Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב 9-5

yochay_s
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי דילמה רצינית.

יש לי סאאב 900 טורבו 97' גיר רגיל. נפתחה לי הזדמנות פז לרכוש סאאב 9-5 99' גיר אוטומט במחיר מצויין. יש לציין שה9-5 מטופלת ובמצב פנטסטי, לא צריכה שום טיפול חוץ מלשים דלק ולנסוע...

ההבדלים בין הדגמים די ברורים

ה-900 טורבו(אחת מ-15 בארץ) בעלת גיר רגיל(הגיר והקלאץ' חדשים הוחלפו לפני חודשיים) מהנה מאוד לנסיעה! אני קובע את ההילוכים כרצוני(!) והרכב נוסע טוב. צריך להחליף רק משאבת דלק והיא תסע מעולה. במהלך השנה שהיא הייתה אצלי השקעתי לא מעט מכספי ביישור קו לאחר התעללות והזנחה קשה שהרכב עבר במהלך השנים וכעת כמעט סיימתי את היישורי קו... חסר לי הגרוש ללירה ממש.

ה-900 הרבה יותר מהנה לנסיעה והיא "סאאב אמיתית". מרגישים בה הרבה יותר רעידות מב9-5 והיא פחות קשיחה מבחינת פרונט אבל מאוד מהנה לנהיגה בתנוחת כביש נמוכה, משקל נמוך שבשילוב מגדש טורבו עושה את הרכב למאוד זריז! וחיצונית היא נראית לא רע בכלל מבחינתי. אני מחזיק במלאי חלקים משומשים וחיוניים די גדול ומכיר כל בורג ברכב! ה9-5 יותר זרה לי ומסובכת בגלל כל הטכנולוגיות שלה.

ה9-5 לעומת ה-900 כאמור הרבה יותר קשיחה על הכביש, נוסעת הרבה יותר חלק(ב9-5 יש יותר מ-15 תושבות בחלק הקדמי!) והנסיעה בה לא מורגשת, יש ניתוק מדהים מהכביש ומכל רעידות, חסכונית יותר מה-900 הידנית, יותר טכנלוגיות, יותר מפוארת, כיסאות עור חשמליים ועוד.

אין שום השקעה ב9-5(פרט לסטייג' 1 שאם וכאשר היא תהיה שלי יותקן בה) לעומת ה-900. כל מה שצריך זה לשים דלק ולנסוע.

וכאן מגיע ה-אבל הגדול.

אני מעדיף גיר ידני הרבה הרבה יותר מאוטומט שרק מסרס לדעתי, שלא מוציא את הכוח האמיתי מהרכב. אם הייתה לי 900 אוטומטית הייתי מחליט לקנות את ה9-5 ללא שום ייסורי מצפון.. אבל 900 טורבו ידנית, זאת דילמה אמיתית!

מדובר על 900 2.0 טורבו 1997 185 כ"ס לחץ נמוך

9-5 1999 2.3 טורבו 185 כ"ס לחץ נמוך

מה אתם הייתם עושים?

גיר ידני או אוטומט? 900 או 9-5?

עריכה אחרונה על ידי yochay_s

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

קראתי את הודעתך ואין לך דילמה.

למעט נסיעה יותר חלקה ב 9-5 לא הצלחתי למצוא בה שום יתרון לפי הודעתך. ושהיא צעירה בשנתיים.

אתה מרוצה מהנוכחית ויש לך מלאי חלקים ואתה מכיר את הרכב. תשאר איתו

פורסם

לפני חצי שנה בערך יצא לי לצאת לסיבוב על סאאב 9-5 סטיג' 1 , ואני חייב להגיד לך שעד היום החיוך לא יורד מהפנים :-D

אני הייתי עובר ל- 9-5. אבל לי לא יצא לי לנהוג על סאאב 900 אז אין לי עם מה להשוואת.

בכל מקרה אני שמח שיש עדין אנשים שנוסעים על המותג.

יום טוב לכולם.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

תהנה מזה שאתה שולט על הבהמה ולא הבהמה שולטת עליך(גיר רגיל)

לא נהגתי מעולם על המותג אבל הוא תמיד שידר לי עוצמה אדירה.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אם הייתי במקומך לא הייתי יכול להחליף את ה-900, רכב שהשקעת בו ונקשרת אליו, שהוא סופר מיוחד (גיר ידני). איך אפשר?

כל זאת אני כותב בלי שמעולםם נסעתי באף אחת מהמכוניות הללו, אבל בתור מישהו שהוא בעלים של מכונית שהוא אוהב ומתאימה לו מאוד, ניסה לקנות מכונית שהיא "יותר", התחרט, הפסיד 15 אלף ש"ח ונשאר עם המכונית הישנה והאהובה.

פורסם (נערך)

בתור בעל סאאב 9-5 מלפני כשבוע ,ולאחר שהיו לי 9-5 וגם 900 2.3 -כולן אוטומטיות,עצתי כדלקמן :

דבר ראשון - לך לפי הלב והאינסטינקט. שנית - מתוך דבריך נראה לי שעדיף להשאר עם ה 900 LPT הידנית , בגלל שלוש סיבות :

ידנית כמו שאתה אוהב, ההשקעה הגדולה שנתת בה בשנה האחרונה , סאאב אמיתית. מה מדבר נגד זה ? בעצם מה היתרון של ה 9-5 , מלבד המרווח ואיכות הנסיעה?

דרך אגב - לסאאב 9-5 2.3 היה בשנת 99' הספק של 170 כ"ס ולא 185. (בדוק נא.)

מעבר לזה אתה מכיר את הנוכחית היטב. רכב חדש ישן כמו 9-5 גם אם לכאורה במצב נפלא צופן בחובו הפתעות לא צפויות ויקרות.

רעיון נוסף - שובר משוואה. אתה בטח יודע שמסתובבות מספר דוגמאות של 9-5 מודל 2002 ידניות שהגיעו ארצה. נסה לשים ידך על אחת כזו , ואז תהנה מהטוב בשני העולמות.

עריכה אחרונה על ידי orankohn
תוספת
פורסם

יוחאי,

אם אתה לא לוקח את ה 9-5 אני מתענין,

אני הבעלים של הסאאב 900 שמיגל מכר לי, הרכב כבר נפטר אבל האהבה לסאאב לא... דבר איתי במידה וזה לא רלוונטי לך אולי אני מעונין

תודה

אשי

פורסם
בתור בעל סאאב 9-5 מלפני כשבוע ,ולאחר שהיו לי 9-5 וגם 900 2.3 -כולן אוטומטיות,עצתי כדלקמן :

דבר ראשון - לך לפי הלב והאינסטינקט. שנית - מתוך דבריך נראה לי שעדיף להשאר עם ה 900 LPT הידנית , בגלל שלוש סיבות :

ידנית כמו שאתה אוהב, ההשקעה הגדולה שנתת בה בשנה האחרונה , סאאב אמיתית. מה מדבר נגד זה ? בעצם מה היתרון של ה 9-5 , מלבד המרווח ואיכות הנסיעה?

דרך אגב - לסאאב 9-5 2.3 היה בשנת 99' הספק של 170 כ"ס ולא 185. (בדוק נא.)

מעבר לזה אתה מכיר את הנוכחית היטב. רכב חדש ישן כמו 9-5 גם אם לכאורה במצב נפלא צופן בחובו הפתעות לא צפויות ויקרות.

רעיון נוסף - שובר משוואה. אתה בטח יודע שמסתובבות מספר דוגמאות של 9-5 מודל 2002 ידניות שהגיעו ארצה. נסה לשים ידך על אחת כזו , ואז תהנה מהטוב בשני העולמות.

האינסטינקט שלי אומר להישאר עם ה900 הידנית שלי ולהמשיך לסבול איתה עוד קצת עד שיהיה לי כסף לסדר את המשאבת דלק(דבר מסובך בפני עצמו בגלל שצריך להוריד את כל המיכל)

דבר שני כל הסאאבים שלנו מטופלות אך ורק ע"י פליקס! לכן אני לא מצפה להפתעות כשה9-5 הנ"ל מטופלת בנאמנות ע"י פליקס(ואף הייתה שלו לפני כמה שנים). אין לי שום הפתעה ברכב הזה, הכל ידוע מראש.

לגבי ה9-5 הידנית, הזדמן לי לראות אותה ולהתרשם מקרוב, למעשה יכולתי לרכוש אותה אם באמת הייתי רוצה אותה אז.. הבעלים הקודמים שלה מסתבר לא ידע עדיין מה זה סאאב. באותו היום שראיתי אותה פליקס סידר לו קונה ונסגרה עסקה! הבעיה שהבעלים הנוכחיים שלה מבסוט מהרכב...

נ.ב

מקווה שאתה נהנה מהאופל גריפין ;)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יוחאי היקר !

מניסיון גם רכב מטופל בדקדקנות שהוא בן 15 אינו חסין מתקלות והפתעות יקרות, וסאאב אינו רכב פשוט. גם אם פליקס טיפל ברכב - ואני מאוד מעריך את מקצועיותו ואשפיותו בסאאבים - תוך יום ללא הודעה מוקדמת יכולה ללכת קסטת הצתה , או חיישן קראנק או מחשב ABS וכו' וכו'.

קרא גם בקומונת סאאב בתפוז וגם בפורומים של בעלי סאאב בחו"ל - כולם חובבי המותג ומטפלים היטב בסאאבים ועדיין יש הפתעות מרות ויקרות.

לגבי הידניות - יש יותר מאחת. נסה לחפש (להערכתי יש 5-7 יחידות).

לגבי ברכותיך על ה"אופל גריפין"- חן חן.

אתה מוזמן גם לעיין בקישור הבא :

http://www.zeroto60times.com/Saab-0-60-mph-Times.html

ה"אופל" 2002 V-6 טורבו 3 ליטר מותירה עשן גם ל"אירו"....

פורסם

כמובן שאף רכב אינו חסין מתקלות. מה שאני אומר זה שכרגע אין שום השקעה מיוחדת ברכב. קסטה דופקת ואין סיבה בעולם שקסטה מקורית לא תחזיק כמה שנים טובות, לא כמו הקסטות המזוייפות האלה ב-100 דולר שהולכות תוך שנה במקרה הטוב. מה שאני אומר שיש מינימום השקעה!

בארץ אגב יש 6 9-5 ידניות

בסביבות ה-15 900 טורבו, כולן ידניות פרט לאחת(של פליקס)

ו-2,3 9000 ידניות, אחת מהן היא האירו הידנית האדומה מחיפה

לגבי חלקים. אין לי בעיה של חלקים.. לא משומשים ולא חדשים הן בעבור 9-5 והן בעבור 900

בקיצור. מה היית עושה? 900 או 9-5?

פורסם

אני כבר די זקן ולי מתאימה יותר סגנון ה 9-5. דומני שאתה בחור צעיר .

במצבך הייתי הולך בוודאות על ה 900.

דרך אגב, שלך נקנתה ממשפחה מראש העיין?

פורסם

לא.

אבא שלי נוהג על גיר ידני מעל 40 שנה.. ומעדיף גיר ידני גם היום כך שאין פה עניין של גיל ;)

פורסם (נערך)

אתמול ראיתי על כביש החוף נוסעת לכיוון הצפון סאאב 900 שמורה ויפה בצבע כסוף מטאלי ושלשום (וגם יום אחד לפני) באותו מקום ראיתי עוד סאאב 900 אבל הפעם לבנה. היה תענוג לפגוש סאאב קלאסית בנסיעה. רואים רכבים כאלה לעיתים רחוקות ופתאום ראיתי שני רכבים.

האוטו מאוד מיוחד בצורה שלו לאומת דגם הבא שיש לו כבר עיצוב יותר רגיל.

יוחאי אני חושב שענית לעצמך איזה רכב להעדיף כי אתה מעדיף גיר ידני.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...