Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכלס 22 ימים זה רגיל.

גם לי היו מקרים 3 שבועות במכס, החבילה הגיעה רגיל.. בלי כלום. ופעם אחרת עם דרישת מע"מ.

אבל אם אין הצהרה אמיתית אז יכול להיות קנס.

פורסם

האחריות על מילוי הצהרת המכס היא על השולח. הנמען לא יכול להיות אשם בהצהרה שקרית. לעניות דעתי, לכל היותר המכס רשאי להחליט שההצהרה שקרית ולקבוע מכס לפי תכולה אמיתית ושווי אמיתי. האם אי פעם קיבלת, כנמען, קנס?

:turn-l:
פורסם

בילבלתי אותכם חברים,

בהבנה המעוותת שלי מכס=קנס.

לא דיברתי על קנס מעבר לתשלום המכס הדרוש.

הכל מקרה, גם אם לא הטילו תשלום מכס רגיל, להבנתי בכל מקרה משלמים איזה 40 ש"ח רק על הבדיקה. וזה רבותיי קנס לכל דבר.

יום טוב גם לך

פורסם

לחבילה רגילה, עד שני ק"ג (מה שמכונה "צרור") לא משלמים כלום על התענוג (בדיקת מכס). במקרים אחרים משלמים עמילות מכס (אבל לא למכס אלא ל EMS, UPS וכו').

פורסם
האחריות על מילוי הצהרת המכס היא על השולח. הנמען לא יכול להיות אשם בהצהרה שקרית. לעניות דעתי, לכל היותר המכס רשאי להחליט שההצהרה שקרית ולקבוע מכס לפי תכולה אמיתית ושווי אמיתי. האם אי פעם קיבלת, כנמען, קנס?

חטפו גם חטפו קנסות. היה לפני כשנה וחצי שנתיים מבצע בו תפסו סלולרים במשך כמה חודשים. על כל מכשיר כזה שההצהרה עליו היתה שקרית, הטילו כפל מע"מ או כפל מיסים כוללים בתור קנס.

לפי החוק, היבואן אחראי להצהרה תקינה.

פורסם (נערך)

לפי החוק, היבואן אחראי להצהרה תקינה.

למיטב ידיעתי הם הפסיקו עם זה בגלל הבעייתיות בעניין. המכס יכול לקבוע מכס ומס לפי השווי הנכון, ויכול לעצור את החבילה, אבל לא להטיל קנס על הנמען התמים (בהנחה, כמובן, שהוא תמים).

http://article.yedioth.co.il/default.aspx?articleid=8002

זה מה שאומר מדריך המכס:

אחריות היבואן על הצהרת תכולת החבילה

• על פי סעיף 39(ב) לפקודת המכס, המתייחס לייבוא באמצעות הדואר, די בכך שהטובין אינם תואמים את הפרטים הכתובים בהצהרת הייבוא או בתווית של חבילת הדואר כדי שניתן יהיה לתופסם, גם אם ההצהרה הכוזבת נמסרה ללא ידיעת הנמען.
  • במקרה של הצהרה כוזבת, רשות המסים רשאית לחלט את הטובין או להטיל קנס על היבואן (מזמין החבילה) בגובה כפל המסים בנוסף לתשלום מסי יבוא כתנאי לקבלת הטובין.
  • יודגש, כי מזמין החבילה הוא שאחראי על תוכן ההצהרה כלפי המכס. אשר על כן מומלץ, במיוחד למי שרוכש טובין באמצעות האינטרנט, לוודא עם ספק הטובין כי ההצהרה על גבי החבילה תואמת את הטובין המצויים בחבילה וכן, את נכונות הפרטים המופיעים לגבי עסקת הרכישה, לרבות מחיר הטובין.

וזה מה שאומר החוק:

הנוהל בחבילות דואר

39. (א) בטובין שיובאו בדואר מותר, לפי שיקול דעתו של המנהל, לקבל את ההצהרה בטופס או בתווית המחוברים או הנלווים לאריזה לפי תקנות הדואר, במקום הרשמון הנדרש לפי פקודה זו, והכתוב בהצהרה שבטופס או שבתווית בדבר תכולת האריזה, שוויה ושאר פרטיה וחתום בידי השולח מותר לקבלו, בכפוף לאימות מצד רשות-המכס, לצורך שומת המכס שיש לשלם.

(ב) טובין באריזה שיובאו בדואר ונמצא שאינם מתאימים לפרטים הכתובים בהצהרה שבטופס או שבתווית יהיו נתונים לחילוט.

אני לא משפטן אבל נראה לי שפרשנות המכס לחוק "קצת" בעייתית.

חילוט הוא עיקול או החרמה של נכסים בידי המדינה או גוף הפועל מטעמה. בדרך כלל מדובר בנכס שמקורו בעבירה פלילית (כגון גניבה או הלבנת הון) או בנכס שסייע לביצוע פשע או פעולות טרור (כגון כלי רכב שהסיע מחבל מתאבד). ישנן מדינות שמשתמשות במינוח "עיקול" (שמשמעותו בישראל שונה מחילוט) או "החרמה" במקום "חילוט".

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

חילוט הוא מונח נפוץ למדי, ומניסיוני משמש לעיתים קרובות בדיני חוזים. למשל: הערבות תחולט, המקדמה תחולט וכו'.

לפיכך אם בחוק עצמו, לפי סעיף 39 (ב) כתוב שהטובין יהיו נתונים לחילוט במידה והפרטים אינם נכונים...

אמנם לא כתוב בשום מקום שניתן להטיל קנס, אולי ניתן למצוא במקום אחר בתקנות שניתן לשלם כופר במקום חילוט, כנהוג למשל למבריחים במסלול הירוק בשדה בנתב"ג - אני מעריך שזה מעוגן בתקנות.

פורסם

במסלול הירוק העבריין נתפס ונענש - או בחילוט הסחורה שלו או בקנס. פה נענש מישהו שאיננו העבריין, וזאת, למיטב הבנתי (אינני משפטן), לא מעוגן בצורה מלאה בחוק.

טוב, נראה לי שבלבלתי מספיק במוח בשרשור שעוסק בכלל בדואר. :oops:

פורסם
כזה עוד לא היה לי -

חבילה שנשלחה דרך שיפיטו לפני 3 שבועות ויומיים, הפתק הגיע ב-23.11 (אחרי 3 שבועות בדיוק), אבל מה - החבילה עדיין לא במרכז החלוקה! והיום נאמר לי שהיא עדיין בנמל תעופה ושזה יכול לקחת עוד שבוע! מה זה הדבר הזה? ממתי הפתק מגיע עוד לפני שהחבילה מגיעה לסניף הראשי בעיר, איך הם יודעים לשלוח אותו בכלל?

אז הפתק הגיע כבר לפני שבוע, החבילה עדיין לא. למה מגיע לי כל הטוב הזה?

פורסם

תגובה אחרונה בעניין - אכן מעוגן בחוק:

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]קנס מינהלי לענין טובין שיובאו בדואר

(תיקון מס' 5)

תשל"ב-1971

(תיקון מס' 11) תשמ"ו-1986

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

231ג. (א) יובאו טובין באריזה בדואר ונתקיימו בהם, לדעת המנהל, התנאים שבסעיפים 39(ב) או 204(9), רשאי המנהל לקבל מהנמען, בהסכמתו, בנוסף למכס החל על הטובין – כפל המכס, אך לא יותר מ-1,000 שקלים חדשים, במקום לחלטם.

פורסם

אני קיבלתי לטלפון שהזמנתי לפני שנה וקצת עבור דוד שלי, קנס... כפל מע"מ.

בחשבונית כתוב 'כופר'.

הדרך היחידה להימנע זה לבקש באופן ברור בהזמנה או הערות פייפל מהמוכר להצהיר ערך אמיתי.

אם הוא לא הצהיר וביקשת, לא יכולים לקחת ממך קנס כי כן ביקשת.

פורסם

אתה משלם את הכופר לא כי רימית אלא כי השולח רימה, ולכן אם ביקשת או לא, לא רלוונטי.

אני תמיד מבקש מ - BANGGOOD להצהיר אמת ולצרף חשבונית, גם כהערה לתשלום הפייפאל וגם כהודעה לאתר, וזה לא מונע מהם לשלוח שוב ושוב "tablet: value $21".

פורסם

אני הזמנתי את המכשיר לפני שכל עניין הקנס התחיל.

ואז לקח חודשיים עד שקיבלתי מכתב בדואר וכו'...כל התהליך הידוע.

מאז אני פשוט דואג שתהיה הוכחה שביקשתי הצהרה אמיתית מהמוכר.

אם הוא כותב $21 על חבילה של $200 המכס לא יכול לקחת ממני קנס

כי אני כן ביקשתי באופן מפורש. לא התעלמתי כי ידעתי שיצהירו מחיר כוזב.

פורסם

YUVK, אכן מומלץ שיהיה במפורש בהזמנה ובפייפאל הוראה למוכר להצהיר ערך אמיתי, כולל ציון מפורש של הערך שאתה מבקש.

במידה והמכס ירצה לתת את כפל המיסים שמותר לו, תוכל לערער ולהוכיח שביקשת הצהרת אמת, וכי המוכר הוא שזה שרימה

ואתה לא שיתפת פעולה. הסנקציה הזו באה כדי למנוע מצב שאתה יחד עם המוכר תנסו לרמות את המכס. אם הם משוכנעים

שאכן ביקשת הצהרת אמת, הם לא יקנסו אותך.

• תוכן חדש...