Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם

בחדשות 12 פורסם על ישראלית שעשתה 2 מליון דולר ממכירות של איורים שמכרה כ-NFT, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק אבל אם זה המקרה היא גאונה. 

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 37 דקות, Mikelt89 כתב:

בחדשות 12 פורסם על ישראלית שעשתה 2 מליון דולר ממכירות של איורים שמכרה כ-NFT, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק אבל אם זה המקרה היא גאונה. 

לינק?

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, maxcher כתב:

ב2017 "פמפמו", ב2021 הגשימו, מדינת עולם שלישי, אל סלבדור , אימצה את ביטקוין, וזו רק ההתחלה.

אם אנחנו כבר מתנבאים אז בעיניי אין קריפטו ספציפי שיש לו ערך כזה שיישמר אלא לטכנולוגיה עצמה כיכולת להחזיק רישום מבוזר, מאובטח ומהיר. יש לכך הרבה שימושים.

לדעתי, איך שהתעשייה היום מאומצת על ידי המוסדיים הכיוון הוא שירותי תשלום/סליקה/הלוואות ושאר שירותים פיננסיים באמצעות מטבעות "יציבים" על גבי הבלוקצ'יין. איזה בלוקצ'יין? זה שיצליח לעמוד בעומס ולשמור על עמלות זולות יותר מהחלופה הקיימת היום.

לפני 5 שעות, korola כתב:

בעתיד לכל ילד יהיה מחשב קוונטי בטלפון הנייד שלו.

כמו עם רוב הפיתוחים, בטח כזו שמגיעה מהמחקר היא תתחיל כנראה מהממשלות והמוסדיים ותעבור מספר ריוויזיות עד שתגיע לאותו ילד פלוני.

לפני 5 שעות, korola כתב:

ולכן כל הנושא של אבטחת המידע יהיה קל ופשוט יותר. 

כל אחד יוכל לפרוץ לכל אחד את הארנק, ככה אם מישהו יגנוב לך את הביטקווין , אתה פשוט גונב לו בחזרה.

גם אם מישהו הוכיח ש-P=NP זה עדיין לא אומר שהפולינום הוא לא בחזקה גדולה מידי. כי מה זה עוזר שזה בזמן פולינומיאלי אבל לא פתיר בזמן סביר (סביר- בהתאם לשימוש).

נכון, שאם הצלחת להביא את זה לזמן פולינומיאלי אז בד"כ יהיו פיתוחים וחידושים שיצליחו להקטין את הקבוע הזה ובסוף הבעיה תיהיה פתירה גם בעולם האמיתי.

ולכן, אם באמת מחשב קוונטי יצליח להפוך פונק' חד כיווניות בזמן סביר אני מאמין שתיכתב תשתית אבטחת מידע חדשה, לפני שכל ארנקי הביטקוין יתרוקנו. בלי שום קשר, וכבר הזכרתי את זה בשרשור הזה אאל"ט שארנקים דיגיטליים תיהיה הבעיה האחרונה אם תימצא היכולת להפוך פונק' חד כיווניות.

לפני שעה, Mikelt89 כתב:

זה באמת טרנד שאני לא מצליח להבין. אבל זה כנראה כמו אומנות, שגם את תחום ה"בעלות" על יצירות אומנות אני לא מבין יותר מידי.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, Mikelt89 כתב:

למה חתיכת בד בת 150 שנה עם קצת דיו וdna של פיאסקו שווה 179 מיליון דולר? 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Turbulence כתב:

לינק?

הכרחת אותי לחפש באתרים המעצבנים של קשת אבל מצאתי

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 8 שעות, eitanuch כתב:

למה חתיכת בד בת 150 שנה עם קצת דיו וdna של פיאסקו שווה 179 מיליון דולר? 

🤣🤣🤣

טעות פרוידיאנית?

• לא הבנתי... 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 שעות, Gosser1860 כתב:

פיננסיים באמצעות מטבעות "יציבים" על גבי הבלוקצ'יין. איזה בלוקצ'יין? זה שיצליח לעמוד בעומס ולשמור על עמלות זולות יותר מהחלופה הקיימת היום.

על מנת לייצב מטבע צריך גוף מרכזי (או לפחות מספר גופים ) שפועלים כעושי שוק ומייצבים את המטבע,
כלומר מנפיקים ומוכרים מטבעות כאשר הביקוש עולה וקונים את המטבעות בחזרה בתומרה לכסף אמיתי שהמטבע יותר.

ברגע שיש גוף (או מספר גופים) שזה מה שהם עושים , אז מה היתרון לפזר את הרישום של המטבעות ?
למה צריך בלוקצ'יין ?  

לדעתי זה סתירה. 

ולכן, אם באמת מחשב קוונטי יצליח להפוך פונק' חד כיווניות בזמן סביר אני מאמין שתיכתב תשתית אבטחת מידע חדשה, לפני שכל ארנקי הביטקוין יתרוקנו. 

תחילת נתחיל מהסוף, לא ניתן לרוקן את כל ארנקי הביטקווין , למען האמת כל ארנקי הביטקויין רק מתמלאים יותר ויותר כל 10 דקות.
כל בלוק שנסגר מוסיף עוד מטבעות לארנקי הביטקווין , הפעולות היחידות שניתן לבצע בבלוקים זה העברה של מטבעות מארנק לארנק.
לכן טכנית לא ניתן לרוקן את כל הארנקים - אפשר רק להעביר.
ולגבי תשתית אבטחת מידע חדשה, מתנצל,

המערכת מבוזרת ולא ניתן לשנות כלום ברשת הביטקווין,
בבסיס המערכת , כל עוד מישהו שולח הודעה שהוא בעל ארנק מספר XXX ומעוניין להעביר לארנק YYY מספר ZZZ.
וחותם את ההודעה בעזרת המפתח הפרטי של XXX , העברה תתבצע. 

כל עבודת אבטחת המידע מתבצעת היום בארנקים, וכל זה על מנת לשמור את המפתח הפרטי שלא יזלוג או יחשף למישהו אחר. לא מכיר שום דרך לשנות משהו בפרוטוקול הבסיס שהרשת מבוססת עליו. 

זה באמת טרנד שאני לא מצליח להבין. אבל זה כנראה כמו אומנות, שגם את תחום ה"בעלות" על יצירות אומנות אני לא מבין יותר מידי.

כמוני כמוך,
לא מבין למה צריך לשלם מיליון על אחזקת ציור או מיליונים על החזקת ביטים.
הסיבה היחידה היא האמונה שמישהו יהיה מוכן לשלם עליהם הרבה יותר בעתיד.

פורסם

גם אני לא מבין עד הסוף את החגיגה סביב ה NFT.

בארה"ב היתה פעם(?) אמירה שיצגה סוג של עיקרון פסיקה בבתי משפט: "רְשׁוּת היא תשע עשיריות מהחוק"   (Possession is nine-tenths of the law)  , 

כלומר אם היצירה\חבית יין (כן, יש גם NFT כזה) היא ברשותך -  אצלך בבית\בכספת, אז יש לך טיעון חזק יותר ב 90% לבעלות עליה (לא כולל שוד כמובן..), מכל מסמך.

במידה ולא שינו את החוק, אז אני לא כל כך מבין כיצד זה שתוכיח שיש לך רשומה באחת מ 200 רשתות בלוקצ'יין הקיימות (כן ,ידוע שיש יותר..., אני הולך עם העקרון),  

אך אינך מחזיק את היצירה, משפר את מצבך.

מצד שני, השוק הזה די חי וצומח אז נמתין להתפתחויות.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איך באמת נכנסים ללמכור תמונות בNFT?

אנשים יקנו כל דבר כל עוד הבעלות הבלעדית היא שלהם?

אין על זה משהו של זכויות יוצרים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם לא מבין לעמוק את האובססיה של אחזקת נכסים דיגיטלים.
אבל זה לא התחיל ב NFT ,  גם במניות וניירות ערך יש לך מעל 200 בורסות מסביב לעולם.
ואנשים קונים נכס דיגיטלי (מנייה) של חברה שנמצאת בצד השני של העולם, הם מעולם לא ראו את החברה.
הם לא מכירים את העובדים ולא יודעים כלום עליהם.

אבל יש אמון , נוצרה סוג של אמונה שמישהו מבקר את הבורסות ולא מאפשר הונאות.
נכון, גם הרשות לניירות ערך מפשלת וגם במניות יש הונאות. 

ולכן קל להגיד שאם אין אמונה במניות גם באו ניקח את זה לאקסטרים וננפיק נכסים דיגיטלים ללא שום מראית עין של ביקורת 

פורסם
לפני 12 שעות, Mikelt89 כתב:

יש עוד בחור ישראלי שכבר עשה (לכאורה) מליונים מהשטות הזאת

https://www.mako.co.il/nexter-news/Article-85cbfe84da86e71027.htm?Partner=rss

אבל וואלה, מפרגן לו, אם יש פראיירים שמוכנים לשלם מליונים על הטרלול הזה, אז שיהיה לו לבריאות.

פורסם
לפני 17 דקות, korola כתב:

אני גם לא מבין לעמוק את האובססיה של אחזקת נכסים דיגיטלים.
אבל זה לא התחיל ב NFT ,  גם במניות וניירות ערך יש לך מעל 200 בורסות מסביב לעולם.
ואנשים קונים נכס דיגיטלי (מנייה) של חברה שנמצאת בצד השני של העולם, הם מעולם לא ראו את החברה.
הם לא מכירים את העובדים ולא יודעים כלום עליהם.

אבל יש אמון , נוצרה סוג של אמונה שמישהו מבקר את הבורסות ולא מאפשר הונאות.
נכון, גם הרשות לניירות ערך מפשלת וגם במניות יש הונאות. 

ולכן קל להגיד שאם אין אמונה במניות גם באו ניקח את זה לאקסטרים וננפיק נכסים דיגיטלים ללא שום מראית עין של ביקורת 

ההתבטאויות שלך במקביל לחוסר ההבנה שלך זה משהו מדהים. מניה היא לא נכס דיגיטלי, היא אחזקה בחלקיק מחברה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, korola כתב:

על מנת לייצב מטבע צריך גוף מרכזי (או לפחות מספר גופים ) שפועלים כעושי שוק ומייצבים את המטבע,
כלומר מנפיקים ומוכרים מטבעות כאשר הביקוש עולה וקונים את המטבעות בחזרה בתומרה לכסף אמיתי שהמטבע יותר.

זה קיים. ממליץ לקרוא על האקוסיסטם של USDC/USDT.

לפני כשעה, korola כתב:

ברגע שיש גוף (או מספר גופים) שזה מה שהם עושים , אז מה היתרון לפזר את הרישום של המטבעות ?
למה צריך בלוקצ'יין ?  

לדעתי זה סתירה. 

במשפט אחד: עלויות אחזקה ותחזוקה של מסדי הנתונים של המוסדיים בשילוב עמלות העברה/הקמה/תשלום גבוהות.

הפיזור הוא זה שמאפשר הוזלה משמעותית ועבור המוסדיים מדובר בכסף גדול.

לפני כשעה, korola כתב:

תחילת נתחיל מהסוף, לא ניתן לרוקן את כל ארנקי הביטקווין , למען האמת כל ארנקי הביטקויין רק מתמלאים יותר ויותר כל 10 דקות.

צודק, במקום "כל" אז את אלה שלא שייכים להאקרים. 

לפני כשעה, korola כתב:

ולגבי תשתית אבטחת מידע חדשה, מתנצל,

המערכת מבוזרת ולא ניתן לשנות כלום ברשת הביטקווין,

כל עבודת אבטחת המידע מתבצעת היום בארנקים, וכל זה על מנת לשמור את המפתח הפרטי שלא יזלוג או יחשף למישהו אחר. לא מכיר שום דרך לשנות משהו בפרוטוקול הבסיס שהרשת מבוססת עליו. 

אתה מודע לעניין שזה קוד פתוח וניתן לפרוס גרסאות חדשות על הכורים והמוודאים? כל עוד יש קונצנזוס אפשר להתקדם בגרסאות.

בנוסף, כמו כל קוד פתוח ניתן לעשות fork וליצור מערכת חדשה המבוססת על הישנה ולהתאים את הספריות האחראיות על ההצפנה?

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...