Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שלא מוזכר בשום מקום זה האם גם הפעם דגמי ההצבק יעלו 5,000 שקלים יותר מאשר גרסאות הסדאן, או שהפעם הם כבר יישרו קו ולא יהיה שינוי במחיר כמו בפוקוסים.

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור עם שקונה כדי למכור, אותי מעניין כמה תעלה מאזדה 3 [או פוקוס] בת 3, לעומת גולף, פלואנס דיזל, אוקטביה וכו'.

אז נכון מקבלים יותר אבזור בפחות כסף ביחס לגולף. אבל משלמים עליו בדמות ירידת ערך בגלל הפופולריות של הדגמים האלה בחברות הליסינג.

ובדיוק לשם כיוונתי בתגובתי הקודמת. ליסינג וציי חברות יכולים להכתיב למשתמשים באיזו מזדה 3 ייסעו. תימחור נכון ואטרקטיבי יהפוך את הדגם קטן המנוע לפופולרי שם. הפרש מחיר קטן יחסית ללקוח הפרטי ישלח אותו לדגם עם המנוע הגדול והנה לך הסיבות למה מזדה 3 2 ליטר פרטית תשאר פופולרית ומבוקשת ביד 2 וליסינגית עם מנוע 1.5 תהיה זולה משמעותית באותו שוק.

פורסם
מה שלא מוזכר בשום מקום זה האם גם הפעם דגמי ההצבק יעלו 5,000 שקלים יותר מאשר גרסאות הסדאן, או שהפעם הם כבר יישרו קו ולא יהיה שינוי במחיר כמו בפוקוסים.

אותו המחיר.

פורסם
רכבי הדיזל של רנו התייקרו לפני שלושה שבועות בערך. ההתייקרות הממוצעת הייתה 3,000 שקל.

http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/2013_09_10_N02_קרסו_מעדכנת_מחירים

אחרי שקראתי את המפרטים המלאים על ה3 החדשה וראיתי כמה וכמה סרטונים שלה, כולל של דני פרומנצ'קו שנסע איתה בערך 3000 ק"מ. אני יכול להגיד שהיא תהיה נוחה יחסית למתחרות. מקריאת המפרט הרשמי של מאזדה (עדיין לא סגור על מה דלק "גילחו" בדרך לפה) האבזור נראה נחמד אבל לא מיוחד. מסך מגע זה משהו שרואים היום כמעט בכל המשפחתיות, תצוגה עילית אמנם לא קיימת בטווח המחירים האלה, אבל נהגתי בסיטרואן DS5 שצויידה בדבר הזה ואני יכול להגיד בבטחון שזה לא יותר מ"נחמד". נהגתי בערך 25% מהזמן עם התצוגה מופעלת. בשאר הזמן השתמשתי בתצוגה הדיגיטלית או האנלוגית בלוח השעונים.

מבחינת ביצועים, קצת מפחיד אותי נתון המומנט שלה (15.3) על משקל של 1200 קילו, ועל כך מעיד נתון תאוצה לא-מי-יודע-מה מחמיא של 11.7 שניות מעמידה למאה. גם בגרסת ה2 ליטר ציפיתי לראות נתונים טובים יותר מכמעט 9 שניות למאה.

מה שכן בלט לטובה זה אבזור הבטיחות, 400 אלף (בערך) כריות אוויר, תאורה אדפטיבית (מכבה אוטומטית את האור הגבוה), תצוגת עצמים בשטח המת, בלימה אוטומטית (עד לעצירה) עד 30 קמ"ש והאטה אוטומטית עד 200 קמ"ש זה באמת לא משהו שאפשר לבטל בהינף יד.

האם היא תצליח? ימים יגידו, עמישראל דיי התאהב ביונדאי ולמאזדה יש הרבה מאוד עבודה כדי לחזור לצמרת המכירות השנה (יש בינהן הבדל של 17 וחצי אלף מסירות). אולי בשנה הבאה.

שמע, לגבי הביצועים של ה1.5, הנתונים שלה על הנייר לא נופלים בהרבה מהמתחרות, אם בכלל.

מנוע 1.5 שמגיע כמעט ל190 ומאיץ ל100 ב11 ומשהו שניות זה בעיניי טוב מאוד

פורסם
שמע, לגבי הביצועים של ה1.5, הנתונים שלה על הנייר לא נופלים בהרבה מהמתחרות, אם בכלל.

מנוע 1.5 שמגיע כמעט ל190 ומאיץ ל100 ב11 ומשהו שניות זה בעיניי טוב מאוד

גם דף הנייר מספר שזו יחידת הנעה חלשה יחסית וגם המבחנים מראים שכך זה בפועל. אני בטוח שזה יספק נהגים רבים, אך בהשוואה למתחרות בגרסת ה-1.5 ליטר היא מכונית חלשה, מהחלשות בסגמנט ועל זה אי אפשר להתווכח.

פורסם
גם דף הנייר מספר שזו יחידת הנעה חלשה יחסית וגם המבחנים מראים שכך זה בפועל. אני בטוח שזה יספק נהגים רבים, אך בהשוואה למתחרות בגרסת ה-1.5 ליטר היא מכונית חלשה, מהחלשות בסגמנט ועל זה אי אפשר להתווכח.

העיקר שהביאו את המנוע 2000 :)

פורסם

אז בסופו של דבר מחיר ה -3 -COMFORT ומחירה של ה-HONDA CIVIC הם כמעט אותו ודבר .בכל העולם הונדה וטויוטה מובילות תמיד . אבל אצלנו לא . כי אנחנו מיוחדים . אנחנו יותר חכמים . מי הם בכלל ? מה הם מבינים ?

HONDA CUVIC ו MAZDA 3 זה לא אותם מכוניות . אחת מהם בטוח טובה יותר בהרבה תחומים . אני הייתי הולך על ההונדה את המזדה , שהיא גם מכונית מצויינת , אשאיר למבצעים המיוחדים של חברות הליסינג :"חדשה עם 0 ק"ם , ליסינג יד ראשונה" אבל גם ככה רובנו נוסעים עם רכבי ליסינג לשעבר . נראה לי שבקרוב רכב משפחתי פרטי יהיה מצרך נדיר בארצנו . פעם נאמר: "לא איטונג ? לא קונה!" . מעניין אם זה יהפוך לזה :"לא ליסינג ? לא קונה !" . תראו רק איך נשחט המחיר של ה2 ליטר במבצע האחרון ב-WALLA . טוב , זה למי שחייב מזדה בכל מחיר . יכול להיות שאני טועה בכל מה שכתבתי כאן . אז... רק מבחן השוואתי אמיתי בין 3 המכוניות הללו יקבע מי מהם נותנת את התמורה הכי טובה כאן . עד אז זה יהיה רק דיבורים ניחושים וספקולציות

פורסם

יוסי, אתה נהגת עליהן? על מי מהן?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

+1. מאזדה מעולים גם ביצירת "זום זום" ותחושת זריזות מדוושת הגז.

לצורך ההשוואה - במציאות מבחינת תחושות , מאזדה 3 1.6 ליטר הקודמת מרגישה זריזה מהוולוסטר שלי, כשבפועל ההבדל ביניהן הוא תהומי לטובת הוולוסטר (מדובר על 2 רכבים עם אותו נפח מנוע כן?). ככה שנייר לחוד, תחושות לחוד ומציאות לחוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תחושת הזריזות הזאת מתבטאת רק בזינוק מהמקום, עקב כיול של מהלך המצערת והילוך ראשון קצר.

כשהמהירות מתחילה לעלות, מתגלה המנוע במערומיו ואתה מרגיש מרומה. אני לא ממש מבין למה זה טוב.

זה גורם לרכב להיות מאד עצבני בתנועה איטית כמו פקקים וחניות, ולא באמת מועיל למשהו חוץ מ'תחושה' ראשונית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אף אחד לא אמר שה-3 1.5 החדשה היא מכונית מהירה, גם דף הנתונים לא בא להתווכח עם העובדה שהיא פשוט לא מהירה כמו ה"יותר חזקות" בקטגוריה.

אבל מה שיותר חשוב זה ההתנהלות היומיומית, וכאן המאזדה לא מרגישה כל כך חלושס ביחס למתחרות (לפי המבחנים, אני עצמי כמובן עוד לא נהגתי בה). השיפור בין ה-1.5 החדש לבין שני הדורות הקודמים עם מנועי ה-1.6 הוא גדול מאוד. מאזדה 3 במנועים החלשים אף פעם לא התבלטה בביצועים מלהיבים ביחס לקטגוריה. תמיד היא הייתה ממוצעת (או ממוצעת מינוס בדור השני), ועדיין בתנועה שגרתית הכל הרגיש נורמלי. כאן, ב-3 החדשה המנוע הרבה יותר חזק, הגיר מעולה בהתחשב שזה אותו אחד שיש במאזדה 6 החדשה עם 6 יחסי העברה ולא 4 מיושנים כמו בעבר והשלדה קלה משמעותית.

אתם לא באמת תרגישו אם המכונית מאיצה ל-100 קמ"ש ב-11.6 שניות כמו במאזדה או ב-11.1 שניות ל-100 כמו בקורולה שיש לה תוספת של 12 כ"ס לעומת ה-3. בפועל אני בטוח שה-3 תרגיש הרבה יותר רהוטה הן בהאצות רגילות והן בהאצות חזקות וזו מהסיבה שהגיר הרציף של הקורולה גורם למנוע להרעיש ומסרס בצורה די מורגשת את הכוח של המנוע כמקובל בגירים הרציפים (שמים לב שלמנוע עצמו יש יותר מה להציע). בנוסף לזה שיא המומנט במאזדה מושג בסל"ד מעט יותר נמוך לעומת הקורולה ובכלל לא כיף להגיע לסל"ד כזה גבוהה (מעל 4000 סל"ד) עם גיר רציף.

הקיה פורטה החדשה לדוג' מאיצה ל-100 ב-12 שניות עגולות לפי דף הנתונים ושיא המומנט שלה קרוב ל-5000 סל"ד גבוהים במיוחד (על אף שיש לה יתרון לעומת המאזדה עם 16 קג"מ לעומת 15.3 ב-3). מישהו אמר על הפורטה שהיא עגלה? לא ממש. גם על המאזדה לא באמת אמרו את זה במבחנים שקראתי עד עכשיו, אבל כאשר העין רואה 1.5 סמ"ק אטמוספרי לעומת 1.6 סמ"ק אטמוספרי ישר רואים יתרון ביחידת ההנעה הגדולה יותר, גם אם לא כך המצב.

מה שחשוב זה שהביצועים יהיו לא חלשים מדי, יהיה מספיק כוח זמין לנסיעות רגילות וגם פה ושם לנסיעות מאומצות, יחידת הנעה שמרגישה חלקה וטובה, צריכת דלק נמוכה (היתרון החשוב של מאזדה 3 החדשה) ולמי שאכפת מזה - גם פליטת מזהמים נמוכה (המאזדה 3 נמצאת בדרגת זיהום 3. הפורטה למשל נמצאת בדרגת זיהום 7). עוד יתרון של ה-3 החדשה זה שהיא ממשיכה את המסורת של הדגמים הקודמים בכל הקשור לדינמיות והנאה מנהיגה. אף מתחרה, גם לא מאירופה לא מרגישה מהנה כמו ה-3 (מבחינת אחיזה, תקשורת, חדות והתנהגות כביש נטו).

וסתם בשביל הפרוטוקול אני אומר את כל זה למרות שאני אחד שלא תמיד נוהג לאט ורגוע (כשאפשר כמובן) ואני יודע שהרבה יותר כיף לנהוג ברכב שיש לו המון כוח, אבל כאן חוץ מהוואגיות המוגדשות לאף מתחרה אין יתרון ברור על המאזדה 3. קצת מצחיק לקרוא שמכונית שמאיצה ל-100 ב-11.1 שניות היא זריזה ומכונית שמאיצה ל-100 ב-11.6 שניות היא עגלה (בהתחשב בזה שאף אחד כאן עדיין לא נהג עליה ושנתון התאוצה של יונדאי I35 זהה לזה של המאזדה ואף פעם היא לא הוזכרה בתור עגלה...)

רוצים ביצועים? לשם זה נועדה גרסאת ה-2.0. גם ההפרש במחיר לא כל כך גדול.

פורסם

ממש אין למה לצפות. חוץ מהמחיר הגבוה שום דבר לא הפתיע אותי. מכונית סבירה (עם מנוע סביר וחלש) בסדר גודל כזה אמורה להיות הרבה יותר זולה. במחיר כזה אפשר למצוא אלטרנטיבות הרבה יותר איכותיות כמו קיה סיד לדוגמא.

• תוכן חדש...