Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, korola כתב:

ואנשים קונים נכס דיגיטלי (מנייה) של חברה שנמצאת בצד השני של העולם, הם מעולם לא ראו את החברה.

מניה היא לא נכס דיגיטלי. היא אמנם נרכשת בתהליך אלקטרוני (אולי לזה התכוונת?) והבעלות עליה נשמרת במקום בו אתה מנהל את תיק ניירות הערך שלך, אך בפועל מניה היא חלק מבעלות על החברה.

היא מקנה לך זכויות כמו הצבעה באספת בעלי מניות, וחלוקת דיוידנדים ע"פ החלטת דירקטוריון.

אם תרכוש מספיק מניות, תהיה "בעל עניין", ואם תרכוש אפילו עוד תקבל "זכויות בעל מניות מיעוט" ותוכל אף לדרוש חלוקת דיווידנדים, ואם תמשיך לרכוש עוד יותר, תוכל למנות דירקטורים לחבר המנהלים וכו...

לפני 16 שעות, Mikelt89 כתב:

בחדשות 12 פורסם על ישראלית שעשתה 2 מליון דולר ממכירות של איורים שמכרה כ-NFT, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק אבל אם זה המקרה היא גאונה. 

מעשית, מה שקנו ממנה זה את האיורים עצמם. כלומר, היא קבלה את הכסף עבור האומנות שלה.

1. בוא נאמר שקוראים לה זרובבלה, וזרובבלה יצרה עבודה מדהימה: ציור של מאזדה ליסינג בצבע ורוד בארבי. 

2. כעת אתה רוצה לקנות את היצירה "המאזדה בוורוד" של זרובבלה.

3. מה הבעיה? יש ציירת שנקראת יששכרה שהתמחתה בלזייף עבודות של זרובבלה ואתה לא רוצה להידפק.

4. זרובבלה יוצרת NFT* שמעיד שהיא יצרה את היצירה, היא חותמת עליו ומעבירה אותו על שימך (טראנזקציה בבלוקצ'יין), כעת אתה מחזיק בו.

5. נאמר שאחרי כמה שנים, אני רוצה לרכוש את היצירה "המאזדה בוורוד" של האמנית זרובבלה.

6. אני אומר לך "הלו, איך אני יודע שאתה לא דוחף לי זיוף מתוצרת יששכרה"? 

7. אתה עונה לי אהה!!! אני מחזיק ב NFT שזרובבלה הנפיקה עבור היצירה הזו. אני אעביר אותו של שימך אחרי שתשלם לי!

8. אני מבסוט טילים,  משלם לך, אתה מעביר את  ה NFT על שמי (שזו טראנזאקציה בבלוקצ'יין),  תולה בסלון  את "המזדה בוורוד" וממתין בסבלנות שזרובבלה תתפגר כדי שמחיר היצירות שלה יעלה ואוכל להעביר את ה NFT למישהו אחר.

* NFT הקטע הוא שאני לא יכול לשכפת את ה NFT על הבלוקצ'יין (כי החתימה של זרובבלה לא בשליטתי) ולא יכול לפצל אותו כמו ביטקוין או דוג'קויין  (AKA  נון פאנג'בל :-) )

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 2
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא היה מישהו שמכר NFT  של אבני הכותל? 
איך זה בדיוק מסתדר עם ההסבר שהיצירה הדיגיטלית מהווה בעלות על הנכס הפיזי?  

https://www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.10428167

אה.. הבעלות היא על הדמייה תלת מימדית של אבן הכותל.

במניות קראו לזה הרצת מניות ב NFT  עדיין אין לזה שם.
אבל התרגיל הוא פשוט ודומה להרצת מניות.

https://www.ice.co.il/crypto/news/article/844590

image.thumb.png.5b8007d405721d773eae66c991105686.png

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
לפני 50 דקות, korola כתב:

במניות קראו לזה הרצת מניות ב NFT  עדיין אין לזה שם.

ובערבית קוראים לזה לופט גשפט.

• רעיון טוב! 2

No worries 8)

פורסם
לפני כשעה, korola כתב:

לא היה מישהו שמכר NFT  של אבני הכותל? 
איך זה בדיוק מסתדר עם ההסבר שהיצירה הדיגיטלית מהווה בעלות על הנכס הפיזי?  

https://www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.10428167

אה.. הבעלות היא על הדמייה תלת מימדית של אבן הכותל.

אפשר למכור בעלות גם על יצירה דיגיטלית. לא רק יצירה פיזית.

במקרה לעיל, מדובר בהונאה פשוטה.

מי שסרק את אבני הכותל רימה את 'הקרן למורשת הכותל' כשקיבל היתר לסרוק את האבנים לצורכי מחקר אקרמי, ולא לצורך מסחרי.

הרעיון שלו היה להעביר צילומים לאמן תלת מימד שייצר מודל תלת מימדי של אבן וימכור אותה כיצירה דיגיטלית.

הדרך להבטיח מקוריות על היצירה הוא NFT. 

• אהבתי 1
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

תודה,
אכן מסדר קצת את הדברים.
מעכשיו אני אסרוק את כל הטסלות שאני אראה, אדפיס אותם במדפסת תלת מימד ואמכור NFT  של הטסלות האלה. 
כולל מספר הרישוי שלהם..  
אני רק צריך עזרה של כמה עושי שוק שישתפו איתי פעולה, אני כבר רואה את הכותרות בטמקא.
מודולים של טסלה ב NFT  ישראלי נמכרים במחיר יותר גובה מהטסלות עצמם. 

בשיחה עם קרולה - האומן שייצר את ה NTF , הוא מסביר. 
מודל ה NFT הוא ניצחי , הוא לא נשחק ואין עלויות תחזוקה , וכמו הטסלות האמיתיות המחיר שלו רק יעלה.
התחלתי למכור ב 10 ש"ח למודל ואלו שקנו ממני כבר מוכרים ב 200,000 דולר למודול. 
אני מעריך שהשוק הזה רק ימשיך לצמוח והשמיים הם הגבול פה.

עד שתתפוצץ הבועה !!! 
מקווה שפוטין לא יפוצץ את המערכת בקרוב.

פורסם

יש מי שמוכר "מים מהירדן" לנוצרים. 

יש מי שהקיא על הקנבס ומכר את זה כאמונות בכסף רב.

אם מישהו ישלם לך, מותר לך למכור מה שבא לך...

לפני 4 דקות, korola כתב:

אני רק צריך עזרה של כמה עושי שוק שישתפו איתי פעולה, אני כבר רואה את הכותרות בטמקא.

אין כל אפשרות להיות "עושה שוק" ב NFT. 

'עושה שוק' market maker  הוא ספק נזילות (מציע ווליום רחב של עסקאות) למערכות מסחר אלקטרוניות.

הקונים market takers עושים איתם עסקים.

NFT יש אחד פר יצירה לכן אים מכירה בכמויות ואין עשיית שוק.

עשיית שוק יש ב קריפטו, מט"ח, CFD (כולל קריפטו), מניות מסוינות, אג"ח מסויימים, סחורות מסויימות וכיוצ"ב אינסטרומנטים שקיימים במליונים, לא בנייר ערך שקיים בעותק אחד.

אני לא הכי מתחבר ל NFT, אבל אם כבר לזרוק מונחים אז נדייק (אני לא מנסה להתנשא, כל מי שמעוניין, כולל אתה, שיפנה אךי ואצרף לחתימה שלי הצהרה שהוא חכם ומבין ממני פי אלף בכל נושא).

ה-פגם המהותי (לדעתי כמובן) ב NFT הוא חמור הרבה יותר מכל מה שנכתב בנושא בשרשור, ומוזר לי שאף אחד לא מעלה את החור הבסיסי במודל.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ליפיגו כתב:

ה-פגם המהותי (לדעתי כמובן) ב NFT הוא חמור הרבה יותר מכל מה שנכתב בנושא בשרשור, ומוזר לי שאף אחד לא מעלה את החור הבסיסי במודל.

תודה על המחמאות,  האמת לא ממש חפרתי יותר מידי על ה NFT אז אין לי מושג איזה פגם מהותי מצאת.
אבל אני מניח שזה לא הפגם היחיד שקיים,  יש פתגם שאומר:
"בגאות כולם צפים , אבל שמגיע השפל רק אז רואים מי שוחה ללא בגד ים"

כל עוד הבנקים המרכזיים בעולם במוד של הרחבה כמותית, אז כל היוזמות האלה ימשיכו לצוף,
לא יודע מה יקרה ואם בכלל יקרה שהבנקים המרכזיים יחליפו את הצד של התקליט. 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם (נערך)

עזוב, זה יותר פשוט. 

קח את הדוגמא הכי בסיסית של "מה זה NFT" מתגובה קודמת שלי

לפני 5 שעות, ליפיגו כתב:

מעשית, מה שקנו ממנה זה את האיורים עצמם. כלומר, היא קבלה את הכסף עבור האומנות שלה.

1. בוא נאמר שקוראים לה זרובבלה, וזרובבלה יצרה עבודה מדהימה: ציור של מאזדה ליסינג בצבע ורוד בארבי. 

2. כעת אתה רוצה לקנות את היצירה "המאזדה בוורוד" של זרובבלה.

3. מה הבעיה? יש ציירת שנקראת יששכרה שהתמחתה בלזייף עבודות של זרובבלה ואתה לא רוצה להידפק.

4. זרובבלה יוצרת NFT* שמעיד שהיא יצרה את היצירה, היא חותמת עליו ומעבירה אותו על שימך (טראנזקציה בבלוקצ'יין), כעת אתה מחזיק בו.

5. נאמר שאחרי כמה שנים, אני רוצה לרכוש את היצירה "המאזדה בוורוד" של האמנית זרובבלה.

6. אני אומר לך "הלו, איך אני יודע שאתה לא דוחף לי זיוף מתוצרת יששכרה"? 

7. אתה עונה לי אהה!!! אני מחזיק ב NFT שזרובבלה הנפיקה עבור היצירה הזו. אני אעביר אותו של שימך אחרי שתשלם לי!

8. אני מבסוט טילים,  משלם לך, אתה מעביר את  ה NFT על שמי (שזו טראנזאקציה בבלוקצ'יין),  תולה בסלון  את "המזדה בוורוד" וממתין בסבלנות שזרובבלה תתפגר כדי שמחיר היצירות שלה יעלה ואוכל להעביר את ה NFT למישהו אחר.

כך (אבל ב ד י ו ק כך עובד כל העסק). 

אממה מה הקטע? בוא נאמר שאני מחזיק ב NFT של האמנית המקורית, וביצירה של האמנית המקורית.

ונניח שאתה רוצה לקנות ממני?

אז אני מעביר לך את ה NFT המקורי אחרי קבלת תשלום, אך היצירה עצמה שאני מעביר לך היא יצירה מזוייפת (שקניתי מיששכרה),  ואני שומר לעצמי את היצירה המקורית (של זרובבלה, מי שחתמה על ה NFT)...

מרגע זה, אולי יש לך NFT אמיתי, אבל היצירה הפיזית היא אותנטית כמו חיוך מZונה.

וגרוע מכך, אתה מוכר את היצירה הלאה? יפה לך. גם מי שיקנה ממך יקבל NFT אורגינל ויצירה פייק...

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה לא מאוד שונה מסחר באומנות פיזית. במקרה הזה אין אפילו NFT שיכול "להוכיח" מקוריות על ה"בעלות". מביאים איזה חבוב "מומחה" שמעיד שהיצירה מקורית ואולי כמה מסמכים שקשה להוכיח את המקוריות שלהם.

בעיניי הבוננזה האמיתית לא שם, היא תגיע מכך שספקי כרטיסי הופעות, משחקים וכו' יוכלו ליצור כמות סופית של טוקנים פר אירוע ולמכור אותם על גבי הבלוקצ'יין בעלויות נמוכות, עם עמלות זולות יותר, בלי (או משמעותית פחות) להחזיק ולתחזק מסדי נתונים וכו'.

בסוף, מעבירים את בעיית הרישום (פנקסאות) ממקום אחד למקום אחר תוך כדי שמירת כל/רוב האינטרסים כשהמטרה היא להוזיל עלויות. זה מתאים להרבה שימושים ואפשר לראות הרבה יישומים לכך כבר היום.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 שעות, Gosser1860 כתב:

זה לא מאוד שונה מסחר באומנות פיזית.

חוץ מההבדל הקטן שבאמנות פיזית אתה לא יכול לעשות קליק ימני -> Save image as

פורסם (נערך)
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

אבל אתה כן יכול לקנות חיקוי מודפס. יש לי רקע למסך של starry night שקניתי בגוגל תמונות. עלה לי 0 דולר. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

לא הבנת. 

פורסם (נערך)
בתאריך 16.2.2022 בשעה 18:54, flytomars כתב:

וזה אמור להיות מטבע העתיד?

עד לפני 15-20 שנה היה לך מודם 56K
האינטרנט הזה בשנת 2000, שלוקח לו 2 דקות רק להתחבר ו5 דק' להוריד תמונה, זה העתיד?
כשאתה אמור לאבטח את הרזרבה העולמית, וכרגע מאבטח טריליון דולר , אז פיתוחים יגיעו לאט.

והעתיד הזה מגובה בלפחות 40 שנות מחקר ופיתוח עד שמישהו שילב את הדברים ופיתח את ביטקוין

2121956914_WhatsAppImage2022-02-08at19_40_08.thumb.jpeg.3d5963d7fb543fef525789bf1bcf3346.jpeg

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 7 שעות, maxcher כתב:

עד לפני 15-20 שנה היה לך מודם 56K

בשנת 96 רכשתי את המודם הראשון שלי  - הוא היה 14.4. 

בשנת 98 או 99 שידרגתי ל 28,800  או אולי ל 33K... 
מעולם לא היה לי מודם 56K..  זה היה יותר ספין של יצרני המודמים,

כי עבור מודם 56K, בזק היו צריכים להחליף את הכרטיסים במרכזיות. 
אבל ב 2002 או 2003 התחילו לפרוס בארץ ADSL או מודם של הכבלים (לא היו הוט - היו 3 חברות שונות).
ואז כבר הגענו ל 250K .. ומאז כל כמה שנים הקצב עולה ועולה.

אני מסכים איתך 100% שטכנולוגית הכסף מנייר שקיימת כבר 300 שנה , היא טכנולוגיה קצת מיושנת וצריך להתקדם הלאה.

מסכים יש יתרונות כלשהן לבלוקציאן לצורך מימוש מערכת תשלומים ,   אבל יש למערכת הזאת כל כך הרבה חסרונות לעומת מערכת מנוהלת.  שאין שום סיכוי שככה תראה מערכת התשלומים העיתידית.

מפה שאני מסתכל על עולם הקריפטו אני רואה אנרכיה ולא סדר,
אין שום סיכוי שהעולם הנאור יבחר באנרכיה לצורך הסדר החדש של מערכת התשלומים.

בתאריך 17.2.2022 בשעה 21:04, ליפיגו כתב:

עזוב, זה יותר פשוט. 

קח את הדוגמא הכי בסיסית של "מה זה NFT" מתגובה קודמת שלי

כך (אבל ב ד י ו ק כך עובד כל העסק). 

אממה מה הקטע? בוא נאמר שאני מחזיק ב NFT של האמנית המקורית, וביצירה של האמנית המקורית.

ונניח שאתה רוצה לקנות ממני?

אז אני מעביר לך את ה NFT המקורי אחרי קבלת תשלום, אך היצירה עצמה שאני מעביר לך היא יצירה מזוייפת (שקניתי מיששכרה),  ואני שומר לעצמי את היצירה המקורית (של זרובבלה, מי שחתמה על ה NFT)...

מרגע זה, אולי יש לך NFT אמיתי, אבל היצירה הפיזית היא אותנטית כמו חיוך מZונה.

וגרוע מכך,

נפלתי בזה.. הלכתי קצת לקורא חומר והלכתי אחורה לראות מאיפה זה התחיל. 

הNFT  נולד לא בשביל להגן על יצירות אמיתיות,   אלא דווקא על יצירות דיגטליות.
הרי אם מישהו מייצר יצירה דיגיטלית חדשה,   תמונה דיגיטלית , או סרטון דיגיטלי.. משהו שניתן להעביר באיימייל.
ונניח שמישהו אחר רוצה לקנות ממנו את היצירה הדיגטלית,  הרי זה שאני שולח לך אותה במחשב, אני לא באמת שולח לך את המקור, אלא רק העתק דיגטלי שהוא זהה למקור שנמצא על המחשב שלי.
ואם אתה תמכור את היצירה הדיגיטלית המקורית למישהו אחר ? אז כנ"ל אתה בעצם שולח לו העתק זהה להעתק שעדיין נשאר לך על המחשב, ובמייל שלך וכדומה.

מפה האינטרס לייצר NFT , כלומר רישום דיגיטלי אצל מי נמצא העותק המקורי,  הרי היצירה הדיגיטלית מהר מאוד תהיה נפוצה בכל מקום. 
ולכן הNFT המקורי הוא כמו טוקן / מטבע שמתאר את הבעלות על היצירה הספציפית. 

באבני הכותל, האומן לא ניסה למכור את האבנים, אלא את הבעלות על הסריקות הדיגיטליות שלו. 

מעניין.. ונחמד..    

• אהבתי 1
פורסם

הבעיה עם NFT היא שלדעתי השוק בועתי להפליא.

משקיעי קריפטו תמיד מחפשים את הזינוק האקספוננציאלי להשקעה שלהם.

עושה רושם שהמטבעות העיקריים (ביטקוין, אית'ר, לייטקויין ... ) הפכו לינאריים (הם עדיין סופר תנודתיים).

אז כאן נכנס ה NFT. 

כולם מהמרים על השוק הזה לא מתוך תשוקה לאומנות 🙄 , אלא מתוך ציפייה לזינוקים אקספוננציאליים בשווי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...