Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מערכת נחותה. כבר עדיף לתת וובזלה לילדים מאחור, לפחות הקונוטציה לכדורגל טוב שווה את החפירה. בזמן נהיגה תעזבו את הסמארטפונים, ס.מ.סים, מיילים, מסכי ניווט וכל שאר הפיצ'פקאעס, תתרכזו בכביש ובנהיגה וזהו. תמיד עדיף your eye ולא f'n mobile eye. במערכות בטיחות אקטיביות שבולמות את הרכב או מסיטות את ההגה זה כבר עולם אחר.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המבחן האמיתי יהיה אם יראו שבמכוניות עם מובילאיי יש פחות תאונות דרכים בצורה מובהקת.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

אתה יודע, תוצאות סטטיסטיות תלויות במי שעורך את הסקר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מערכת נחותה. כבר עדיף לתת וובזלה לילדים מאחור, לפחות הקונוטציה לכדורגל טוב שווה את החפירה. בזמן נהיגה תעזבו את הסמארטפונים, ס.מ.סים, מיילים, מסכי ניווט וכל שאר הפיצ'פקאעס, תתרכזו בכביש ובנהיגה וזהו. תמיד עדיף your eye ולא f'n mobile eye. במערכות בטיחות אקטיביות שבולמות את הרכב או מסיטות את ההגה זה כבר עולם אחר.

תגיד נסעתה פעם עם המערכת אשר עברה כיולה נכון?

אני נוסע איתה כבר שנה וזה ממש תענוג

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

נסעתי איתה במספר רכבים. כולם היו שכורים כך שאין לי מושג.לא ידעתי שצריך כיול. כמו כן כשבועיים על רכב חדש. אבל לנהוג בתוך זוועת צפצופים על כל פיפס אפשרי, זה ממש הוציא אותי מהדעת. אולי יש כבר גרסה 2 או משהו בסגנון, אך בפעם האחרונה לפני כשנה זה היה מזעזע.

פורסם (נערך)

אני חייב להבין, לא ניתן לנתק אותה בפשטות כמו בערך כל דבר חשמלי ברכב?

כשנסעתי ברכבים עם המובילאיי לא בתור נהג כבר הצפצוף הזה על כל שטות שיגע אותי ולא הבנתי איך הנהג יכול לסבול את זה.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
השלב מסויים, כאשר הדבר הזה מצפצף יתר על המידה, מפסיקים להגיב לצפצופים, והמערכת מאבדת מיעילותה. מצד שני, מתרגלים לצפצופים והם לא מפריעים (לא שמים לב אליהם, ורק מי שנוסע איתך ברכב לא מבין איך אפשר לסבול את זה).

אם יורשה לי לחלוק עליך ועל עוד רבים פה;

יש לי את המערכת הזאת כבר שנה, ושילבתי בין להתרגל אליה ולא לצאת מהדעת כשהיא מצפצפת, ומצד שני לשים לב לאזהרה.

דוגמא: אני מתייחס לאזהרות בעיקר כשאני יודע שזה זמן מועד לפורענות, למשל נסיעה מאוחר בלילה או בעומס כבד בכביש, אבל לא נבהל מכל אזהרה על מעבר נתיב בלי איתות כשאני בשיוט בכביש מהיר וריק באמצע היום.

הכל בראש!

הפנמתי שהאחריות היא עלי, אבל הסייעת פה יכולה להציל אותי מנזק גופני/כלכלי במצבים שהאחריות הלכה רגע להפעיל את הרדיו או שלפה משהו מתא הכפפות.

ואגב: קיבלתי את המערכת עם הרכב ולו הייתי נדרש לשלם עליה אז לא הייתי עושה זאת.

היום? לא נראה לי שאנהג ברכב באופן קבוע ללא המערכת הזאת. בהערכה גסה אוכל לומר שחסכתי כבר 10/20 אלף ש"ח בזכות המערכת הזאת. זה סכום ששווה "חירפון"....

פורסם

אחרי 20+ שנות נהיגה לא הפסקתי לאותת, לשמור על הנתיב, ולא להוריד עין מהכביש. מצד שני, לא התחלתי לסמס ולקרוא הודעות בזמן הנהיגה כמו רבים שאני רואה סביבי כל יום. קשה לי להאמין שהמערכת הזאת תשפר לי נתון סטטיסטי לגבי התאונות - היו לי 0 תאונות ב 20 השנים האחרונות. עכשיו אני כותב את ההודעה תוך כדי ישיבה באוטובוס של אגד בו מותקנת המערכת הזאת. מבחינתי, היא מיותרת - אני בחיים לא מתקרב כל כך לרכבים שנוסעים לפני כמו נהג האוטובוס (כל עצירה שלו מלווה בצפצוף התקרבות יתרה, ואם הוא לא היה מסתכל על הכביש, הצפצוף לא היה עוזר לו - מאוחר מדי להתחיל להגיב אחרי הצפצוף).

המערכת הזאת עלולה לגרום לאשלייה של בטיחות גם במקרה של התעסקות בנייד, רדיו, הורדת מבט מהכביש. גם לנהיגה פחות אחראית והורדת דריכות לצפי של הפתעות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל זה טוב ויפה, אבל אנחנו כנהגים שחשובה להם הבטיחות תמיד רוצים שלא להיתלות בנסיון העבר אלא להבטיח, ככל הניתן, שהנהיגה תהיה בטוחה גם להבא.

מבחינת כל הפרמטרים שציינת זה טוב ויפה, אבל במקרה האחד והיחיד של שמירת רווח אני חושב שגם נהג מאוד מנוסה, מאוד טוב ומאוד זהיר, יכול להיות נטול את האומדן הדרוש לשמירת רווח בטוחה, ע"ע הדיון האחרון בנושא בשרשור הסרטונים.

כתלות במהירות, כל נהג נורמטיבי יכול לשבת במרחק שהוא קצר מדי מבחינה בטיחותית ועדיין להרגיש בטוח לגמרי. מערכות אלקטרוניות הן כלי עזר מצוין למטרה הזו. אם מוביל-איי משיגה את זה ביעילות או לא, זה עניין אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המערכת מצפצפת כאשר מתקרבים למרחק של פחות משנייה לרכב שלפני. אם אתה מסתכל על הכביש, אתה מתחיל לבלום עד לפני הצפצוף. אם אתה עסוק בטלפון וסומך על המערכת, הצפצוף בא מאוחר מדי. אצל נהג אחראי זה כלי עזר למקרה ש.. אני חושש שהמערכת תהפוך לתחליף להרגלי נהיגה נכונים אצל נהגים לא אחראיים.

הזמן יקבע האם מספר התאונות יירד ככל שליותר רכבים תהיה המערכת.

פורסם
אחרי 20+ שנות נהיגה לא הפסקתי לאותת, לשמור על הנתיב, ולא להוריד עין מהכביש. מצד שני, לא התחלתי לסמס ולקרוא הודעות בזמן הנהיגה כמו רבים שאני רואה סביבי כל יום. קשה לי להאמין שהמערכת הזאת תשפר לי נתון סטטיסטי לגבי התאונות - היו לי 0 תאונות ב 20 השנים האחרונות. עכשיו אני כותב את ההודעה תוך כדי ישיבה באוטובוס של אגד בו מותקנת המערכת הזאת. מבחינתי, היא מיותרת - אני בחיים לא מתקרב כל כך לרכבים שנוסעים לפני כמו נהג האוטובוס (כל עצירה שלו מלווה בצפצוף התקרבות יתרה, ואם הוא לא היה מסתכל על הכביש, הצפצוף לא היה עוזר לו - מאוחר מדי להתחיל להגיב אחרי הצפצוף).

המערכת הזאת עלולה לגרום לאשלייה של בטיחות גם במקרה של התעסקות בנייד, רדיו, הורדת מבט מהכביש. גם לנהיגה פחות אחראית והורדת דריכות לצפי של הפתעות.

שלא תבין לא נכון: אני מסכים עם כל מילה שכתבת!

רק שברור שלא כל הנהגים על הכביש הם נהגים מיומנים, ואין לזה קשר עם מס' השנים שהם נוהגים.

כולנו יודעים שיש נהגים שיכולים לנסוע על 180 קמ"ש ברצף (כולל מעברי נתיב, סיבובים ועוד) ולא יגיעו למצב של תאונה (כל עוד זה תלוי בהם), אז בגלל זה החוק שמתיר לנסוע רק עד 110/120 הוא הזוי? טיפשי? מיותר?

ברור שלא!

החוק נועד עבור הנהג הממוצע, וקטגוריה זאת מרכיבה את אחוז הנהגים הגדול ביותר.

אני לפעמים יכול להתפוצץ מהחוק שמתיר נסיעה על קמ"ש מסוים במיקום מסוים, כשלדעתי אפשר לנסוע באותו מקום על 40/50% יותר לפחות! ואני מדבר על קטעי כביש שעברתי אותם מאות פעמים ומכיר כל שיבוש בכביש באזור ההוא.

אז מה? בשביל זה להתיר לכולם לנסוע כפול? "עדיף לאבד רגע בחיים..." מעולם לא היה מובן יותר...

אותו הדבר במובילאיי:

כל עוד זה אופציה, ברור שיש אנשים שיגידו שמבחינתם זה מיותר, ויתכן מאוד שהם צודקים.

אבל השאלה היא מה הביא אותם לייתר את זה; זה שהם נהגים טובים ומרגישים שהם לא צריכים את זה (ואז זה סבבה, חוץ מהנקודה שבגללם מי שצריך את זה לא יקח את זה), או ה"חירפון" שזה יוצר, שאצלם זה שיקול גבוה מהבטיחות שזה נותן?!

ואם איענה ב"מי שטוען שהוא נזקק לזה" כנראה לא היה צריך לקבל רישיון, זה נכון, אבל זה כבר דיון נפרד (על כל הזבים ומצורעים שממלאים את הכבישים ואין להם מושג מה זה הבליטות בסמוך לרגליים שלהם, ומה תפקיד העיגול שתקוע להם מול הפרצוף)

פורסם (נערך)

מלים כדורבנות!

רק כדי להדגים את הטיעון שלך: כשמתכננים כביש בונים אותו מבחינת מקדמי בטחון (שדה ראיה, רדיוס עקומות) כך שיתאים לא לנהג טוב ואפילו לא לנהג הממוצע.

לוקחים את הסקלה של אוכלוסית הנהגים מהטוב ביותר (אחוזון נמוך) לגרוע ביותר (אחוזון גבוה) ומתאימים את הכביש לנהג באחוזון ה-85 לפחות!

הגיוני שגם מכוניות יותאמו לנהגים כאלו. לנהגים הטובים יותר זה ישמש ככלי עזר​, ואופטימום פרטו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

שנים שיש לי הרגל, נכנס לרכב בו מותקנת המערכת - שולח יד ומכבה. לא סובל את כל הדרמה הזאת.

את הסופ״ש האחרון הזדמן לי לבלות בסובארו XV* עם המערכת, ובעקבות השרשור הזה השארתי אותה דולקת כל הזמן. מסקנות:

או שהיא השתפרה או שזה באמת עניין של כיול. המערכת התריעה רק על מצבי אמת (את כולם יצרתי בכוונה). סטיה מנתיב ללא איתות, התקרבות לרכב שלפני במהירות שנראית לה מוגזמת, נסיעה במרחק קטן יותר מחצי שניה מהרכב שלפני, קרבה למעקה הבטיחות.

פעם אחת לא נשמעו צפצופי סרק, אם כי נהגתי מעט מאוד בתוך עיר.

עדיין יש לי הרבה ביקורת עליה, בעיקר מהפחד לשאננות נהגים בעלי המערכת (המתוחזקת ע״י הפרסומות האיומות של חיים הכט, ״היא כבר תציל אותך״ סטייל). יחד עם זאת, אני חושב שלרוב הנהגים בכביש מערכת כזאת תעשה בעיקר טוב, בעיקר יחד עם שימת דגש בתקשורת וע״י אכיפה על נושאי הסחות דעת בנהיגה.

*הקישור הוא פרסומת אוטומטית לא קשורה אלי, אין מה לחפש בלינק הזה לדעתי

עריכה אחרונה על ידי אנלוגי

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

המערכת מותקנת ברכב של העבודה.

בהתחלה הייתה בלתי נסבלת עד שאחד החברים כייל אותה לרמה הכי נמוכה, ואז היא הרבה פחות מציקה.

למרות זאת, בכל הפעמים אני מגיב לפני שהמערכת מתחילה לצפצף.

אם היו נותנים לי אותה חינם הייתי לוקח "שיהיה מותקן" ומכייל על הכי נמוך.

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

פורסם

אי אפשר לכייל על "הכי נמוך" כיוון שיש למערכת התראות מסוימות שהינן קבועות ומעבר לזה אפשרויות הכיול על ידי הנהג מצומצמות ביחס לכיול שמתבצע בעת ההתקנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...