Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט לתיקון סטרטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם בשביל הספורט, אני לא יודע אם מתאים לך ספציפית, אבל בהחלט קיים:

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=271356288162

מה לגבי: המגעות של הסולנויד,בנדיקס(הפיניון),מיסבים; שיפוץ המתנע :עבודה מסובחת למדי לחובבנים;יש צורך גם בעיבוד שבבי ,מתנע לא משפצים כול שבוע...או שמשפצים באופן מקצועי לפי תהליך או שלא..:?

פורסם
מה לגבי: המגעות של הסולנויד,בנדיקס(הפיניון),מיסבים; שיפוץ המתנע :עבודה מסובחת למדי לחובבנים;יש צורך גם בעיבוד שבבי ,מתנע לא משפצים כול שבוע...או שמשפצים באופן מקצועי לפי תהליך או שלא..:?

בהחלט קיים קיט שיפוץ הכולל את החלקים אשר קיים בהם בלאי וגם מייסב.

יתרה מזאת מיסב ניתן לקנות בנפרד אצל ייבואני המיסבים בארץ (SKF,NSK,NTK) ואין צורך לרכוש אותו בקיט.

לפותח האשכול,

אצלך ברכב כנראה מותקן סטרטר תוצרת Delco Remy או Valeo לכן חפש את הפרטים המדוייקים של הסטרטר המותקן אצלך ברכב ובהחלט תוכל למצוא גם הסבר כיצד לשפץ את הסטרטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי הסמפטומים מה שהלך זה המברשות ... פעם מניע טוב פעם אין סטרטר בכלל... להחליף מברשות לא צריך לעלות יותר מ 100 שח. בארצנו החמדנית רוצים 400 שח על משופץ ללא התקנה. כמובן שאני צריך להביא את הישן בנוסף... אחלה רווחים עושים עלינו. אם בארץ לא היו פשוט גונבים את בעלי הרכב במוסך לא היתי חושב אפילו על להתעסק עם זה לבד.

העניין הוא שאני מחפש מישהו בארץ שיכול לספק לי מברשות חליפיות לסטרטר... מישהו שמבין , יש חיה כזאת?

פורסם
סתם בשביל הספורט, אני לא יודע אם מתאים לך ספציפית, אבל בהחלט קיים:

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=271356288162

זה לא קיט שיפוץ, זה סה"כ כמה חלקי חילוף, שאת רובם המוחלט לא צריך להחליף.

קיט שיפוץ לסטרטר? מעולם לא שמעתי על כזה דבר.

בהחלט קיים קיט שיפוץ הכולל את החלקים אשר קיים בהם בלאי וגם מייסב.

יתרה מזאת מיסב ניתן לקנות בנפרד אצל ייבואני המיסבים בארץ (SKF,NSK,NTK) ואין צורך לרכוש אותו בקיט.

לפותח האשכול,

אצלך ברכב כנראה מותקן סטרטר תוצרת Delco Remy או Valeo לכן חפש את הפרטים המדוייקים של הסטרטר המותקן אצלך ברכב ובהחלט תוכל למצוא גם הסבר כיצד לשפץ את הסטרטר.

נניח ו... הוא ימצא מדריך לשיפוץ סטרטר.

אני מת לדעת איך בדיוק הוא יצליח לפתוח ולסגור את האוטומט (לדוגמא) אם הלכו לו הפלטינות - וגם סביר מאד שצריך להחליף בכל מקרה.

או מאיפה הוא יביא כלים פנאומטיים ומדחס כדי לפתוח אותו.

או איך הוא יצליח לזהות בכלל את התקלה.

או לזהות תקלות אחרות שנוצרו בעבקבות התקלה המקורית.

או לדעת מה המצב של הבנדיקס.

או להרכיב אותו אח"כ כמו שצריך.

הזילזול שיש כלפי שפצים הוא פשוט אדיר. לוקח שנים על גבי שנים ללמוד את המקצוע בלי לעשות פאשלות, ולכולם זה נראה כאילו כל מה שעושים זה לפתוח 2 אומים, לצבוע ולסגור.

פותח שירשור יקר,

עשה לעצמך טובה, אל תגע בסטרטר לבד. סביר מאד שתעשה נזק הרבה יותר גדול מאשר תועלת.

אפילו מוסכים שמתעסקים בזה כל היום לא נוגעים בדברים האלה כי אין להם מושג מה צריך לעשות. זה לא מקצוע פשוט, הוא דורש המון ידע וניסיון, וגם כלים ייחודיים וייעודיים. 99% מהדברים לא תצליח לזהות, וסביר שאם כבר יש תקלה בסטארטר, היא לא נקודתית ויש צורך להחליף עוד לא מעט חלקים (כמו בוקסות למשל).

זאת ועוד, כנראה יהיה צורך לשמן ולגרז הכל מחדש.

שלא לדבר על לנקות הכל כמו שצריך.

ולגבי מחירים:

מה ששפצים גובים עבור שיפוץ הסטרטר הוא במילים מאד עדינות - כלום ושום דבר.

התחרות בשוק היא אסטרונומית ולא סביר שתשלם שקל יותר ממה שעולה לשפץ.

ועוד טיפ קטן ממני: תתרחק כמו מאש מכל דבר תוצרת סין.

לפי הסמפטומים מה שהלך זה המברשות ... פעם מניע טוב פעם אין סטרטר בכלל... להחליף מברשות לא צריך לעלות יותר מ 100 שח. בארצנו החמדנית רוצים 400 שח על משופץ ללא התקנה. כמובן שאני צריך להביא את הישן בנוסף... אחלה רווחים עושים עלינו. אם בארץ לא היו פשוט גונבים את בעלי הרכב במוסך לא היתי חושב אפילו על להתעסק עם זה לבד.

העניין הוא שאני מחפש מישהו בארץ שיכול לספק לי מברשות חליפיות לסטרטר... מישהו שמבין , יש חיה כזאת?

איפה ובאיזה בסטרטר יש מברשת?

אתה מתכוון פחמים? כי אם כן - להחליף אותם יצור פתרון נקודתי ולא יעיל, שלא יחזיק מעמד.

מה עם האוטומט? עם הפחמים הלכו, ב99% שגם הפלטינות באוטומט גם שחוקות מהיסוד.

למה הפחמים הלכו? עם זה בגלל שמן, אז העוגן זקוק לחריטה וליטוש, וניקיון מאסיבי.

אתה יודע לבדוק גם את הבנדיקס? ולבדוק שהנמלות תקינות? ושאין חופש בבוקסות? ושכל הגומיות תקינות? ולבדוק שהבייגלה (הגיר) תקין? ואתה יודע איפה בדיוק צריך לשים שמן ואיפה גריז? ולפרק ולהרכיב הכל כמו שצריך?

בכל מקרה, אם נדמה למישהו שזה כשה פשוט, שיבושם לו. המון בהצלחה!

...

פורסם

נניח ו... הוא ימצא מדריך לשיפוץ סטרטר. - לא בעיה

אני מת לדעת איך בדיוק הוא יצליח לפתוח ולסגור את האוטומט (לדוגמא) אם הלכו לו הפלטינות - וגם סביר מאד שצריך להחליף בכל מקרה.

או מאיפה הוא יביא כלים פנאומטיים ומדחס כדי לפתוח אותו. - חבר או חבר של חבר.

או איך הוא יצליח לזהות בכלל את התקלה. - בעזרת המדריך ועזרה מבעלי מקצוע בפורום.

או לזהות תקלות אחרות שנוצרו בעבקבות התקלה המקורית.

או לדעת מה המצב של הבנדיקס.

או להרכיב אותו אח"כ כמו שצריך. - קלי קלות לפי המדריך.

הזילזול שיש כלפי שפצים הוא פשוט אדיר. לוקח שנים על גבי שנים ללמוד את המקצוע בלי לעשות פאשלות, ולכולם זה נראה כאילו כל מה שעושים זה לפתוח 2 אומים, לצבוע ולסגור. - איפה קראת באשכול הנוכחי שמישהו מזלזל בבעלי מקצוע ?

פותח שירשור יקר,

עשה לעצמך טובה, אל תגע בסטרטר לבד. סביר מאד שתעשה נזק הרבה יותר גדול מאשר תועלת. -מטעויות לומדים

אפילו מוסכים שמתעסקים בזה כל היום לא נוגעים בדברים האלה כי אין להם מושג מה צריך לעשות. זה לא מקצוע פשוט, הוא דורש המון ידע וניסיון, וגם כלים ייחודיים וייעודיים. 99% מהדברים לא תצליח לזהות, וסביר שאם כבר יש תקלה בסטארטר, היא לא נקודתית ויש צורך להחליף עוד לא מעט חלקים (כמו בוקסות למשל).

זאת ועוד, כנראה יהיה צורך לשמן ולגרז הכל מחדש.

שלא לדבר על לנקות הכל כמו שצריך.

הפורום הינו פורום טכני שמטרותיו בין היתר להסביר וללמד אנשים איך מתקנים ומשפצים חלקי רכב לכן אם יש לך טיפים לשיפוץ הסטרטר הספציפי של פותח האשכול אשמח אם תוכל לשתף אותנו בהם.

חברים בפורום שיפצו מכלולים יותר מורכבים מאשר סטרטר בעזרת הדרכה ועזרה מחברי הפורום.

כלי עבודה תמיד ניתן לקפוץ לחבר ולהעזר בו. לי אישית יש חבר שיש לו בית מלאכה עם מחרטה וגם כרסומת המתאימה לכול פעולות העיבוד השבבי.

יש מספיק מדריכים ברשת המסבירים בצורה מפורטת איך מפרקים ומרכיבים סטרטר וגם איך לזהות תקלה ואם צריך עזרה נוספת יש בפורום מספיק בעלי מקצוע שיעזרו לבחור.

לדוגמא:

מצורף מדריך לשיפוץ שביצעתי לסטרטר של איסוזו טרופר. (אם חסר משהו או משהו לא ברור אתה יכול להוסיף מנסיונך).

הסר דאגה מליבך :-)

Pages from Isuzu Trooper Rodeo Amigo Vehicross Shop Manual 1999-2002.pdf

פורסם

היום להבדיל מבעבר ניתן למצוא בקלות ברחבי הרשת קיטים לשיפוץ/תיקון סטרטרים. אתה מזמין קיט תיקון/שיפוץ בהתאם לגודל התיקון והבלאי של סטרטר כלומר קיימים כמה סוגי קיטים כאשר כול קיט מכיל סוגי חלקים שונים.

עכשיו שמעת...

• תוכן חדש...