Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על מכוני בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכון הדרום זה מכון מורשה שיכול לבדוק לי רכב לפני שאני קונה אותו ולבדוק בו האם הכל תקין?

אם לא איזה מוסכים באזור המרכז יש שיוכלו לבדוק לי את הרכב לפני שאני רוכש אותו

פורסם

מכון הדרום אכן מבצע בדיקות לפני קנייה, כמו רוב מכוני הרישוי בארץ.

אפשר גם לעשות בדיקה במוסך ולא במכון, אבל במוסך לא תקבל טופס מסודר עם אחריות על התוצאות. מצד שני, אם תיגש למוסך הנכון יבדוק לך את הרכב מכונאי שמכיר בעל פה את הרכב שלך ויודע לזהות בקלות את התקלות הנפוצות של הדגם. לכן כדאי שתציין באיזה רכב מדובר ולא תשאל בכלליות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצד שלישי - גם אם תקבל אחריות ממכון בדיקה, עפ"ר זה יהיה בעירבון מוגבל (או ש"שחטו" את הרכב בבדיקה, כך שמה שלא רוצים לתת עליו אחריות, יירשם כתקול).

alfa 156 2.5.

פורסם

אפשר להשתמש בכפתור חיפוש ולראות מהכתבו בפורום על מכונים מומלצים יותר או פחות.

יש פה התלבטות מסויימת: מוסך שנבחר נכון ולפי מהלצה - מכיר טוב יותר את הרכב, וידע לתת הערכת עלות תיקונים, אם נדרשים, אבל אינו כפוף לשום תקנות.

מצד שני המכונים כפופים לתקנות של משרד התחבורה, אבל זה עוד לא עזר לאף אחד, והאחריות שלהם לא שווה הרבה : בדרך כלל ימצאו רג'קטים כדי להגן על עצמם (דוגמת הנקישות בגיר שהם מוצאים בכל רכב או ההערה הקבועה של לבדוק בניסעה). תמיד האחריות במכון היא להשבה למצב בעת הבדיקה, לא להחלפה ברכיב חדש.

אישית הייתי בוחר את המוסך, אבל זה מצריך חיפוש ובירורים אצל חברים וברשת, ותלוי בהסכמת איש המקצוע לבתע בדיקה כזו.

על מכונים טובים יותר ופחות יש מידע בפורום ובאינטרנט.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...