Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצה במנוע TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בעלים של רכב עם 1.4 TSI 160 כ"ס. כשקיבלתי את הרכב, נסעתי בצורה רגילה, לא קרעתי אותו אבל גם לא "ריחמתי" עליו. דאגתי שהמנוע יבקר בכל תחומי הסל"ד. יש לי את הרכב כבר 3+ שנים והוא מעולם לא שרף לי שמן.

+1

אני סוגר 4 שנים עם הרכב בעוד שבוע.

פורסם

כאשר קניתי את הג'טה שלי , גם לי איש המכירות אז אמר - אין צורך לעשות הרצה .

כמובן שאפילו לא הקשבתי לו , ואפילו לא פתחתי ספר של הרכב בחיפושים אחר נושא ההרצה .

פשוט 1000 וקצת קילומטרים ראשונים , השתדלתי לא לעבור את ה-2500 סל''ד , לא לעבור את ה-100 קמ''ש , לא להאיץ חזק ולא לבלום חזק .

אחרי ההרצה , כחצי שנה אחרי , אפילו קיבלתי המלצה ממישהו , מישהו שהוא מכונאי רכב כבר הרבה שנים , שבסיום ההרצה מאוד רצוי לרוקן את כל השמן מהמנוע , לעשות שטיפה קלה ולמלא שמן חדש ונקי .

וזה למה ? , האיש הסביר לי שכאשר המנוע חדש , כמו גם כל המכלולים שלו בפנים , בקילומטרים הראשונים (תקופת ההרצה) , הכל בפנים משתפשף פעם ראשונה , כל המכלולים האחד עם השני בכדי ליצור נקודות מגע לעבודה משותפת , וזה כמובן יכול במידה מסויימת לגרום להיווצרות מיקרו שבבים בתוך המנוע , בגלל זה מאוד מומלץ בתום תקופת ההרצה לרוקן את השמן מהמנוע , לשטוף ולמלאות שמן איכותי חדש וכך למנוע הסתובבות של אותם מיקרו שבבים בתוך המנוע לאורך זמן .

לדעתי זה בהחלט היגיוני ואני דבק בהמלצה הזאת , כמובן שברכב החדש הבא שלי (שזה יהיה בעוד כשנה אני מקווה 8)) אני יעשה את אותו הדבר כולל החלפת השמן בתום תקופת ההרצה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
נכון שכתוב אבל היצרן ממליץ על 1500 ק"מ .

הברקסים צריכים כמה מאות ק"מ לצורך התאמה מירבית .

אוי ואבוי אם ברקסים היו צריכים כמה מאות קילומטרים כדי להגיע להתאמה מירבית. אתה מדמיין לעצמך מה היה קורה אם מכוניות היו בכושר בלימה חלקי למשך מאות קילומטרים אחרי החלפה?

זה קורה הרבה יותר מהר, מספיק נסיעה של כמה דקות ושימוש יתר בבלמים כדי שהרכב יגיע לכושר בלימה כמעט סופי.

אחלה, תודה אנשים!

אגב לגבי טמפרטורת עבודה של המנוע:

יש באוטו גם מד טמפרטורה לשמן, והוא מגיע לטמפרטורת עבודה הרבה אחרי נוזל הקירור (מד החום הרגיל), משהו כמו 3-4 דקות הבדל תוך כדי נסיעה.

טמפרטורת השמן היא המדד האמיתי כי השמן הוא זה שבא במגע אם חלקי המנוע שזקוקים לו. לא ברור לי למה הרוב בוחרים להשתמש בטמפרטורת נוזל קירור ולא בטמפרטורת שמן. למזלך יש לך את הנתון הזה.

בנוסף, לענין ההרצה, כדאי לנסות ולהמנע במהלך ההרצה מנסיעה למשך זמן ארוך בטורים קבועים (כמו נסיעה מונוטונית בכביש מהיר).

• תוכן חדש...