Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי אנחנו?

זוג נחמד וחביב שנוסעים המון (30,000 ק"מ בשנה), בעיקר בכבישים בינעירוניים (80%).

כמו רוב הזוגות הצעירים גם לנו אין הרבה כסף ואנחנו נשמח לחסוך איפה שאפשר (בלי התפשרויות גדולות מידי).

הייתה לנו פיאט גרנדה פונטו שעשתה בעיות עם התיבה הרובוטית אבל הייתה חסכונית - צריכת הדלק שלנו הייתה לרוב 1:15 (תדלוק-איפוס-תדלוק)

צפי להתרחבות המשפחה בתוך שנתיים :)

איזה רכב אנחנו מחפשים?

הרכב שאנחנו מחפשים צריך להיות אמין וחסכוני. אין לנו בעיה גם עם גיר ידני (אפילו עדיף בגלל צריכת דלק נמוכה ופחות בעיות)

כאופציה נשמח שהרכב יהיה בטיחותי, מאובזר ומרווח (עגלת ילדים בבגאז' ומקום סביר מאחור).

הרכב אמור לשרת אותנו ב-3 שנים הקרובות לפחות.

אנחנו מסתכלים על רכב כהוצאה חודשית, ולכן אנחנו לוקחים בחשבון את כל המרכיבים:

צריכת דלק, טיפולים ותיקונים, ירידת ערך ושוק, מימון וכד'

מה מצאנו (בינתיים)?

אם אנחנו לוקחים בחשבון רכב יד 2 שעולה כ-40,000 ש"ח, יחד עם עלות תיקונים של כ-2,500 ש"ח בשנה,

ההפרש בין רכב מיני חדש לבין רכב יד 2 הוא בערך 300 ש"ח בחודש (בשקלול כל המרכיבים שפירטתי למעלה).

בהפרש כזה אנחנו מעדיפים רכב חדש.

אנחנו חושבים שמבחינתנו ה-i10 הוא רכב מושלם לצרכים שלנו.

כשהיינו באולם תצוגה מאוד התרשמנו מאיכות החומרים וההרכבה, המחשבה על הפרטים הקטנים,

האבזור הנדיב וגודל תא המטען (הכל ביחס לקטגוריית המיני, כן?).

מעבר לזה, אם לוקחים בחשבון שהיונדאי זה קאיה פיקנטו משודרגת - אז צריכת הדלק והאמינות טובים מאוד.

אנחנו יכולים לקחת אותו במבצע של חבר (עלות על הכביש של 57,500 ש"ח לדגם הידני),

ולקבל את כל התוספות - קודן, מרים שמשות, דיבורית BT, חיישני רוורס.

רוב האופציות האחרות נפסלו כי רכבים בני 3 ומעלה יידרשו אחזקה גבוהה יותר מה-i10 (בחישובים שלנו - כ-2,500 ש"ח בשנה),

ואולי גם צריכת דלק תהיה גבוהה יותר.

ולכן המחיר הזול/האבזור הטוב יותר/ירידת הערך הנמוכה מתקזזים.

אבל בגלל שיש פה עוד מוחות טובים, יכול להיות שפיספסנו אופציות מעניינות במחירים האלה.

נשמח לשמוע על אופציות נוספות, תודה רבה :-D

פורסם

באולם תצוגה אי אפשר לחוות את התפקוד המרכזי של האוטו, יענו לנסוע,

בדגם הקודם של ה I10 הנוחות הייתה איומה, רחוק מלהתאים לנסועה של 30K, ואני חושד שהם לא השתפרו בגדם הנוכחי, לא הייתי

מחליט לפני נסיעה אמיתית בכביש ישראלי טיפוסי

פורסם

אני בעד רכבי מיני ויש לנו בבית גם אלטו. אבל ל 30,000 ק"מ שרובם בינעירוניים הייתי הולך על סופר מיני.

דיזלים במחירים הללו יהיו ותיקים מדי עבורכם (לא רוצים רכב בן 3) וגם כנראה לא סופר מיני.

מה זה משאיר? או פשרה באחד הכיוונים (גיל או מחיר) או סופר מיני חסכוני יחסית ולא מהיקרות.

איביזה/פולו/פביה עם 1.2 טורבו ידני נשמע כיוון סביר. לדעתי עם קצת מאמץ תמצאו מסוף 2011 במחיר הזה. למרות שאני לא סגור על המחירים.

יש די הרבה איביזות/פביה 1.4 שיהיו זולות משמעותית ולכן חדשות יותר. אך פחות זריזות ופחות חסכוניות.

ניסאן מיקרה? קליאו 1.2 ידני מודל קודם יכנס בקלות לתקציב בגיל שנה שנתיים.

יש די הרבה אופציות.

אם אתם קצת גמישים במחיר אז אולי 208 או קליאו חדשה משומשות. אני מניח שמתחילות לצוץ כאלה. חסכוניות.

כתבתם לשרת 3 שנים לפחות. אם אתם יכולים להסתכל על זה כ 5 שנים לפחות אז אולי שווה להשקיע קצת יותר באמצעות מימון ולקנות סופר מיני חדש ומודרני. החלפה רכב כל 5 שנים חוסכת הרבה בהשוואה לכל 3 שנים.

גם כאן אני אוהב את הקליאו 0.9 טורבו (מאוד חסכוני) או 208 או מספר חלופות אחרות ב 80 אלף.

לדעתי סופר מיני מספק גם משפחה עם 2 ילדים שאינה חובבת תאי מטען גדולים. ועם חשבתם על ה I10 אז אתם לא תתקשו.

אם הגודל מטריד אז לפאביה ולאיביזה יש גרסאות סטיישן. ולקליאו עוד מעט תגיע גם אחת יפה במיוחד לז'אנר זה. שלרוב הוא די מכוער...

פורסם

אם אתה נעול על הקטגוריה הספציפית הזו לדעתי זו באמת האפשרות המובילה.

אבל- אם אתה מדבר על מרווח ועל מקום לעגלה בבגאז' אתה ממש לא בכיוון.

פורסם

לגבי התא מטען של ה-i10, זה תלוי מה מנסים להכניס אליו.

עגלת ילדים סבירה נכנסת:

mako_i10__007_c.jpg

עגלה גדולה יותר לא.

מקסימום מעמיסים את העגלה במושב האחורי.

דודה שלי עם ספארק ומסתדרת עם תינוק קטן ועגלה (במושב האחורי..) אין סיבה שאנחנו לא נסתדר גם.

אני מאוד אוהב את קבוצת פולקסווגן 1.2 טורבו, אבל הטיפולים שלהם יקרים והמנוע שלהם לא תמיד מפגין אמינות.

איביזה/פאביה בנות 3 הן סביב ה-60,000 ובתנאים האלה אנחנו מעדיפים רכב חדש.

ישנות יותר פשוט יעלו הרבה יותר באחזקה.

מיקרה אופציה טובה, אבל היא יקרה יותר ומה שנכנס בתקציב הוא בן 3+ שנים וידרוש אחזקה גבוהה.

צרפתיות אני לא רוצה לגעת. אחרי ניסיון לא טוב עם הפיאט אנחנו נמנעים מכל רכב שהוא לא מפגין אמינות גבוהה מאוד.

אנחנו לא חוששים מנסיעות ארוכות ברכבי מיני.

עשינו לא מעט נסיעות ארוכות על שברולט ספארק (ת"א-קריית שמונה) ולא היו לנו תלונות.

אנחנו בעד כל רכב חסכוני שמביא אותנו מ-A ל-B ברמה סבירה.

פורסם

לפי השיקולים שציינת אז מיני זה בהחלט מה שאתם צריכים.

i10 עושה רושם חיובי במבחני רכב. זכור לי תלונות על התיבה האוטומטית מה שלא צריך לעניין אתכם. ברכבי מיני ידני מנצח בגדול אלא אם ממש לא מוכנים לנהוג בידני.

לתשומת לבך שיש אלטו חדשה בדרך. ניתן להניח שתהיה שדרוג משמעותי על הנוכחית ועדיין במחיר מאוד תחרותי.

אנחנו מרוצים מהאלטו הנוכחית אבל היום יש חלופות טובות יותר, גם אם יקרות יותר.

אני מבין שאפשר להשיג הנחות על סוזוקי ספלאש שהיא סוג של מיני+ או סופר מיני-. רשמית מחירה 70 אלף. אם זה נכון אז כדאי לשקול.

אני מציע אותה בגלל השם הטוב, והכנראה מוצדק, של סוזוקי בכל הקשור לרכבים קטנים. בדגש על צריכת דלק, שמירת ערך ואמינות.

היתרון שלה בהקשר שלכם הוא שהמנוע שלה משמעותית חזק מהמקובל בקטגוריית המיני וכמעט חסכוני באותה המידה.

לתשומת לבכם שתא המטען שלה דומה לרכבי מיני ולא רכבי סופר מיני.

הערה לגבי עגלות. באלטו שלנו ניתן להכניס כמעט כל עגלה אם מוותרים על הכיסוי של תא המטען. לי זה ממש לא מפריע. אולי יש מי שזה מציק לו.

פורסם

האם שקלתם הונדה אינסייט משומשת ?

חסכונית, בטוחה ודי אמינה (2010~)

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אם כך היונדאי היא באמת הבחירה האולטימטיבית לדעתי, במיוחד במבצע חבר שיש עכשיו.

פורסם

החישוב שלך מקולקל לגמרי .

רכב חדש שנחשב אמין יחסית לא יעשה בעיות בשנים הראשונות שלו על הכביש וגם אם כן לא 2500 שקל כל שנה-זה ממש גבוה , בנוסף לא שיקללת את ירידת הערך של רכב חדש , ואת העלויות של מוסך מורשה שבדרך כלל הוא יקר יותר(כי לא תרצה לוותר על "אחריות של רצון טוב".

מה גם שאם תקנה רכב שהוא שנה על הכביש יש לו עוד שנתיים אחריות בדרך כלל .

הפרשי ריביות וכו וכו .. בקיצור חישוב לא נכון בעליל !

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

לא קונים חדש, אלא משומש קלות מחברות ההשכרה.

נותן לכם את ירידת הערך של רכב בן חצי שנה (גבוהה מאוד) + הנחה של 10-15% (תלוי ביכולת המיקוח וברצון של החברה למכור).

אתם מקבלים רכב בן חצי שנה-שנה עם 10-20K על השעון ובמחיר נמוך יחסית למחיר רכב חדש.

פורסם

תשמע, אני הייתי בנעליים שלך בדיוק (אותו סדר גודל של תקציב, אותן דרישות)

ובהיותי מהנדס, גם אני חפרן לא קטן ומאוד אוהב לחפור בנתונים

עם זאת - אני לא מסכים עם החישוב שלך, רוב השגיאות בו נרשמו מעליי ע"י quiki:

"

רכב חדש שנחשב אמין יחסית לא יעשה בעיות בשנים הראשונות שלו על הכביש וגם אם כן לא 2500 שקל כל שנה-זה ממש גבוה , בנוסף לא שיקללת את ירידת הערך של רכב חדש , ואת העלויות של מוסך מורשה שבדרך כלל הוא יקר יותר(כי לא תרצה לוותר על "אחריות של רצון טוב".

מה גם שאם תקנה רכב שהוא שנה על הכביש יש לו עוד שנתיים אחריות בדרך כלל ."

אם אתה מתיימר לחשוב באופן כלכלי, אני מקווה שזה ברור כשמש שלרכוש רכב חדש היא האופציה הכי פחות כלכלית שאפשר... זה הכי גרוע BY DEFINITION למען האמת.

יש כמובן שיקולים אחרים לטובת רכישת רכב חדש (שקט נפשי, חרדה משימוש קודם ברכב, 'ריח של חדש' וכו' וכו'), אבל שוב, אי אפשר לטעון שכלכלית - זה הצעד הטוב ביותר.

אני רכשתי פיאט פונטו איבו 2011 יד1 פרטית ב50,000, שנראית כאילו יצאה מהסוכנות - גם בחוץ וגם מבפנים. ההפרש בתמורה בינה לבין הi10 הוא היסטרי - אתה דווקא אמור לדעת כי ברשותך הגרנדה שדי מזכירה אותה. הרכב עושה 1:14 בממוצע משולב כולל עליות חיפה, מפנק מאוד באבזור (סאן רוף, בילט אין בלוטות', שליטה מההגה, חיישני רוורס, מחשב דרך, חישוקי מגנזיום ועוד...), נוח לאללה בנסיעות בינעירוניות (אני נוסע לא מעט חיפה-ת"א) עם 7 כריות אוויר ו5 כוכבי ריסוק, עם בגאז' שמשפחה צעירה יכולה לעשות בו שימוש (מצטער, אבל אני לא מאמין שבגאז' של מיני הוא שימושי), ואין שום סיכוי בעולם שההפרש בתחזוקה שלו לעומת רכב חדש הוא 2500 - אלא אם קורה בלת"מ גדול ואז אכן נדפקתי (אבל כמובן שמדובר בהסתברות נמוכה).

לשלם קרוב לעשרת אלפים שקלים יותר, ולקבל הרבה פחות רכב, זה משהו שאני חושב שחבל לעשות. אני כמובן לא מדבר רק על האיבו (יש גם i20, קליאו ועוד כמה רכבים חמודים מאוד שאפשר לקנות כחדשים בתקציב שלך).

בכל מקרה המון בהצלחה !

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מסכים עם המהנדס למעלה. גילוי נאות: גם בעל פיאט איבו 2011. כשלקחתי את הרכב לבדיקה אמר לי הבוחן שאני חייב לדעת שהגיר הרובוטי בעייתי. אז עניתי לו- מה עדיף לקחת סוויפט ולשלם 20 אלף יותר??? ואני לקחתי איבו כרכב שני... כרכב ראשון לא הייתי לוקח מיני בכל מצב. בטיול המשפחתי הראשון שלכם לא תסדרו. אז תנצל את השנאה לאירופאיות ורכוש לך אירופאית משפחתית או סופר מיני במחיר מיני קוריאנית או יפנית. תחשוב שההפרש במחיר הוא אופציה לתשלום למוסך אם זה מרגיע אותך. אגב- איזה שנה היתה הגרנדה ומה קרה לה???

פורסם

בגלל שהוצאנו על הגיר הרובוטי של פיאט מעל 12,000 ש"ח בשנה (!!) אנחנו לא רוצים להתקרב לפיאט.

לצערי היא ממש לא רוצה פיאט מכל סוג שהוא, אני עוד מוכן לשקול את זה.. האיבו נשמעת עסקה מצוינת.

אני מקבל את מה שאמרתם פה, באמת לקחנו מקדמי "הגנה" מאוד גבוהים לרכב משומש בגלל הגרנדה.

בעקבות זה התחלנו להסתכל על הפאביות והאיביזות. יש מציאות לא רעות לשנתונים 2012-2011.

בכל סוכנויות הרכב וההשכרה אין מציאות, עדיף לקחת ממישהו פרטי.

אני חושב שנוכל לקחת את אחת מהן עם 40,000 ק"מ במחיר של 50-53K.

נשמעת כמו עסקה טובה?

הגרנדה הייתה 2007 ועשתה תאונה קלה, אבל עלות התיקון הייתה גבוהה ולכן היא הוגדרה כטוטאל-לוסט.

• תוכן חדש...