Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו חזרתי הביתה ושכן תפס אותי וביקש שאני אתניע לו את הרכב עם כבלים.

הרכב שלי - שרייד - מצבר 46 אמפר, שלו ברלינגו או משהו דומה, מצבר 72 אמפר.

הכבלים שלו היו מאפענים ולא הצליחו להתניע.

עד כאן, 3 שאלות :

1. האם הרכב התורם צריך לתת גז בעת ניסיון ההתנעה? או זה סתם פיקציה שגורמת להרגשה של "ניסיתי הכל" ?

2. הרכב שלי פשוט יחסית, ברכבים חדישים עם מחשבים מתוכחמים, זכור לי שאמרו שהרכב התורם צריך להיות מדומם מנוע, האם אני זוכר נכון?

3. האם יש סיבה למעט כבלים דקים, למה הנסיון לא הצליח? האם ייתכן שהמצבר שלי קטן משמעותית גם עם כבלים טובים לא יצליח להניע?

לאחר הנסיונות הנ"ל, הוא ביקש שאני אשב, הוא ידחוף את הרכב ובירידה שאני אתניע על הילוך 2, אני לא הצלחתי, התחלפנו, דחפתי אותו בירידה והוא בסוף הצליח להתניע.

מסקרן אותי למה הוא הצליח ואני לא?

1. למה לא להניע על הילוך 1 ? קל יותר כי צריך מהירות נמוכה יותר.

2. לא ראיתי אם הרכב בנזין או דיזל, האם זה משנה לצורת ההתנעה?

3. האם בשחרור הקלא'ץ צריך ללחוץ גם הרבה על הגז? כי אני רגיל אצלי ברכב לשחרר קלא'ץ והרכב נדלק ישר ללא גז.

תודה.

פורסם

1. הרכב התורם צריך להיות כבוי ועם סוויץ' סגור, מפתח מחוץ לסוויץ'

2. ראה 1.

3. לא פעם ולא פעמיים הצלחתי להניע ברלינגו ממצבר של מכוניות קטנות. לא הניע לכם כי הכבלים גרועים או לא חיברתם אותם מספיק טוב או קטבי המצבר לא נקיים באחת המכוניות. אם זה היה מנוע 1900 בברלינגו, אז חייבים להמתין עד שנורת מצת להט תתכבה + עוד כ 10-20 שניות עד שמצתי להט יפסיקו לעבוד. זאת על מנת לא להפעיל על המצבר של הרכב הקטן את העומס המשולב של סטרטר+מצתי להט.

1. בהילוך שני במהירות נתונה הרכב נבלם פחות מאשר בהילוך ראשון, מה שמאפשר יותר זמן לניסיונות התנעה. הסל"ד בכל מקרה מספיק, בשביל התנעה לא נדרש יותר מ 300 סל"ד.

2. דיזל יותר קשה להניע בדחיפה עקב יחס דחיסה גדול יותר לעומת בנזין.

3. לא צריך ללחוץ על הגז בכלל בדיזל וברכב בנזין הזרקה. כמובן לתת קצת גז ברגע שהמנוע הניע כדי שלא יתכבה שוב. או ללחוץ קלאץ'/לשלב לניוטרל.

• תוכן חדש...