Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם. אני כבר אובד עצות.

לפני כחדשיים החלה בעיה שתא המטען לא נפתח, הייתי לוחץ על הכפתור ולא היה קורה כלום. לסירוגין היה נפתח עד שהפסיק לעבוד לגמרי. הפתיחה היא חשמלית, כאשר לוחצים יש מן צליל כזה ותא המטען נפתח, לפחות כך אמור להיות. פתחתי אותו מבפנים וחיפשתי את מקור הבעיה, לבסוף הגעתי לחלק הזה:

9ad84fefc445564e704ab9e92d3bbb1d.jpg

בעת לחיצה היה צליל ממנו, כאילו הוא מנסה לשחרר את הבוכנה וזו תקועה, לאחר שפתחתי אותו וראיתי שכאשר אני משחק שם הוא משתחרר הבנתי שהוא מקור הבעיה, הזמנתי אחד חדש, הגיע היום. חיברתי הכל והבעייה נמשכת, כשאני לוחץ יש ממנו את אותו צליל כאילו מנסה לעבוד אבל אין לו מספיק כוח. לשם הבדיקה חיברתי את המנוע הישן שהוא כבר ללא חלקים ורק גלגל השניים נשאר בו, בעת לחיצה הגלגל מסתובב ללא בעיה, כשאני מחבר את החדש (שהוא כיביכול צריך לדחוף את הבוכנה החוצה ולדחוף את מנעול תא המטען אז הוא תקוע. אני ממש לא מבין בנושא אבל ניראה שחסר לו כוח. אני כבר לא יודע מה עוד לבדוק.

אודה לעזרתכם.

פורסם

כן, מצאתי אותו.

כניראה לא הסברתי את עצמי מספיק.

את המנגנון עצמו אני יודע לפרק ולהרכיב, החלקים כולם תקינים.

פה בתמונה שלך, הקפתי בעיגול את מקור הבעיה:

186faa8f5c3929b4f44302b8f4ea116a.jpg

החלק אותו הקפתי בעיגול, זה שצריך לקפוץ החוצה ולדחוף את ה X שמושך את הצילינדר תקוע. כשלוחצים לא שומעים את החלק עובד אך לא מחובר לכלום אלא פשוט מן זרם כזה מתוכו אך הוא לא יוצא, לא עובד. כאילו תקוע. חשוב לי לציין שוב שהבעיה הייתה בחלק הקודם וגם עכשיו כשהוא חדש.

פורסם (נערך)

בעיה חשמלית, מסיק זאת לאור מה שכתבת, שהחלק הישן עובד וזה לא אבל יש רעש של זרם\כל דבר דומה.

התקנת משהו לאחרונה ברכב?

תעבור על ההזנה למנוע תראה שהיא נקיה מבלי שהוסיפו בדרך דברים, הבידוד תקין והכל צריך ליהיות כרגיל.

אולי הבעיה היא במפסק עצמו (או בשלט או שבתוך הרכב, אני לא מכיר את הרכב אז אני צריך יותר מידע).

ברגע שיש בעיה במפסק, מין הסתם שלא יעבור מספיק זרם, המפסקים הללו עלולים לצבור פיח ולכלוך פנימי, עלולה להתפתח בהם קורוזיה גם כן, כל לכלוך לא רצוי מוסיף התנגדות לזרם שבדרך לצרכן.

להבא אל תעלה תמונות דרך שרתים אחרים.

תעלה אך ורק דרך הפורום. יש לך מתחת להודעה (רק בעורך הודעות מלא) אפשרות שנקראת: "קבצים מוצרפים>"נהל קבצים מצורפים".

תוסיף תמונות דרך שם.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אז ככה. לא מצאתי זמן ללכת לחשמלאי עדיין אבל מצאתי את האשכול הבא:

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=332587

שם כפי שזה נראה נמצא הפתרון. אני מבין וקורא אנגלית דיי טוב אבל במושגים טכניים מעולם הרכבים אני לא מבין. לא בעיברית ובטח שלא באנגלית. אם מישהו מבין התותחים כאן יכול להציץ בפוסט ולפרש לי לשפה פשוטה את הפתרון אני אשמח. תודה אנשים :)

פורסם

בקישור שהבאת מדברים על שני כשלים נפוצים שגורמים לדלת תא המטען לא להיפתח: האחד הוא אכן המנגנון שנשבר אצלי, והאחר הוא רתמת חוטי החשמל שעוברת לדלת תא המטען דרך זרועה השמאלית.

במקרה שתואר בשרשור ההוא, הבעיה היתה ברתמת החוטים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לאחר חיפושים רבים נמצא מקור הבעיה. בצמת החוטים שבתמונה חוט אחד פשוט נקרע. כניראה מהקיפולים החוזרים בפתיחה וסגירה של תא המטען. חיבור פשוט ועובד מצויין. תודה לכל מה שניסה לעזור :)

2014-02-21 11.25.54.jpg

פורסם

מה?

מוזר לי לראות שזה בניה של גרמנים. (אלה אם מתקין כלשהו עשה קומבינה ברכב).

ידוע שחוט ממתכת (גם נחושת) לאחר קיפולים רבים נוצרים שברים פנימיים או כל תופעה אחרת (אני לא יודע יותר מידי) אבל מה שבטוח שבסוף הוא יקרע.

יכלו לחשוב על פיתרון יותר טוב כדי להעביר חשמל).

אם זה מתקפל ונמתח, תתכונן לעוד תקלות במנגנון שנובעות מהצמה הזאת.

אם הבעיות מעלות תדירות, עדיף תחליף צמה קומפלט.

• תוכן חדש...