Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר הדואר האמור נמסר בחזרה לשולח בתאריך 24/07/2016 באמצעות יחידת הדואר רשפון אשר ברשפון מאחר שדבר הדואר לא נדרש בידי הנמען לאחר תום התקופה הקצובה.

אני מחכה חודשיים למשהו שהזמנתי מאיביי, שום הודעה לא קיבלתי. אני מזמין המון ואף פעם זה לא קרה לי.

אני גר ביבנה ואיך רשפון קשורה לזה?

מה לעשות עכשיו?

פורסם
להתפלל לעזרת הרשפון לטבעון ולקוות שהאבדה תמצא.

חייג בדחיפות למוקד הדואר (171) ונסה לעצור את המשלוח בדרכו לחו"ל.

:turn-l:
פורסם

חברם שאלה קטנה:

אחרי מעל חודשיים המתנה קיבלתי עכשיו את הLETV X800, הבעיה שלי היא שאחרי שמסרו לי את החבילה ופתחתי אותה ראיתי שמצורף הודעת תשלום מהמכס+ אזהרה כי GEARBEST העלובים לא הצהירו הצהרה נכונה אחרי שגם באתר וגם בפייפל דרשתי שיצהירו ערך ותיאור אמיתיים+צירוף קבלה.

מה אני עושה עכשיו עם דרישת התשלום? חזרתי לדואר(סניף של מסירת חבילות) הם אמרו לי ש"הרווחתי" כי מבחינתם החבילה שוחררה, עכשיו הדבר האחרון שאני רוצה זה שפיתאום עוד כמה שנים אקבל הודעת תשלום חוב למכס- לא יודע מה לעשות, אשמח להמלצות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
סתם כדי להבין את התהליך,מדוע החבילות במשרד התחבורה? לשם בדיקת תקינה? לך נשאר רק להמתין ?

אלה קפיצים, סטנדרטיים של FEBI. אכן עוברים לשם בדיקה.

למה הם שם כבר יותר משבועיים - זה אין לי מושג. אבל אין מה לעשות בעניין, רק לחכות.

פורסם

10:40

מתווכח עם השירות של הדואר שהחבילה שלי נחתה בארץ כבר לפני 11 יום ואני מבקש שיפנו אותי למי שיוכל לבדוק למה היא לא במעקב, דואג שהיא הלכה לאיבוד, במוקד 171 מתעקשים בכל צורה שהחבילה לא בארץ, כי ברגע שחבילה נוחתת בארץ היא נסרקת בנתב"ג ומיד רואים את זה, שוב טענות ש "אני לא יודעת למה בדואר הזר כותבים שזה כבר פה"

12:10

המעקב מתעדכן שהפריט מעוכב מכס בחיפה.

מסקנה:

האמריקאים שמו את החבילה על קטפולטה וירו למסלול חוץ-אטמוספרי למכס חיפה, עם רדיוס פגיעה של 1.5 מטר וזמן מעוף של פחות משעה. אני רק מקווה שהכניסה חזרה לאטמוספירה לא חיממה את העסק יותר מדי.

פורסם

לפני שבוע הזמנתי חלקים לאופניים, ודאגתי לא לעבור 75$.

החבילה הגיעה, ושבאתי לאסוף, אמרו לי שאני צריך לשלם 35 ש"ח שחרור.

התברר שזה לא מעמ או מכס, זו עמלה לדואר על שחרור פריט פטור (30 ש"ח + מעמ).

אם הפריט פטור ממכס, על מה צריך עמלת שחרור? לא הייתה להם שום אינטרקציה מול הרשויות.

שיהיו בריאים.

פורסם

פריט שנשלח בעזרת EMS אתה אמור לשלם 35.10 ש"ח עמלת שחרור אם הסכום נמוך מ 75$

החבילה הייתה אמורה להגיע אל הבית שלך עם שליח.

ראה עמוד 15 במחירון של הדואר

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/35B0EAB09E5B9E01C2257FE2003BBA3E/$file/mehiron_binleumi0716f.pdf

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לא יודע אם זה EMS או לא, אני לא ביקשתי.

דרך אגב, פעם קודמת, הזמנה מאותו אתר (CRC למי שמכיר) ולא חוייבתי על השטות הזו.

בכל מקרה, השליח עד הבית היה אני :shock:.

פורסם

הזמנתי דגם של אוטובוס בעלות של סביב ה20 יורו.

מ5.7 כתוב את ההודעה הזאת, הותר מהמכס ומועבר להמשך מיון.

התקשרתי ל171 בדואר והם לא יודעים למה זה תקוע הם בכלל טוענים שזה לא שוחרר מהמכס.

אמרו לי להתקשר מחר למכס לברר.

זה משהו הזוי דגם של אוטובוס ב20 יורו תקוע כאילו הזמנתי אוטובוס אמיתי. :lol:

מחר אתקשר למכס נראה מה התשובה שלהם.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם (נערך)
עכשיו הדבר האחרון שאני רוצה זה שפיתאום עוד כמה שנים אקבל הודעת תשלום חוב למכס- לא יודע מה לעשות, אשמח להמלצות.

אזהרה: אינני משפטן.

במקרה שבו המכס מזהה מקרה בו השולח מצהיר הצהרה שקרית על שווי החבילה, הוא אמור לחלט אותה. לחילופין, הוא יכול להציע לנמען לשלם כופר ולקבל את החבילה בכ"ז. הנמען איננו חייב לקבל את ההצעה, ובמקרה שלא, החבילה מוחרמת/מוחזרת/לא יודע מה (בעייה של השולח).

מכיוון שהחבילה נמסרה לך בלי לקבל את הסכמתך לתשלום הכופר, לדעתי הבלתי משפטית, לא ניתן יהיה לבוא אליך בדרישות מאוחרות יותר.

אחריות היבואן על הצהרת תכולת החבילה

• על פי סעיף 39(ב) לפקודת המכס, המתייחס לייבוא באמצעות הדואר, די בכך שהטובין אינם תואמים את הפרטים הכתובים בהצהרת הייבוא או בתווית של חבילת הדואר כדי שניתן יהיה לתופסם, גם אם ההצהרה הכוזבת נמסרה ללא ידיעת הנמען.
  • במקרה של הצהרה כוזבת, רשות המסים רשאית לחלט את הטובין או להטיל קנס על היבואן (מזמין החבילה) בגובה כפל המסים בנוסף לתשלום מסי יבוא כתנאי לקבלת הטובין.
  • יודגש, כי מזמין החבילה הוא שאחראי על תוכן ההצהרה כלפי המכס. אשר על כן מומלץ, במיוחד למי שרוכש טובין באמצעות האינטרנט, לוודא עם ספק הטובין כי ההצהרה על גבי החבילה תואמת את הטובין המצויים בחבילה וכן, את נכונות הפרטים המופיעים לגבי עסקת הרכישה, לרבות מחיר הטובין.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
אולי אתה צריך אישור משרד התחבורה לשחרר את זה ;-)

אצלנו הכול אפשרי. :-P

בזמנו שקיבלתי דגם של אוטובוס יותר יקר מהדגם הזה אבל הגיע עם TNT אקספרס

הכול עבד חלק אבל עם הדואר זה כבר משהו אחר.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...