Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמחות צילום - נדרשת מצלמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו עוד שרשור המלצה על מצלמה דיגיטלית

היות והשרשורים האחרונים לא כל כך מדברים לדרישות שלי ואלו שכן יחסית ותיקים אני מעורר את הנושא מחדש

אתחיל בסיפור קצר,

לפני כשנה אני ואישתי טיילנו לנו בספרד (תודה לחבריי הפורום על ההכוונה הקודמת) כאשר בטיול לקחנו איתנו מצלמה של קאנון מסדרת IS לא זוכר את הדגם - אאל"ט 220.

היא הייתה מאוד ידידותית, תמיד עבדה, זמינה במהירות, נוחה בכיס, אך לעיתים אכזבה...

בעת נסיעות לפעמים התמונה יצאה מטושטשת, במזרקות ברצלונה היא לא הצליחה לצלם את המים בצורה יציבה למעט תמונה אחת. וגם תמונות הלילה היו יוצאות טיפה חלשות ולא ברורות.

חלפה לה שנה ואנו נוסעים שוב - הפעם לממלכת סיאם - הלא היא תאילנד

דרושה מחליפה ובהקדם - אך כזו שתעמוד בדרישות סף מינימליות:

נוחה לנשיאה - לא מגושמת

סף ספיגה גבוה במידת הצורך - היא תתבקש לעיתים להיות כדורסל ולהתכדרר על הרצפה, אשתדל כמה שפחות

שתיהיה אמינה מספיק ולא תידרוש להחליף סוללות כל יומיים, כאשר גם במידה וצריך להחליף שלא תצטרך 4 בטריות ענקיות (A)

ממשק נוח לתפעול

זום טוב

וחשוב לא פחות שתמונות בתזוזה לא ייצאו מטושטשות או מרוחות, גם תמונות לילה באיכות טובה

התקציב כרגע הוא בסימן שאלה היות והתחום לא מוכר לי - אני לא מעוניין להתפזר לכיוון האלפי שקלים ואני לא רוצה להרגיש שחסכתי על מצלמה וקניתי ב500 ש"ח משהו פשוט מידיי, אני לא צלם מקצועי וגם לא אהיה, היא כן תצטרך לשרת אותנו בטיולים וכדומה ולכן חשובה איכות תמונות טובה יחסית אך איני מתכנן קריירה לצידו של אייל ברטוב

תודה לכל העוזרים

Confidence In Motion

פורסם

הבעיות שהעלית, לא קשורות למצלמה אלא להבנת יסודות הצילום.

צילום בתנועה בתאורה רגילה יפיק כמעט תמיד תמונה מטושטשת של הנוף מאחר ונושא הצילום זז.. כדי לצלם ברור וחד בסיטואציה כזאת יש להעלות כמה שיותר את מהירות הסגר.

כנ"ל לגבי המזרקה.

בעקרון השאיפה תמיד היא לצלם במהירות הסגר המהירה ביותר האפשרית בכל מצב. (אלא אם אתה רוצה להפיק תוצאות אומנותיות/אחרות)

דרך אחרת היא פתיחת צמצם כמה שאפשר או לחלופין העלאת ISO.

בתאורה חלשה אנחנו תמיד נמצאים בבעיה. אי אפשר להעלות את מהירות הסגר מאחר ואין מספיק אור בחוץ ומצד שני העלאת ISO גורמת לרוב ל"גרעון" - מעין ארטיפיקטים דיגיטליים שמורידים פרטים וחדות.

במקרה הזה, ככל שהמצלמה חדשה יותר והחיישן שלה גדול יותר, בעיית הגרעון תהיה קטנה יותר. (וזה גם משהו שאפשר לפתור בעזרת תוכנת עריכת תמונה)

לכן לרוב בצילומי לילה/אור חלש יש לייצב כמה שיותר את המצלמה לעיתים גם בעזרת חצובה.

הפתרון הפחות מומלץ מבחינה "אומנותית" הוא שימוש בפלאש. אמנם מבחינת תעוד, הנושא לרוב יצא ברור חד ומואר אבל הרקע יעלם לגמרי. (יש שיטה לצלם עם פלאש ביחד עם שמירה על הרקע שנקראת FILL IN אבל גם היא מצריכה יצוב של המצלמה)

מה שאני אומר למעשה, זה שהמצלמה לא בהכרח "אשמה" בתוצאות. כדאי להתנסות באפשרויות המתקדמות במצלמה לפני שקונים משהו חדש. כל זה בהנחה שהמצלמה תקינה.

אם תוכל להעלות לכאן את אחת מהתמונות הבעייתיות נוכל להתייחס יותר בפירוט.

פורסם

מחזק את מה שכתוב מלמעלה.

מלהבין בצילום מקבלים תוצאות יותר טובות מכל מצלמה.

הבעיות שהעלית, לא קשורות למצלמה אלא להבנת יסודות הצילום.

צילום בתנועה בתאורה רגילה יפיק כמעט תמיד תמונה מטושטשת של הנוף מאחר ונושא הצילום זז.. כדי לצלם ברור וחד בסיטואציה כזאת יש להעלות כמה שיותר את מהירות הסגר.

כלומר, במצלמה מהסוג שלך, לבחור במצב סצנה "ספורט".

בכלל, לבחור מצב סצינה מוגדר מראש זו שיטה טובה מאוד לחובב שאיננו מבין בצילום, עם סיכוי יותר גדול לקבל תוצאות טובות. אם תבחר מצב "שקיעה" תקבל תוצאות טובות יותר בצילום מול השמש. כנ"ל מצב "מסיבה" לצילום בתוך הבית באור נמוך וכו'.

אתה יכול לקנות מצלמה טובה יותר מבחינת ביצועים באור נמוך, אבל על מנת להשיג שיפור מורגש (מעבר לשיפור הטכניקה, שמשפיע הכי הרבה), אתה צריך להשקיע כ-1.5K ש"ח במצלמה כמו Canon S110 או Panasonic LX7. יש להן חיישן קצת יותר גדול וצמצם קצת יותר פתוח (בייחוד בפאנסוניק), ולכן מצלמות טוב יותר באור נמוך ומסוגלות לעבוד עם מהירות תריס גבוהה יותר (כי צריכות פחות אור).

למצלמות הללו גם יכולת תפעול ידנית ועוד יכולות לצלם החובב, אבל אני לא חושב שזה הכיוון שלך.

החיסרון שלהן הוא זום מוגבל, יחסית למצלמות זום אחרות, אבל זו פשרה נדרשת אם רוצים צמצם פתוח ואיכות אופטית.

בין שתיהן הקנון יותר קטנה ונכנסת לכיס בקלות. אני חושב שהיא תיתן לך תוצאות יותר טובות מהמצלמה הנוכחית שלך, ותצדיק שימוש בה ולא בסלולרי.

אם אתה רוצה להשקיע עוד יותר, יש Sony RX100, לה יש חיישן משמעותית יותר גדול, ולכן ביצועי אור נמוך משמעותית יותר טובים, אבל היא עולה כבר 2.5K...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מחזק את מה שכתוב מלמעלה.

מלהבין בצילום מקבלים תוצאות יותר טובות מכל מצלמה.

מחזקת את שני אלו מעלי - יכול להיות שבכלל עדיף קודם להשקיע בקורס צילום או לימוד עצמי אחר כלשהו לפני שמתקדמים למצלמה אחרת - התוצאות יהיו ניכרות.

פורסם

תודה על התגובות ועל ההדרכה הקצרה

כמו שציינתי התחום אכן לא מוכר וייתכן ואצטרך ללמוד על משחק עם המצלמה, שכחתי רק לציין שנדרשת מחליפה כי

הקיימת היום היא כבר מקולפת/שרוטה/נחבטה קשות (הקף את הנכון) היות והיא משרתת אותי כבר תקופה ארוכה.

עופר - בהמלצה על הקנון 110 רשמת שהזום יהיה מוגבל יחסית למצלמות אחרות, תוכל לפרט?

Confidence In Motion

פורסם

מחזק את הנאמר ע"י עופר ואיל, וממליץ בעקבות כך על חצובה קלה וגמישה, כזאת:

gorilla_pod_add1.jpg

גם תשפר מאוד את יכולות הצילום בלילה, וגם תפתח לכם אופקים חדשים בצילום עצמי.

לגבי צילום נושא בתנועה, תתאמן על מעקב אחר הנושא תוך כדי הלחיצה על כפתור הצילום.

במצלמות אוטומטיות בהן לא ניתן לשלוט במהירות הסגר די קשה להתמודד עם מצבי צילום קשים, לילה ותנועה הם מהקשים. עבודה עם המצבים המתוכנתים בטח תעזור, אבל אם יש רצון ללמוד ולהשתפר אין מנוס מרכישת מצלמה עם אפשרויות ידניות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
תודה על התגובות ועל ההדרכה הקצרה

כמו שציינתי התחום אכן לא מוכר וייתכן ואצטרך ללמוד על משחק עם המצלמה, שכחתי רק לציין שנדרשת מחליפה כי

הקיימת היום היא כבר מקולפת/שרוטה/נחבטה קשות (הקף את הנכון) היות והיא משרתת אותי כבר תקופה ארוכה.

עופר - בהמלצה על הקנון 110 רשמת שהזום יהיה מוגבל יחסית למצלמות אחרות, תוכל לפרט?

באותו תקציב אפשר מצלמה עם זום ארוך יותר, אבל איכות התמונה הכוללת, כמו גם הביצועים באור נמוך, פחות טובים. לטעמי זום מאוד ארוך הוא לא נחוץ לצילום תיעודי של טיול.

תשמע, בדקתי עכשיו ב-ZAP וה-110 עולה אלפייה.

יש לה WIFI, יש לה מסך מגע, היא קטנה...

No Brainer

אנלוגי, הבעיה היא לא מצבים ידניים (יש ל-S110 שליטה ידנית מלאה), הבעיה היא להבין איך מצלמה עובדת. הוא בסה"כ רוצה מצלמה לתעד טיול, הוא לא מחפש להבין בצילום ובטח לא יתחיל להסתובב עם חצובה...

פורסם

לא אמרתי שצריך ללמוד, הבנתי לגמרי מה הבחור מחפש. לימוד בסיסי אפשר לקבל בהשקעה קטנה מאוד ברשת, בהבנת יחסי הגומלין בין מהירות צמצם ו-ISO, והפשרה שבשינוי כל אחד מהם.

החצובה הזאת היא כ"כ קטנה וקלילה וההשפעה שלה על איכות הצילום בחושך יכולה להיות מדהימה.

בתור בעליה של S90, אני מצטרף להמלצה, אבל וזה אבל גדול - אין מה לצפות לעולם אחר של איכות תמונה. שיפור כן, אבל החיישן שם עדיין לא מספיק גדול.

אני גם מסכים איתך לגמרי לגבי הזום, אין צורך אמיתי בזומים המטורפים שמוכרים טוב את המצלמה. רוב האנשים משתמשים רוב הזמן בצד הרחב של העדשה.

זה ניתן לבדיקה ויכול להיות מאוד מעניין.

ר. פרסקי

פורסם
תשמע, בדקתי עכשיו ב-ZAP וה-110 עולה אלפייה.

יש לה WIFI, יש לה מסך מגע, היא קטנה...

No Brainer

+1000

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בתור בעליה של S90, אני מצטרף להמלצה, אבל וזה אבל גדול - אין מה לצפות לעולם אחר של איכות תמונה. שיפור כן, אבל החיישן שם עדיין לא מספיק גדול.

כן.

הוא שכתבתי.

בשביל שיפור מהותי צריך RX100, וזה עולה 2.5K.

פורסם
באותו תקציב אפשר מצלמה עם זום ארוך יותר, אבל איכות התמונה הכוללת, כמו גם הביצועים באור נמוך, פחות טובים. לטעמי זום מאוד ארוך הוא לא נחוץ לצילום תיעודי של טיול.

מקבל,

קושייה נוספת שעולה מבחינת המפרט של הקאנון 110, הסוללה היא ליתיום וטווח עמידות הצילום הוא לא מהגבוהים (טענות שעלו מקריאה על המצלמה עצמה)

מה למשל משך זמן הטעינה לסוללה גמורה?

Confidence In Motion

פורסם

אם תתן את נתוני המטען והסוללה באמפר/שעה אפשר לחשב זמן טעינה בשניה.

לגבי המצלמה עצמה אני דווקא חשבתי על סדרת ה g. של קנון אבל היא יקרה מאד.

פורסם

לסדרת ה-G וסדרת ה-S יש את אותו חיישן ושאר טכנולוגיה - אותה איכות תמונה.

סדרת ה-G מציעה גוף חזק יותר, זום ארוך יותר וסוללה גדולה יותר שמספיקה ליותר זמן.

היא גדולה יותר, כבדה יותר ומגושמת באופן משמעותי.

אם המחיר, הגודל והמשקל מתאימים, ובהתחשב בנטיה שלך לזרוק מצלמות על הרצפה, ה-G היא אופציה טובה.

אצלי ב S90 הסוללה מספיקה למשהו כמו 300 תמונות, די והותר לטעמי.

ר. פרסקי

פורסם
מקבל,

קושייה נוספת שעולה מבחינת המפרט של הקאנון 110, הסוללה היא ליתיום וטווח עמידות הצילום הוא לא מהגבוהים (טענות שעלו מקריאה על המצלמה עצמה)

מה למשל משך זמן הטעינה לסוללה גמורה?

אז קונים סוללה ספייר.

אתה צריך לזכור שכל מיני מבקרים חוזרים עם 600 צילומים מיום אחד, לא משהו שרלוונטי לצלם שרק מתעד את הטיול שלו.

אם תתן את נתוני המטען והסוללה באמפר/שעה אפשר לחשב זמן טעינה בשניה.

לגבי המצלמה עצמה אני דווקא חשבתי על סדרת ה g. של קנון אבל היא יקרה מאד.

מלבד מה שצויין, לסדרה G יש גם יותר אופציות לשליטה ידנית, אבל היא מיותרת לחלוטין לפותח השרשור, ולא מתאימה לדרישה למצלמה קומפקטית.

• תוכן חדש...