Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המחירים דווקא די מדוייקים ומתייחסים לרכב "על הכביש"

אני יודע דבר או שניים ברכבים . במקרה הזה כל מה שטוב לאחרים {טויוטה , הונדה} , לא הכי "טוב" לנו . כאן מה שקובע בסופו של דבר זה מה שהליסינג קובע : מזדה !

ובגלל מחירה כרגע , הליסינג יקבע גם את מחירה {או שחיטת מחירה} בעתיד בתור משומשת .{כי במחיר שלה כרגע היא לא אטרקטיבית לקניה בתור רכב בבעלות פרטית} לאומת ההונדה ש"יחסית" לא כל כך תינזק מזה . לקוח פרטי שייקנה מזדה , איך הוא ימכור אותה , כשהשוק יהיה מוצף רכבי מזדה שהיו בליסינג או חדש ליסינג 0 ק"ם ?

זה גם עוד מעשית הפחדה, תבדוק ותראה כי ירידת הערך השנתית של מאזדה 3 היא הנמוכה בקטגוריה. המחירים שלה כמשומשת גבוהים ב- 5 עד 10 אחוז מהמתחרות המקבילות באותה רמת גימור. גם אם תצטרך להוריד מהמחיר יותר מרכב אחר, הרי שלאור הפער הנ״ל לא תצא מופסד אולי אפילו מורווח יותר מרכב אחר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה גם עוד מעשית הפחדה, תבדוק ותראה כי ירידת הערך השנתית של מאזדה 3 היא הנמוכה בקטגוריה. המחירים שלה כמשומשת גבוהים ב- 5 עד 10 אחוז מהמתחרות המקבילות באותה רמת גימור. גם אם תצטרך להוריד מהמחיר יותר מרכב אחר, הרי שלאור הפער הנ״ל לא תצא מופסד אולי אפילו מורווח יותר מרכב אחר.

היא לא נמכרה עד לא מזמן בתור חדשה ליסינג 0 ק"ם מנוע 2 ליטר ב-105000ש"ח ?

מה יעשו האנשים ששילמו עליה מחיר מלא ? איזה ירידת ערך הם יספגו ? אתה היית משלם עוד 25000 ש"ח רק בשביל "יד פרטית"? על אותו רכב בדיוק ? מה היית עושה אילו היית צריך לבחור ? אתה הרי יודע שהמחירון לוי יצחק הוא רק אינדיקציה בלבד. מתי בפעם האחרונה מכרת רכב במחירון מלא ?

פורסם

אמממ, עד היום, כל רכב שמכרתי נמכר במחיר מחירון ואף ביותר מכך. איזה רכבים מדובר? סטנדרטיים וגם לא חפי מפשע של ליסינג (לנסר 2000, קורולה 2005 דגם SUN, מאזדה 2). ככה שזה לא ממש נכון, מי שיש לו רכב שמור ויד פרטית הרכב כן נמכר במחיר טוב וקרוב למחירון או מחירון +.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

השוק היפני מקבל את הגרסא ההיברדית של ה-3. מעניין איך היא. ומעניין מה היה קורה אילו היא הייתה מגיעה לארץ? מעניין איך השוק המקומי היה מקבל אותה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

^

מעניין. הרצתי עכשיו חיפוש בגוגל וכתוב שזה מערכת של טויוטה בשילוב עם מנוע סקיי-אקטיב. אולי בגלל השת"פ עם טויוטה זה רק ביפן. נראה, אולי עוד איזה שנה זה יגיע לכל העולם.

פורסם
אמממ, עד היום, כל רכב שמכרתי נמכר במחיר מחירון ואף ביותר מכך. איזה רכבים מדובר? סטנדרטיים וגם לא חפי מפשע של ליסינג (לנסר 2000, קורולה 2005 דגם SUN, מאזדה 2). ככה שזה לא ממש נכון, מי שיש לו רכב שמור ויד פרטית הרכב כן נמכר במחיר טוב וקרוב למחירון או מחירון +.

עד היום הרכבים שמכרתי היו פרטיים ושמורים וגם כשעשיתי ניסיון להוריד הרבה מאד מתחת למחירון לא קיבלתי טלפונים, והלכתי לחברת ליסינג כדי להעיף את הרכב. וזה ידוע שהשוק קשה כי חברות הלסיניג מציעות מחירים הרבה יותר אטרקטיבים.

פורסם

אני לא יודע מי אתה ובמה אתה עוסק , אבל במקומך הייתי מחליף מקצוע דחוף ועובר לתחום מכירת רכבים יד שנייה שמורות . אתה פשוט כשרון מבוזבז .

אני קונה רכבים חדשים מהיבואן , כל פעם 2 . לי ולאשתי . לא ליסינג .הם תמיד שמורות מאוד , ללא תאונות , ואפילו ללא שריטה אחת , שמורות בחנייה פרטית מקורה סגורה . ועם ק"ם נמוך מאוד .מוכן להאעזר בך כדי למכור אותם בעת הצורך . על כל רכב 12%

מתחת למחירון . היתר שלך . חושב שתצליח בזה ?

פורסם
היא לא נמכרה עד לא מזמן בתור חדשה ליסינג 0 ק"ם מנוע 2 ליטר ב-105000ש"ח ?

מה יעשו האנשים ששילמו עליה מחיר מלא ? איזה ירידת ערך הם יספגו ? אתה היית משלם עוד 25000 ש"ח רק בשביל "יד פרטית"? על אותו רכב בדיוק ? מה היית עושה אילו היית צריך לבחור ? אתה הרי יודע שהמחירון לוי יצחק הוא רק אינדיקציה בלבד. מתי בפעם האחרונה מכרת רכב במחירון מלא ?

זוהי הנחה שניתנה ספיציפית על דגם 2 הליטר ובאמת מדובר בהנחה חריגה, הגם שהנחה כנ"ל על רכבי ליסינג 0 ק"מ ניתן היה למצוא גם על מספר דגמים אחרים פחות מבוקשים בשוק הרכב הישראלי. דגמים משפחתיים מבוקשים יותר בשוק הרכב הישראלי מליסינג 0 ק"מ נמכרים בהנחה בסדר גודל של כ- 15 א' ש"ח.

ואולם הנקודה היא שלא היתה לכך השפעה על מחירי המחירון של המאזדה 3 כמשומשת (למרות שאין ספק שהיתה צריכה להיות לכך השפעה- אבל כאן הפתרון הוא ליצחק לוי) וכאשר אדם יבקש כעת לרכוש את המאזדה 3 כמשומשת לא תהיה לו האופציה של ליסינג 0 ק"מ, שכן המאזדה 3 מהדגם הנ"ל כבר אינה נמכרת כחדשה.

לכן אותו אדם יעמוד מול רכישת מאזדה 3 משומשת שמחיר המחירון שלה גבוה ממחיר מחירון של מתחרות מקבילות לאור שמירת ערך טובה יותר, בפועל הוא צפוי לקבל עליה הנחה גדולה יותר ממחיר המחירון, כך שמחיר הרכישה בפועל יהיה דומה למחיר רכישה של רכב מקביל.

ובמילים אחרות, המוכר של המאזדה 3 שרכש כזאת חדשה מהיבואן במחיר מלא, לא יפסיד יותר ממצב בו היה מוכר רכב אחר שפחות נפוץ בליסינג. בוודאי שמי שרכש מאזדה 3 כנ"ל מליסינג 0 ק"מ עשה עיסקה כלכלית מצויינת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

איזה דגם של מזדה 3 הנוכחית יהיה מבוקש , ואיזה לא ? מי מבטיח לך שאיזה חברת ליסינג כזו או אחרת לא ימכור מתי שהוא את

הדגם 2 ליטר ב 30000 ש"ח הנחה , כפי שכבר קרה ?

פורסם

התקשרתי לאולם בתל אביב, מיום שישי יהיה אפשר לראות את הרכב ולהזמין אבל...

דגם ה2 ליטר יגיע רק בסוף דצמבר ובינתיים אין בכלל רכב מבחן 2 ליטר וגם לא יהיה ניתן בזמן הקרוב לעשות הזמנה ל2 ליטר.

נאמר לי שבנגלה הקרובה יש 1000 רכבים 1.5 למכיקה לפרטיים.

פורסם
התקשרתי לאולם בתל אביב, מיום שישי יהיה אפשר לראות את הרכב ולהזמין אבל...

דגם ה2 ליטר יגיע רק בסוף דצמבר ובינתיים אין בכלל רכב מבחן 2 ליטר וגם לא יהיה ניתן בזמן הקרוב לעשות הזמנה ל2 ליטר.

נאמר לי שבנגלה הקרובה יש 1000 רכבים 1.5 למכיקה לפרטיים.

שאלה - בדגם הזול 1.5 איזה גודל גלגל יהיה? 15? עם טאסות או חישוקים קלים? לא יצא לי לראות עדיין את הרכב עם הטאסות בעלות גלגל קטן, מעניין אם הטאסה תהיה מרשימה או מכוערת כמו קודמיה..

פורסם
שאלה - בדגם הזול 1.5 איזה גודל גלגל יהיה? 15? עם טאסות או חישוקים קלים? לא יצא לי לראות עדיין את הרכב עם הטאסות בעלות גלגל קטן, מעניין אם הטאסה תהיה מרשימה או מכוערת כמו קודמיה..

דגמי האקטיב לפי המפרט באים במידה הבאה

205/60R16 (פלדה).

פורסם

יש כבר מפרט ו-קטלוג באתר הרשמי.

במפרט כתוב שבדגם אקטיב יש חישוקי פלדה 16. לפי התמונה בקטלוג חישוקי פלדה האלה נראים כמו חישוקים קלים בלי טאסות דווקא..

פורסם

חישוקי פלדה "16. יש מפרט מלא באתר של מאזדה.

חייב לציין שהמפרט ברמת הגימור ספיריט בהחלט מרשים ובתחום זה, דלק מוטורס היא החברה היחידה שדוחפת את שאר המתחרות להציע יותר בשוק הישראלי. כל השאר פשוט מישרות קו עם הזמן.

פורסם

כתבו בהתחלה שניווט לא יהיה באקטיב או שאני טועה? לפי המפרט הוא קיים בכל הדגמים, שזה יותר הגיוני כמובן.

• תוכן חדש...