you really need to learn a bit better before you're posting

.Moti

פורסם
20W50 אינו שמן סמיך!?????? הוא המימי ביותר מכל שמני המנוע!????? ומתאים בעיקר למנועים הישנים יותר,

או לאלה המעבדים שמן כרוני רק משיקולים כלכליים!

ואם כבר משתמשים בו , בעיקר באזורים חמים, כדאי להחליפו כל 5000 ק"מ +-.

בצע חיפוש ולמד יותר-מה שכתבת כאן שגוי!!!! .

ניצן

פורסם
בצע חיפוש ולמד יותר-מה שכתבת כאן שגוי!!!! .

ניצן[/quote

...ניראה לי ניצן שמרגע זה השרשור יתארך , ויתפוס תאוצה ויתארך , ויתפוס שיא

בתור השרשור הארוך ביותר בפורום עד היום!

מגיע לפורוםFIZE , מהצפון , ומנפץ מיתוסים , לגבי איבות ותכונות של שמן מינרלי,

20/50 לעומת שמן חצי סינטטי, 10/40 , לגבי תכונותיו המשתנות עם מזיגתו למנוע,

ומצפה שנקבל זאת, לא ניראה לי שמישהו לא יבוא , ויוכיח, שהכל פיקציה,

וההר הוליד עכבר, וכל מה שידענו, עד היום ,על שמן 10/40 ועל שמן 20/50 נשאר

כמו שהיה!

המשך יבוא..

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

"ומתאים בעיקר למנועים הישנים יותר,

או לאלה המעבדים שמן כרוני רק משיקולים כלכליים!"

אני מכיר שמנים 20W50 שעולים לפחות כמו החצי סינטטים או אפילו יותר - ראה לדוגמא AGIP או LM.

משתמע מדבריך שהשמן יועד רק למי שאין לו כסף בגלל שהאוטו שלו אוכל שמן בכמויות,אז בשביל להוסיף כל הזמן ולמלא את החסר,עדיף להשתמש ב 20W50 כי הוא יותר זול....

ממש לא ניראה לי כל התאוריה המעניינת הזאת,היות ואני כן משתמש בשמן 20W50 בסובארו לאונה 93,והרכב לא אוכל שמן בכלל,עד היום לא היו לי שום בעיות עם זה.

פורסם

??M&T, is 20W50 the manufacturer's recommendation

If not, you can switch to the manufacturer's recommendation (which is probably for thinner oil) and make your engine more lively and get a little more horsepower out of it, thicker oil is harder on the oil pump and 20W50 is really thick

I really have no idea why it seems like so many of you guys are using super thick oil, gets me kinda puzzled here, thicker oil isn't better for your motor unless you're burning oil and you want to seal the rings better

.Moti

פורסם

עכשיו אני כבר לגמרי מבולבל....

20W50...10W40.....

כל אחד אומר משהו אחר....כרגיל,אף אחד לא יודע בוודאות.

ומזה שמן15W40 ?

פורסם

צר לי אם הבנת מדבריי שאני מתקיף ,חס וחלילה,אם פגעתי אני לוקח את דבריי בחזרה,כל מה שהתכוונתי לומר זה שפשוט כל מה שטענת זה בניגוד מוחלט למה שחשבתי עד היום,או בניגוד למה שאחרים חושבים ולכן העלת לי השערות,אולי 20W50 לא מתאים למנוע שלי ,אולי צריך משהו אחר.

לגבי 20W50, עד היום חשבתי שהוא יותר סמיך ויותר מתאים אך הינה באה הטענה ש 10W40 יותר טוב בכל מצב ולכל רכב (חוץ מאלו שטוחנים שמן כמו דלק...).

אז מה בעצם יותר טוב? ואיפה עומד בכל אלו 15W40?

איך זה שכולם טוענים שדווקא ה 20W50 יותר מתאים לרכבי סוף שמונים,תחילת 90 , קרבורטור....

אם תעשה חיפוש תמצא המון טענות בעד ונגד,אך בתכלס,לאף אחד אין תשובה חד משמעית...וחבל.

• תוכן חדש...