Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הדברים היותר חשובים שמצאתי לנכון ומקרב את האנשים אליי הוא העובדה שהם מצאו מישהו שיקשיב להם, קרב את האנשים שלך אליך, שאל לבעיותיהם, לפעמים המפלט הקטן הזה או העצה הקטנה שתאיר לבנאדם את היום תהפוך אותו לאדם שמח יותר ויעיל יותר.

צריך לדעת לשחרר, יש ימים שאנשים קמו על צד שמאל, אם אתה רואה שיש בנאדם תותח שהיום בא בחצי כוח, עזוב אותו בשקט במידה וזאת נפילה לגבי יום ספציפי, נפילה עליו תגרור כדור שלג.

אם אתה יכול להקל על האנשים שלך, עשה את זה, בין אם לקחת עבודה קטנה במקומם, אם יש לך זמן, או לשחרר אותם לכוס קפה או סיגריה.

אל תהיה עצבני, תהיה נינוח, תראה שהכל בשליטה, אם יש לך פערים בידע השתדל להשלים אותם, תפגין מקצועיות ומקצוענות.

שמור על יחסי האנוש עם האנשים שלך, כבד אותם, הבוקר טוב של מנהל לפעמים עושה דברים אחרת.

אל תראה את האנשים שלך כרובוטים, אנושיות היא משהו שחשוב לזכור, גם בלחצים של תפוקה.

אל תתנהג כמו בצבא, ופתאום לפני ביקורת תשחק אותה עובד טורבו עושה הכל לבד, תן לאנשים שלך את הקרדיט ועבוד רגיל, במידה ויהיו ריג'קטים תהיה אחראי לדברים ופעל לתקנם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ציינו פה הרבה דברים נכונים, אני אתן לך את הדגשים שלי:

1.אנושיות- אותם אלה שאתה עתיד לנהל הינם בני אדם, תתייחס אליהם בכבוד, תיהיה קשוב אליהם, תנסה לשים לב למצב הרוח הכללי שלהם (למשל עובד שעובר תקופה לא קלה בחיים, לא "בושה" להציע לו עזרה).

במסגרת אנושיות אני אציין דבר נוסף- לכל עובד יש את היתרונות והחסרונות שלו, אופי שונה, טמפרמנט שונה וכן הלאה, לעיתים אתה עלול להתקל במצב שהערת משהו לעובד והוא מגיב לך בצורה חריפה וכדומה- לא תמיד צריך להגרר עם העובד לעימות רק כדי להראות לו שאתה "הבוס", לעיתים החוכמה של מנהל היא ללמוד את האנשים והתגובות שלהם, להעיר כשצריך ולזרום הלאה כשצריך.

זה מבחינתי ה"לב" של העניין, שהעובדים שלך ידעו שיש להם מנהל שהוא "בנאדם".

2.אצבע על הדופק- כמעט בכל צוות עובדים יהיה איזה עובד אחד שהוא "מוביל" והיתר בגדול נגררים אחריו.

"מוביל" משחק לשני כיוונים, זו יכולה להיות הובלה חיובית של הצוות וזו יכולה להיות הובלה שלילית של הצוות, עובד כזה שיבחר בהובלה "שלילית" עלול לדפוק לך את כל הצוות ולכן אתה צריך להיות עירני למה שיוצא למוביל הזה מהפה כי הוא בפירוש יכול לחרבן לך את העבודה, חשוב לטפל בזה.

3.היית מפקד בצבא?- מצויין, עכשיו תעשה סינון והתאמות של הפיקוד הצבאי לניהול האזרחי, העובדים שלך אינם חיילים ואם תתייחס אליהם כאל כאלה אתה עלול להיות בבעיה.

אני אוהב להשתמש בניהול "נייטרלי", כלומר כזה שדברים מתנהלים לא מתוך "פחד" או "שימוש בכח הסמכות" (שמאוד אופייניים לצבא) אלא ניהול שמתבסס על הבנת הדברים.

ברוב הפעמים העובדים שלך לא צריכים לדעת "הכל" אודות משימות או מטלות שאתה נותן להם אך לעיתים ישנן משימות או מטלות שהסבר כללי במשפט יכול לגרום לעובד להבין למה הוא עושה את זה וזה יחסוך לך לפעמים כאבי ראש עם עובדים נודניקים.

דינמיות- יש ענפים שידוע שיש בהם תקופות יותר עמוסות וגדושות עבודה ויש תקופות עם פחות לחץ ועבודה, חשוב שכמנהל תדע מתי להפעיל את הלחץ הדרוש על העובדים על מנת להגביר תפוקה ומתי אפשר להרפות מעט, לא צריך לשמור את העובדים ב"לחץ שיא" כל הזמן, הם גם יעריכו את זה.

4.מרחב תמרון- תן לעובדים שלך מרחב תמרון ואחריות, כל אחד בהתאם לרמת המקצועיות וההבנה שלו, אל תצא מהכלים אם טעו אבל ליתר בטחון תעשה בקרה מעליהם כדי לוודא שגם אם תתרחש טעות- היא תיהיה מוגבלת בהיקפה.

5.תיהיה ברור במשימות שאתה נותן- זוכר את הביקורת שספג גל הירש במלחמת לבנון השניה מפקודיו? חלק ניכר ממנה היה הודות לכל מיני מושגים שהשתמש בהם ובדיעבד היו ברורים פחות או יותר רק לו.

תיהיה ברור ומובן כשאתה מחלק משימות לעובדים, זה יעשה להם חיים קלים כי הם יבינו מה אתה רוצה מהם וזה יעשה לך חיים קלים כי לא תצטרך להתעסק כל היום בתקלות שנוצרו או משימות שלא מולאו כי העובד לא הבין אותך.

אלה פחות או יותר הדברים שאני משתדל להקפיד עליהם, אני משרה לעובדים שלי תחושה שאני אחד מהצוות ולא איזה מנהל "קר", דלת המשרד שלי תמיד פתוחה לרווחה וכל הדיבור הינו בגובה העיניים.

ואחרי כל הדברים שכתבו לך פה תזכור דבר נוסף ולא פחות חשוב- צורת ניהול X שמתאימה לצוות עובדים מסויים לא בהכרח תתאים לצוות עובדים אחר, יש משרדים\מחלקות שבהם אפשר לנהל צוות ביעילות ובאוירה משפחתית ויש משרדים\מחלקות אחרות שבהם צריך לנהל בצורה אחרת, הקווים המנחים שכתבו לך פה בגדול יעבדו בכל מקרה אבל יש כל מיני ניואנסים כאלה ואחרים שצריך להתייחס אליהם.

כל עוד תתנהל מול העובדים שלך בצורה הגיונית, הוגנת ומכובדת אתה כנראה תיהיה בסדר וגם במקומות שאולי תטעה העובדים לא ישמרו לך את זה לרעתך כי יבינו שבסה"כ אתה בסדר, מכאן והלאה אתה תצבור נסיון ותכיר את צוות העובדים ותלמד איך אתה מתמרן עם כל אחד מהעובדים.

ישנן תכונות אופי מולדות שיכולות לסייע במשרות ניהוליות (כריזמה למשל) אבל בסופו של דבר ניהול זה דבר נרכש, טבעי שבהתחלה עשויים לחוש חוסר ביטחון, עם הזמן נכנסים לעניינים והבטחון עולה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף אלא להפנות לספר שקראתי לאחרונה - "ניהולוגיה". הכלל הראשון שהספר מחדד הוא שניהול זה מקצוע ובחירה בתפקיד ניהולי היא בחירת קריירה גם אם מדובר בתחום העיסוק המקורי של העובד שנהיה מנהל (למשל בספר - מנתח מצטיין שהופך למנהל מחלקה כושל).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שני דברים שאני שונא מאוד בתור עובד.

א. לעשות דברים פעמיים.

ב. בוס שלא פתוח להצעות ייעול כי הוא מקובע.

אני יודע שאני גרוע בניהול אנשים ולכן אף פעם לא אנסה להתקבל לתפקיד כזה.

אין לי הרבה מה לתרום לשירשור הזה, אבל אני אתייחס לסעיף ב' שלך.

כך גם אני חשבתי במקום האחרון שבו עבדתי כשכיר. מה לעשות, הייתי בטוח שאני צודק, והדרך שלי נכונה ושדולף הוא הצדק.

אחרי שהפכתי לעצמאי... התחלתי לראות דברים, הרבה דברים, בעיניים שונות לחלוטין ממה שראיתי עד אותו היום. אותם הדברים שנראו לי כאטימות, התגלו כתכנון מאד נכון וחכם וכחלק מהניהול השוטף. ברובם, בכל מקרה. תמיד יהיו כמה "הברקות" שנגדם לא יעזור כלום...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, רק בשביל זה השרשור היה שווה.

אני זוכר את התסכול העמוק שלך מכל הודעה על העבודה, מסתבר שדברים שרואים מכאן לא רואים משם.

dolf_c.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

התסכול ברובו עדיין שם. רק מה, יש דברים שלומדים עם השנים ועם הניסיון.

אני משתדל בכל הכח לא להיות מרובע ומקובע. זה פשוט לא בריא. אין לי בעייה להודות כשאני טועה או שאני לא מבין משהו. זו תכונה חשובה לחיים, שהובילה אותי... לשום מקום.

אז, עוד תרומה קטנה לשירשור: גם אם יש לך את מה שצריך כדי להיות מנהל, זה לא אומר שאתה הולך לקבל את ההזדמנות אשכרה לעשות את זה.life-fucks-everyone--large-msg-128312954681.jpg

פורסם

כך גם אני חשבתי במקום האחרון שבו עבדתי כשכיר. מה לעשות, הייתי בטוח שאני צודק, והדרך שלי נכונה ושדולף הוא הצדק.

אחרי שהפכתי לעצמאי... התחלתי לראות דברים, הרבה דברים, בעיניים שונות לחלוטין ממה שראיתי עד אותו היום. אותם הדברים שנראו לי כאטימות, התגלו כתכנון מאד נכון וחכם וכחלק מהניהול השוטף. ברובם, בכל מקרה. תמיד יהיו כמה "הברקות" שנגדם לא יעזור כלום...

אין לי שום בעיה להגיע לבוס להעלות רעיון ושהוא יאמר לי לאחר ששמע אותי שהוא לא מוכן לקבל/ ליישם וכו'.

הבעיה שלי היא עם בוסים שאמרו לי "תפסיק לנסות לייעל" .

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תבדיל בין לאמקבל ללא פתוח לשמוע.

אפשר לא לקבל וגם אם העובד בטוח שהוא צודק הוא צריך להפנים שההחלטה היא של הבוס וזכות המלא לעשות שטויות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי מנהל שלא מוכן לשמוע הצעות ייעול מהכפופים אליו שוגה מאוד, פעם אחת כי הוא עלול לפספס הצעות שבהחלט יכולות לתרום לעסק ופעם שניה כי הוא מאוד "מקטין" את הכפופים אליו ובעצם משדר להם "תיהיו ראש קטן".

מאז השירות הצבאי שלי ועד היום תמיד הייתי במשרות ניהוליות ולא רק שהייתי מוכן לשמוע הצעות של הכפופים לי אלא אני בעצמי עודדתי אותם לבוא ולתת לי הצעות לדברים שהם חושבים שכדאי לשנות\לשפר\לייעל, התגמול שלי היה שבהחלט קיבלתי במרוצת הזמן הצעות כאלה ואחרות שהיו טובות והתגמול של העובדים היה שהם קיבלו הרגשה טובה שהם לא סתם "ברגים קטנים" אלא שלוקחים את דעתם בחשבון, גם אם לא מקבלים את ההצעה בסופו של דבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אין לי שום בעיה להגיע לבוס להעלות רעיון ושהוא יאמר לי לאחר ששמע אותי שהוא לא מוכן לקבל/ ליישם וכו'.

הבעיה שלי היא עם בוסים שאמרו לי "תפסיק לנסות לייעל" .

תבדיל בין לאמקבל ללא פתוח לשמוע.

אני מניח שלא הייתי ברור מספיק בהודעה הקודמת. אני יודע לבצע את ההבדלה הזו טוב מאד, האמינו לי. כבר הייתי במקומות שבהם לקחו את ההצעות שלי ליישום, וכבר הייתי במקומות שבהם האגו של הבוס היה יותר גדול מהאנגר של הרקולסים.

לא חסר אנשים שלא רוצים לשנות את הסטאטוס-קוו, אבל, לפעמים, גם אלו שהיו רוצים אבל יש סיבות הגיוניות מאחורי האי-רצון שלהם, פשוט מתנהגים כמו בהמות וקוטעים לך את האפשרות להמשיך בלי שיצטרכו להתגונן בפניך: "תפסיק לבלבל לי במח ותחזור לעבודה". שיטת ניהול או מחסור באנושיות, אחד מהשניים.

EDAN82, רק שתדע לך שיש פה אנשים שמאד מעריכים תכונת אופי שכזו. גם לדעתי זה עובד הכי טוב בצורה הזו.

• תוכן חדש...