Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיוויק 98 מד חום עולה

nir1492
שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי, יש לי הונדה סיוויק 98 ויש בה בעיה שהיא רוב הזמן מתחממת. המד חום עולה מאוד גבוה :1476829_10200402431223098_1103396332_n.jpg?oh=2e627ac628faa4a1795c3b0795505112&oe=52D453B0&__gda__=1389627138_c6937856b53180e67f36bc7ab2fdee9f

כשהאוטו מתחמם לפעמים המים בכד שליד הרדיאטור עולים למעלה (מעל הMAX, בזמן שהם מלאים במים ירוקים קצת מעל הMIN). יש להזכיר שביום שישי על הבוקר החלפתי את הטרמוסטט בגלל החשד שהבעיה בו ויצאו מהטרמוסטט כל המים של האוטו ולכן שמתי מים ירוקים חדשים גם ברדיאטור וגם בכד הלבן שליידו. בדקתי ואין שום נזילות. שתי הצינורות שמתחברים לרדיאטור מתחממים גם כלומר שהוא עובד.

1545898_10200427560291309_971362619_n.jpg?oh=ee3f7a25e3986ebe0ffb96a2d9632fc3&oe=52D460DE&__gda__=1389615395_82d3ef73d985954cf07bfcdcee5b7e0b

מאז נסעתי עם האוטו ביום שישי בצהריים (לאחר ההחלפה) והוא התחמם שוב פעם אחת. התחממות גבוה עד שפתאום המאורר התחיל לעבוד וכנראה שהטרמוסטט נפתח ואז האוטו התקרר בשניות ומאז כל השישי שנסעתי עם האוטו (מת"א ליהוד וחזרה) הוא לא התחמם אפילו קצת.

אתמול (יום שבת בערב) נסעתי עם האוטו מצפון ת"א לדרום ת"א. בהלוך נסעתי דרך איילון ואוטו התחמם קצת וירד. ברגע שנכנסתי לתוך העיר בדרום ת"א האוטו התחיל להתחמם עד הסוף, עצרתי בצד. האוטו נח התקרר ושוב התחלתי לנסוע, מיד הוא שוב התחמם. וככה עצרתי באיזור ה8-9 פעמים עד החזור לצפון ת"א. כלומר הגעתי למצב שאני לא מצליח לנסוע נסיעה חלקה באוטו.

הגעתי הביתה האוטו נח שעתיים והחלטתי לנסוע נסיעה קצרה גם בשכונה וגם קצת בחוץ ממנה לראות איך הוא מתמודד. בזמן הנסיעה אתמול בלילה הוא כל הנסיעה לא התחמם בכלל גם ב20 ק"מ וגם ב80 ק"מ. רק לאחר שנכנסתי לאיזור החנייה זה טיפטיפה עלה והשארתי את האוטו דלוק עומד ואז זה תוך 2-3 דק התקרר כלומר הטרמוסטט נפתח והמאורר עבד וכמובן הרכב התקרר.

אני כבר משתגע!

לסיכום: הרדיאטור בן שנתיים אך עובד תקין כי המאורר עובד והוא מקרר את האוטו, מים ירוקים תמיד שמו באוטו, טרמוסטט חדש, לפעמים אפשר לנסוע חלק ולפעמים לא. אז מה יכול להיות הבעיה???

Honda Civic Hatchback 1998

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שאתה מתאר הרכב לא מיתחמם בנסיעה מהירה אלא בנסיעה איטית או בעמידה? כי אם כך המצב אז תבדוק שמאוורר הרדיאטור עובד כמו שצריך. שמתחיל לעבוד בזמן ועובד במלוא עוצמתו מתי שצריך ושאין בעיה ביוניט שלו ואם קיימים אצלך שני מאווררים תוודא ששניהם עובדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שאתה מתאר הרכב לא מיתחמם בנסיעה מהירה אלא בנסיעה איטית או בעמידה? כי אם כך המצב אז תבדוק שמאוורר הרדיאטור עובד כמו שצריך. שמתחיל לעבוד בזמן ועובד במלוא עוצמתו מתי שצריך ושאין בעיה ביוניט שלו ואם קיימים אצלך שני מאווררים תוודא ששניהם עובדים.

לרוב זה קורה בנסיעה איטית, אך לא תמיד. לפעמים גם בנסיעה בכביש מהיר.

קיים רק מאורר ורדיאטור אחד. הוא עובד תקין. בזמן שהמנוע חם הוא עובד לדקה ועוצר והמנוע מתקרר.

במוסך מורשה הונדה אמרו לי שבהונדה יוניט זה לא משהו שהולך, במיוחד לא במקרה שהמאורר עובד אלא רק הטרמוסטטים שהולכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל במיקרה הזה החליפו טרמוסטט שלא פתר את בעיית ההיתחממות. באיזה שלב על שעון החום ניכנס המאוורר לעבודה?

בזמן תזוזה בשלב די גבוה. בזמן עמידה גם סתם כשהאוטו עומד דלוק וזה יחסית באמצע המאורר כבר עובד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לגבי משאבת המיים? ניבדקה?

הרדיאטור כן שואב מים. בין הכד לבין עצמו. כל יומים שלוש אני בודק ומוסיף (בגלל ההתחממויות גם). כשהרכב מתחמם בכד יש מים גבוהים ושהוא מתקרר הם יורדים למטה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק את הכיוון של המאוורר, בזמנו החלפתי רדיאטור לרכב שלי וחיברו את הקוטבים של המאוורר הפוך.

אני חושב שהוא מסתובב בסדר, עובדה שהוא כן מקרר באיזשהו שלב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצע את הבדיקה הבאה: שהרכב מיתחמם במצב עמידה קצת מעל החצי תתחיל להעלות את הסלד על ידי לחיצה על גז לאיזור ה 2500 סלד ותחזיק שם ותראה אם המחוג יורד לכיוון החצי והמנוע מיתקרר. במידה וכן הבעיה ככל הניראה במשאבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצע את הבדיקה הבאה: שהרכב מיתחמם במצב עמידה קצת מעל החצי תתחיל להעלות את הסלד על ידי לחיצה על גז לאיזור ה 2500 סלד ותחזיק שם ותראה אם המחוג יורד לכיוון החצי והמנוע מיתקרר. במידה וכן הבעיה ככל הניראה במשאבה.

בערב אבצע את הבדיקה.

לבנתיים יצא לי לנסוע לדרום ת"א מצפון ת"א דרך איילון דרום, לא התחמם בכלל אפילו לא עלה בס"מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לציין שאתמול נסעתי 38 ק"מ בסה"כ ולא התחממה בכלל. אולי עכשיו הטרמוסטט נקלט ונפתח.

אבל ממשיך לעקוב, תודה לבנתיים לעוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...