Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה רע בפאדל שיפטר שיש בהגה? לפי דעתי זה ממש כיף.

שמוליק, הרשה לי לחלוק עליך - לי, לך ולשאר חברי הפורום זה כיף. שאר הנהגים המצויים במדינתנו לא יעשו בזה שימוש - למרות שזה קיים, נמצא וזמין לשימוש. ישראלי מצוי הוא עצלן שרוצה שהתיבה תעביר לו את ההילוכים מבלי שהוא יצטרך לתפעל משהו בעצמו.

אם היו מייבאים אותה בוורסיה ידנית - בהחלט הייתה יכולה להיות אופציה ראויה להחלפת הפוקוס. מכוון שזה לא יקרה גם בעתיד מן הסתם, האופציה למחליפת הפוקוס תשאר אחת מוורסיות ה-EB (באם ה-1.0 או ה-1.6). קצת חבל שמזדה נשארו רק עם האוטומטי...

אחרי יום ארוך עם שירוקו STAGE2 ברינג + יום ארוך בחברת M3, הגעתי למסקנה שבכבישים הנכונים / מסלול ובמכוניות הנכונות והחזקות מהמצוי (M3 / C63, למשל) - אין ספק שאעדיף תיבה אוטומטית יעילה / תיבה רובוטית סופר מהירה (עם שליטה מההגה) על פני התיבה הידנית. ביום יום - עם מכונית מן המניין / הוט האץ', אשאר עם העברות ההילוכים הידניות והקלאץ'.

הידנית נותנת יותר בסעיף החיבור (אין על זה עוררין כמובן), אבל בנהיגה מהירה עם מכונית חזקה וכביש אדוק ומפותל - האוטומטית / רובוטית תיתן יותר ריכוז בנהיגה המהירה, נהיגה מהירה יותר ומבלי הצורך בהורדת הידיים מההגה - כך לפחות אני הרגשתי בנהיגה על הרינג עם השירוקו ובנהיגה עם ה-M בכבישים הראויים. כאן אציין את ה-DKG לטובה, היא גורמת ל-DSG6 להרגיש איטית משהו. ללא ספק הרובוטית הטובה ביותר שחיוויתי והחיבור ל-V8 הפסיכוטי הזה הוא לא פחות ממענג :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חלשה מדי?על פי כמה משפחתיות הנחשבות זריזות, (1.6) התאוצה ל100 דומה מאוד+מהירות סופית.

בן כמה? אתה

120 כ''ס , חזק? ממש לא, מאזדה יכלו לתת את המקסימום ולהוציא מהמנוע הזה 130 כ''ס כמו בכל משפחתית רגילה שיש היום.

הכל בזכות הסקיי אקטיב שנותן לביצועים להיראות כך, אם מאזדה היו מפתחים מנועים עם 1.6 ליטר ו 130 כ''ס כמו בכל משפחתית,

היה אפשר להגיד שמאזדה 3 החדשה היא המכונית הטובה בישראל.

פורסם
גרסת ה 2.0 ליטר נותנת תמורה הכי טובה למחיר, ה1.5 יקרה וחלשה לדעתי היא צריכה לעלות 123 אלף מקסימום!

מי מסכים איתי?

ממש צ'ה גווארה :lol: ...

ה-1.5 לא נופלת מהממוצע בקטגוריה של המשפחתיות מבחינת הביצועים, האבזור עצמו מצוין גם הוא ובנוסף היא נהנית מגיר אוטומטי מעולה ומהיר (בהתחשב שמדובר באותו אחד שנמצא ב-6 החדשה) עם אפשרות להחלפת הילוכים ידנית ע"י משוטים מאחורי ההגה. משהו מאוד מהנה לדעתי. גם המחיר דומה לשאר חברותיה בקבוצה והיא מציעה המון דברים שלא מובנים מאליהם כבר בגרסאת הבסיס (ושלא נדבר על הקומפורט וגרסאות ה-2L החזקות יותר והמאוד מאובזרות בספיריט.

בנוסף לכל זה, כל הביקורות שהיו לה עד עכשיו מאוד מחמיאות.

פורסם
120 כ''ס , חזק? ממש לא, מאזדה יכלו לתת את המקסימום ולהוציא מהמנוע הזה 130 כ''ס כמו בכל משפחתית רגילה שיש היום.

הכל בזכות הסקיי אקטיב שנותן לביצועים להיראות כך, אם מאזדה היו מפתחים מנועים עם 1.6 ליטר ו 130 כ''ס כמו בכל משפחתית,

היה אפשר להגיד שמאזדה 3 החדשה היא המכונית הטובה בישראל.

אנשים שקונים רכב כזה/מקבלים מעבודה (כמו שרוב המזדות 3 כנראה יהיו) כל כך חסרי עניין בכל מה שקשור לביצועים כי גם ככה הדוושה תמיד לחוצה עד הסוף.. תאמין לי ש10 כ"ס במיוחד במנוע אטמוספרי לא ישנו שום דבר.

פורסם
חלשה מדי?על פי כמה משפחתיות הנחשבות זריזות, (1.6) התאוצה ל100 דומה מאוד+מהירות סופית.

בן כמה? אתה

אף אחד לא נהג על הגרסה הזו עדיין, כך שצריך להמתין. על הנייר, היא חלשה מרוב המשפחתיות בארץ למעט האימפרזה והיא, עגלה רצינית.

פורסם

האמת, נראה ממש טוב, במיוחד גרסת ההאצ'בק.

רק נתון התאוצה של מנוע ה-2 ליטר מאכזב.

8.9 שניות למאה מ-165 כ"ס על רכב משפחתי זה אנמי משהו.

פורסם

הכ"ס לא , המומנט כן ,

ה1.5 חלשה ביחס לכל המשפחתיות הקיימות היום בשוק:

טויוטה קורולה:

132 כ"ס , 11.1 ש' 0-100 בדגם האוטומטי , והכי חשוב - 16.32 קג"מ ב4400 סל"ד ,

יונדאי I35:

132 כ"ס , 11.6 ש' 0-100 , 16.1 קג"מ ב4850 סל"ד

קיה פורטה:

130 כ"ס , 16 קג"מ ב 4850 סל"ד

יונדאי I30 אוט' - 16.7 קג"מ ב4850 סל"ד

אני מניח שאתם מבינים לאן זה הולך , ושום משפחתית פה לא נופלת מהמאזדה בעיצוב או באבזור (אולי רק הפורטה מאובזרת פחות)

גם לנהגי הליסינג אני לא רואה סיבה טובה לבחור באוטו הזה , בטח שלא לפרטיים.

דגם ה2 ליטר זה כבר משהו אחר , מה שכן אומר לטובת מאזדה זה שהם קלעו בעיצוב , ויפה שהרכב מגיע מאובזר.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כמו שאמרו מעולם לא היתה גרסת 2.0 קומפורט, הגרסה הבכירה והמאובזרת של מנוע 2 הליטר נקראת ספיריט.

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם
הכ"ס לא , המומנט כן ,

טויוטה קורולה:

יונדאי I35:

קיה פורטה:

אני מניח שאתם מבינים לאן זה הולך , ושום משפחתית פה לא נופלת מהמאזדה בעיצוב או באבזור (אולי רק הפורטה מאובזרת פחות)

דגם ה2 ליטר זה כבר משהו אחר , מה שכן אומר לטובת מאזדה זה שהם קלעו בעיצוב , ויפה שהרכב מגיע מאובזר.

אלה שאין להם דלק בלי הגבלה יש סיבה טובה, 1.5 אמורה להיות חסכונית משמעותית מכל אלה שהזכרת. לפרטיים זו סיבה עוד יותר טובה לבחור במאזדה. צריכה מוצהרת משולבת של 1 ל-19, אז נניח צריכה אמיתית 1ל-16, אף אחד לא קרוב אפילו.

בניגוד לסובארו שהייתה עגלה, פה אין הבדל משמעותי בביצועים. קצת חלשה מכל הרשימה שלך.

דגמי ה-2 ליטר ללא תחרות לדעתי, ביצועים אפילו עדיפים על גולף 1.4 TSI ואבזור/מחיר אין מה להשוות, במיוחד בספיריט.

פורסם
הכ"ס לא , המומנט כן ,

טויוטה קורולה:

יונדאי I35:

קיה פורטה:

דבר ראשון, מבחינת אבזור - המאזדה אכן מציעה יותר מהמתחרות האלה כבר בגרסאת הבסיס. איזו עוד משפחתית מציעה כבר מדגם הכניסה בלימה עצמאית, התנעה ע"י כפתור, בקרת אקלים מפוצלת, מראות מתכהות, מערכת עצור והתנע, בקרת שיוט, מסך מגע 7 אינצ' עם מתג לתפעל אותו כמו עכבר מחשב (בהשראת ב.מ.וו) מצלמה אחורית, בלוטות' ופדאלים להחלפת הילוכים עצמאית מאחורי ההגה? וכמובן שיש עוד אבזור שלא ציינתי...

דבר שני, אם אתה חושב שאתה תרגיש עד כדי כך את ההבדל בינה לבין המתחרות האלה בביצועים בקו ישר, אתה טועה ובגדול. אגב תנסה להאיץ חזק בקורולה החדשה והתיבה הרציפה שלה, מראש אני אומר לך שזו חוויה די מציקה. מה גם המאזדה שוקלת פחות מכל המתחרות האלה שציינת ונהנית מגיר עדיף על פני הגירים שלהן.

דבר שלישי, המחיר שלה בדיוק כמו של המתחרות ושוב, לפי מבחנים היא איכותית מאוד, נוחה, חסכונית, מהנה לנהיגה (בהשוואה גם לפוקוס) וכמובן לא נופלת באבזור. ככה שכבר מה"אקטיב" הבסיסית היא תקרוץ גם לשוק הפרטי ותופתע לגלות שיש לא מעט כאלה גם למאזדה.

פורסם
הכ"ס לא , המומנט כן ,

טויוטה קורולה:

יונדאי I35:

קיה פורטה:

נתונים על נייר זה יפה, אבל מה בפועל? מוכן להתערב שהמאזדה לא תרגיש חלשה מהם בהרבה (אם בכלל) בפועל, מה שכן נראה זה שהיא תהיה יותר מהנה, חסכונית, נוחה, והעיצוב שלה פשוט מדהים ביחס לשאר המשפחתיות שנעות על כבישי ארצנו. תוסיף לזה רשימת אבזור עדיפה ואמינות ידועה של היצרן, ותקבל מתכון למלכת המכירות החדשה/ישנה.

אבל רק מבחן ''ראש בראש'' יגלה לנו מי טובה יותר ומי פחות, נצטרך לחכות לאחד כזה.

BW

• תוכן חדש...