Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתקשר אלי עורך דין מטעם חברת הביטוח שלי, ומסביר לי שעלי להתייצב בצפון לבית משפט בגלל תאונה שהיתה לפני כמה שנים טובות.

לי ולו היו נזקי פח זעירים.

אני בזמנו לא היתי אשם, אבל בחברת הביטוח שלי אמרו לי לחכות מה הוא יעשה ובינתים לתקן את הנזק בעצמי - כ 1000 שקלים.

מסתבר שהוא תבע אותי ועכשיו אני צריך לשלם הוצאות משפט- אם לא אגיע לדיון, גם אם אפעיל השתתפות עצמית.

אין לי אפשרות להגיע למשפט מכיוון שצריך לנסוע חצי מדינה.

הסיכוי שלי לזכות הוא קלוש, חברת הביטוח רוצה שאגיע למשפט כדי לנסות כנראה להפחית את התשלום, ואני מבחיתי מפעיל השתתפות עצמית ולא נראה לי שיש סיכוי שאשלם פחות ממה שאני אמור בהשתתפות עצמית.

אז המצב הוא כזה - אם אתייצב אני אשלם רק השתתפות עצמית ולא שקל מעבר ואם לא , אצטרך לשלם גם את ההוצאות משפט, אי אפשר כבר לדחות את המשפט.

השאלה שלי - האם אפשר להעביר את הדיון לאזור שלי?, או להציע להתחלק בהוצאות משפט שאשלם גם סכום מסויים ממנו כדי שיבטלו אותו לגמרי....

פורסם (נערך)

צריך לבדוק מדוע המשפט מתקיים בצפון.

אמנם איני משפטן, אבל נדמה לי שיש כלל שקובע שהדיון צריך להיות בבית משפט שקרוב למגורי או מקום העסק של הנתבע, אלא אם יש הסכמה אחרת.

לגבי התייצבות לדיון - כנראה אין לך שום ברירה, אם לא תתייצב לדיון אתה עלול להענש על כך.

מוזר לי שלא קיבלת את כתב התביעה - אם אתה נתבע הוא אמור להמסר לך, ולכל אחד מהנתבעים, בנפרד.

כיון שהפוליסה שלך הופעלה (על ידי התובע, גם זה סיפור מוזר שהכרתי רק לאחרונה על בשרי) אין לך ברירה אלא לשלם השתתפות עצמית. אם תזכה במשפט תוכל לתבוע אותם מהתובע. מצד שני - ברגע שהופעלה הפוליסה חברת הביטח שלך צריכה לשלם כל מה שמעבר להשתתפות העצמית. בדוק זאת בפוליסה, יש לי איזו תחושה לא נוחה שגם חברת הביטוח שלך מנסה לצמצם נזקים על חשבונך.

בכל מקרה - צור קשר עם עורך הדין המייצג את חברת הביטוח, והוא זה שידריך אותך. אם לא תהיה מרוצה אתה עלול להזקק לשירותי עורך דין משלך, וזה כנראה יעלה הרבה יותר.

נמתין קצת, אולי מישהו מהיועציפ המשפטיים שבפורום יעלה דברי בעל מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צודק, העורך דין אמר לי שאם אתייצב לדיון הם ישלמו הכל, כולל הוצאות משפט. ואם לא, הם לא מוכנים לשלם את ההוצאות משפט.

אני רק יודע שאת ההשתתפות עצמית אצטרך לשלם בכל מקרה כי הבנתי אין לי סיכוי לזכות. מה שכן חברת הביטוח תוכל לצמצם את הפרש הנזק מעבר להשתתפות העצמית.

פורסם

קיבלת כתב תביעה? ידוע לך מה היקף הנזק הנתבע? יש לך מה לתרום להגנה?

יש לך סיבות רבות לקחת יום חופש ולנסוע לבית המשפט. הבעיה הגדולה היא שקיימת אפשרות שהמשפט יידחה ואז בזבזת יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה צודק, העורך דין אמר לי שאם אתייצב לדיון הם ישלמו הכל, כולל הוצאות משפט. ואם לא, הם לא מוכנים לשלם את ההוצאות משפט.

אתה מפספס את הנקודה.

זימון לעדות בבית המשפט הוא מסמך רשמי של הרשות השופטת, השאלה אם קיבלת כזה (מגיע בדואר רשום)

אם זומנת להעיד, הזימון הוא לא בקשה של חברת הביטוח אלא צו של בית המשפט, אתה חייב להתייצב. אתה יכול להענש ע"י השופט על כך שלא הגעת, בלי קשר למה שחברת הביטוח מתכוונת לעשות בהתאם לבחירה שלך.

פורסם

חסרים פרטים ואתה כנראה לא כ"כ מתמצא בהליכים אז תבדוק שוב עם העו"ד בתור מה אתה אמור להגיע- בתור נתבע או בתור עד. אם בתור נתבע- היית אמור לקבל כתב תביעה לכן זה כנראה לא המצב. אם בתור עד הגנה מטעם חברת הביטוח (יותר סביר)- אתה אמור לקבל הזמנה רשמית מביהמ"ש (אלא אם זה תביעות קטנות). בלי הזמנה רשמית אתה לא חייב להתייצב ואתה לא תצטרך לשלם שום הוצאות. אם אתה מתייצב בתור עד זכותך לדרוש הוצאות.

• תוכן חדש...