Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2009 1.4 TSI

elirazb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש באפשרותי לרכוש את הרכב הנ"ל במחיר טוב (הדגם עם 160 כ"ס ברמת אבזור highline).

לאוטו הוחלף מנוע + גיר לאחרונה לאחר שהמנוע הקודם הלך (הבעיה הידועה של התפוצצות צילינדר 3).

כל הטיפולים + החלפת מנוע/גיר בוצעו בחברה ויש מעכשיו 5 שנים נוספות של אחריות (על המנוע וגיר).

נאמר לי שהמנוע חדש מהניילון אך לפי מה שהבנתי מ"חבר שמבין" המנוע לא באמת חדש, אלא 'מחודש'. בקיצור, לא יודע. השאלה אם אפשר באמת גם לדעת...

החבר הזה, שאני מאוד מאוד סומך עליו, אמר לי לא להתקרב ולכן כרגע הודעתי שאני לא מתכוון לרכוש אותו.

קראתי קצת באינטרנט ולפי מה שמצאתי הבנתי שקיים תיקון שבוצע למחשב מנוע שפותר את הבעיות כמעט לחלוטין והסיכוי שדבר כזה יקרה שוב נמוך מאוד.

השאלה שלי היא מה אתם (ובבקשה תגיבו אנשים שמכירים את הקומבינציה הזו של רכב/מנוע/גיר) אומרים.

האם בגלל שזה מנוע חדש (או מחודש) אפשר לסמוך על כך שהתיקון בוצע (אם בכלל התיקון הזה פותר את הבעיה כמובן...)?

מה אומרים בכלליות על מה שתיארתי?

תודה

פורסם (נערך)

יש לנו כזו במשפחה שגם עברה החלפת מנוע .

לפי דברי המוסך, ושיטוט בפורומים בחו"ל עדכון התוכנה.

פותר את הבעיה בגינה המנוע מתקלקל, וגורם להפחתת מומנט המנוע בסל"ד נמוך.

ד.א מהו המחיר בו הרכב הוצע לך אם מותר לשאול?

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם

עדכון קטן, נאמר לי שהמנוע שהותקן הוא של גולף דור 7 (גם 1.4 TSI). לפי מה שראיתי באינטרנט הוא 140 כ"ס ולא 160.

מחר אני אסתכל על כל הניירת.

אגב הרכב מרגיש ונוסע מצוין...

יש דעות?

פורסם (נערך)

תחשוב על מכירה עתידית של רכב שהוחלף מנוע וגיר וכבר אין אחריות..מעבר לזה גם על הdsg אמרו כבר יותר מפעם שהבעיות נפתרו והמציאות הוכיחה אחרת, לגבי המנוע עובדה שפולסואגן הפסיקו לייצר את ה1.4 160 כ"ס.איזה שנה וכמה קמ עבר הרכב?

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
עדכון קטן, נאמר לי שהמנוע שהותקן הוא של גולף דור 7 (גם 1.4 TSI). לפי מה שראיתי באינטרנט הוא 140 כ"ס ולא 160.

מחר אני אסתכל על כל הניירת.

אגב הרכב מרגיש ונוסע מצוין...

יש דעות?

זה כבר די חשוד.

ככל הידוע לי לא הגיעה לארץ דור7 עם 140 כ"ס.

ה 140 כ"ס כפול מגדשים האחרון שהגיע הותקן בדור5/טוראן.

תבדוק טוב טוב שלא שמו שם מנוע משומש של דור5/טוראן.

זה לא פשוט כלל להחליף מנוע למנוע שאינו זהה למקורי.

יש לבצע שינויים במחשבים צמות סעפות וכו'.

לנו החליפו באחריות למנוע זהה חדש קומפלט מקופסא לא משופץ ולא מחודש.

פורסם

ירדתי מהרכב.

דיברתי עם המוסך ונאמר לי שהמנוע שהותקן הוא מנוע מסוג זהה (2 מגדשים, 160 כס) רק חדש ושאין לו אחריות.

פורסם

אין לו אחריות? מוזר. צ'מפיון בונים לעצמם אחלה שוק...

[הרכב דווקא מצויין, היה לי כזה ומאוד אהבתי]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אין לו אחריות? מוזר. צ'מפיון בונים לעצמם אחלה שוק...

[הרכב דווקא מצויין, היה לי כזה ומאוד אהבתי]

אתה מתכוון עוזרים לסמל"ת לבנות שוק...:wink:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מתקן שוב, הגיע מכתב מהמוסך הראשי בבני ברק שכן יש אחריות (שנתיים למנוע). משום מה המוסך שאצלו הרכב מטופל הטעה אותי.

בכל מקרה אני ירדתי מזה, יותר מדי סימני שאלה ובנוסף קראתי המון באינטרנט שגם אחרי החלפת מנוע להמון אנשים (בחו"ל לפחות) היו עדיין בעיות.

תודה על התגובות בכל מקרה..

פורסם

המנוע בבסיסו מורכב מדיי, עובדה שאף יצרן אחר לא בחר בשיטה זו וגם פולקסווגן עצמם זנחו מנוע זה בליין המנועים החדשים שלהם.

פולקסווגן ערכו כהרגלם ניסוי על אמת, על שפני הניסיונות הרגילים שלהם- לקוחותיהם :shock:

אותי המנוע הזה מפחיד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני נוטה להסכים עם אמנון...

קראתי על המון מקרים שגם אחרי החלפת מנוע והחלפת תוכנה במחשב מנוע עדיין אותה בעיה חזרה ואם לא אז בעיות אחרות של צריכת שמן גבוהה וכו'. כמובן בתדירות נמוכה בהרבה אבל עדיין.

המנוע הזה קטן ותקעו עליו גם טורבו וגם מגדש על מה שמעמיס עליו מאוד באופן שוטף. עובדתית, זה לא עובד.

עובדה שגם אחרי התיקונים (כאלה ואחרים) המנוע הזה נזנח כבר בדגם הבא. הם עשו כאן מהלך שעושים ברכבי ספורט רק ששם משקיעים הרבה יותר בפיתוח של המנוע ובחומרים ממנו עשוי כדי שיהיה עמיד יותר. כאן פשוט זה לא עבד והוא קרס.

מסכים שזה באמת אחלה של רכב אבל אני לא רואה סיבה הגיונית לשים כל כך הרבה כסף כאשר התקלה מרחפת מעל הראש. במיוחד כשיש מספיק אופציות אחרות מסביב.

פורסם

קראתי על המון מקרים שגם אחרי החלפת מנוע והחלפת תוכנה במחשב מנוע עדיין אותה בעיה חזרה

עובדה שגם אחרי התיקונים (כאלה ואחרים) המנוע הזה נזנח כבר בדגם הבא.

1.אני מאוד מעוניין לראות, היכן קראת שלאחר עדכון תוכנה אותה הבעיה חזרה (אני בעל עניין היות ויש לנו במשפחה את הדגם המדובר).

אני, לא ראיתי שום סימוכין לכך, לא בארץ ולא בחו"ל, שלאחר עדכון התוכנה ברכב סטנדרטי קרסו שוב מנועים.

2.למיטב ידיעתי, המנוע כפול המגדשים לא "נזנח" והוא משרת בפולו GTI בגירסה מחוזקת שלו (180 סוסים).

פורסם

לגבי הפולו אתה צודק. זה אותו מנוע רק ששם הוא מוציא יותר הספק וגם לגביו יש תלונות.

לגבי איפה, קצת קשה לי להגיד כי פשוט חיפשתי בגוגל יום שלם כל מיני קומבינציות והגעתי להמון פורומים וסיקורים. בהרבה מקרים המנועים לאחר תיקון התוכנה התחילו לזלול שמן ולרדת בביצועי צריכת דלק. במקרים בודדים היו כשלים נוספים בצילינדר מס' 3 והחלפה נוספת של המנוע. שוב אני מדגיש שזה נדיר.

שמע, אחרי כל מה שקראתי, אני לא מתקרב. במקומך הייתי שוקל למכור ולעבור לדגם חדש יותר או לרכב אחר לחלוטין.

אני לא רוצה להפחיד וחשוב שתבין שהסיכוי שזה יקרה ע"פ מה שקראתי נמוך מאוד. אבל, להגיע למצב כזה כשאין לך אחריות על הרכב זה מאוד מאוד לא נעים (לנפש ולכיס).

בהצלחה.

• תוכן חדש...