Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני הולך להביא גולף 2005

ואומרים שיש מלא גיר ועכשיו אני בדילמה .

כמה עולה שיפוץ או החלפה ?

והאם זה באמת כל חצי שנה נדפק הגיר?

תודה רבה

פורסם
שלום

אני הולך להביא (= לקנות) גולף 2005

ואומרים (מי אומר ?) שיש מלא גיר (?) ועכשיו אני בדילמה .

כמה עולה שיפוץ או החלפה ? (למה להחליף ? קנית או רק ראית ? אם לא קנית עדיין - ממה אתה מוטרד ? משמועות ?)

והאם זה באמת כל חצי שנה נדפק הגיר? (כמו שעון. ובמילים אחרות - שטויות)

תודה רבה

תנסח את ההודעה שלך בבקשה באופן שנבין על מה מדובר.

אם ראית רכב מסויים - תן קצת יותר פרטים (שנה, נפח מנוע וסוג גיר. אם השאלה כללית - תציין זאת).

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום

אני הולך להביא גולף 2005

ואומרים שיש מלא גיר ועכשיו אני בדילמה .

כמה עולה שיפוץ או החלפה ?

והאם זה באמת כל חצי שנה נדפק הגיר?

תודה רבה

ואתה שואל מה?

פורסם

סליחה על זה שאני לא מובן .

השאלה שלי היא כמה באת עולה שיפוץ והחלת הגיר לרכב הזה

והאם באמת יש הרבה בעיות לרכב.

תודה רבה .

• ספונסר פורום
פורסם

לא ציינת באיזה גיר מדובר (רובוטי, רציף או אוטומטי רגיל) אבל בהנחה הכי סביר שמדובר בגיר אוטומטי רגיל אז שיפוץ מלא עולה כ-4,000 ש"ח, לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות תלוי איפה עושים את השיפוץ, כמה אחריות מקבלים ומה הוא כולל.

גיר אוטומטי לא אמור להידפק כל חצי שנה. גיר אמור להחזיק לפחות 150 אלף קילומטרים, לעיתים אפילו יותר.

פורסם

לפותח השרשור - שמעתי על בעיות עם הגיר במיוחד זה המשודך למנוע ה 2.0 FSI. סה"כ אלו מכוניות מצוינות עם איכויות ניהוג ונסיעה טובות (בהנחה שהכל תקין). הן לא חסכוניות במיוחד - גם לא מנוע ה 1.6 FSI החזק יותר מה 1.6 הרגיל אבל סה"כ מפנקות יחסית לרכב עממי ונותנות תמורה טובה אם הן במצב טוב.

לגבי הגיר ספציפית - פשוט קח רכב לנסיעה של כמה דקות בתנאים שיאפשרו לך להניע ולצבור מהירויות שונות. אם אתה לא מרגיש שום מכות / דפיקות / השהיות / משיכת הילוכים / החלקה בין הילוכים אז סע עם הרכב לשלום ואל תחשוב על זה.

גם אם צריך לשפץ את הגיר וזו הבעיה היחידה אז פשוט תוריד למוכר את הסכום, תשפץ במקום אמין ומומלץ ותהנה מראש שקט.

לגבי שאר הרכב - זה פולקסווגן, ולכן הרבה רכיבים נועדו להתקלקל בשלב מסוים ולעלות לא מעט כסף. לחבר שלי היתה גולף 2007 1.6 FSI שמורה ועטופה בצמר גפן ובכל זאת היו שטויות כמו פיקוד חלונות חשמל שעשה כל מיני תקלות משונות (פעם נסגרו, פעם לא) וגם בבקרת אקלים היתה תקלה של חיישנים סוררים שהשביתו את פעולתו. כל זה ברכב שהיה בן שלוש בערך עם 30K.

בקיצור, רכב מאוד טוב אבל תוודא ממש שהכל דבר ודבר שם עובד ותקין ואם לא תברר בטלפון מול צ'מפיון או מוסך רון מה עלות התיקון המשוערת ותוריד למוכר.

קח בחשבון שהאחזקה יותר יקרה מרכבים יפנים/קוריאניים מקבילים גם בגלל חלפים יקרים יותר וגם כי הגולפים קצת פחות אמינים.

פורסם
לא ציינת באיזה גיר מדובר (רובוטי, רציף או אוטומטי רגיל) אבל בהנחה הכי סביר שמדובר בגיר אוטומטי רגיל אז שיפוץ מלא עולה כ-4,000 ש"ח, לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות תלוי איפה עושים את השיפוץ, כמה אחריות מקבלים ומה הוא כולל.

גיר אוטומטי לא אמור להידפק כל חצי שנה. גיר אמור להחזיק לפחות 150 אלף קילומטרים, לעיתים אפילו יותר.

שיפוץ של גיר כזה נע יותר סביב ה 8000 שח.

אבל, בדר"כ יש לרכבים האלו בעיות שנפתרות עם שיפוץ של בלוק השסתומים. עלות לתיקון כזה נעה סביב ה 4000 שח.

• תוכן חדש...