Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם

"שמירת ערך" זה לא "השאת תשואה", לכן מניות ונדל"ן, ובטח מטבעות קריפטו, לא אמורים להיכנס לקטגוריה הראשונה. כמו שכתבת, שמירת ערך היא בערך תשואה ריאלית אפסית, או נומינאלית קרובה לאינפלציה.

אני מאמין שיש משמעות גבוהה לסמנטיקה בהשקעות, לאור זאת שהתחום רלוונטי לכולם וכולל גם משקיעים מקצועיים וגם משקי בית. חשוב לדבר באותם המושגים כדי שהמומחים לא יבלבלו את משקי הבית. 

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעודת סל\אינדקס היא כלי לא רע לשימור ערך בסביבה אינפלציונית.

במיוחד לטווך ארוך, ובמיוחד כאשר מצויים בתקופה בה האינפלציה משתוללת.

כמו כן, מאז ומעולם האמנתי בתמהיל לטווח ארוך כאמצעי לשימור ערך. לא במניה ספציפית.

לגבי ביטקוין.. נכון. קשה לאנשים לחשוב על החזקת קריפטו ל 5 שנים בתור אופציה סולידית.

עולם חדש וכו..

לא כל קריפטו מתאים להחזקה כזו.

לדעתי ביטקוין מועמד.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

שוב, יש הבדל בין "שימור ערך" ל- "השאת תשואה". מי שמשקיע בתעודות סל של מניות לטווח ארוך עושה השקעה טובה מאוד שמאפשרת הגנה טובה מהאינפלציה, אבל המטרה שלה היא להניב תשואה, ז"א, שהקרן תגדל ריאלית תוך חשיפה לסיכון. "שימור ערך" הוא פשוט הצמדה למדד המחירים, תשואה ריאלית אפסית, מטרה שונה ורמת סיכון שונה ביחס להשקעה במדדי מניות.

פורסם
לפני כשעה, BarryG כתב:

"שימור ערך" הוא פשוט הצמדה למדד המחירים, תשואה ריאלית אפסית, מטרה שונה ורמת סיכון שונה ביחס להשקעה במדדי מניות.

כן... אבל זה כל הפואנטה: יש המאמינים שביטקוין (לא קריפטו) ישמש בדיוק לזה. נכס יציב לשימור ערך - ברור לי שאין על זה קונצנסזוס.

זאת בשעה שלקריפטו אחרים יש פוטנציאל להפוך למנועים כלכליים אמיתיים.

באופן כללי, בחצי אוף טופיק: אני (ולא רק אני) מחלק גם את המניות למניות צמיחה ומניות ערך.

צמיחה: נשקיע, ונקווה שיום אחד זה יזנק.

מניית ערך: תשואה בינונית, אבל יש דיווידנדים ויציבות, לדוגמא קוקה קולה.

כשה"טריק" הוא ששימור ערך הוא אפשרי ויעיל ב"מניות ערך".

קח תרגיל: בדוק את התשואה של אינדקס  S&P500 ב 30 שנה אחרונות. בחר חלון נע של 10 שנים ונסה למצוא זמן כניסה בוא לא נשמר הערך.

בחר אפילו בזמני כניסה הכי גרועים (פיקים).

תזכורת: הדוגמא בהודעה עליה הגבת היתה : מליון שקל, עשר שנים.

ברור שאפשר לקנות אינדקס סופר שמרני כמו S&P500 בינואר 2020, ואז עם הקורונה להימחק ב 30%.

אבל לטווח הארוך, גם אם קנית שבועיים לפני פרוץ הקורונה, בנקודת זמן זו, אתה שמרת על ערך ההשקעה.

גם על זה לא נסכים כנראה.

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)
ציטוט

גם על זה לא נסכים כנראה.

הפוך, בכל הנוגע להשקעה במניות אנחנו מסכימים על הכל חוץ מהגדרות. אתה לא ניסית לתת הגדרה, אני כן, ולכן, בפעם השלישית:

"שמירת ערך"- תשואה ריאלית אפסית

"הנבת תשואה"- הקרן צומחת ריאלית

עכשיו, קח את התרגיל שהצעת (תשואות של תקופות של 10 שנים של S&P500), ותגיד לי לאיזו משתי ההגדרות הנ"ל הוא מתאים.

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם (נערך)

S&P500 - הובא כדוגמא לשמירת ערך. הסכמה.

כרגע, הצפי שלי הוא שבמונחים של קריפטו, גם הביטקוין ישמש חוץ מבטחים מהיפר אינפלציה. על זה לא נסכים..

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
פורסם

אני לא מבין מי מבין שנינו הוא הבעייתי בהבנת הנקרא... תקרא את שתי ההגדרות שכתבתי, אחת שמירת ערך" ואחת ל"הנבת תשואה". למי מההגדרות מתאימה השקעה ב- S&P500?

פורסם
בתאריך 15.5.2022 בשעה 05:32, tzahico כתב:

עכשיו שאלת השאלות היא מה יקרה עם תת'ר. 

היי, אני כתבתי בדיוק את זה לפני כמה הודעות 😧

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 6 דקות, Gosser1860 כתב:

היי, אני כתבתי בדיוק את זה לפני כמה הודעות 😧

חמוד אתה.  אני כתבתי על זה לפני כמה אלפי הודעות:

No worries 8)

פורסם
Just now, tzahico כתב:

חמוד אתה.

טוב, תאכלס אני עוסק בתחום רק שנה, אז מן הסתם הידע/מידע הזה די חדש עבורי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

העיקר שהידע הזה מתחיל להגיע לכולם. 

ב-2017-2021 כל הטיעונים של המתנגדים היו מבוטלים במחי יד על ידי החסידים בתור FUD. 

לעומת זו, היום משקיעים מתחילים להבין את הסיכון - הם מכניסים למערכת דולרים אמיתיים, בעוד ששחקנים אחרים מכניסים כסף של מונופול שאף אחד לא יודע בדיוק מה עומד מאחוריו (מאז 2017 רוב העסקאות ביטקוין ויתר המטבעות מבוצעות ב USDT).

No worries 8)

פורסם (נערך)

תמיד בכל מטבעות הקריפטו אנשים היו מכניסים דולרים אמיתיים ומהצד השני אנשים היו מכנסים כסף מונופול ולוקחים את הכסף האמיתי לביתם.
עכשיו מסתבר שגם Terra LUNA & UST .. שהתיימר להיות מטבע יציב מגובה רזרבות (מודה שלא בדקתי אף פעם לעמוק ), לא באמת היה מגובה בדולרים אמיתיים. 
מסתבר שהוא היה מגובה באלגוריתם  בעזרת מטבע קריפטו לא יציב. 
אז אם הייתה התחייבות כלשהי של המנפיקים לגבות את המטבע, הם לא ממש עמדו מאחוריה או פשוט העולם לא הבין על מה הם התחייבו.

במניות תמיד קונים אחוזי בעלות בחברה, החברה עובדת , יש לה נכסים, היא מתיימרת לייצר תשואה לבעלים שלה.
יש רואי חשבון , יש עו"ד , יש עובדים ויש לקוחות. 
מניה אינה שומרת ערך , היא מתיימרת להיות "הנבת תשואה " כמו שבארי כתב,   תמיד יהיו חברות שיזנקו לשמיים בגלל מהלך מבריק, או חדשנות טכנולוגית או גילוי מצבור נפט או גז.
ותמיד יהיה חברות שיקרסו עקב מעילה/כניסת מתחרים / פיגור טכנולוגי.

אבל מטבעות הקריפטו  תמיד היו כסף מונופול... תמיד מנפיקי המטבעות היו מוכרים כסף מונופול ולוקחים את הדולרים האמיתים הביתה. 
אין אף אחד שמתחייב לתחזק או לגבות את המטבעות האלה ,   אין אף אחד שיכול להעריך את השווי האמיתי של חבילת כסף מונופול.. אין שום פעילות אמיתית מאחורי זה, ואין שום טכנולוגיה מדהימה חדשנית פורצת דרך... 

השווי האמיתי של כל מטבעות הקריפטו הוא אפס,  יכול להיות שנגיע לשווי הזה בשנה הקרובה, או שלא נגיע אליו כלל... אולי זה ישאר פריט אספנות ?
מבחינת שווי של פריט אספנות , דווקא לביטקויין יש ערך יותר גבוה מכל המטבעות שבאו אחריו. 
מה השווי של פריט אספנות ? לא יודע.. 
אם אילן מאסק ירצה לשמור לעצמו את כל המטבעות והוא יחליט שהוא קונה כל מטבע שמוצע למכירה מתחת למחיר מסויים , אז זה יהיה המחיר.

עריכה אחרונה על ידי korola
  • רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...