Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ממספר מוכרים נאמר לי שעלות טיפול תקופתית הינה כ500

אשמח לשמוע האם אלו המחירים במורשה, מכיוון שמקבלות שראיתי המחיר נע סביב אלפייה פלוס

תודה,

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

איזה טיפול תקופתי?

בכל רכב יש טיפולים קטנים יותר, שלרוב כוללים בעיקר שמן ופילטר שמן, ויש טיפולים גדולים יותר. טיפול גדול יכול לכלול גם מצתים, רצועות, נוזלי קירור וכו' - בחלק מהרכבים זה יכול להיות יקר מאוד ולעלות גם אלפי שקלים.

באופן כללי טיפול קטן במוסך מורשה יבואן לא עולה 500 ש"ח אלא יותר לכיוון ה-700-800- ש"ח.

פורסם
איזה טיפול תקופתי?

בכל רכב יש טיפולים קטנים יותר, שלרוב כוללים בעיקר שמן ופילטר שמן, ויש טיפולים גדולים יותר. טיפול גדול יכול לכלול גם מצתים, רצועות, נוזלי קירור וכו' - בחלק מהרכבים זה יכול להיות יקר מאוד ולעלות גם אלפי שקלים.

באופן כללי טיפול קטן במוסך מורשה יבואן לא עולה 500 ש"ח אלא יותר לכיוון ה-700-800- ש"ח.

הייתי הבוקר בטיפול 45 אק"מ בקיה אשדוד - נעצר על אלפייה כולל מע"מ.

אעלה פירוט בקרוב אבל אם הבנתי נכון הכוונה לטיפול קטן (ללא מצתים,רצועות,מזגן וכדומה)

החלפת רפידות קדמי ואחורי תומחרה ב900 כולל מע"מ.נשמע סביר?

מבירור ראשוני עלות הרפידות (קד+אח) 240 שח. מה שמשאיר 500 לעבודה של פחות משעה.

פורסם

הכוונה במחירים - כולל מע"מ?

רוב תודות על התשובות !

אורי

פורסם

שמן מנוע סינטטי מלא - 186.5

מסנן שמן - 84

מסנן אויר - 124

מסיר פיח - 98

אטם פקק ריקון שמן מנוע- 7.7

מנורה ראשית - 45.5

עבודה - 1 עובד 1.4 שעות = 329

חלקים = 545.5

מע"מ = 157.5

_ _ _ _ _ _ _ _ _שורה תחתונה _ _ _ _ __

1032

:roll::-(:?:

• ספונסר פורום
פורסם

המחיר לא זול, אבל אם היית מוריד את החלפת המנורה (מנורה עולה 10 שקלים בחנות חלקי חילוף) ואת מסיר הפיח (שלרוב אינו הכרחי) היית מגיע קרוב מאוד למחיר שציינתי.

פורסם
המחיר לא זול, אבל אם היית מוריד את החלפת המנורה (מנורה עולה 10 שקלים בחנות חלקי חילוף) ואת מסיר הפיח (שלרוב אינו הכרחי) היית מגיע קרוב מאוד למחיר שציינתי.

על המנורה - שאלו אותי ואישרתי.

לגבי מסיר הפיח, לדעתי זה חלק מהטיפול ולכן לא נשאלתי.

השויתי למחירים של מוסך מורשה יפו - וגם לעומתו המחיר היה גבוה !

מה שכן,

כאמור הוצע לי במוסך מורשה החלפת רפידות (קד'+אח') ב900.

הלכתי למוסך (קיבוץ סעד - ממליץ בחום) ושם ב300.

פורסם

שכחתי לציין שניסו לדחוף לי גם פילטר למזגן-יחידה פנימית.

למזלי ראיתי שרשור בנושא והבנתי שזה באמת מוגזם (גם החלפת הנורה הייתה טעות אבל הזמן שחסכתי היה שווה)

שאלה נוספת-

נאמר לי ע"י טלקאר (סוכנות קיה) שכל עוד הרכב מטופל בחלקים מקוריים ויש רישום,אזי האחריות תקפה.

במוסך מורשה נאמר לי שלא כך הדבר ועלי להגיע למוסך מורשה בלבד וזאת בניגוד להנחיות משהתח"ב.

למי להאמין?

(המוסך בקיבוץ חיזק את גרסת טלקאר, מה שנשמע יותר הגיוני)

הבעיה שנאמר לי בטלפון ואין לי גיבוי בכתב למקרה הצורך. כבר כשבועיים מנסה ליצור קשר דרך האתר של קיה ישראל, ללא הצלחה.

תודה,

אורי

פורסם

החוק אומר שאתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, לא רק היבואן. זאת אומרת שכל עוד עובדים עם קבלות ומסודר, וכל עוד החלפים עומדים באיכות שהיצרן/יבואן ציין, האחריות עדיין קיימת על הנייר.

בפועל זה סיפור אחר. ברגע שרואים שעשית משהו במוסך לא של יבואן, מתבייתים על זה ואז אתה צריך להוכיח שאין לך אחות.

בשלב זה אתה יכול לתבוע את היבואן על אי-קיום אחריות ואז השופט יחליט אם הוא מאמין לצבא עורכי הדין של היבואן מול האזרח הפשוט שמנסה לדפוק את היבואן!

שיקולים תעשה בעצמך. אני סתם פחדן.

פורסם

תודה על המידע!

אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים.

זאת בדיוק הנקודה שרציתי לאשרר אצל היבואן - אישור בכתב שכל עוד הטיפול בחלפים מקוריים ויש תיעוד, אין בעיה.

האם פנייה ליצרן תקדם את העניין? רק תקשה?

בסופן של מספר שנים הסכום מגיע לאלפי שקלים (שיש להם ייעוד חשוב בהרבה . . .)

תודה,

אורי

פורסם

עזוב את היצרן והיבואן. אני נוטה יותר ויותר לא לטפל במוסכי היבואן אבל צריך לעשות את זה חכם עם תיעוד כפי שרשמת, פילטרים מקוריים ונוזלים שעומדים בתקנים שהיצרן דורש. צריך גם להיות מעודכן אם היו עדכוני תוכנה לרכב (טלפון למוסך היבואן). בקיצור צריך לעשות קצת שיעורי בית, להיות נכונים לקחת סיכון מסוים ולא לפחד להתעסק עם בית-המשפט אם יהיה צריך.

פורסם
עזוב את היצרן והיבואן. למה ? הרי הם אלו שאחראים בסופו של יום

אני נוטה יותר ויותר לא לטפל במוסכי היבואן אבל צריך לעשות את זה חכם עם תיעוד כפי שרשמת, פילטרים מקוריים ונוזלים שעומדים בתקנים שהיצרן דורש. צריך גם להיות מעודכן אם היו עדכוני תוכנה לרכב (טלפון למוסך היבואן). בקיצור צריך לעשות קצת שיעורי בית, להיות נכונים לקחת סיכון מסוים ולא לפחד להתעסק עם בית-המשפט אם יהיה צריך.

1. תיעוד הינו חובה - מסכים. במוסך (מורשה משהתח"ב) בו הרכב מטופל יש רישום מסודר ונשעה שימוש בחלקים מקוריים בלבד.

2. עדכוני תוכנה - מה תדירות? האם פעם בשנה מספיק? במידה ויש עדכון, האם דורש תשלום נוסף? האם פוגע באחריות במידה ולא עידכנתי? מה טווח זמן סביר לביצוע עידכון?

3. האם ישנו משהו נוסף שיש צורך לשים לב אליו?

4. רוב תודות על המידע ! !

אורי

פורסם

עזוב את הפניות הללו ליצרן וליבואן כי אתה סתם מטריד אותם. עדכוני תוכנה הייתי בודק פעם בשנה, הם לא מגיעים בחינם ואם אתה לא מעדכן זה יכול לפגוע באחריות. בנוסף לחלקים איכותיים צריך גם להתרשם מהמכונאים ואיך הם עובדים. זה כל מה שעולה לי לראש כרגע ושוב, צריך ללמוד קצת את הנושאים הללו ולעבוד חכם.

פורסם
על המנורה - שאלו אותי ואישרתי.

לגבי מסיר הפיח, לדעתי זה חלק מהטיפול ולכן לא נשאלתי.

השויתי למחירים של מוסך מורשה יפו - וגם לעומתו המחיר היה גבוה !

מה שכן,

כאמור הוצע לי במוסך מורשה החלפת רפידות (קד'+אח') ב900.

הלכתי למוסך (קיבוץ סעד - ממליץ בחום) ושם ב300.

יש לך טעות בעלות הרפידות וההבדל שבמורשה ישימו מקורי (כמה החזיקו לך?) לעומת תחליפי במוסך סעד מה שמו?

פורסם
יש לך טעות בעלות הרפידות וההבדל שבמורשה ישימו מקורי (כמה החזיקו לך?) לעומת תחליפי במוסך סעד מה שמו?

במוסך סעד שמו מקורי - זהה למה שהוצע לי במורשה

• תוכן חדש...