Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, החלטתי לתת לגיבוב לנוח קצת מענייני ה205 ולפרסם את זה בפורום הרלוונטי.

אני עומד לפני קניה של 205 וצריך לבדוק את הרכב לבד (רכב ישן, אין טעם להיכנס למכון בדיקה) אני לא מכונאי אין לי יותר מידי ניסיון בבדיקה של רכבים לפני קניה אבל אני מבין מהר (שמסבירים לי לאט) והכוונה היא לטפל ברכב לבד כמה שאפשר אז אני כן רוצה להתחיל להיכנס לעניינים קצת.

אז על מה בעצם לשים דגש בבדיקה של הרכב ? מה לחפש ? (החל ממחלות [נעזוב את הדשבורד בצד רגע], ברגים שעדיף שלא יפתחו וכו׳). אם יש איזה תמונה של מנוע כדי שאני אוכל לוודא שאני מבין מה כל חלק אז זה בכלל מצויין (את הבסיס אני מכיר אבל מרגיש שזה לא מספיק).

תודה לכולם, אורי

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תבדוק את תקינות מערכת החשמל, בדגש על האלטרנטור.

תבדוק את תקינות הסרן האחורי, שנוטה לחרוק והחלפתו יקרה.

תבדוק את זרועות הפרונט, שרגישות ודורשות החלפה.

תבדוק את תקינות מערכת ההזרקה, בדגש על שמירה על סל״ד סרק בהתנעה קרה.

בטח יש עוד - מזגן, חימום ושאר המחלות.

בהצלחה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחחח 205, הרכב הראשון שלי, אהבה כמוסה שמורה לי אליו.

כשתקנה תבוא, טיפול דיטיילינג מקיף עליי! מבטיח!

מצתרף למה שנרשם מעליי, ומוסיף, תוודא תקינות בולמים, לרוב הבולמים האחוריים עייפים וכשיש נוסעים שיושבים מאחור החלק האחורי יורד ממש.

תנסה לבדוק שאין נזילות/הזעות מהבוסטר בלם.

תראה שאין ״טחינה״ במיכל נוזל קירור.

וכמובן תבדוק מזגן וחימום כמו שכבר נאמר.

בהצלחה :)

פורסם

צביקה יש סיכוי ל2-3 מילים על איך לבדוק את הדברים האלה

(מזגן, חימום-קירור, בולמים, טחינה, אני יודע לבדוק)

מתן, גם ממני היא תקבל דיטיילינג חינם :wink: (בסוף אני אגיע אליך).

שאלה נוספת, במידה וכשאני פוגש את המוכר המנוע חם, נגיד אני מדבר איתו קצת (5-10-15 דקות) אפשר אחרי זה לבדוק טחינה (שלא יעוף לי לפרצוף).

תודה רבה

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

ב-205 יש מיכל עודפים שבו בודקים את כמות נוזל הקירור, ככה שגם אם הרכב חם אתה אמור להיות יכול לפתוח את המיכל. כמובן שצריך לעשות את זה בזהירות המתבקשת.

אם אתה רואה בפנים נוזל שאינו נוזל קירור - תסגור את הפקק ותגיד תודה. אני הייתי גם נוהג לעשות תרגיל קטן וכיוון שכל רכב בשנתון הזה מאבד קצת נוזל קירור הייתי מבקש מהמוכר בתמימות להראות לי איזה נוזל קירור הוא שם. אם זה לא משהו נורמלי - ביי.

אלטרנטור צריך לבדוק עם רב מודד, לבדיקת טעינה מתח/זרם בעומס. לא בטוח שיש לך דבר כזה, אז תסתפק בלהסתכל טוב על נורית הטעינה בלוח השעונים - היא לא צריכה לדלוק אחרי שהרכב מונע, גם לא בעוצמה חלשה. תסתכל שהאורות לא מרצדים בזמן עמידה בסרק ותסתכל שאין נפילה בעוצמה שלהם כשאתה מפעיל בסרק את כל מערכות החשמל.

זרועות פרונט אתה תרגיש בהיגוי, או שסתם תראה אם תרים את הרכב על ליפט.

מערכת הזרקה - תקשיב למנוע בסרק. האם הוא עובד עגול או שהטורים עולים-יורדים כל הזמן? עם מזגן/בלי מזגן? תבדוק עשן שחור מהאגזוז בזמן האצות ולחיצה הגונה על הגז, סימן להזרקה של יותר מידי דלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...