Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו איזה יום עבר עליי, מאיפה אני אתחיל....

ככה היום רכשתי פיאט פונטו שנת 2001 ELX, הבחור הוא אדם מבוגר, נעים הליכות, שהציג בפני את כל המעלות והמורדות של הרכב, הרכב ניראה אחלה עם 160K קילומטרז' והוא בהחלט ניראה כמו מציאה טובה.

הוא אמר לי שהגיר ברכב הוחלף לפני שבוע יחד עם מנוע חשמלי של ההגה, עכשיו אני לא מבין גדול ברכבים אבל נהגתי על הרכב מספיק זמן בכדי לראת שהרכב בסדר!, לא BMW סדרה 6 כן ?! אבל נוסע אחלה בשביל מה שאני צריך, אכן הרגשתי שסיבוב שמאלה וימינה של ההגה כאשר הרכב עומד ישנם רעשים (מין ריצ'רץ כזה שסוגרים ופותחים) ובטורים נמוכים ובעמידה ניראה כאילו הרכב עושה רעש גבוה מהרגיל מהמנוע או גיר לא ממש יודע...

מהבנה שעלות בדיקה שווה בערך 10% מערך הקניה החלטתי שלא לקחת אותו לקניה (הבנה שגויה בדיעבד) וקניתי אותו...

החלטתי שאני לוקח את הרכב לפיאט בעכו לטיפול של יישור קו ופה מתחיל הסיפור..... אחרי ~ 15 דק על הליפט יצאתי עם הצעה של 6000 שח , להחלפת גיר :shock: !!! אמרתי להם שהגיר הוחלף לפני שבוע והם אמרו לי לגשת למוסך בו זה הוחלף, מייד התקשרתי לבעל הרכב ואמרתי לו את זה , והחלטנו שמחר ניסע יחד למוסך הזה שבו החליפו את הגיר כי הוא מאוד סומך על הבחור מהמוסך והוא לא חושב שישנה כל בעיה, יאמר לזכותו שהוא לכל אורך הדרך אינו מנסה לרמות אותי ובכל שלב אומר לי קח את הכסף בחזרה והכל בסדר, הבעיה היא שאני באמת מרגיש שיש ניצוץ טוב ברכב ושבאמת יכול להיות טוב מפה, השאלה היא מה אתם הייתם עושים?

** יש לי תחושה חזקה שהמוסך המורשה של פיאט לא ממש בא לו להתעסק עם הרכב מאחר והוא עם גיר אחר מורכב...

האם אלו תופעות שאתם מכירים? לרכב יש נסיעה די חלקה ונעימה במהירות שיוט...

לא יודע מה לעשות....

פורסם

לי ולעוד רכבים היה ניסיון טוב עם המוסך,איזו בעיה הם זיהו בגיר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

"פה חשדתי..." מכיר את המשפט?

שישר קיבלתי הצעה של מחיר לתיקון, בלי פירוט "מה לא טוב?"... נסע איתי אחד מהמוסכניקים והשמיע לי שהגיר עושה רעש כאשר שמים על D והרכב משייט ללא גז....

מאידך הוא אמר לי לחזור למי שעשה לך את התיקון ולבדוק איתו, אולי הוא לא הרכיב טוב...

אני מצטט אותו " יכול להיות שגם כשאני ארכיב גיר יהיו לך רעשים, אבל חייב להיות אחריות על ההרכבה..."

פורסם

לפי ההודעה שלך, הגיר לא ידני.

לפונטו ELX יש גיר רציף ואם הוא מתקלקל אכן התיקון יקר מאוד.

כנראה לא הרכיבו טוב או החליפו לגיר דפוק (בטוח לא שיפצו, פשוט שמו אחד אחר מפירוק שלך תדע מה מצבו ומה עבר עליו).

לא יודע בדיוק איזה רעש אתה שומע אבל בגיר הזה אתה לא אמור להרגיש את העברות ההילוכים. יכול להיות שהוא תקין וזה רק התחושה שלך.

מה כלול ב 6000 שקל? יש פירוט?

פורסם

יאמר לזכותו שהוא לכל אורך הדרך אינו מנסה לרמות אותי ובכל שלב אומר לי קח את הכסף בחזרה והכל בסדר, הבעיה היא שאני באמת מרגיש שיש ניצוץ טוב ברכב.

לדעתי סע איתו לאותו מוסך במידה ואין פיתרון מבעל המוסך.

כך את הכסף כמו שהסבא מציאה לך.

תקנה פונטו ידנית וזהו.

אם אתה מעדיף אוטומט תוסיף עוד 6 אלף אותם 6 :wink: שחסכת בגיר ותיקנה אוטומט חדש יותר.

בהצלחה.

קיה קארנס 2008 בנזין ופונטו ספייס 2005

פורסם

סליחה שכחתי לציין, הגיר אכן אוטומט ורציף,

לא אחי אין פירוט על הגיר ,לא הקיים ולא על זה שמוצע בהחלפה... פשוט שורה ורשום שם... "מנוע ELX בלה בלה... 3800 ש"ח עבודה שמנים וכו וכו....סה"כ 6072"

בכל אופן אני מקווה מאוד מחר לקבל תשובות יותר ברורות לגבי הגיר, אני מאמין שהוא כן הגיע מפירוק, וגם מה שהמוסך בעכו היה שם לי זה מפירוק (הוא אמר לי את זה) אני לא מצפה שישימו לי אחד כזה חדש כי אני מאמין שאין אחד כזה חדש

אז מה הייתם ממליצים לי לעשות?

פורסם

מן הסתם שתבוא עם רכב שהרגע קנית למוסך מורשה יינסו לשחוט אותך, במיוחד אם אתה לא ממש מבין.

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא צריך להחליף את הגיר. אף אחד בארץ לא ממש מכיר את הגיר הזה וגם אף אחד לא ישפץ גיר כזה.

אנא הסבר מה זה "הרכב משייט ללא גז".

סל"ד גבוה?

פורסם
מן הסתם שתבוא עם רכב שהרגע קנית למוסך מורשה יינסו לשחוט אותך, במיוחד אם אתה לא ממש מבין.

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא צריך להחליף את הגיר. אף אחד בארץ לא ממש מכיר את הגיר הזה וגם אף אחד לא ישפץ גיר כזה.

אנא הסבר מה זה "הרכב משייט ללא גז".

סל"ד גבוה?

לא סל"ד נמוך... שם על D ולא נוגע בכלום.

פורסם
יאמר לזכותו שהוא לכל אורך הדרך אינו מנסה לרמות אותי ובכל שלב אומר לי קח את הכסף בחזרה והכל בסדר, הבעיה היא שאני באמת מרגיש שיש ניצוץ טוב ברכב.

לדעתי סע איתו לאותו מוסך במידה ואין פיתרון מבעל המוסך.

כך את הכסף כמו שהסבא מציאה לך.

תקנה פונטו ידנית וזהו.

אם אתה מעדיף אוטומט תוסיף עוד 6 אלף אותם 6 :wink: שחסכת בגיר ותיקנה אוטומט חדש יותר.

בהצלחה.

זה שלא תיקנתי את הגיר של המוסך המורשה זה לא אומר שאני צריך להוציא אותם במקום אחר, בכל אופן גיר ידני לא על הפרק, אני באמת חושב שניסע למוסך ואני אחזיק אצבעות חזק שהוא יפתור את הבעיה.

פורסם
הרכב אוטומט, בטח שהוא יזחל אם תעזוב את הברקס ולא תגע בגז.

נו יא מצחיק..... אני אמרתי את זה בהקשר שאני שומע רעש מוזר מהגיר כאשר אני נמצא בזחילה..... לא שאלתי למה הרכב זוחל.... תיקרא את התגובות בבקשה אחינו

פורסם

כמובן.

תעשה כמה ניסויים.

1.תנסה להבין מאיפה הרעש בא באותו ומתי זה קורה.

תלחץ על הברקס במצב עמידה תזיז את הרכב ימינה ושמאלה.

שמעת נקישות? נסה לשמוע אם הרעש מגיע מאחד מהמתלים האחורי או הקדמי או משניהם ביחד.

עזוב את הברקס שים בלם יד. סובב את ההגה ואין רעשים.

אז כנראה ברקסים שמסיימים את דרכם.

• תוכן חדש...