Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי גיר ידני משתלם??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת מוזר שאתה מעלה את הת'רד הזה מהאוב...

שוק לרכב ידני - יהיה קשה יותר למכור, במיוחד אם אתה קונה ידני חדש שהוא לא ספורטיבי או מכונית קטנה. אפשר להניח שמדובר בכמה אלפים הפרש לרעת הידני (מצד שני, ידני לרוב זול יותר בקנייה כחדש...)

בנוסף - רכב ידני זול יותר בדלק, לרוב, בכ-10-15% נניח, ממקבילו האוטומטי. טיפולים - ההבדלים קטנים למדי, וזה משתנה מרכב לרכב. אם נוסעים הרבה בפקקים, זה תלוי מאוד בצורת הנהיגה שלך, אם היא חסכונית, הידני כנראה יהיה חסכוני יותר. אם לא אז לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ומבחינת שעמום בנהיגה- הרבה יותר "כיף" לנהוג עם גיר ידני, אני כרגע נוהג במאזדה לאנטיס אוטומט, ואני לפעמים מרוב שעמום מתחיל ב1 מעביר מ1 ל1 עם HOLD משם ל2 משם ל... קיצור הבנתם אותי...

ממש לא מועיל ולא בריא למנוע אבל לפחות לזמן קצר זה יותר כיף בשבילי לנהוג...

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
ומבחינת שעמום בנהיגה- הרבה יותר "כיף" לנהוג עם גיר ידני, אני כרגע נוהג במאזדה לאנטיס אוטומט, ואני לפעמים מרוב שעמום מתחיל ב1 מעביר מ1 ל1 עם HOLD משם ל2 משם ל... קיצור הבנתם אותי...

ממש לא מועיל ולא בריא למנוע אבל לפחות לזמן קצר זה יותר כיף בשבילי לנהוג...

בשביל אנשים כמוך ידידי המציאו את התיבה הרובוטית

ואני די מאין שכבר יש כאלה בצורות של תיבה רציפה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

תמיד משתלם לקנות גיר ידני. (אלא אם אם אתה מתעצל להזיז את רגל שמאל :? )

אוכל פחות דלק ונותן ביצועים טובים יותר.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

ההפרש הפיננסי זניח מאוד ביחס ללבטים אחרים שיכולים לעלות מהשאלה האם עדיף ידני או אוטומט.

בפקקים אוטומט עדיף.

לאנשים שאוהבים לנהוג - ידני עדיף.

לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בלי להתאמץ יותר מדיי - אוטומט עדיף.

אם אתה אחד שקונה אוטו להנאה ויש לך רשיון על ידני- הוא אמור להיות יותר מהנה ואתה תוציא יותר מהאוטו שלך, אם אתה בן 30+ שרוב הזמן נוהג בפקקים כדי להגיע לעבודה כמובן שעדיף אוטומט מאשר להתעייף (מאוד) עם הידני.

צריכת הדלק לא מהווה שיקול רציני בבחירה האם עדיף ידני או אוטומט.

בכל מקרה אם אתה שואל מי יותר חסכוני אז הידני יותר חסכוני, אבל יש עוד המון דרכים לבחור ברכב שיתאים לך מאשר הפרש בצריכת הדלק.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

במקרה של פעם ב.. שנהרסת תיבת ההילוכים, התיבה הידנית יותר זולה לתיקון לא ?

זה גם איזה שהוא שיקול פיננסי.

בנושא של חיסכון בדלק. אם בעל הרכב נוסע רגוע, מעביר הילוך נכון כל 20 קמ"ש בידני , דהיינו : 20...40... 60... וכו'.

הרכב לא זולל והוא יעשה את הצריכת דלק הכי מינימלית שלו.

וגם כשהנהג לוחץ, תלוי באיזה תדירות וכמה. וכמובן סוג הרכב.

ולגבי ההרגשות השונות שדובר פה, נכון זה מהנה לנהיגה אתה מעורב בנהיגה, אך אני מסתכל על זה מצד אחר, שבשבילי אני אקרא לזה בטיחותי .

נסיעה ברכב ידני משאירה גורמת לי להיות רענן בזמן הנהיגה, גורמים לי להיות עירני, לאומת התיבה האוטומטית שיצא לי כמה פעמים בודדות לנהוג על רכבים כאלה, וכן, עם כל השיעמום שדובר פה, זה גורם קצת לעייפות.

ולכן במקרים שנופל לי לייד רכב בעל תיבת טיפטרוניק, אפילו בעיר או בנסיעות רגועות התיבה תמיד תהיה על הידני, ואני מעביר גם לפי הנוהל של 20....40... 60.. וכו'.

יש אשר יגידו שזה ממש בולשיט ולא נכון.

ואולי יש כאלה שיצדיקו אותי.

בכל מקרה עליי אישית זה משפיע.

שבת שלום וחג שמח.

עומרי.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

גיר ידני משתלם כשרוצים גיר ידני.

אם השיקול הינו כלכלי, קח אוטומט. שום שיקול כלכלי לא ישתווה בכלל להבדלי הנהיגה בין גיר רגיל

ואוטומט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...