Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכין מטבח

oferh
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי ערכה של לנסקי וזהו, או שחייבים גם אבנים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הולך להשחיז סכיני מטבח של גלובל. עשיתי את הטעות של לקנות את הטיוטה קורולה של הסכינים, כך שהן עושות את העבודה, אבל לא מרגשות ולא מוכנות למות כדי שאקנה סכינים מגניבות יותר.

האמת היא שאני לא מעוניין להשקיע יותר מדי היות ואני לא הולך לעשות מזה תחביב, אלא רק רוצה להשחיז את הסכינים היטב. אשקיע את המינימום שצריך עבור פתרון איכותי מספיק. 200-300 ש"ח נראה לי סביר.

כרגע אני עובד עם גלגלות שמשחיזות מספיק, אבל אחרי שסכין גלובל חדשה מהקופסה שקנה חמי קילפה לי ציפורן מהאצבע, הבנתי ששלי לא חדות דיין.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הפלדה היפנית של גלובל נחשבת קשה (קשיות- לפי מדידה רווקול) , יש בה אחוז פחמן גבוה שמקשה על ההשחזה , כמו-כן אני לא ממליץ להשחיז לבד את הגלובל מבלי שלמדת את השיטה להשחזה. יש לי גם את הערכה של לנסקי עד רמת 2000 גריט, וגם אבני מים יפניות שקניתי במהלך השנים. המלצה שלי תתחיל עם אבן מים של קינג 1000-6000 גריט (אבן בסיס למשחיזים) , ותקנה גם אבן מים של גמל שריד(בכל טמבוריה) בשביל לתקן את החורפה במקרים של דפיקות ושברים.

ולאחר שלמדת את השיטה תעבור לאבנים יותר אקזוטיות וקשות לתפעול. אני יכול להזמין אותך אליי להתרשמות .

פורסם
ברווז, בחנויות רציניות של אספקה טכנית ניתן למצוא נייר לטש בגריט 2000, בחנויות הדיטיילינג או איביי, אפילו בגריט גבוה יותר, אלו שמיועדים לפוליש לפנסים.

אגב, אחלה שרשור.

עבדתי בחנות אספקה טכנית. הגריט הגבוה ביותר שנתקלתי בו היה 2000, יותר מזה פשוט לא נפוץ בארץ כפי הנראה- אחרת הייתי נתקל גם בזה.

אולי ערכה של לנסקי וזהו, או שחייבים גם אבנים?

ערכה של לנסקי תיתן לך פתרון יותר טוב מהגלגלת, אבל לא בהכרח פתרון מוחלט. עוד בהמשך.

האמת היא שאני לא מעוניין להשקיע יותר מדי היות ואני לא הולך לעשות מזה תחביב, אלא רק רוצה להשחיז את הסכינים היטב. אשקיע את המינימום שצריך עבור פתרון איכותי מספיק. 200-300 ש"ח נראה לי סביר.

כרגע אני עובד עם גלגלות שמשחיזות מספיק, אבל אחרי שסכין גלובל חדשה מהקופסה שקנה חמי קילפה לי ציפורן מהאצבע, הבנתי ששלי לא חדות דיין.

המינימום שצריך? ניירות לטש ופלאח של זכוכית :lol: כמו שכבר ציינתי.

אתה לא חייב אבנים עם לאנסקי, אבל בסופו של דבר, ערכה כזו מקבילה למשחזת גלגלות: היא מקובעת, לטוב ולרע. ערכת לאנסקי טובה לדעתי בעיקר ליצירת חורפה חדשה (BEVEL בלעז, בעברית אני חושש שאין מונח ייעודי לחורפה המשנית, אולי שפת הלהב? לא יודע), אבל לשימוש כאופן ההשחזה העיקרי, אני פסלתי אותה לטובת משהו פשוט יותר ועם יותר אפשרויות כיוונון.

מאחר וציינת שאתה משחיז מדי פעם, שים לב לעובדה שהשלב הראשון שאתה צריך לעשות יהיה לשחזר את החורפה למצב תקין ועובד. קרי- הורדת לא מעט חומר מהלהב. להשחזה יש תוצר לוואי מפתיע: כמה שאתה משחיז יותר, הלהב נהיה מעוגל וחותך פחות טוב. לכן אחת לכמה זמן, יש צורך בחידוש הפאזה של החורפה, על מנת לקבל להב "חדש" שמסוגל לקבל חוד מפחיד. חיפשתי לך ביוטיוב ומצאתי את הסרטון הזה, שמסביר טיפ-טיפה על השחזה ואיבוד החוד, יש עוד מאמרים על הנושא וגם סרטונים. יש טונה של מוצרים, טונה של מאמרים והסברים, וטונה של סרטים, שכולם קשורים לנושא ההשחזה.

וכולם בטוחים שהשיטה שלהם היא הכי טובה, והכי יעילה, והכי נוחה וקלה, ושדולף הוא הצדק.

מניסיוני האישי של מעל 15 שנה של איסוף סכינים, שימוש בהם ותחזוקה שלהם: הדרך הטובה ביותר להשחיז סכין היא גם הזולה והפשוטה ביותר לשימוש. נאה דורש, נאה מקיים: חתיכת זכוכית תוכל לקבל בחינם מהזגג המקומי שלך (בקש חתיכה מהפסולת, עובי 6 מ"מ, אורך 20 ס"מ ורוחב שנוח לך) ונייר לטש עולה גרוש ורבע לגיליון. כן, שימוש בזה מצריך מיומנות נרכשת, אבל כך גם אבנים וכל מערכת השחזה לא מקובעת אחרת שקיימת בשוק, עם יוצא דופן אחד (שעולה מעל 400 דולר לפני משלוחה). אני משתמש בנייר 1500 גם על הארכוס שלי, ואם ארצה אוכל לשחק איתה fruit ninja IRL...

דעתי האישית:

לפני שאתה רוכש אבנים או משהו משמעותי אחר, קנה את הלאנסקי. סביב 50$ לסט שיעשה עבודה טובה מאד, ואולי תהיה מרוצה ומסופק מהתוצאות שתקבל רק ממנו. אם עדיין תרצה רמה גבוהה יותר, לפני שאתה קונה אבנים, נסה את השיטה עם הניירות ליטוש. תלמד את האיך למה ומדוע, ואולי זה יספק אותך- ולא תצטרך לרכוש אבנים.

אם עדיין תרצה לרכוש אבנים- תפאדל, אהלן וסהלן. כבר יהיה לך את הידע והמיומנות לשימוש בהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

כל עוד והגלובל שלו לא זקוקה לתיקון חורפה (שגם את זה ניתן לפתור בקלות עם אבן 250-400) אני לא רואה שום בעיה שהוא לא יסתדר עם שילוב של 1000@6000.

הסכין שקניתי היא רוקוול 61 שזה יותר מגלובל(56-58 תלוי בדגם) והאבן אוכלת אותה יפה.

כמו כן תחזוקת האבנים זה משהוא קל ביותר.

קונים מטמבוריה נייר לטש 150 ב2₪ למטר, מניחים אותו על השיש במטבח ואת האבן משטיחים עליו, זו עבודה של 1-2 דקות

כמו כן זה ממש לא תכופתי לבצע את היישור, יותר בגריטים הנמוכים, פחות בגריטים הגבוהים

אחרי העבודה הראשונה בגריטים הנמוכים (1000 ומטה) אפשר להמשיך להשתמש רק ב6000 כשצריך לחדש קצת את ההשחזה ובאמת יקח זמן עד שהאבן תצטרך יישור שגם ככה לוקח דקה.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ולגבי ערכת השחזה לנסקי:

זה פשוט בדיחה הערכה הזו בשביל להשחיז סכין מטבח

חברה טובה לציוד שטח וכו אבל לעבוד עם האבן המסכנה שבאה איתה וכל הכיוונים המצחיקים המגיעים בערכה ממש לא יכולים להשתווה להשחזה עם אבן נורמאלית

פורסם

להלן אחד הלהבים, נראה לי שצריך תיקון חורפה רציני:

e6ysenuz.jpg

השני בסדר, השחזה תספיק.

אם כך, צריך אבן קומבינציה 6000 ו1000, ועוד אחת גסה יותר בשביל התיקון?

כמו כן, נראה שאתארגן על סכין זולה לאימונים.

ברווז, הסיפור עם הזכוכית ונייר הלטש נראה לך רלוונטי עבורי או שזה למשחקים אחרי שאלמד לעבוד עם אבן?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

כן, יש בקישור שנתתי אבני 250 ב25$ ועוד האבן הכפולה שזה לא הרבה מעל זה וסגרת את נושא האבנים באופן מקצועי לשלב זה.

ככה אני עשיתי בכל אופן ורק לאחרונה החלטתי לשדרג את האוסף באבן 10k

פורסם
להלן אחד הלהבים, נראה לי שצריך תיקון חורפה רציני:

e6ysenuz.jpg

השני בסדר, השחזה תספיק.

אם כך, צריך אבן קומבינציה 6000 ו1000, ועוד אחת גסה יותר בשביל התיקון?

כמו כן, נראה שאתארגן על סכין זולה לאימונים.

ברווז, הסיפור עם הזכוכית ונייר הלטש נראה לך רלוונטי עבורי או שזה למשחקים אחרי שאלמד לעבוד עם אבן?

אבן ו"הסיפור עם הנייר לטש" הם אותו דבר, רק הכלים הם שונים. ברגע שיש את הידע וההבנה, לא צריך להשתגע עם אבנים-שבורכו-ע"י-כומר-מוסלמי-באישון לילה-בבית-מרזח-טורקי-אפוף-באדי-אופיום-ולכן-הן-יקרות. כן, אבנים שונות ובגריטים שונים זה סבבה, אבל הכרחי? לדעתי לא.

ודעתי בעניין היא בהחלט לא קונבנציונאלית, אני יודע. גם אני הרמתי גבה כששמעתי בפעם הראשונה מחבר בפורום "סכינים למבינים" שהוא משתמש בשיטה הזו, ולא הסתדר לי בראש. קיבעון זה לא דבר בריא :lol:

הסכין בתמונה צריכה הרבה אהבה. ה-ר-ב-ה.

פורסם

נתתי אותה להשחזה לאדם הלא נכון, היא לא אותו הדבר מאז.

יש לך לינק להדרכה על השיטה עם הזכוכית?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם (נערך)

גגל: scary sharp method, זה השם שדבק.

השתמשתי בה בהצלחה רבה במשך מספר שנים.

ניירות לטש בגרעין של 1500, 2000 ו-2500 אפשר להשיג בזול יחסית

בחנויות ציוד לתכשיטנים, כגון אלה המצויות בקצה רחוב אלנבי במדינת ת"א.

לטעמי? מיותר בסכיני מטבח, דווקא החספוס הקל שקיים אם מפסיקים באזור ה-1000 עושה את העבודה טוב יותר בעגבניות.

את ה-6000 וה-13000 של האבנים היפניות אני משאיר לכלי נגרות.

למטבח? אוברקיל. אבל אין ספק שלהב מבריק כמו מראה נראה מגניב.

בחיזוק למה שנאמר קודם לכן על ידי המומחים בשרשור,

המדיום שאחראי להורדת החומר לא חשוב, העיקר הוא לתרגל את הזיכרון המוטורי

בידיים ובעיניים במהלך ההשחזה.

ואל תפחד להשחיז מהרגע הראשון את הסכין היקרה.

בניגוד למה שעולמנו הצרכני והחד-פעמי (והמתנגד לכל ניסיון לצבור מיומנויות) מנסה לשדר,

אי אפשר "להרוס" סכין אלא אם כן תחתוך אותה בכוונה ל-2 עם מסור דיסק.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם גיגול על Sandpaper Sharpening יניב כמה תוצאות.

צריך לנסות לעלות ברמה של הכלי נגרות שלי עם גריטים משוגעים כאלה, בינתיים אני משחיז גם אותם רק עד ל-1500.

ואולי אי אפשר להרוס את הסכין, אבל אפשר לגרום לחוד להיות לא אופטימלי מאד מאד מהר, ואז צריך להשקיע יותר זמן ומאמץ כדי להחזיר עטרה ליושנה.

והאמת היא, שכן אפשר להרוס סכין. צריך כישרון לזה, אבל זה בהחלט אפשרי...

פורסם

נראה לי שהבחור ש"השחיז" לך את הסכין עבד עם דיסק,שחט לך את הסכין.:shock: אבל אפשר לתקן כמעט כל סכין רק צריך להוריד מספיק מהלהב כדי לחדשה,

תנסה קודם את השיטה עם הנייר לטש, תראה שזה לא מתאים כל כך תנסה לעבור לאבני השחזה .

פורסם

חוץ מהערכה של לנסקי, יש עוד מתחרים בתחום השמירה על הזוית?

ברור לי שאני לא אשמור על הזוית כמו שצריך, ואני לא מתכוון ללמוד ולהתמקצע בשביל 2 וחצי סכיני מטבח. לכן אני חושב על משהו כמו לנסקי כדי לקבל זוית אחידה לכל האורך.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...