Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. קניתי לוח דיקט בעובי של 1,7 ס"מ וברצוני להדביק עליו קרמיקה ולאטום כראוי עם רובע.

1. ראיתי שללוח יש מן שמנוניות עדינה והמוכר בחנות אמר שזאת היא שכבת הגנה בסיסית שמיושמת עוד במפעל, ע"מ לשמור על הדיקט מפני לחות ו/או תלאות הדרך. השאלה שלי היא האם יש צורך לנקות את הלוח עם מסיס כלשהו, לפני ההדבקה של הקרמיקה? ע"מ שהיא תתפוס ותדבק?

2. באיזה חומר כדאי להשתמש לצורך ההדבקה? אני חשבתי על דבק נגרים מקצועי או על RTV כלשהו.

מה דעתכם?

תודה.

פורסם

אופציה א' - ישירות על הדיקט (אני מקווה בשבילך שמדובר בלוח סנדוויץ' ולא דיקט, אם מדובר על משטח לדריכה)

1. אם זו שכבה שאוטמת אותו, קנה מסיר צבע/לכלוך לדקים ושפוך עליו, זה יסיר את השכבה.

לדעתי אתה יכול לערבב סודה קאוסטית עם מים (זהירות מהאדים, זה רעיל החרא הזה) ולנקות באותה צורה. תלוי בגודל המשטח. קופסה של חומר כזה (נדמה לי שנקרא אולימפיק או משהו דומה) עולה עשרות שקלים בודדים (פחות מחמישים).

2. השתמש אך ורק בדבק קרמיקה. הוא נכנס לתוך הסיבים של העץ ומדביק את הקרמיקה באופן שאי אפשר להפריד אח"כ באמצעים קונבנציונאליים.

3. אטום את האריחים עם רובע.

אופציה ב' (עדיפה) -

1. קנה שק של סיקה 107 ויישם אותו באופן אחיד על הדיקט בעזרת מברשת ומאלצ'.

2. תן לחומר להתייבש ותקבל שכבה אפורה ואטומה מפני חדירת מים.

3. מרח דבק קרמיקה של סיקה (חשוב להקפיד על סיקה, האחרים לא נדבקים טוב ל-107) והדבק את האריחים.

4. מרח רובע, פחות עבור איטום ויותר עבור האסתטיקה.

פורסם

שמר, הוא בונה שולחן. אני בספק אם הוא מתכוון לדרוך עליו :-D

לענייננו- בשטח שאתה צריך להדביק, ועם הנסיון שלך ברצפות (בלי להעליב:-P) הייתי ממליץ על סופר 7.

אפילו במריחה חפיפית לא תוכל להתחרט אחרי שהוא מתייבש. זה נדבק לנצח!

ראה מפרט:

581265-soper.pdf

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

כל חומר שהוא בעייתי אם יש שכבת שומן. נסה לנקות בעזרת טינר. האמת עדיין לא ראיתי עץ (ללא פורמייקה) שמגיע שמנוני. זה מוזר כי זה לא מאפשר הדבקת פורמייקה בפרס (דבר אקרילי) ולכן נשמע מאד לא הגיוני.

מכל מקום, לאחר שתתגבר על בעיית השומן בודאות תוכל להשתמש בסיקפלקס / סופר 7 / דבקי MS אחרים. לגבי ההמלצה של שמר- אני לא יודע אם דבקי הקרמיקה על בסיס צמנטי מתאימים להדבקה על עץ, אך אני מניח שהוא מדבר מניסיון. לדעתי במקרה שלך סיקפלקס עדיף.

פורסם

אני אשתדל לצלם לך חתיכות של רצפת גלריה (הייתה מתחת לאריחים של האמבטיה) שחבר שלי (בונה בתי עץ) פירק במהלך שיפוץ בית שבנה לפני כ-15 שנים.

לא ניתן היה להפריד את הדבק מהעץ בלי חפירות עמוקות בתוך הקורה, כך שכבר לא היה שווה להשתמש בה, אלא להחליף את הקורות.

הדבק הזה עובד כמו שורשים, זה חודר לתוך הסיבים של העץ פנימה וכמעט בלתי אפשרי להפרידו.

אם מדובר על שולחן ולא על רצפה לאמבטיה, כמובן שאפשר להקפיד הרבה פחות על האטימה.

עם ה-107 אפשר גם לעשות בריכה בשטח המרוח ולא יעבור כלום החוצה. עשיתי אמבטיה על פלטות OSB ואחרי מריחה טובה אין שום בעיות האופייניות לפלטות נסורת/דבק במגע עם מים.

פורסם

הישום הכי פשוט זה בעזרת ברגים להצמיד על העץ פלטת גבס ולהדביק עליהה את האריחים עם פלסטומר 600

אם אתה רוצה חומר מוכן ללא ערבוב אז יש פלסטומר 800

אם אתה לא רוצה להשתמש בפלטת גבס אז מרח שכבת אלסטיל על העץ ותדביק את האריחים עם פלסטומר 770

אתה יכול להשתמש בכל חומר מקביל של חברה אחרת

אני פשוט ממליץ עליהם מנסיון טוב שהיה לי עם החומרים שלהם בהדבקות לא קונבנציונאליות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה רבה עבור התשובות העניניות.

לסיכום הפרויקט, חשבתי לאטום את כל החלק העליון (הקרמיקה עם הפוגות) ב- סילר כלשהו.

הנ"ל ידחה מים ויעזור לשמר את הקיים. כמובן שהוא חייב להיות שקוף אחרי הייבוש.

על איזה סילר אתם ממליצים?

פורסם

אם אתה מתכוון לסילר נוזלי יש את סיליקיר

זה סילר מעולה שהשתמשתי בו, הייתי צריך לעשות מחיצה במסתור כביסה במקום שנרטב המון (ליד הניקוז)

השתמשתי בטיח תרמוקיר ps-2 מאחר והוא ממש לבן וגיליתי שהוא נוקשה כמו בטון אז אפילו לא צבעתי אותו אלא ישרות שמתי עליו סיליקיר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא שמים סילר על קרמיקה, יש לה את הגלזורה שלה.

אתה יכול לקנות רובע אפוקסית (רק תעבוד מהר, ברגע שהיא מתייבשת זה אבוד).

לחילופין, אתה יכול לעבוד עם הסיקה 107 מתחת, כפי שהמלצתי לך.

לא הבנתי מה מטרת הפרוייקט. איזה שולחן אתה מנסה לבנות?

פורסם

אני הייתי משקיע ברובע אפוקסית. על שטח כ"כ קטן הפרש המחיר יהיה זעום.

סילר - תצטרך לעבוד עם מכחול עדין בין האריחים וגם לחדש אותו כל שנתיים-שלוש.

• תוכן חדש...