Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתומטית, 60-65K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי קצת שיעורי בית, הגעתי לתקציב נדרש ולכמה מועמדות.

תקציר הפרקים הקודמים: זוג + ילד בדרך, יגיעו גם ילד נוסף או שניים בשנים הקרובות. מחפשים משפחתית אוטומטית בטוחה ואמינה, שנרכוש ביד שנייה ונשמור איתנו לתקופה ארוכה. צפי נסועה נמוך יחסית בשנים הקרובות - כ-6,000 ק"מ בלבד מדי שנה, רובם נסיעה עירונית, לכן צריכת הדלק פחות קריטית.

התקציב - 60-65K, ללא אפשרות למתוח מעבר (גם הוא מגיע בהלוואה טובה מהבנק).

במחיר הזה ראיתי שניתן למצוא:

* קיה פורטה משנת 2010 (האם עדיין יהיו תחת אחריות יבואן של 7 השנים?)

* קיה סיד משנת 2010 (האם עדיין יהיו תחת אחריות יבואן של 7 השנים?)

* פורד פוקוס משנת 2010

* סוזוקי SX4 משנת 2009

* ניסאן טידה משנת 2009

* רנו מגאן החדשה (3) משנת 2010

כאמור, בטיחות ואמינות במקום הראשון. לאחר מכן, השיקולים הם נוחות ואבזור.

על מה תמליצו?

פורסם

לא ציינת אבל אתה כנראה מתכוון לרכוש מאחת חברות הליסינג. במקרה הזה האחריות ל7 שנים לא תקפה,אתה תק

בל רק אחריות מורחבת מחברת הליסינג (בנושא הקיות).

אני יכול לתת לך חוות דעת על הרכב שלי:

יתרונות: זריז,מרווח,תא מטען גדול,אמין,אחלה יבואן וטיפולים זולים,אבזור נחמד,מראה צעיר.

חסרונות:מושבים לא נוחים,חומרים קשים וזולים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

האמת שהכוונה לחפש דווקא רכב שמור מיד ראשונה פרטית.

המחירים הכלליים שראיתי הם לפי מחירון יד 2 כדי לקבל כיוון. האם הם שגויים?

פורסם

הייתי הולך על הפוקוס או הסיד, כל אר הרכבים הם עם שוק מאוד חלש.

קח בחשבון שניסאן טידה וסוזוקי SX4 הם רכבים קטנים יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ה-SX4 בגרסת 4 דלתות תתאים מאד לצרכים (תא מטען גדול מאוד) - אבל עליך לכווון לדגם 2010 המשופר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למשפחה עם ילדים קטנים ממליץ מאד לחפש גרסת סטיישן - השימושיות והורסטיליות עדיפה לאין שאור מגרסאות סדאן (עגלות, אופניים ובימבות למיניהם וכד׳).

הסיד סטיישן מומלצת מאד, כנ״ל גם הפוקוס והi30 סטיישן. לחלופין שקול רומסטר - מצויינת לילדים, כיוון שהילדים יושבים גבוה ויש להם חלונות ענקיים. מעבר לכך, שני המושבים החיצוניים נעים על מסילה והמשענת ניתנת להטייה. המרווח לרגליים גדול מאד, אך היא צרה יותר מהמשפחתיות הקונבנצינליות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אמינות של רכב זה מונח לא מוגדר היטב. פעם חשבתי שאם אקנה רכב חדש יהיה לי "שקט נפשי". ואז גיליתי שלא משנה באיזה יצרן מדובר, אתה יכול ליפול על תקלות קטנטנות ברכבים חדשים ("מהניילון") שלא עולות לך כלום (אחריות), אבל מטריחות אותך למוסכים שלא יודעים איך לפתור. קרה לי גם עם מזדה (מזגן), יונדאי (צבע מתקלף) וסוזוקי (בעיות בשלטים).

אז אל תחשוב שרכב חדש זה אפס טירחה. ולעומת זאת, לא בהכרח תהיה לך בעיה עם רכב משנת 2010. כל ההבדל יהיה שאם תקרה תקלה כלשהי ברכב שאינו באחריות, תצטרך לשלם. וזה עדיין משתלם כי ההפרש בירידת הערך השנתית בין חדש למשומש-2010 הוא בערך 10 אלפים שקלים בשנה.

מניסיוני עם הרבה רכבים, כמעט תמיד השנים 3-6 בחייו של הרכב היו הכי טובות שלו - בלי תקלות משמעותיות ועם ירידת ערך סבירה.

למה אני עדיין מעדיף חדש? נוחות, פינוקים, בטיחות ורצון להתרגש מגאדג'ט חדש. בקיצור, לא משיקול כלכלי.

עוד משהו - שים לב למחיר הביטוח המקיף. למי שנוסע מעט כמוך זה הרבה יותר חשוב מצריכת דלק, שבתכלס תהיה לך מאד דומה בכל רכב שתיקח. שווה לבדוק לפני שקונים, כי באופן מפתיע יש משפחתיות גניבות שהמקיף שלהן עולה יותר מ- 4000 לשנה, בעוד אחרות יעלו לך רק 2000.

• תוכן חדש...