Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן פוסט ארוך , מודה לא קראתי עד הסוף.
אבל תסביר לי את ההבדל?

image.thumb.png.87b988b0d107f8ea7c5966f250eee809.png

image.thumb.png.f48286ff4f7d46d543f15fc8176d37f7.png

למה לשמור על זהב אמיתי זה צרה , ואילו לשמור על מפתח פרטי (שאפילו לא צריכים לגנוב לי אותו פיזי), זה לא צרה?
אם אני מדפיס את המפתח על דף, אז אני צריך לשמור על הדף בדיוק כמו על הזהב.
אם אני מחזיק ארנק קר מאובטח, אז אני צריך לשמור עליו.

בנוסף היא מביאה דוגמא שהזהב מלפני 100 שנה עדיין שווה, אבל אני ממש לא בטוח שהאלגוריתם של הביוקויין או  ההצפנה שלו תהיה רלוונטית עוד 100 שנה. 

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הוא גם לא טען שיש,הסאבטקסט שניהם עלו מהר מאוד ללא סיבה מוצדקת כל אחד מסיבותיו,בזמן קצר וכרגע יש התפכחות,חזרה למציאות.

גם מעלית שלחצת על הכפתור הלא נכון עולה בלי סיבה, זה לא אומר שאפשר להשוות.

ספאק זה בסה״כ מיסוד מאורגן של מיזוג הפוך. השקעה מסודרת, תחת רגולציה ומכאן והלאה שכל אחד יעשה את החשבון של כל חברה וחברה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה נכנס להגדרות ומפספס את הנקודה שלי.

אני דיברתי על הקורלציה בערך הנכסים.

יכולתי להגיד גם נאסד״ק כן? או בורסה.

בשורה התחתונה אוהבים להגיד שהקריפטו הוא מקלט, אוהבים להשוות אותו לזהב. בפועל יש קורלציה ישירה בין ערך הנכסים בקריפטו לביצועי השווקים והיא לא הפוכה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 14 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ממליץ בחום את הניתוח של הסולידית שיש לה לא מעט זכויות בחינוך פיננסית להרבה אנשים בארץ,ולא צריך לחיות בצורה אולטרה-שמרנית שלה,אבל ללא ספק יש לה הרבה תובנות

עם כל הכבוד לדורין ויש כבוד!! לא מעט מהאמיתות המוחלטות שלה עברו מהפך של 180 מעלות עם השנים. השקעה בביטקוין היא בהחלט לא סולידית.

• רעיון טוב! 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.5.2022 בשעה 16:13, tzahico כתב:

שמתי אתמול $100 על LUNA כשהיא ירדה לדולר וקצת - תוך שעה זה קפץ ל-500$ ועכשיו נשארו לי בדיוק $3.37.  מספיק לחצי מנת פלאפל.

אתה במצב טוב.

פגשתי השבת מישהו, שהכניס 20,000 דולר כשהלונה הייתה בערך 2 וחצי דולר, הוא היה בטוח שהוא עושה את הסיבוב של החיים שלו..

אגב אני לא מבין כלום בתחום הזה, אבל אותו בחור דיבר על פעולה של גוף או אדם מסוים שיצרו את הבלאגן והקריסה של המטבע הזה, הרצאה שלמה עם ”הוכחות” וכו’,

המסקנה שלי מכל זה היא, שהטכנולוגיה חייבת להישאר כאמצעי תשלום ”בטוח”,

אבל היא חייבת לעבור רגולציה, שבוודאות תפחית מהאנונימיות של המשתמשים.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • מבאס 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
בתאריך 13.5.2022 בשעה 12:36, korola כתב:

אכן פוסט ארוך , מודה לא קראתי עד הסוף.
אבל תסביר לי את ההבדל?

image.thumb.png.87b988b0d107f8ea7c5966f250eee809.png

image.thumb.png.f48286ff4f7d46d543f15fc8176d37f7.png

למה לי להסביר משהו מובן מאליו,ומה אני אשם שאין לך סבלנות לקרוא מאמר מעמיק שתאמין לי מסביר בצורה מדוייקת, שכל הדיוט פיננסי יכול להבין מה זה קריפטו.

2022-05-15_0-33-48.thumb.png.45afcc1bc9af29de84efdff9ffb84ade.png

בתאריך 13.5.2022 בשעה 16:21, tzahico כתב:

they דורין כמו שאני כריסטופר.

מה אכפת לי מה השם האמיתי שלה/ו, ממש לא מזדהה עם צורת חיים שלה/ו וגם לא מסכים עם הרבה מהטיעונים שלה,הערך המוסף של הבלוג שנוצר, זה המסר שחייבים להבין בפיננסים, וזה לא משהו גזירה מהשמיים, וחייבים לקחת אחריות על גורלינו הפיננסית.

2022-05-15_0-20-19.png.ab95b2a817e928b3aadea62f2c5ecec1.png

https://www.mako.co.il/weekend-articles/Article-108e19401755841006.htm

דרך אגב זה בדיוק כמו ממציא ביטקוין זה "סאטושי נאקאמוטו" זה שם אמיתי ?
הקריפטו נוצר בגלל איבוד אימון במערכת פיננסית מבוססת כסף פיאט בעקבות GFC ב-2008, אתה חושב שתקנו באמת אז?
כי אני לא, ההפך ניסו לדחות את הקיץ, בתקווה שעם הזמן זה יסתדר...ואז באה קורונה....יצרו בועה מפלצתי של נכסים,ואנחנו בתהליך של שינוי מערכת פיננסית כמו שאנחנו מכירים.

לפני כשעה, - XM - כתב:

אגב אני לא מבין כלום בתחום הזה, אבל אותו בחור דיבר על פעולה של גוף או אדם מסוים שיצרו את הבלאגן והקריסה של המטבע הזה, הרצאה שלמה עם ”הוכחות” וכו’,

רואים שלא מבין,אבל אותו מישהו ניסה להסביר לך, ששוב פעם דפקו את העמך, שחולמים לעשות את המכה שלהם, וקרנות גידור גרפו הון תועפות, ונגד היתר איבדו את הכל !

פורסם

עכשיו שאלת השאלות היא מה יקרה עם תת'ר.  צרפתי ראיון עם הסמנכ"ל שלהם מאתמול - שווה לשמוע את כולו רק בשביל הכאסח.

No worries 8)

פורסם
לפני 3 שעות, tzahico כתב:

צרפתי ראיון עם הסמנכ"ל שלהם מאתמול - שווה לשמוע את כולו רק בשביל הכאסח.

ואו, איזה ז&%$ן שכל... הוא מחרטט ונותן תרוצים גרועים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הקריפטו נוצר בגלל איבוד אימון במערכת פיננסית

באמת? מי אמר את זה? סטושי?

זה כמו אלה שמנסים להבין למה אלוהים התכוון.

עזוב אותך משטויות. כמה חברה כתבו מאמר תיאורטי עם רעיון נחמד, הם לא שיערו שזה יהפוך למה שזה הפך ובמאמר שלהם לא מוזכרות המילים ״כסף פיאט״, ״2008״, ״מערכת פיננסית״, ״חוסר אמון״, ״זהב״ או כל קישקוש אחר של מעריצי ביטקויין.

סך הכל מאמר נחמד באמת, מחכים עם רעיון סופר מגניב, אבל ברור לכל מי שקורא אותו לעומק שאף אחד פה לא התכוון להחליף את המערכת הפיננסית או להציג לה אלטרנטיבה או שהמשבר של ה2008 ישב לו על הראש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

כרגע, אם צריך לנחש אז רשת אית'ריום 2, היא המועמדת היותר סבירה להפוך למערכת פיננסית בכלל, ותשלומים בפרט מאוד יעילה, ולא רק לשימור ערך (כמו ביטקוין).

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

איך אתה יכול להגיד על ביטקויין שהוא שומר ערך?

איך נכס שיורד 30% באפס זמן וזה משהו נורמאלי אצלו נקרא נכס שומר ערך?

אפש רך כיד על ביטקויין שהוא הניב תשואה פנומנלית לאנשים מסויימים, אבל להגיד עליו שהוא שומר ערך?

פורסם (נערך)

"שומר ערך" במובן של הקבלה לרכישת זהב, יהלומים וכו.

גם מחירם דינמי. אך הם משמשים למטרה זו.

הוא לא שימושי כל כך כמטבע.

הרשת מעבירה בסביבות ה 1000 טראנזקציות ל 10 דקות. זה לא קצב שימושי לשום כלכלה אמיתית. נניח לזה שגם ה 1000 טראנזקציות הזניחות  האלה גוזלות כמויות פסיכיות של חשמל.

הדוגמא של "הסולידית" לגבי חו"ל פשוט מטומטמת. בורות מזוקקת.

זאת בשונה מרשת כמו אית'ריום 2, שאמורה לעבד 100,000 טראנזקציות בדקה, תוך שימוש ב 3% - 1% מכמות החשמל הדרושה לביטקוין.  אילו כבר נתונים סופר מעניינים.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 1
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני שעה, ליפיגו כתב:

גם מחירם דינמי

מה לביטקויין ולזהב?

מחירם דינמי? ברור הוא לא קבוע. עדיין מה הקשר?

תסתכל על טווח המחירים של זהב ב-10 שנים האחרונות.

עכשיו תסתכל על ביטקויין.

איך אתה יכול להגיש שהוא שומר ערך?

פורסם (נערך)

ביטקוין ב 10 השנים האחרונות "שמר ערך" לא רע 😉

ביטקוין מ 2020 עדיין מציג 200% עליה.

חוצמזה "שמירת ערך" היא מונח כלכלי מתחום ההשקעות. אל תהיה מילולי מדי.

בגדול הכוונה למנוע שחיקה של מזומן בגלל אינפלציה (בארה"ב אנו עומדים על 8% שנתי כרגע).

זה יכול להיות מניות ערך (קוקה קולה וכו..) נדל"ן, זהב, ויש מי שמחשיב גם ביטקוין.

אם היה לך מליון שקל בבנק לפני 10 שנים, ולא היית נוגע בו למעט ריבית,  אז היום כח הקנייה שלו (הערך הריאלי) היה נשחק לא מעט.

אך אם היית קונה דירה, תעודת סל (אינדקס), ביטקוין וכו...,  או הכי טוב, תמהיל מגוון של כל האפיקים האלה,  כנראה מצבך היה יותר טוב.

זה לא צריך להדאיג יותר מדי מי שלא יושב על הרבה מזומן, או מי שלא משקיע בשוק ההון, או קריפטו או מתכות או בכלל.

זה מתיש אותי ללהג סמנטיקה. אני לא מאמין שדברי אינם מובנים.

מי שלא מקבל דברי, נו זו זכותו.

זה לא כל כך חשוב לי לחתור לתמימות דעים או להגיע להסכמה רחבה.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • תוכן חדש...