Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסכם עבודה

ROEI-A
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי הסכם עבודה שחתמתי עליו ולדעתי הוא לא הוגן ולא חוקי.

בהסכם עבודה המעסיק סיכם איתי על תעריך לשעה שכולל בתוכו את הנסיעות ( כי החשבון שלו היה תעריך מסוים לשעה + 5 ש"ח נוספים שלאחר 7 שעות זה מכסה את מה שהוא חייב על פי חוק לשלם שזה 25 ש"ח ליום).

העניין הוא כזה שהעלות היומית שלי על נסיעות למקום הזה היא 50-60 ש"ח בערך ולכן זה דבר שאינו הוגן וגם הבנתי שזה לא חוקי לחשב נסיעות כך , כי נסיעות חייב להיות בסעיף נפרד שפטור ממס.

האם יש חוק שאם זמן הנסיעה לעבודה הוא גבוה כמו למשל במקרה שלי (שעה ) המעסיק צריך לשלם לי על שעה זו?

אני יודע שבהתחלה הסכמתי לחתום על ההסכם הזה כי באותו הזמן עשיתי טעות אך הזמן המוגדר להסכם הזה הסתיים ואני עובד 5 חודשים אך לפי ההסכם המעסיק כתב שאני צריך להודיע לו שבועיים מראש אם אני עוזב, האם לפי חוק אני חייב בהתראה כזו אם הוותק שלי נמוך משנה?

פורסם

נסיעות לא פטורות ממס. המעסיק לא צריך לשלם לך על זמן נסיעה ארוך, בנוסף הוא חייב לשלם לך עד בערך 22 שקל ליום על נסיעות (או פחות אם העלות נמוכה יותר) מעבר לזה - זבש"ך

פורסם

אני חושב שאתה טועה ועל הסעיף של הנסיעות לא מורידים מס הכנסה כי זה החזר הוצאות.

נכון אם העלות של הנסיעה גבוה יותר בעיה שלי בעקרון אך זכותי לדרוש החזר הוגן, כמו שהחוק מחייב לשלם שכר מינימום ועדיין משלמים לי יותר כי אחרת לא הייתי עובד בעבודה הזו.

ואתה בכלל לא מעודכן כי לפי החוק זה עד 25 אז תתעדכן לפי שאתה מגיב.

פורסם

אני לא טועה (אף פעם) 22 או 25 זה לא העניין. אין לי בשביל מה להתעדכן הסכום המדוייק לא מעניין אותי.

משלמים מס גם על נסיעות, בטוח!

אתה יכול לדרוש גם לימוזינה שתיקח ותחזיר אותך כל יום, המעסיק יכול לסרב ולשלם לך את המקסימום לפי החוק (22 או 25 או מה שכתוב בחוק)

פורסם

החזר על נסיעות חייב במס אך מקבלים זיכוי במס. זה בעצם 0.25 נ״ז שמקבל כל אחד מאיתנו. למשל, כל גבר תושב ישראל מקבל זיכוי 2 נקודות על כך שהוא תושב ישראל ו 0.25 נקודות על הנסיעות. סה״כ לגבר 2.25 נ״ז ולאישה 2.75 נ״ז.

בברכה,

איגור.

פורסם
אני לא טועה (אף פעם) 22 או 25 זה לא העניין. אין לי בשביל מה להתעדכן הסכום המדוייק לא מעניין אותי.

משלמים מס גם על נסיעות, בטוח!

אתה יכול לדרוש גם לימוזינה שתיקח ותחזיר אותך כל יום, המעסיק יכול לסרב ולשלם לך את המקסימום לפי החוק (22 או 25 או מה שכתוב בחוק)

שמע, כולנו פה חברים בפורום והמטרה היא להיעזר אחד בשני, אין צורך לתקוף ולהתנשא, בסה״כ הכל נשאלה שאלה.

פורסם
נראה לי שהתבלבלת, במקום לכתוב את זה לפותח השרשור, כתבת את זה לי :-o

לא סתם כתבו לך את התגובה הזו, לפי איך שאתה מתנסח גם אתה מעסיק מנסה לנצל ולדפוק את העובדים שלו ולכן כך אתה מגיב במקום לעזור.

לא סתם אני שואל את כל השאלות האלה, אם תקרא שוב את ההודעה שכתבתי מההתחלה תבין שאין לי בכלל סעיף נפרד לנסיעות בתלוש משכורת וזה לא חוקי בכלל.

הסיבה שבכלל התחלתי לשאול את השאלות האלה כי הרבה סעיפים לא חוקיים שם כמו למשל הדרישה שאני צריך לתת התראה של שבועיים להתפטרות אפילו שאין לי וותק של שנה שלפי החוק אני יכול להודיע מהיום למחר שאני עוזב.

לגבי העניין של הנסיעות אני רוצה לדרוש החזר הוגן כי גיליתי שאחד העובדים ( בחברה המאוד קטנה) מקבל החזר מלא בניפרד מהשעות עבודה ולכן אני מרגיש מנוצל.

החזר על נסיעות חייב במס אך מקבלים זיכוי במס. זה בעצם 0.25 נ״ז שמקבל כל אחד מאיתנו. למשל, כל גבר תושב ישראל מקבל זיכוי 2 נקודות על כך שהוא תושב ישראל ו 0.25 נקודות על הנסיעות. סה״כ לגבר 2.25 נ״ז ולאישה 2.75 נ״ז.

בברכה,

איגור.

אז בעצם אם אין לי סעיף נפרד על נסיעות אני לא יכול לקבל זיכוי במס לפי מה שאני מבין ממך.

פורסם

אני לדוגמא משלם לעובדת את הסכום בסעיף נפרד של נסיעות, עלות של חופשי חודשי והיא עושה מה שהיא רוצה עם הכסף. אני יודע שהיא הולכת ברגל כי היא קרובה וזה לא מעניין. על פי חוק וכמה פסקי דין שאני מכיר המעסיק חייב לשלם נסיעות. אני בדקתי כמה עולה חופשי חודשי שזה 160₪ ובזה פתרתי את הבעיה. בכלנמקרה אתה יכול לדרוש וגם לתבוע אותו על זה שהוא לא משלם נסיעות. דרך אגב גם אם כתוב בהסכם שהוא לא משלם ואתה חתמת על זה הוא עובר על החוק. כי יש את העניין של שהעובד חותם בגלל הצורך לעבוד.

החיים הם כמו....

פורסם
לפי איך שאתה מתנסח גם אתה מעסיק מנסה לנצל ולדפוק את העובדים שלו ולכן כך אתה מגיב במקום לעזור.

לגבי העניין של הנסיעות אני רוצה לדרוש החזר הוגן כי גיליתי שאחד העובדים ( בחברה המאוד קטנה) מקבל החזר מלא בניפרד מהשעות עבודה ולכן אני מרגיש מנוצל.

אז בעצם אם אין לי סעיף נפרד על נסיעות אני לא יכול לקבל זיכוי במס לפי מה שאני מבין ממך.

אני שכיר בדיוק כמוך.

זה שמישהו מקבל יותר לא אומר שגם לך מגיע.

עניתי רק לגבי מה שאני יודע. אין לי מושג אם זה חוקי או לא לשלב את השכר עם הנסיעות (למרות שנראה לי שלא...)

את הזיכוי כולם מקבלים

פורסם
אני לדוגמא משלם לעובדת את הסכום בסעיף נפרד של נסיעות, עלות של חופשי חודשי והיא עושה מה שהיא רוצה עם הכסף. אני יודע שהיא הולכת ברגל כי היא קרובה וזה לא מעניין. על פי חוק וכמה פסקי דין שאני מכיר המעסיק חייב לשלם נסיעות. אני בדקתי כמה עולה חופשי חודשי שזה 160₪ ובזה פתרתי את הבעיה. בכלנמקרה אתה יכול לדרוש וגם לתבוע אותו על זה שהוא לא משלם נסיעות. דרך אגב גם אם כתוב בהסכם שהוא לא משלם ואתה חתמת על זה הוא עובר על החוק. כי יש את העניין של שהעובד חותם בגלל הצורך לעבוד.

מה שכתוב בהסכם זה תעריך X לשעה כולל נסיעות וכמובן שחתמתי על זה כי לא היתה לי ברירה כי כשהתחלתי לעבוד עדיין לא הוצג לי ההסכם וסוכם בעל פה בראיון העבודה על אותו תעריף X כשאני בתמימותי חשבתי שאם סוכם שזה התעריף לשעה אז כמובן שזה לא כולל נסיעות ואז כשהוצג לי ההסכם לאחר כמה ימי עבודה הוא טען שזה תעריף ברוטו שהוא משלם לשעה והוא התכוון שזה מבחינתי כולל נסיעות.

אני חושב שגם זה שכתוב שם שאני צריך להודיע לו על התפטרות מראש זו גם עבירה על החוק אם הוותק שלי נמוך משנה, האם אני צודק?

פורסם
אני שכיר בדיוק כמוך.

זה שמישהו מקבל יותר לא אומר שגם לך מגיע.

עניתי רק לגבי מה שאני יודע. אין לי מושג אם זה חוקי או לא לשלב את השכר עם הנסיעות (למרות שנראה לי שלא...)

את הזיכוי כולם מקבלים

אז מה שאתה יודע כנראה לא נכון כי זה לא חוקי ואם מישהו אחר מקבל החזר נסיעות אז רק מראה כמה שהמצב לא צודק ולכן יש לי סיבה לדרוש מה שמגיע לי.

פורסם

אם הסכמת שההחזר נסיעות יתווסף לשכר השעתי שלך זה אפילו עדיף כיוון שההפרשות שלך לפנסיה ופיצויים גדלות. אין לכך שום משמעות מבחינת מיסוי, המס זהה גם כך וגם כך. לגבי תקופת הודעה מוקדמת, אם הוא גם מבטיח לך שבועיים הודעה מוקדמת במידה ואתה מפוטר, זה על גבול האפור ויכול להחשב בסדר.

פורסם
אם הסכמת שההחזר נסיעות יתווסף לשכר השעתי שלך זה אפילו עדיף כיוון שההפרשות שלך לפנסיה ופיצויים גדלות. אין לכך שום משמעות מבחינת מיסוי, המס זהה גם כך וגם כך. לגבי תקופת הודעה מוקדמת, אם הוא גם מבטיח לך שבועיים הודעה מוקדמת במידה ואתה מפוטר, זה על גבול האפור ויכול להחשב בסדר.

הסכמתי מחוסר ברירה באותו רגע אך כמובן שלא הייתי שלם עם ההחלטה כי אם הייתי שלם איתה לא הייתי מעוניין לדון בזה מחדש לאחר כמה חודשים ( לאחר שהסתיימה התקופה שסוכמה בחוזה) כי לאחר תקופה כזו הגעתי למסקנה שאם אני מבזבז בחודש 1000 ש"ח על נסיעות ( שזה יותר מידי מבחינתי ) ואני אגיע למצב שבו אני נוסע 25000 ק"מ בשנה על נסיעות לעבודה זה לא שווה בשבילי.

כמובן שאני לא בא בטענות על הק"מ של הרכב כי אני משתמש בו מבחירה אישית שלי אך גם אם אשתמש בתחבורה ציבורית זה עדיין יעלה 1000 ש"ח לחודש וזה סכום גבוה מידי ממשכורת שלא בשמיים ולא אוכל להרשות לעצמי להמשיך במצב הזה.

פורסם

זה בכלל לא משנה כמה אתה נוסע. גם כך תקבל מקסימום 25.20 ליום, או עלות של חופשי חודשי, הנמוך מביניהם. אתה לא זכאי לפי חוק ליותר.

• תוכן חדש...