Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה קיבלתי בירושה סקודה פאביה 1600 סמ״ק ידנית מאבא שלי. הרכב עבר לידי עם 101,000 ק״מ על השעון.

הרכב על פניו ללא בעיות. המנוע חזק הנסיעה שקטה והכל טוב ויפה.

אני מתלבט האם בעצם ״למחזר הלוואה״ עם המכונית. כלומר, למכור אותו ובכסף שאני אקבל לקנות סוזוקי אלטו בת שנה.

הצרכים שלי הם 13-15 אלף קילומטר לשנה. בערך 50:50 בין נסיעות עירוניות לבין עירוניות (פנים ירושלים ונסיעות מירושלים למרכז). בין אדם לשניים שנוסעים באופן קבוע והרעיון הוא לחסוך בהוצאות ל4 שנים הקרובות (סטודנט).

מה אתם מציעים? להשאר עם אותו הרכב או להחליף אותו?

פורסם

אם הרכב טופל בזמן ובמצב טוב ללא מאפיינים שליליים בולטים כלשהם הייתי נותן נשיקה לאבא,אומר תודה וממשיך עם הסקודה.

(גם 1600 לעליות,גם גיר רגיל-חסכוני,גם בטיחותי-יושב בול לדרישות)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אני גם הייתי נשאר,הפאביה 1.6 משמעותית יותר חזקה ולכאלה מקומות אני חושב שהיא תיהיה לך עדיפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שאמרו קודמי גם אני הייתי נשאר עם הפאביה.

נהגתי על אלטו מספר ימים ויש הבדלים שמים והארץ בין מנוע 1.0 ליטר ל1.6 כמו הפאביה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אם מדובר על האלטו אז אני מחזק את אלה שהגיבו עד כה. כמובן, להישאר עם הסקודה במידה ואתה לא לחוץ כל כך בצריכת הדלק.

אבל אם לקנות מיני חדשה, אז האלטו תרד מהפרק. תתמקד בעיקר בפיקאנטו 1000 סמ"ק או בסיאט מיי. יתר רכבי המיני פשוט לא מתקרבים אליהם כל כך. שוב, הכוונה היא למנוע 1000 סמ"ק בלבד.

הפיקאנטו מאובזרת מאוד, יפה, נוחה, יש לה מוניטין טוב ואחריות מורחבת, המיני הנבחרת בארץ.

הסיאט יש לה ביצועים עדיפים, צריכת דלק מצויינת, מע" סאונד פנטסטית{למחירה}, יציבה ובעלת היגוי טיפה טוב יותר, ותא מטען קצת גדול יותר.

בצע נסיעת מבחן בשניהם כדי להחליט.

ולבסוף, אם הפביה שמורה מאוד וללא עבר בעייתי, היא גם אופציה מצויינת, בתנאי שצריכת הדלק לא כל כך מטרידה אותך.

פורסם

יש גם את היודנאי I10 החדשה,שתהיה המובילה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחזק את דעת קודמיי. הייתי נשאר עם הפאביה. לא פיקנטו ולא כלום. פשוט נשאר עם הפאביה.

שיהיה בהצלחה ותהנה מהרכב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

הפאביה 1.6 גם הידנית וגם האוטומטית נחשבת לרכב אמין ואפילו מאוד, אני ממש לא הייתי מעיז להחליף לאלטו.

אצלנו יש פאביה 1.6 מ2008, אני ואמי נוהגים עליה ובסה"כ מאוד מרוצים. אני הוצאתי אותה מהחברה עם 14 ק"מ והיום יש עליה 67 אלף, חוץ מאילת הייתי כבר בכל המקומות בארץ, וגם אילת אהיה בקרוב...

בעליות על כביש 1 לא ירדתי מ- 120 בהילוך 6 עם ירידה ל- 5 (אוטומטית. תפעלתי ידנית) משמע המנוע מספק את הדרישות, גם להשתעשע קצת בכבישים הנכונים אחרי יום לימודים אפשר בזכות הצמיגים והמתלים, בהנחה שיש לך צמיגי 205/45R16 (אבל עדיין, במידת הסביר. בכל זאת רק פאביה).

שמור על הרכב, טפל בו, בדוק מפלסי נוזלים וסע לשלום - אתה תהנה ממנו.

עריכה אחרונה על ידי stio
  • תוכן חדש...