Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בודאי שאני משווה בינינו למדינות אחרות. אתה חושב שלדת אין תפקיד ברוב מדינות אירופה? בודאי שיש לה תפקיד. והותיקן הוא מוסד בעל עוצמה גדולה מאד עם השפעה על יותר ממיליארד מאמינים, לא כמו הרבנות העלובה שלנו עם כמה מאות אלפים (ממילא החרדים הקיצוניים לא מקבלים את הרבנות הראשית, לכל חצר יש הרבנות הפרטית שלה).

הבעיה של מנהיגויות דתיות היא חוסר ההבנה שהעולם משתנה. זו הסיבה שבגללה הרבה דתות מאבדות מכוחן. אני אקצין ואומר - בענייני נישואין הרבנות מקפידה על טוהר גזע: הגזע היהודי, גזע הכהנים, גזע הממזרים (פגיעה בצעירים על לא עוול בכם, אם בכלל רוצים לראות ביחסי מין מחוץ לנישואין עבירה) ועוד כהנה וכהנה. הגיע הזמן שיבינו שהתחבורה לא מתבססת על גמלים וחמורים ושהדלקת אש לא מצריכה עבודה קשה באבני צור. כפי שמצאו דרךך להגדיל את תחום השבת, וכפי שמצאו תירוצים כדי שאפשר יהיה להמשיך להפעיל את טורבינות תחנות הכח בשבת אפשר לקבל עוד החלטות כדי לנרמל את החיים ולא למרר את חיי רוב האוכלוסיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשוואה שלך אינה במקומה. יש לדת השפעה גדולה על אירופה (היום זה כבר יותר האיסלם מאשר הנצרות...) אבל למעט הוותיקן יש הפרדה מוחלטת בין הדת למדינה. אצלנו, ואני כותב זאת בפעם השלושים ושבע בערך, המדינה היא דתית.

לגבי הקידמה, תחום שבת והתחבורה - אני מציע שתכיר יותר את התחום לפני שתתבטא. אם זה מעניין אותך ארחיב בהזדמנות.

פורסם
אצלנו, ואני כותב זאת בפעם השלושים ושבע בערך, המדינה היא דתית.

לא מסכים עם הקביעה הזו.

ואם יתברר שאני טועה, אז יש לי חשבון נפש משמעותי בקשר להישארות שלי כאן.

מדינת ישראל הוקמה ע"י ציונים יהודים, כדי לתת מקום ליהודי העולם לחיות בו בשלום.

היא ניתנה לנו מכוח זכות היסטורית.

עד כאן?

עצם העובדה שיש חלק דתי באוכלוסיה הוא בסדר גמור.

לגיטימי.

העובדה שאותו חלק באוכלוסיה טען שאם זו מדינה יהודית עבור העם היהודי, היא צריכה להתנהל לפי ההלכה היהודית, זה כבר פתח לצרות ולכפייה.

המדינה צריכה לשרת את אזרחיה, כדי שהם יחיו לפי רצונם.

בסופו של דבר, כמו שהותיקן שיחרר מאחיזתו בגרון האירופאי, גם העם היושב בציון יוכל להתנהל בניחותא בדרך המלך.

בהנחה שבני אדם יבינו שהם שווים בין שווים, ולא יכולים לכפות את אורחות חייהם על אחיהם בעלי אורחות חיים שונות.

בברכת שבת שלום.

מתחדשת*

• תוכן חדש...