Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי מאזדה 3 הולכת לעשות חיים קשים לכל המתחרים בקטגוריה , בפרט ברמת המחירים שנכנסה 128 אלף שקל ורמת האיבזור... עם המוניטין של אמינות יהייה קשה להתווכח וגם ליונדאי וקיה להישאר ברמות מחירים זהות שלא לדבר על משפחת פולקסווגן \ סקודה \ סיאט

שמתומחרות במחירים חסרי פרופורציה

אוקטביה 1.4 מאובזרת עולה ~ 150 אלף שקל

1.2 מאובזרת עולה ~ 138 אלף שקל

שלא להזכיר את הסיאט לאון 1.8 שעולה 160 אלף שקל !!!

וכאן מאזדה מנוע 2 ליטר מאובזרת לחלוטין 142 אלף שקל

20 אלף פחות ולפחות אמורה להיות יותר אמינה ולא פחות חשוב סחירה בעתיד ....

עכשיו יצוצו כל מיני מבצעים כאלו ואחרים .

נראה לי שטויוטה החדשה ומאזדה 3 הולכות לכבוש מחדש את שוק הליסינג

פולקסוואגן ברגע שיראו שהמתחרים חוגגים על חשבונם יצאו במבצעים אגרסיבים על חשבון הלקוחות הנאמנים שלהם שרכשו במחיר מלא.

כמו שאני צופה גם האחרים לא ישבו בשקט – יונדאי \ קיה יהיו חייבים להוריד מחירים למשוך לקוחות אין להם ייחוד על מאזדה או טויוטה החדשות

מבחינת איבזור כולם מישרים קו כך שמי שירצה למכור יצטרך לשכנע .

חוץ מהליסינג כמובן שלא משנה ללקוחות שוק ואמינות וימשיכו להזמין מכל הבא ליד

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אמרתי שהרכב גרוע ולא אמרתי שאינו מאובזר , אבל יחסית למתחרות המנוע על הנייר לא נשמע מבטיח , אשמח להתבדות וכנראה שבקרוב נגלה על פי מבחנים שונים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
שמוליק, הרשה לי לחלוק עליך - לי, לך ולשאר חברי הפורום זה כיף. שאר הנהגים המצויים במדינתנו לא יעשו בזה שימוש - למרות שזה קיים, נמצא וזמין לשימוש. ישראלי מצוי הוא עצלן שרוצה שהתיבה תעביר לו את ההילוכים מבלי שהוא יצטרך לתפעל משהו בעצמו.

לאט לאט זה יחדור לשוק הישראלי. אני בטוח שאם יתחילו לעשות בזה שימוש, הם יגלו את ההנאה שבדבר. תן לזה זמן.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני שמח שהמותג הוכיח ונתן גז לכל הפנדות, וכל הדי אס ג'י וכל הצעצועים - גז חזק חזק. והאמת שהמחירים טובים והאבזור מצויין.

עכשיו אין ספק שטויוטה היא ספינה מנופחת ומכוערת לעומת המאזדה הסקסית שמסתבר שהיא גם טובה במיטה ולא סתם נראת טוב רק כלפי חוץ ;)

פורסם
לאט לאט זה יחדור לשוק הישראלי. אני בטוח שאם יתחילו לעשות בזה שימוש, הם יגלו את ההנאה שבדבר. תן לזה זמן.

צ'מע, אני בעד - ללא ספק. נקווה שאכן העם העצל שלנו יבין שזה לא רק כיף אלא גם יעיל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני שמח שהמותג הוכיח ונתן גז לכל הפנדות, וכל הדי אס ג'י וכל הצעצועים - גז חזק חזק. והאמת שהמחירים טובים והאבזור מצויין.

עכשיו אין ספק שטויוטה היא ספינה מנופחת ומכוערת לעומת המאזדה הסקסית שמסתבר שהיא גם טובה במיטה ולא סתם נראת טוב רק כלפי חוץ ;)

נהגת בה? איך אתה יודע שהיא טובה? מישהו בארץ נהג בה? בקיצור - על סמך מה אתה קובע?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נהגת בה? איך אתה יודע שהיא טובה? מישהו בארץ נהג בה? בקיצור - על סמך מה אתה קובע?

יש לך ספקות?

רמת האבזור מצויינת, היופי עושה גם את שלו וגם זה חלק מהכיף, ההגה הפעם יותר עבה ונראה נוח לאחיזה ועשוי מחומר איכותי יותר.

מה שכן, זה נחשב לזול - יחסי.

פעם מכוניות משפחתיות עלו סביב ה 80 אלף שקל, היום 130 אלף ונחשב לזול, ובכמה כבר שקלים בודדים עלתה המשכורת?

העם ממשיך לקנות מכוניות חדשות ולפיכך המחירים עולים בהתאם, ולא יאיר ולא אף אחד אשם, רק אנחנו. עם כל הכבוד והפיתוי הרב, לא אקנה רכב מהחנות, בחיים. (כשיש לי עודף בארנק אני משאיר אותו לאנשים שאין להם). כשאקנה מוצרים במחירים לא הוגנים אני בעצם - אדפוק אנשים שאין להם.

פורסם

האבזור בספיריט בהחלט מרשים, נראה שהיא תהווה תחרות קשה למתחרה מבית - הפוקוס 2.0.

יש לה בקרת סטייה מנתיב, תאורה אדפטיבית ובלימה אוטומטית עד 30 קמ"ש, פיצ'רים חשובים שאין ממש למצוא ברמות המחיר האלה. הפיצ'רים האלה קיימים כאופציה בפוקוס בחו"ל, אבל בחרו לא להכניס אותם לארץ לצערי. הייתי מעדיף את זה על חנייה אוטומטית למשל.

מעניין אם היא תתן פייט לפוקוס גם מבחינת התנהגות והנאה מנהיגה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
יש לך ספקות?

יש לי ספקות בדיוק כמו לכל אוטו אחר שלא נהגתי בו. אתה יכול להגיד שהאבזור טוב (בשביל זה לא צריך לנהוג). אתה יכול להגיד שהיא יפה (אבל גם זה בערבון מוגבל, כי לעתים יש שוני בין תמונות למציאות). אבל לקבוע שהאוטו מדהים ויתן בראש לכל מתחרה מבלי שנהגת בו, ואפילו מבלי שראית אותו במציאות? לא. אם נלך למשל שלך - אתה יכול להגיד שהיא יפה, אולי אפילו ראית את קורות החיים שלה - אבל אתה ממש לא יכול להגיד איך היא מז***נת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
צ'מע, אני בעד - ללא ספק. נקווה שאכן העם העצל שלנו יבין שזה לא רק כיף אלא גם יעיל.

ה DSG ושות יעילות בדיוק באותה מידה, אם לא יותר.

ואם ממש מתחשק, אפשר לנהוג בהן בדיוק כמו במכונית ידנית, אך עם נוחות של תיבה אוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ה DSG ושות יעילות בדיוק באותה מידה, אם לא יותר.

ואם ממש מתחשק, אפשר לנהוג בהן בדיוק כמו במכונית ידנית, אך עם נוחות של תיבה אוטומטית.

חן, זה בדיוק מה שאמרתי :-D

הטענה שלי הייתה שהעם המקומי הוא עצלן, לכן גם אם זה קיים ברכב - סביר להניח שלא ינצל פונקציה זאת לעולם. מקווה מאוד שאני טועה - ושיש "משוגעים" מלבדנו שגם מנצלים זאת, לא רק לטובת אקסטרה הנאה בנהיגה אלא גם ליעילות שבה (יחד עם בלימה / ירידות).

התיבה האוטומטית היחידה (לבינתיים) שאינה רובוטית אך מהירה ויעילה כמו כזאת (מבלי התחלות הנסיעה המעט מגמגמות) היא ה-ZF8, המצויה בשלל דגמי ב.מ.וו ובכמה מדגמי אודי (ה-RS6 וה-RS7, למשל). מאוד מהירה בהעלאות הילוכים, מעט פחות בהורדות הילוך. התפעול הידני שלה עובד היטב.

מבין הרובוטיות השונות שמיוצרות, ה-DKG של ב.מ.וו (דגמי ה-M) היא הטובה ביותר שיצא לי לפגוש, כפי שציינתי קודם לכן. גורמת ל-TCT של אלפא, ל-Powershift של פורד ול-DSG של VAG להרגיש איטיות והרבה פחות מהנות :shock: הולמת היטב את ה-M :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא מתרשם. אין פה שום וואו. אותם מנועים אטמוספריים, שאחריי שתנהגו פעם אחת על משהו עם טורבו, תבינו שזה סתם דרעק.

לא כ"ס ולא קג"מ שמתקבלים בסל"ד לא הגיוני, אלא מנועי טורבו שמגיעים למומנט מדהים בסל"דים נמוכים למדי, מה שנותן זמינות כוח מצוינת לרכב, ביצועים טובים וגם צריכת דלק הגיונית.

כולם מדברים על המחירים של המשפחתיות, משום מה שכחו את הפלואנס והמגאן דיזל, שהמאזדה 3 הזאת יכולה לשכוח מהנוחות ומצריכת הדלק שהן מציעות. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחר הצהריים כבר צפיתי באחת, 5 דלתות, צבע אדום יפייפה.. מספר מעניין 60-600-11

לצערי זה כל מה שראיתי, אבל בהחלט רכב יפייפה שהוא ככל הנראה עבור נסיעות מבחן.

לא נורא, ההתלהבות הזאת תעבור עוד חודש במקסימום :)

Polo 2012

פורסם
לקבוע שהאוטו מדהים ויתן בראש לכל מתחרה מבלי שנהגת בו, ואפילו מבלי שראית אותו במציאות? לא. אם נלך למשל שלך - אתה יכול להגיד שהיא יפה, אולי אפילו ראית את קורות החיים שלה - אבל אתה ממש לא יכול להגיד איך היא מז***נת.

זאת כנראה האנלוגיה המוצלחת, המצחיקה, המשעשעת והמדויקת ביותר שראיתי עד היום.

++++11111!!!!!!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...