Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס ST סטיישן .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנון, בפוקוס ST יש "רמות גימור" - ST ("בסיסית"), ST2 (מאובזרת יותר) ו-ST3 (המאובזרת).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 341
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פשוט שד ההגיון היה חוזר ומשתלט על מערכת השיקולים, כפי שהבחירה של גירסת ה- 1.8, הייתה קשה הגיונית מול גירסת ה- 1.4).

איזה איש מוזר אתה, רוכש רכב לפי היגיון ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הבדל התאוצה פשוט זניח, למרות שבוודאי גירסת ה- RS מכויילת ספורטיבי יותר. פשוט לא יצרו הבדלי היררכיה מספיק גדולים בין הדגמים, לפחות מבחינת הביצועים.

אתה אמנם צודק (לגבי נתוני התאוצה מעמידה). אך חזרת מספר פעמים על נקודה זו ויש לי תחושה שלפחות בנוגע לפוקוס, נושא השרשור, לא קיימת "בעיה" כזו - ההבדל האמיתי אינו נעוץ בביצועים אלא בהתנהגות. לא מדובר רק במכונית מהירה, אלא במכונית מהנה מאוד לנהיגה. זה ההגה, ההתנהגות וצליל המנוע. ברור שהאבזור וכוח המנוע חשובים, אבל מי שמחפש מכונית מתנהגת יתקשה מאוד למצוא את זה במשפחתיות המהירות (1.8 TSI כדוגמא שבחרת, וכנראה 1.6EB)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, אני מעט חולק עליך - הפוקוס טובה דינמית גם בבסיס (1.6). ה-1.6EB מוסיפה את הפלפל שחסר (ל-1.6) - האקסטרה כוח והמומנט פשוט מרגישים טוב על השילדה, קל מאוד להנות עם הפוקוס הזאת. אבל בסופו של יום - היא עדיין לא ST, אלא פוקוס חזקה יותר (מהותית) שנהנת גם משדרוג ההנאה :wink:

ולגבי ה-ST, היא עולם אחר לחלוטין. ה-2.0EB הזה הוא נהדר להפליא, עם הרבה כוח (ומומנט) זמין - וכמובן צליל עצבני והולם (תודות ל"סימפוזר" שמחדיר את צליל המנוע הישר לתא הנוסעים דרך קיר האש). השילדה חודדה יחד עם המתלים (הוקשחו והנומכו), גם הבלמים טובים (עוד) יותר (למרות שאלו שב-1.6EB בולמים היטב) - ורק הטורק סטיר מעיק בהילוכים הראשונים (ראשון ושני). גורע מעט מהעסק...

האוקטביה היא סיפור שונה - היא מעולם לא הבריקה דינמית, בטח שלא מול הפוקוס / מזדה 3. ה-1.8TSI מספקת ביצועים מגניבים להפליא, אבל אין בה הנאה מיוחדת. פשוט וקל לנהוג אותה מהר - ובבטחון רב. כזאת שעושה את מה שמבקשים ממנה, רק בלי דרמה ואקשן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נו איפה נעלם היוזר,מגיב לי בת'רד על מאזדה במקום לזרוק לנו פרטים\להראות רצינות :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

RS

לא הבנתי במה אתה חולק עלי?

אגב טורק סטיר. זה לא כזה קטסטרופה כמו שעושים מזה. יש בזה אפילו משהו חינני. כמו כל חווית הנהיגה במכונית הזו.

פורסם
אתה אמנם צודק (לגבי נתוני התאוצה מעמידה). אך חזרת מספר פעמים על נקודה זו ויש לי תחושה שלפחות בנוגע לפוקוס, נושא השרשור, לא קיימת "בעיה" כזו - ההבדל האמיתי אינו נעוץ בביצועים אלא בהתנהגות. לא מדובר רק במכונית מהירה, אלא במכונית מהנה מאוד לנהיגה. זה ההגה, ההתנהגות וצליל המנוע. ברור שהאבזור וכוח המנוע חשובים, אבל מי שמחפש מכונית מתנהגת יתקשה מאוד למצוא את זה במשפחתיות המהירות (1.8 TSI כדוגמא שבחרת, וכנראה 1.6EB)

שי אני מסכים איתך לגבי ההבדלים שציינת (גם על נושא החזרה על דברים, זה שחוזרים על משהו לא עושה אותו יותר נכון :wink: אבל החזרה במקרה שלי הייתה כמובן רלבנטית בהתייחס להודעות של חברי פורום) אבל השאלה שאני שואל היא כמה כסף שווה להוסיף בשביל הפרמטרים הספורטיביים שציינת, כאשר הבדל הביצועים קטן יחסית, בשביל איילון מוטרוס חשוב לדעת בכמה אנשים מדובר ואני וגם אתה ציינו כמה פוקוס st אנחנו חושבים שירכשו וזה בעצם ענה על השאלה.

אבל עכשיו כשאני חושב על זה, לאדם שפרמטרים ספורטיביים אלו פחות חשובים לו, או שהוא מתפשר עליהם עקב שיקולי עלות ו/או כדאיות וכשמדובר בגירסת הסטיישן יהיו יותר אנשים כאלו (שוב אני חוזר, אבל זה רלבנטי לא? :wink: ) יש יתרון משמעותי נוסף, מעבר לעלויות כספיות והוא נוחות נסיעה עדיפה משמעותית, של המשפחתיות המהירות כדוגמת האוקטביה 1.8, לעומת הגרסאות הספורטיביות המוקשחות כדוגמת הסקודה rs והפוקוס.

כך שאולי הגרסאות המשפחתיות המהירות הנ״ל הן למעשה פשרה מצויינת לאותם אנשים, מעין רכבי GT משפחתיים. ושוב אני מבין שלגרעין הקשה שמחפש רכב לנהיגה, היתרון הנ״ל הוא למעשה חסרון.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
RS

לא הבנתי במה אתה חולק עלי?

אגב טורק סטיר. זה לא כזה קטסטרופה כמו שעושים מזה. יש בזה אפילו משהו חינני. כמו כל חווית הנהיגה במכונית הזו.

כתבת:

אבל מי שמחפש מכונית מתנהגת יתקשה מאוד למצוא את זה במשפחתיות המהירות (1.8 TSI כדוגמא שבחרת, וכנראה 1.6EB)

הפוקוס 1.6EB בהחלט מכונית מהנה להפליא - יש לה את היכולות הדינמיות הטובות של הפוקוס, בצירוף למנוע הולם (ה-1.6VVT אינו מדגדג את היכולת הדינמית שלה...) עם לא מעט כוח וזמינות נהדרת (ואם תרצה עוד כוח, BLUFIN ואתה על 200+ סוסים).

בניגוד לפוקוס 1.6EB, האוקטביה 1.8TSI היא פשוט משפחתית עם ביצועים טובים (בהחלט). לה אין את היכולת הדינמית של הפוקוס, היא ננהגת בקלות ובבטחון רב, מבלי דרמה או אקסטרה פאן.

טורק סטיר ב-ST בהחלט מורגש. אני אישית לא אוהב את התחושה - אם אתה אוהב, לא אתווכח איתך :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
RS

זו כן קטסטרופה, אלא שהיא נעימה יחסית. השאלה היא איך זה ירגיש אחרי חודשיים, כי ביומיים זה כיף.

וכתבת משהו נכון מאוד מקודם: ה- RS באה עם DSG6. מול DSG7 - זה ייתרון בכמה מובנים.

יש יתרון משמעותי נוסף, מעבר לעלויות כספיות והוא נוחות נסיעה עדיפה משמעותית, של המשפחתיות המהירות כדוגמת האוקטביה 1.8, לעומת הגרסאות הספורטיביות המוקשחות כדוגמת הסקודה rs והפוקוס.

ממש לא כזה קריטי. נכון שה- GTI, כמשל שאני מכיר מקרוב, קשיחה יותר מאשר הגולף 160, אבל המשפחה על זרועותיה לא מתלוננת. זה ממש לא רכבים מתרסקים על הכביש...

כך שאולי הגרסאות המשפחתיות המהירות הנ״ל הן למעשה פשרה מצויינת לאותם אנשים, מעין רכבי GT משפחתיים. ושוב אני מבין שלגרעין הקשה שמחפש רכב לנהיגה, היתרון הנ״ל הוא למעשה חסרון.

לא נסחפת בכלל... ה- GTI, ה- RS, ה- ST, הם אולי רכבי GT משפחתיים. כל משפחתית מהירה אחרת (והיו לי שני גולפים מהירים לפני ה- GTI), היא פשוט משפחתית מהירה (ובד"כ מאובזרת), ע"ע לאון 1.8T (מול קופרה R למשל). זה בהחלט עשוי להספיק לחלק מהאנשים, אולי לרובם, אבל זה לא "זה". לא במראה (פנים או חוץ), לא בתחושות, ולא בהתנהגות.

פורסם
זו כן קטסטרופה, אלא שהיא נעימה יחסית. השאלה היא איך זה ירגיש אחרי חודשיים, כי ביומיים זה כיף.

נהגת ב ST?

התופעה קיימת בפתיחה חזקה בפניה. מאוד תלוי בסגנון הנהיגה. יש מי שזה לא יטריד אותו (כי פתיחות ועוד דווקא בסיבוב יהיו די נדירות ברפרטואר שלו).

אני מצאתי פיצוי גדול מאוד על העניין הזה בכיף הכולל שהמכונית נותנת. משהו שלא מצאתי במתחרות אחרות שנהגתי בהן. אין שלמות באף אחת. אבל בהבטחה שלטעמי הקטגוריה אמורה לשאת איתה, ה ST מקיימת.

פורסם
נהגת ב ST?

לא, זה הכל מביקורות שקראתי בחו"ל... מה אתה חושב? ;-)

גם בגז בפניה אתה צריך ךהחזיק את ההגה. שוב - זה כיף ליומיים, לא יודע איך זה ירגיש אחרי חודשיים.

פורסם
לא, זה הכל מביקורות שקראתי בחו"ל... מה אתה חושב? ;-)

גם בגז בפניה אתה צריך ךהחזיק את ההגה. שוב - זה כיף ליומיים, לא יודע איך זה ירגיש אחרי חודשיים.

RS CUP

פורסם

ה cup נהדרת. לא רלוונטית למי שמחפש 4/5 דלתות. לכן היא יותר מתחרה לטעמי על משבצת של שירוקו ולא גולף.

כשאתה בתוך המכונית, קשה שלא להרגיש שקיים פעם עצום בין המחיר לבין הדשבורד הממוצע של ליסינגטומטית.

אגב, למרות יכולותיה הגבוהות מאוד, ה st סחטה ממני לא פחות חיוך וגעגוע.

פורסם

יש RS CUP סטיישן?:roll:

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
יש RS CUP סטיישן?:roll:

יש את האסטייט GT אבל כמובן שאינה מיובאת!

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...