Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה, בין היתר מחפשים אופציות לצבע וגם שם לרכב, מוזמנים לתת רעיונות, מחפשים שם ישראלי שהספרדים/פורטוגלים/צרפתים, ישברו את השיניים כדי לבטא במרוצי הראלי באירופה.

השם הנבחר מקבל הזמנה אישית לראלי הראשון של הרכב : )

t09.jpg

1655727_545917958856611_1940967710_o.jpg

side 12.jpg

side 10.jpg

1779825_10201496128112873_1196692071_n.jpg

side 17.jpg

side 04.jpg

_____ 4 (2).jpg

אתר מתעדכן של הפרויקט - https://www.facebook.com/RALLYRAIDSOL

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאוד מרשים! בהצלחה

אם הצבע יהיה אדום/כתום, אני מציע את השם מטחובה או סחוג:

1. מתאים בצבע

2. חריף

3. האירופאים ישברו את השיניים בשביל לבטא את ה-ח'

4. הכי ישראלי שיש

עריכה:

בדיוק ראיתי את החתחתול וההסבר עם ה-ח' מההודעה מעליי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

הצעות לשם:

בזק Bazak

להב Lahav - משמעות כפולה Blade/Flame , יתאים לרכב בצבעי אדום/צהוב

קלע Kela - רוגטקה Slingshot

נחשון Nachshon - אם ממש לא אכפת לכם איך זה יישמע בכל השפות, אבל אתם רוצים להיות תמיד ראשונים

בז* Baz - קל לביטוי והתרגום (Falcon) נשמע cool

בַּרְדְּלָס Bardelas - כך קוראים בעברית ל- Cheetah

* במחשבה שנייה זה נשמע כמו שם של ייצרן רכב רוסי :oops:

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

עיצוב נהדר לטעמי, נהנתי לשמוע על התהליך.

שם שיהיה קשה לאירופאים לבטא- אבן-חן, כנעני, חלום, חשמל, ערפיח, משהו עם הרבה ח' וע', רצוי שתיהן באותה המילה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

העבודה יפה, במיוחד בשבילי משום שאני נהנה לראות עבודות כאלה, שאנשים עושים בעצמם מתוך רצון :)

הערה קטנה, בכל הציורים והתרשימים, קיים משהו שפשוט לא מסתדר לי, אולי זה משהו בגג.

לדעתי זה יהיה נחמד כרכב שנראה ''חדש'' וטכנולוגי, ולכן מן הראוי יהיה לעגל את הפינות, שיראה ''יפה''.

לגבי הצבע, לדעתי רכב מהסוג הזה אמור להיות בעל צבע בוהק (צהוב, אדום, כתום...)

לגבי השם, אהבתי את הרעיונות של commander, אני מסכים לכל אחד מהשמות :wink:

פורסם

מעניין אותי לדעת האם יש איזו תקינה מחייבת לרכב מסוג זה? מבנים העשויים מקליפה של קרבון אינם יעילים בספיגת אנרגיה בהשוואה לקליפות אלומיניום או פלדה. נושא נוסף היא ההחזר וההגברה האקוסטית בתוך קונכיה שמכילה את המנוע ותא הנוסעים ללא כל בידוד או פיזור של גלי הקול מחוץ לתא. העיצוב נאה אם כי אין בו חדשנות . אני מבין כי יש למעצב מגבלות ואילוצים הנובעים מן העובדה שאין לו שליטה על תכנון השלד והוא למעשה מתכנן "חיפוי". קשה לחוות דעה על הפרטים על סמך התמונות אך חשוב לטפל בשוליים של הקליפה כדי שיקבלו "נפח" וחוזק מבני. אני צופה שיהיה צורך להדביק לקליפה צלעות חיזוק כדי לייצב אותה באזורים שרחוקים מן השלדה (קצות הכנפיים הקדמיות, לדוגמא). בכל מקרה זה מהנה מאוד לראות עבודת עיצוב תעשייתי ובמיוחד בתחום התחבורה.

פורסם (נערך)

Fazer: חתחתול

In Flames: מטחובה או סחוג

COMMANDER:

בזק Bazak

להב Lahav -, קלע Kela - רוגטקה Slingshot

נחשון Nachshon –

בז* Baz - קל לביטוי והתרגום (Falcon) נשמע cool

בַּרְדְּלָס Bardelas - כך קוראים בעברית ל- Cheetah

עד כו אלה המציעים והשמות , בהחלט חומר טוב ומפתיעה , כל צוות הבנייה מעודכן ככה שההומור הציני כבר רץ בין כולם .

עד חמישי הבא יבחר שם באופן סופי לאחר שנדון כל הצוות בשמות המוצעים מתוך הרשימה ,אתם מוזמנים להעלות הצעות נוספות עד אז.

העניין עם ה"ח" מזכיר את השם של אחת המכוניות שהתחרו בדקאר השנה "haval –haval" , רק שאצלנו שם כזה פחות רלוונטי : ), הוא לא סיים את הראלי, באמת חבל...

קומנדר, לגבי שאלותיך, כל נושא הבנייה של רכב T1 למעשה הקטגוריה הבכירה במרוצי ראלי רייד ,מקביל לWRC במרוצי הראלי, הוא בנייה תחת תקנון די נוקשה שמכתיב את האופי הכללי של הרכבים האלה, לא אכנס לפירוט התקנון, אתה מוזמן לעיין בגרסה הישראלית לעניין באנטרנת

(למרות שהיא מעט שונה אך יכולה לתת מושג במה מדובר) הבנייה של הרכב מתקדמת צעד צעד לפי אותם הנחיות, לדוגמה מהלך המתלה לא יגדל מ25 ס"מ , אורך בסיס הגלגלים עד ס"מ290 , רוחב 200 ס"מ, גובה מינימאלי לתא הנוסעים, מרחק המושב מקיר האש ואפילו משקל כללי שקשור באופן ישיר לנפח המנוע וכו..וכו...

זאת הסיבה למה כל הרכבים בקטגוריה הזאת דומים.

לגבי כמות הרעש ברכב מרוצים זה בערך הדבר האחרון שאתה מייחס אליו חשיבות מבחינת סדר עדיפויות, בזמן מרוץ מרגע שזינקת הרעש של האבנים הפוגעות במרכב, מערכת הגיר "דוג בוקס" שנשמעת כאילו הרכב תמיד "ברוורס", והמנוע שיושב 5 ס"מ ממך, אין אפשרות לדבר או לשמוע את עצמך מלבד לחבוש קסדה עם קשר וזה אמצעי התקשורת היחיד בין הנהג לנווט, לכן יש גם קשר "ספר" כי אחרת מדברים בשפת הסימנים .

אתה בהחלט צודק, למעשה מה שאתם רואים בתמונות הוא פסל ממנו נכין את חיפוי הקרבון

על אותו פסל יבוא חיפוי "פיבר" שיתן למעשה תבנית הפוכה ובתוכה מדביקים את שכבות הקרבון.

אותו חיפוי מתחבר לשלדה על ידי קונסטרוקציה קלה ופריקה ,חלק מעבודתו של עופר מ"קארבונייץ"

הוא ליצור את אותם חיזוקים ואמצעי הידוק וחיבור.

נגיע לזה בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי תום בריל

פורסם

פרויטק אדיר וייחודי!

אני אוהב מאד את עיצוב הרכב ולדעתי השילוב של צהוב ואדום או אדום ולבן יהלמו אותו מאד.

לגבי השם,

*יהלום - גם יהלום (יכה) בכולם וגם מנצנץ ומרהיב ביופיו.

*חלום - כי צריך להגשים.

*ניצוץ - מהיר ומדליק.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

תודה על תשובתך העניינית.

קראתי קצת על ה-Rally Raid ועלו לי עוד כמה הצעות לשמות באסוציאציה חופשית:

בז - מחזיר את ההצעה אבל בכיתוב Buzz (בגלל האדרנלין, כמובן)

רשרש Rush Rush (אום אל רשרש היא אילת)

גמל, ירבוע, שפיפון, צפע, וכו' - תנו כבוד ל"חיות מדבר" למיניהן

Yam L Yam לזכר מסע ים אל ים - וגם פאראפרזה מתחכמת על Côte-Côte Rally

פורסם

עוד מדברי עמוס בועז :

"

מודל האחד על אחד נבנה לצורך מספר מטרות:

· עליו להוות בסיס לתבניות, מאותן תבניות תיוצר מעטפת הרכב.

· עליו להציג את עיצוב הרכב באופן אמיתי בתלת ממד (לא על גבי מחשב) רגע לפני ייצור, ומתן אפשרות לקבלת החלטות ושינויים.

המעצב נדרש ליהיות גם פסל,ולא מדובר באמנות אלא במוצר. במקומות שיש בהן תעשיית רכב או תעשייה ענפה בכלל, קיים מקצוע אשר נקרא: פסל תעשייתי. מקצוע זה קיים גם בתעשיית הקולנוע, לצורך בניית ועיצוב דמויות תלת ממד. בדרך כלל הפיסול נעשה מחמר תעשייתי.

אכן מקצוע זה הולך ונשחק בעקבות דרישה לקיצור לוחות זמנים, עקב לחץ כלכלי וניסיון לקיצור תהליכים. כמו כן, גם טכנולוגית הדפסת התלת ממד מתפתחת והפכה לנפוצה.

חשוב להבין שיש פער בין מה שמופיע על המחשב (תוכנת תלת ממד-CAD ) לבין המציאות.

לכן עד היום בתעשיית הרכב מבצעים את גמר העיצוב במודל של אחד על אחד גם פסלים וגם מעצבים.

אח"כ מתרגמים את העיצוב הזה למחשב לצורך דיוק ובחינת יכולות ייצור בהתאם לטכנולוגיה.

אנחנו איננו מיצרים רכב לצורך שכפול המוני ונשתמש בטכנולוגית חומרים מרוכבים לצורך ייצור הקליפות.

לשם כך אנחנו עמלים על מודל האחד על אחד.

המודל מאפשר לי לעדכן את העיצוב, מכיוון שהתהליך שאנו עושים הוא מאוד מהיר יחסית זו שוב הזדמנות לשפר את העיצוב ולחדד אלמנטים.

הרכב הזה מאוד מפתיע בפרופורציות שלו וכאשר עומדים ליד מודל אחד על אחד, מקבלים הבנה אחרת לגביו מאשר כשמסתכלים על התלת ממד שלו במחשב.

בעקבות זאת ישנם אלמנטים שעידנתי וישנם אלמנטים ששיניתי.

בנוסף, יש לנו מספר רכיבים שהיו בגדר חידה עד לפני שבוע. כמו למשל: חלון קדמי, רדיאטור ותעלת האוויר שלו, אשר עברה אנליזות זרימה. המודל מאפשר לנו לבצע שתילה של הרכיבים והטמעתם ללא עיכוב בפיתוח הרכב.

לגבי שיטת העבודה: הוצאנו חתכים מתכנת תלת הממד, לצורך קבלת דיוק. אח"כ מלאנו בפוליוריטן את החללים, ושייפנו. הפוליוריטן משטייף מאוד מהר וקל להגיע איתו לצורה מהר.

השלב הבא הוא מריחת חומר פחחים לצורך הקשחת המשטחים יצירת דיוק בקווים ובמשטחים ואטימת הרכב.

השלב הזה הוא שלב מאוד מרגש ומהנה וכל מי שמגיע לסדנא של עופר מבקש להישאר ולהבין עוד.

הדיוק שאנחנו שואפים אליו הוא דיוק עיצובי ולא הנדסי, חשוב לנו שההילייטים יהיו מדויקים ושבמשטחים לא יהיו גלים, ושהרכב יראה סימטרי.

בהמשך אפרט על אופן יצירת התבניות והקליפות וגם על נושא הגרפיקה שגם עליו אנחנו כבר עובדים וגם הוא חלק מתהליך העיצוב והמראה הסופי.

עמוס

- - - Updated - - -

לגבי השם, אני עוד מצפה לשם ייחודי."

• תוכן חדש...