Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מוצף בשמן!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמו לי 5 ליטר שמן במנוע על השמן הקיים !!!

האם זה אפשרי לסוע איתו למוסך במצבו ? (10.8 ק"מ כאשר 80% ירידה).

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

פורסם

תן לי להבין, הוסיפו לך 5 ליטר שמן בנוסף ל 3.5- 4 ליטר שכבר יש במנוע? למה בכלל לעשות את זה? אם ככה, התשובה היא שלילית. אסור בתכלית האיסור לנסוע ככה. אני לא הייתי מתניע את המנוע בכלל. חוץ מנזק למחזירי שמן שכנראה יפרצו השמן יעלה גבוה בחלל בית הארכובה ועלול להגיע עד לבכונה עצמה. מכיוון ששמן בתור נוזל לא יכול להידחס זה עלול לגרום לנזק. זה מה שההיגיון אומר.

מה שבטוח שזה לא בריא כלל וכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תרוקן ותמלא לפי הכמות הנכונה זה לא משימה מסובכת.

איך הוא ירוקן? שמן צריך לפנות, אסור לשפוך אותו על האדמה או בביוב. צריך להרים רכב על ליפט או בוקים כדי לעשות את זה. עם ג'ק זה מסוכן. אתה בטוח שהוא יצליח לפתוח בורג ריקון בקרטר ויחליף אחרי זה שייבה?

עדיף מי שלא מבין שלא יתעסק עם זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פשוט מאוד, קח מיכל (אפילו דלי חתוך או כל מיכל של 3-5 ליטר)

פתח את בורג אגן השמן מלמטה ורוקן כמה שמן שנכנס למיכל.

אח"כ בצע מדידה האם רוקנת מספיק, אם לא חזור על הפעולה.

קצת תתלכלך, לא נורא.

השתדל להביא את השמן למוסך כדי לא לפגוע בסביבה.

שי.

פורסם

הנה מקרה טרי מלפני מספר ימים- הגיע אלי למוסך רכב בגרר שהבעלים שלו לא ידע איך בודקים שמן והוא פשוט מילא 4 ליטר שמן כאשר לא היה צריך בכלל להוסיף.

התוצאה- קראנק דופק,לחץ שמן נמוך ומנוע מעשן חזק או במילים אחרות הלך המנוע, לצורך העניין זה היה אופל קורסה.

הלקוח סיפר שאחרי שמילא שמן הרכב נסע מספר מטרים, יצא הרבה עשן ולפתע המנוע כבה, ולא היה סטרטר(המנוע ננעל), כשהרכב הגיע למוסך מסתבר שהשמן מילא את תאי השריפה בצילינדרים דרך הנשם ונוצרה נעילה הידרוסטטית, ניקזנו את השמן מהצילינדרים (סטרטר ללא פלאגים), נוקז השמן העודף, המנוע הניע אך נגרם לו נזק בילתי הפיך.

אז פותח האשכול הנה לך מקרה מפלני כמה ימים, אל תניע בכלל את המנוע!! או שתנקז את השמן העודף או שתגרור למוסך מבלי להניע.

פורסם

אני קורא את ההודעה הראשונה וכל מה שעולה לי לראש זה

WTF?!?

פשוט מאוד, קח מיכל (אפילו דלי חתוך או כל מיכל של 3-5 ליטר)

פתח את בורג אגן השמן מלמטה ורוקן כמה שמן שנכנס למיכל.

אח"כ בצע מדידה האם רוקנת מספיק, אם לא חזור על הפעולה.

קצת תתלכלך, לא נורא.

השתדל להביא את השמן למוסך כדי לא לפגוע בסביבה.

שי.

לא 3-5, 5 לפחות!

במקרה הזה של עודף צריך מכל של 8 ליטר.

לא חייבים ג'קים בוקים, אפשר לעלות עם הרכב על אבני שפה, אבל באמת רצוי לעשות את זה ליד אדם מנוסה!

כל החיסכון והכיף בהתעסקות עם רכב על ידי אדם לא מיומן לא שווים כלום במקרה של אסון!

פורסם
איך הוא ירוקן? שמן צריך לפנות, אסור לשפוך אותו על האדמה או בביוב. צריך להרים רכב על ליפט או בוקים כדי לעשות את זה. עם ג'ק זה מסוכן. אתה בטוח שהוא יצליח לפתוח בורג ריקון בקרטר ויחליף אחרי זה שייבה?

עדיף מי שלא מבין שלא יתעסק עם זה.

שמע זה לא פיזיקה גרעינית. לתארגן על 2 חתיכות עץ להחזיק את האוטו ואיזה מיכל פלסטיק זרוק ולחתוך אותו איזה סט בוקסות מחבר ושייבה נחושת חדשה אפילו לא יקחו על זה כסף

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אם אין לך כלים/ידע טכני אז אתה יכול להכניס צינור דק במקום מדיד השמן ולשאוב משם את השמן העודף

תשתמש במשאבה או מזרק גדול.

זה יקח זמן אבל יותר בטוח וקל.

בהצלחה וחזור לעדכן.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
הנה מקרה טרי מלפני מספר ימים- הגיע אלי למוסך רכב בגרר שהבעלים שלו לא ידע איך בודקים שמן והוא פשוט מילא 4 ליטר שמן כאשר לא היה צריך בכלל להוסיף.

התוצאה- קראנק דופק,לחץ שמן נמוך ומנוע מעשן חזק או במילים אחרות הלך המנוע, לצורך העניין זה היה אופל קורסה.

הלקוח סיפר שאחרי שמילא שמן הרכב נסע מספר מטרים, יצא הרבה עשן ולפתע המנוע כבה, ולא היה סטרטר(המנוע ננעל), כשהרכב הגיע למוסך מסתבר שהשמן מילא את תאי השריפה בצילינדרים דרך הנשם ונוצרה נעילה הידרוסטטית, ניקזנו את השמן מהצילינדרים (סטרטר ללא פלאגים), נוקז השמן העודף, המנוע הניע אך נגרם לו נזק בילתי הפיך.

אז פותח האשכול הנה לך מקרה מפלני כמה ימים, אל תניע בכלל את המנוע!! או שתנקז את השמן העודף או שתגרור למוסך מבלי להניע.

בדיוק מה שאמרתי. מה גם שהבוכנות לא היו יכולות לרדת למטה כי כל חלל בית הארכובה מלא בשמן לכן הבוכנות היו דוחסות את השמן כלפי מטה ופשוט המנוע נדפק.

אם אין לך כלים/ידע טכני אז אתה יכול להכניס צינור דק במקום מדיד השמן ולשאוב משם את השמן העודף

תשתמש במשאבה או מזרק גדול.

זה יקח זמן אבל יותר בטוח וקל.

בהצלחה וחזור לעדכן.

אפשר לקנות כזה צינור של מזגנים בכל טמבוריה או צינורות יותר דקים בחנויות לאקווריומים. לי יש צינורית דקה שלקחתי משקית אינפוזיה וגם מזרק. הם נמצאים כפק"ל בארגז הכלים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שמו לי 5 ליטר שמן במנוע על השמן הקיים !!!

האם זה אפשרי לסוע איתו למוסך במצבו ? (10.8 ק"מ כאשר 80% ירידה).

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

בשום אופן אל תניע אותו.

קח משאבה מבקבוק של סבון כלים, קנה צינור דק (כזה של מערכת סינון ביתית) חבר לצינור תכניס דרך הפתח של מדיד השמן,ותתחיל לשאוב.

פנה לך לפחות 3 שעות של שאיבה לכמות כזו.

• תוכן חדש...