Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין תחבורה ציבורית בשבת, חנויות סגורות בשבת (יש כאלו שבאמת רוצים חופש, ויש כאלו שהיו רוצים לפתוח אבל לא יכולים), אז המדינה לא חרדית? ואני לא מדבר על חגים, כשאז זה הגיוני.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה נשמע כאילו עשרה אנשים קובעים מה יהיה כאן באופן בלעדי, מה זה פה, שלטון בג״צ? אה, בעצם כן...

מבחינת נישואין של בני זוג יהודים, כן, יש רק מוסד אחד שמחליט, והאנשים המרכיבים אותו הם מזרם מסוים בלבד.

טוב, אם הזכרת שלטון בג"צ אני מבין שאין עם מי לדבר פה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנס ושומאכר - למען הדיוק לא מדובר בזרם חרדי, אלא ביהדות האורתודוקסית, שגם סרוגי הכיפות משתייכים אליה. ואני לא מדבר על הכיפות הלבנות הגדולות (שמזיכירות לי כיסוי ראש של לא מעט מוסלמים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כל הכבוד למדינה יהודית אני בעד נישואים אזרחיים.

זוג יהודי חילוני שלא מעוניין להתחתן ברבנות, ימשיך לחיות ביחד גם בלי החתונה ואז הם יהיו במעמד של ידועים בציבור.

לעומת זאת אם הם יינשאו בנישואים אזרחיים, אז לא יקרה מצב שהם ייפרדן בלי לעבור הליך גירושים מסודר.

ככה יימנע מצב שבו אתה מכיר בחורה, אבל אחרי זה מגלה שיש לה ילדים מחוץ לנישואין.

אין שום שום קלון לילדים, גם אם הם ירצו חתונה יהודית דרך הרבנות, לא תהיה עם זה בעיה מיוחדת.

נכון שיהיו עוד כמה חילונים שיתחתנו אזרחית במקום הרבנות, אבל לדעתי היתרונות עולים פה על החסרונות גם בפאן הדתי.

אגב, לפי ההלכה אין שום צורך ברב בעת החתונה, מספיק עדים שרואים שרואים את החתן מקדש את הכלה בחפץ שהוא לא בהכרח טבעת, ככה שאין מניעה הלכתית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

פיני חד-

1. תראה לי בבקשה איפה בהלכה מוגדר בן של פנוי ופנויה כ'פגום ייחוס'.

למיטב הבנתי הסטטוס הזה תופס רק לכהן וגרושה.

2. גם אם לפי נתוני הלמ"ס החרדים+הדתיים+המסורתיים הם רוב המגזר היהודי בארץ, זה לא אומר הרבה.

'מסורתי' (והם רוב הקבוצה הנ"ל) זו הגדרה מאוד רחבה ויש ביניהם גם מצביעי מרצ שתומכים בנישואים אזרחיים ונישואים לגייז וכו'.

המצב הנוכחי בו אין אפשרות לנישואין אזרחיים בארץ הוא לא המצב הרצוי על ידי רוב היהודים פה ובטח שלא על ידי רוב אזרחי ישראל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אגב - סתם לשם השעשוע, וכיון שביהדות ביאה היא אחת מהדרכים לקידושין, סיקרן אותי אם זוג שיש לו ילדים (והרי ברור שהיתה שם "ביאה"...) נחשב לזוג נשוי, וזה מה שמצאתי:

ואם קידש בביאה--אומר לה, הרי את מקודשת לי, או הרי את מאורסת לי, וכל כיוצא בזה, או הרי את לי לאישה, בבעילה זו; ומתייחד עימה, בפני עדים; ובועלה. והמקדש בביאה, דעתו על גמר ביאה; וכשיגמור ביאתו, תהיה מקודשת. ובין שבא עליה כדרכה, בין שבא עליה שלא כדרכה--הרי זו מקודשת. (מתוך הילכות אישות)

אז כנראה שלא... כיון שלפי הכתוב לפני ה"ביאה" הוא צריך להגיד לה "הרי את מקודשת", ומה שיותר גרוע מזה - הבעילה צריכה להיות בנוכחות עדים. אני מעריך שאם יש מישהו מחברי CF שירצה לקדש את אשתו בצורה זו, הוא ימצא בגיבוב מספיק חברים שיתנדבו לשמש עדים :-D

מעבר לזה, לכל מי שמעוניין (או מעוניינת, אנחנו ליברליים) לבחור באופציה זו, שימו לב שניתן לקדש גם בביאה "כדרכה" (כלומר כמו שהטבע התכוון), אבל גם בביאה "שלא כדרכה" (כלומר... תבינו לבד :-D).

משעשעת וליברלית הדת שלנו...

פורסם

רגע, ולמי היא מקודשת במצב של DP?

זה race condition שלא חשבו עליו :shock:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בוא'נה הפורום שלנו פשוט אלוף בלהתחיל שרשור בנושא אחד, ואחרי מספר תגובות להגיע למשהו אחר לגמרי.

איך משרשור ייעוץ בנושא ידועים בגיבוב הגענו לבעילות עם עדים?!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
איך משרשור ייעוץ בנושא ידועים בגיבוב הגענו לבעילות עם עדים?!

ב CF הכל מתחיל ונגמר בסקס, זה לא חדש, וכיון שיש כאן נטיה לשתף את הפורום בכמעט כל דבר רק הגיוני שגם לבעילה יצטרפו חברי פורום.

פורסם

מאמר מעניין מאוד שרפרפתי עליו בשעה האחרונה.

ממצאים מעניינים מאוד ביחס לישראל.

לא התעמקתי בשיטות הסקר, אבל אחד הדברים הבולטים בממצאים הוא הניגוד בין התפיסה שי הישראלים את עצמם מבחינת הדתיות לעומת השפעתה על חיי היום-יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין תחבורה ציבורית בשבת, חנויות סגורות בשבת (יש כאלו שבאמת רוצים חופש, ויש כאלו שהיו רוצים לפתוח אבל לא יכולים), אז המדינה לא חרדית? ואני לא מדבר על חגים, כשאז זה הגיוני.

זה מספיק בעיניך כדי להגדיר חרדיות?! אני ממש לא חושב. ספציפית לגבי הדוגמאות האלה: תח״צ זה בהחלט עניין ציבורי, וההחלטה לא לתפעל אותו בשבת נקבעה עוד כשרכב פרטי לא היה לכל פועל. בחיפה למשל יש תח״צ בשבת מכח הסטטוס קוו - היא הייתה עיר חילונית בהרבה מהיום. אני גם מניח שאתה יודע טוב ממני שיש מקומות רבים מאוד שפתוחים בשבת באזורים חילוניים כשהחוק מעלים עין במודע, כדי לשמור על האיזון בין החופש האישי ושמירת הצביון הכללי. למה בחגים זה כן בסדר לסגור? מי שם את הגבול הזה, חגים כן ושבת לא?

חוק שעות עבודה ומנוחה הוא גם עניין סוציאלי, אגב. שלי יחימוביץ היא תומכת ידועה שלו.

פורסם
פיני חד-

1. תראה לי בבקשה איפה בהלכה מוגדר בן של פנוי ופנויה כ'פגום ייחוס'.

למיטב הבנתי הסטטוס הזה תופס רק לכהן וגרושה.

2. גם אם לפי נתוני הלמ"ס החרדים+הדתיים+המסורתיים הם רוב המגזר היהודי בארץ, זה לא אומר הרבה.

'מסורתי' (והם רוב הקבוצה הנ"ל) זו הגדרה מאוד רחבה ויש ביניהם גם מצביעי מרצ שתומכים בנישואים אזרחיים ונישואים לגייז וכו'.

המצב הנוכחי בו אין אפשרות לנישואין אזרחיים בארץ הוא לא המצב הרצוי על ידי רוב היהודים פה ובטח שלא על ידי רוב אזרחי ישראל.

1. שיערתי שיש בקהל תלמידי חכמים כמוך, ולכן דייקתי בלשוני וכתבתי פגום ייחוס ולא פסול ייחוס, כלומר אדם שייחוסו (במשמעות שורשיו) בעייתי משהו אבל אין שום בעיה להתחתן איתו. ליתר ביאור גם הסברתי בהמשך שזו הגדרה חברתית יותר מאשר הלכתית וכמובן שאין כל פגם בעצם יהדותו של הילד. בכלל, יד״צ זה לא בדיוק אסור הלכתית אלא שזה עלול ליצור בעיות הלכתיות.

הבעייה הרצינית יותר שהזכרתי בחצי מילה קודם, היא שההלכה מכירה בנישואין האלה לחומרא, כלומר שיש חשש הלכתי העלול להצריך גט מנישואין כאלה. לכן אישה שנפרדה מיד״צה וילדה ילד ממישהו אחר עלולה להכניס אותו להגדרת ספק ממזר. זה קשור גם לדבריו של פייזר קודם, על קידושין בביאה.

2. אני לא כל כך מקבל את מה שאתה אומר. לא נראה לי שמי שתומך בנישואין אזרחיים/חד מיניים וכד׳ יכול להגדיר את עצמו כמסורתי, אין דבר מסורתי יותר מהתחום הזה של נישואין. אם אתה טוען שרוב הציבור היהודי בארץ תומך בנישואין אזרחיים או אפילו באפשרות כזו - חובת ההוכחה היא עליך. 

פורסם
יש מניעה שאין כסף לרבנות.

למי שעדיין לא הבין מה מסובב את העולם.

סתם לידיעתך, אסור לרב לקחת כסף על עריכת חופה, זה חלק מתפקידו בסיפוק שירותי דת. תתפלא, אבל יש בארץ דרישה לשירותים כאלה והמדינה צריכה לספק אותם. חבל שאתה מוריד את הדיון לטענות כאלה.

פורסם
מבחינת נישואין של בני זוג יהודים, כן, יש רק מוסד אחד שמחליט, והאנשים המרכיבים אותו הם מזרם מסוים בלבד.

טוב, אם הזכרת שלטון בג"צ אני מבין שאין עם מי לדבר פה.

אני לא יודע מה זה מוסד שמחליט. אם אני יוצא מנקודת הנחה שנישואין צריכים להיות לפי ההלכה, הרבנות היא זו שמנהלת את הנושא. ממש כפי שרופאים קובעים בענייני רפואה ובוחני רכב במכון רישוי. אלו אנשי המקצוע לצורך העניין. 

לא הבנתי מה רצית מהבג״צ, כאן יש באמת חבורה של אנשים שלא נבחרו ע״י הציבור ולא ממש מייצגים אותו, אבל כוחם הציבורי רב מזה של חברי הכנסת. אני באמת חושב שיש בעייתיות בעיקרון שלושת הרשויות, אבל זה לא הנושא שלנו (שגם אליו אני מתחיל להצטער שנכנסתי...)

לילה טוב.

• תוכן חדש...