Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).  

185 הצבעות

1. 1. כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).

• 190-200 אלף ש"ח
      71
    • 200-210 אלף ש"ח
      19
    • 210-220 אלף ש"ח
      8
    • 220-230 אלף ש"ח
      5
    • פחות מ-180 אלף ש"ח זה מחיר הגיוני.
      82

פוסטים מומלצים

פורסם

שמסתכלים על התמורה שה-GTI נותנת, התמחור של האוקטביה נראה הגיוני.

ה-GTI מגיעה במפרט מביש ומחיר גבוה ועדין נמכרת, אז אני בטוח שיש לקוחות שיעדיפו לשלם פחות מהגולף ולקבל בתמורה אוקטביה עם מנוע זהה ויותר אבזור.

מבחינת מיצוב, צ'מפיון היו צריכים לייבא את הגולף GTI עם האבזור הראוי ולהציע את האוקטביה RS גם בגרסה פחות מאובזרת במחיר זול יותר.

חוץ מזה שהאוקטביה RS חסרת מתחרות, חוץ מסובארו WRX שטרם יובאה, איזה עוד מתחרות קיימות בארץ?

ייאמר לטובת צ'מפיון שהיא אולי היבואנית היחידה שכמעט כל דגמי הספורט מיובאים כיום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עדיין לא חושב שהיא מתחרה ב- GTI. לפחות לא לגבי 90% מהרוכשים של ה- GTI, מה גם שהיא לפי ביקורות פחות טובה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לצורך השוואה - זה מהיר מסיאט לאון 1.8TSI ובפער לא קטן.

WOW. נו, עברת המרה מלאה אם אתה באמת מאמין בזה...

פורסם

ה-GTI מגיעה במפרט מביש ומחיר גבוה ועדין נמכרת, אז אני בטוח שיש לקוחות שיעדיפו לשלם פחות מהגולף ולקבל בתמורה אוקטביה עם מנוע זהה ויותר אבזור.

מבחינת מיצוב, צ'מפיון היו צריכים לייבא את הגולף GTI עם האבזור הראוי ולהציע את האוקטביה RS גם בגרסה פחות מאובזרת במחיר זול יותר.

חוץ מזה שהאוקטביה RS חסרת מתחרות, חוץ מסובארו WRX שטרם יובאה, איזה עוד מתחרות קיימות בארץ?

ייאמר לטובת צ'מפיון שהיא אולי היבואנית היחידה שכמעט כל דגמי הספורט מיובאים כיום.

זה נכון שאין לה מתחרות, אבל השאלה היא מי הקהל עליו מתחרים. בעוד אני רואה חובבי רכב צעירים רוכשים GTI או סובארו, אני לא רואה מי שאינו איש משפחה רוכש אוקטביה (למרות שהוא כן ישקול סובארו).

פורסם

ייאמר לטובת צ'מפיון שהיא אולי היבואנית היחידה שכמעט כל דגמי הספורט מיובאים כיום.[/quote

לפי מה שנאמר לי בסוכנות ראשית סובארו WRX תגיע רק בגרסת STI ולא בגרסה הרגילה ,בטענה ש WRX הרגילה תהיה יקרה מידי ,וההפרש בינה לSTI לא יהיה מוצדק.

פורסם
אני עדיין לא חושב שהיא מתחרה ב- GTI. לפחות לא לגבי 90% מהרוכשים של ה- GTI, מה גם שהיא לפי ביקורות פחות טובה.

מסכים.

בלי להמר על המספרים - חלק ניכר מרוכשי ה-GTI רוכשים אותה כי היא הגרסה הכי "מאובזרת" של הגולף...

אותם קונים לא יפנו לאוקטביה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בואו נהיה כנים לרגע.

אני מניח שהביקוש לרכב כזה הנו בעיקר מצד מי שמוגדר "חובב נהיגה/רכב" וואטאבר... מה שקהילת הפורום אמורה די לייצג.

עכשיו השאלה היא האם המחיר שלה היה 185 ולא 215, כמה לדעתכם מהמגובבים כאן באמת היו רוכשים אותה?

קחו בחשבון שאלו שמצויידים היום במכונית חמימות למינהן לא נחשבים, כי הם רכשו אותן במחירים מופקעים. ככה שאין הרבה תועלת בהורדת מחיר עבורם*.

לכן השאלה היא לגבי אלו שבחרו במכוניות בטווח של 160-180 אחרות שהמחיר שלהן הגיוני... זאת אומרת יש להם תקציב וכוונה רציניים.

להערכתי - יהיו פה בודדים אם בכלל...

*ברור שמי שנוהג בחמימה מתיישנת ורוצה להחליפה יכול להכלל כפוטנציאל. אבל גם אלו לא רבים וחלקם ממילא קונים משומשות או ששווי הרכב הנוכחי שלהם קצת רחוק.

יאללה תסקלו אותי...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני אולי לא ממש מייצג אף פלח כאן כי תקציב אמיתי לרכישת אחת כזאת חדשה בתמחור הנוכחי אין לי ואני דיי צעיר.

אבל אם היא הייתה נמכרת במחיר הגיוני בהחלט הייתי עושה את המאמץ, לי היא עושה את זה יותר מאשר הגולף או הסיאט המקבילות.

אני צעיר אבל לא מתחבר לרכבים קטנים (למרות שכן שקלתי רכישה של אחד), אם תיפול לידיי עד לקיץ אוקטביה RS משומשת מהדור היוצא אני בהחלט אשקול רכישה.

פורסם
לצורך השוואה - זה מהיר מסיאט לאון 1.8TSI ובפער לא קטן, רק בלי הדרמה והאגרסיביות (היחסית) שמסביב.

אולי כדאי לך לפנות לפורד ולשאול למה הם מפרסמים נתון תאוצה למאה נחות בשניה מלאון 1.8TSI, שיתקנו זאת מיד וירשמו בנתוני הביצועים 6 שניות למאה (שיהיה פער לא קטן כאמור לטובת פורד).

פורסם (נערך)
אני אולי לא ממש מייצג אף פלח כאן כי תקציב אמיתי לרכישת אחת כזאת חדשה בתמחור הנוכחי אין לי ואני דיי צעיר.

אבל אם היא הייתה נמכרת במחיר הגיוני בהחלט הייתי עושה את המאמץ, לי היא עושה את זה יותר מאשר הגולף או הסיאט המקבילות.

אני צעיר אבל לא מתחבר לרכבים קטנים (למרות שכן שקלתי רכישה של אחד), אם תיפול לידיי עד לקיץ אוקטביה RS משומשת מהדור היוצא אני בהחלט אשקול רכישה.

יש אחת בלוח יד 2, שנת 2008, צבע כסף מאד יפה.

וגם לי היא עושה את זה הרבה יותר מהגולף והסיאט.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
בואו נהיה כנים לרגע.

אני מניח שהביקוש לרכב כזה הנו בעיקר מצד מי שמוגדר "חובב נהיגה/רכב" וואטאבר... מה שקהילת הפורום אמורה די לייצג.

עכשיו השאלה היא האם המחיר שלה היה 185 ולא 215, כמה לדעתכם מהמגובבים כאן באמת היו רוכשים אותה?

קחו בחשבון שאלו שמצויידים היום במכונית חמימות למינהן לא נחשבים, כי הם רכשו אותן במחירים מופקעים. ככה שאין הרבה תועלת בהורדת מחיר עבורם*.

לכן השאלה היא לגבי אלו שבחרו במכוניות בטווח של 160-180 אחרות שהמחיר שלהן הגיוני... זאת אומרת יש להם תקציב וכוונה רציניים.

להערכתי - יהיו פה בודדים אם בכלל...

*ברור שמי שנוהג בחמימה מתיישנת ורוצה להחליפה יכול להכלל כפוטנציאל. אבל גם אלו לא רבים וחלקם ממילא קונים משומשות או ששווי הרכב הנוכחי שלהם קצת רחוק.

יאללה תסקלו אותי...

טוב אני סוקל אותך :brickwall::2gunfire:

שי, מה שכתבת נכון בעיקר לגרעין הקשה של חובבי רכבים ספורטיביים, שאצלם הביקוש לרכבים ספורטיביים, קשיח פחות או יותר ללא תלות במחיר (כמוך :-)) (גם מי שאין לו את היכולת לוקח בוודאי מימון).

אבל את האוקטביה rs לדעתי לא ירכוש הגרעין הקשה הנ״ל, מפני שהגרעין הקשה הזה מורכב ברובו מאנשים צעירים, שהאוקטביה rs לא סקסית בשבילם והם גם לא צריכים את המרווח ותא המטען הגדולים.

את האוקטביה rs ירכשו אנשים שחובבים רכבים ספורטיביים אבל רוצים מעבר לביצועים והתנהגות ספורטיבית, עוד דברים, כגון המרווח העודף הנ״ל שציינתי, נוחות נסיעה, שקט, ומראה סולידי יותר. כמובן שהפרמטרים הראשונים הנ״ל סותרים את הפרמטרים האחרונים הנ״ל וזה אומר שהרכב שייבחר יהווה פשרה, בין הפרמטרים הנ״ל (בהנחה שבאוקטביה rs אכן יש את הפרמטרים הנ״ל)

כאשר מדובר ברכב שמהווה פשרה, אזי נכנסים למשוואה רכבים נוספים שמציעים פרמטרים משותפים לנ״ל, באופן מלא או חלקי ו/או בעלי משקל שונה לפרמטרים השונים, מקרה שצוין הוא השברולט מאליבו, הכיול הספורטיבי לא קיים (למרות ששילדת המאליבו בוודאי כויילה כראוי כדי להתמודד עם ביצועים כאלו ואולי בהכרח מדובר אפילו בכיול שנחשב לספורטיבי) אבל הביצועים כן קיימים ובגדול ושאר הפרמטרים של הנוחות קיימים והם בעלי משקל גבוה יותר מהאוקטביה (אבל ניתן לציין גם את הפורד מונדיאו, אופל אינסנייה בגירסת ה- 2 ליטר).

ברגע שישנה אפשרות בחירה של רכבים שיכולים להוות תחליף לאוקטביה rs, כאמור לפחות בחלק נכבד מהפרמטרים וכאמור קהל הלקוחות של האוקטביה rs, מוכן להתפשר על הפרמטרים הספורטיביים שהגרעין הקשה הנ״ל, לא מוכן להתפשר עליהם, אזי נכנסת למשוואה גם המחיר של הרכבים.

בפרמטר של מחיר הרכב, כל הורדת מחיר תוסיף עוד רוכשים פוטנציאליים למעגל הרכישה של האוקטביה rs.

אבל בשורה התחתונה גם מחיר של 185 אלף ש״ח הוא פשוט עדיין מחיר גבוה לפלח האוכלוסיה שירכוש את האוקטביה, כאשר ניתן להשיג את המתחרות הנ״ל, מסגמנט רכבי המנהלים במחיר נמוך יותר.

במחיר של 175 אלף ש״ח, כבר הייתה התלבטות אמיתית של פלח לקוחות זה בין הרכבים הנ״ל ואז לדעתי כבר הייתה מקפצת מדרגה בכמות רוכשי האוקטביה rs.

לי באופן אישי מחיר המחירון חשוב פחות, כמובן עד גבול מסויים, אלא חשובה הרבה יותר היא ההנחה ממחיר המחירון (זה גם מה שחשוב לחברות הליסינג). כך יש מרווח שמקזז את ירידת הערך העתידית ואת ההוצאות הנלוות הגבוהות יותר לרכב מסוג זה.

כלומר אידאלי היה, אפילו שהאוקטביה rs תימכר במחיר הנוכחי של 215 אלף ש״ח, כאשר ההנחה שתינתן בפועל תביא את המחיר שלה ל- 180 אלף ש״ח למשל (וזוהי הנחה לא מופרכת בסגמנט מחירים זה ובוודאי לגבי רכבים מיוחדים יחסית ובייחוד כאשר מדובר מראש במחיר מנופח שנועד כדי לתת את ההנחה הזאת).

בסופו של דבר כמות הלקוחות שתרכוש את האוקטביה כמובן שתישאר קטנה, בכל מחיר בטווח המחירים הנ״ל, אבל באחוזים השינויים יכולים להיות די מהותיים (במקום 10 מכוניות לשנה, נניח 100 מכוניות לשנה).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אולי כדאי לך לפנות לפורד ולשאול למה הם מפרסמים נתון תאוצה למאה נחות בשניה מלאון 1.8TSI, שיתקנו זאת מיד וירשמו בנתוני הביצועים 6 שניות למאה (שיהיה פער לא קטן כאמור לטובת פורד).

:roflmao::roflmao:

פורסם

לפי מה שנאמר לי בסוכנות ראשית סובארו WRX תגיע רק בגרסת STI ולא בגרסה הרגילה ,בטענה ש WRX הרגילה תהיה יקרה מידי ,וההפרש בינה לSTI לא יהיה מוצדק.

זה טיעון די מצחיק - כי אם ה-WRX יקרה מדי, אזי הSTI יקרה בלי פרופורציות. אם כבר עדיף שיביאו את הWRX וימכרו יותר, במקום כמה דגמים בודדים של STI.

אה, אבל שכחתי שאני בישראל ושהיבואן הוא סמל"ת :p

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
סטיישן זה לא אני, האצ'בק תתקבל בברכה, במיוחד לא בכחול הסקודאי המוכר.

גמני לא אוהב סטיישן (אלא אם כן הייתי בעל משפחה)

לגבי צבע - קודם הייתי מבקש לבן-מונית (בד"כ גם אין עליו תשלום),אחרי זה כחול,או אדום,או כמעט כל צבע אחר שקיים (חוץ מוורוד)

כבר הלכתי לאיבוד,יביאו וימכרו ידנית או DSG בלבד?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...