Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

קרוב משפחה שלי מעוניין להתחיל לימודים אקדמיים.

הנ"ל הוא בחור מוכשר עם ציון פסיכומטרי ובגרות שמאפשר לו להתקבל לאן שירצה.

הבחור מתלבט בין רפואה להנדסה/תכנות.

ההתלבטות שלו נובעת בעיקר מהמסלול הארוך של רפואה לעומת הקצרים יותר בהנדסה או תכנות.

משפט שהוא אמר לי:"רפואה זה הייעוד שלי ואני ארגיש רע אם לא אלמד את זה,אבל מצד שני אני אהיה סטודנט ב10 שנים הקרובות ובזמן שאחרים בונים בסיס כלכלי ומקימים משפחות אני רק אתחיל עבודה ראשונה".

מה אתם מסיונכם ממליצים לו?

תודה:)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הוא מרגיש שזה היעוד שלו אך למרות זאת ילך ללמוד הנדסה, עוד 5 שנים הוא יסתכל על רופא ויחשוב "עברו 5 שנים בהם לא עשיתי כלום להגשמת חלומי, בזמן שיכלתי להיות קרוב לזה".

שיחיה את החיים שלו, לא של אחרים. ברגע שאנחנו לומדים לקבל את זה, החיים הרבה יותר טובים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

חד משמעית רפואה, לפני כן שיברר האם אכן זה הייעוד ולא שגעון חולף.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני מכיר מישהו שבחר בכיוון שונה לגמרי ולבסוף עבר לייעוד שלו -

התחיל (!) לימודי רפואה - עם 5 ילדים (!!).

הוא מוכשר והוא יצליח אבל זה היוצא מהכלל.

המשפט האחרון של madcat הוא המפתח - אלה החיים שלו,

ובטווח הארוך יש פרנסה סבירה גם ברפואה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני מכיר מישהו שבחר בכיוון שונה לגמרי ולבסוף עבר לייעוד שלו -

התחיל (!) לימודי רפואה - עם 5 ילדים (!!).

הוא מוכשר והוא יצליח אבל זה היוצא מהכלל.

המשפט האחרון של madcat הוא המפתח - אלה החיים שלו,

ובטווח הארוך יש פרנסה סבירה גם ברפואה.

זה נכון שמדובר פה בטווח הארוך,

אבל השאלה היא אם כדאי עכשו להשקיע עוד 5-6 שנים מעבר ללימודים לתואר "הייטק" בשביל להגיע לסיפוק מהעבודה ולהנות ממנה?

או לחשוב כלכלי וללכת ללמוד הנסדה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אף אחד לא מצליח להישאר הרבה שנים ולהיות מוצלח ב״הייטק״ אם זה לא היעוד שלו.

אלו בדיוק האנשים שאתה קורא עליהם שנשחקים ונפלטים מהשוק בגילאים מוקדמים...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
או לחשוב כלכלי וללכת ללמוד הנדסה.

"לחשוב כלכלי"... מושג מעניין. אני די סולד ממנו.

עדיפה לדעתי בריאות נפשית.

תסתכל על זה מהכיוון השני - אם הוא מוכשר, לא תהיה לו בעיה לבצע שינוי כיוון בכל שלב שהוא בחיים.

הגיל הצעיר והמחסור בהתחייבויות משפחתיות מתאימים יותר ללימודי רפואה מפרכים.

אני תמיד אמליץ על "הגשמת החלום" בגיל צעיר, או לפחות ניסיון לעשות משהו אחר

חוץ מאשר כסף כסף כסף.

וסליחה שאני חוזר על עצמי, אבל יש פרנסה ברפואה,

ויש ביקוש קבוע ויציב לרופאים, לפחות עד בוא המשיח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בפקולטות לרפואת שיניים בארץ לומדים שש שנים.

לעניינו, הגישה שברפואה אתה סטודנט 10 שנים היא לא נכונה - לומדים שש שנים ושנת סטאז' שבה מקבלים משכורת (לא משכורת הייטק אבל גם לא שכר מינימום). הנדסה לומדים ארבע שנים ולפי מיטב הבנתי הרבה אנשים מושכים לשנה חמישית, אז ההפרש בזמן לא קריטי. כמובן שהעבודה בתחום הרפואה והעבודה בהייטק שונות בתכלית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
זה נכון שמדובר פה בטווח הארוך,

אבל השאלה היא אם כדאי עכשו להשקיע עוד 5-6 שנים מעבר ללימודים לתואר "הייטק" בשביל להגיע לסיפוק מהעבודה ולהנות ממנה?

או לחשוב כלכלי וללכת ללמוד הנסדה.

לא מבין בכלל את ההתלבטות פה.

אם לא שווה להשקיע זמן בלהגיע לסיפוק והנעה במשהו שהבחור הולך לעשות ב40 השנים הבאות, אז אני לא יודע מה שווה השקעה.

בסיס כלכלי זה נחמד אבל הוא לא מבטיח אושר. הנעה מחיי היום יום, תקרב אותו לשם הרבה יותר.

מה גם שגם תחום הרפואה המשכורות אינן משכורות רעב (ויסלחו לי הרופאים המפגינים).

מזכיר לי קצת את הרחמים שהרגשתי כלפי חלק גדול מהסטודנטים להנדסת חשמל. אני מדבר על אותם אלו שבחרו במקצוע כי הוא "יוקרתי" ומכניס, ורובם נמצאים בדרך הבטוחה לחיים כלכליים וממורמרים (לפי דעתי בלבד).

פורסם

חוץ מזה אחרי 3 השנים האוניברסיטאיות (שגם בהן אתה מתנסה בפעולות רפואיות) כבר מגיעות 3 שנים קליניות, שהן כבר התעסקות רצינית בתחום. אומנם אתה לא מקבל על כך כסף, אבל אתה כבר לומד את המקצוע בבית-חולים, ואתה כבר עושה הרבה יותר בפרטיקה. ולכן, הוא סה"כ מבזבז שנתיים-שלוש יותר מהייטקיסט. מה הביג דיל? כל עוד הוא צעיר ואין לו מחויבות שילך על זה לדעתי. רפואה זה מקצוע שלא הולכים אליו בשביל כסף, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים. זה גם יגיע, רק בגיל מעט מתקדם יותר. בכל מקרה, אני חושב שאם הוא מרגיש שזה באמת מה שהוא רוצה לעשות (וזו לא זוהר כמו שזה נראה בטלוויזיה, ממש לא. לרוב זו בכלל עבודה מאוד סיזיפית ושוחקת), שילך על זה מבלי להסס. אם הוא יראה שהוא לא אוהב הוא תמיד יוכל לעבור לתואר אחר.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אותי מעניין איך מישהו יודע שזה היעוד שלו?

ראיתי אנשים שהגיעו ממשפחה של רופאים, חיו כול החיים את האווירה הזאת , אז מילא, אפשר להבין. אבל כבר שמעתי על בחורים מוכשרים שהסכם שלהם הספיק לרפואה , ולכן ניראה להם שזה היעוד שלהם, אבל בשניה הראשונה שהם ראו דם- הם ברחו.

אמא של חבר שלי היא רופאה ודיברתי איתה על הנושא. זה תפקיד מאוד מאוד תובעני שדורש ממך בשנים הראשונות לעבוד משמרות של 24 שעות( ולא זה לא הגזמה). אם מישהו חושב שתחושת השליחות הזאת נשארת גם בגיל 40 אז הוא טועה(מבחינתה בכול אופן). מה שכן , היא מרוויחה סכומים אדירים(היא ספציפית .לא יודע לגבי אחרים) אבל עדיין לפעמים טוחנת משמרות של 14 שעות.

פורסם

ראיתי אנשים שהגיעו ממשפחה של רופאים, חיו כול החיים את האווירה הזאת , אז מילא, אפשר להבין. אבל כבר שמעתי על בחורים מוכשרים שהסכם שלהם הספיק לרפואה , ולכן ניראה להם שזה היעוד שלהם, אבל בשניה הראשונה שהם ראו דם- הם ברחו.

אמא של חבר שלי היא רופאה ודיברתי איתה על הנושא. זה תפקיד מאוד מאוד תובעני שדורש ממך בשנים הראשונות לעבוד משמרות של 24 שעות( ולא זה לא הגזמה). אם מישהו חושב שתחושת השליחות הזאת נשארת גם בגיל 40 אז הוא טועה(מבחינתה בכול אופן). מה שכן , היא מרוויחה סכומים אדירים(היא ספציפית .לא יודע לגבי אחרים) אבל עדיין לפעמים טוחנת משמרות של 14 שעות.

לא מישהו יודע,

זה הוא אמר לי.

אתה צודק,אבל יש רופאים שעובדים בבתי חולים והם באמת קורעים את החיים אבל יש גם כאלה שיושבים במשרד ועם 20 דקות ייעוץ לוקחים לך 400 שקל-אמנם צריך להגיע לזה אבל זה קיים.

תודה על התגובות חברים!

פורסם

אני גדלתי בבית של רופאים וכל חיי שמעתי כמה שזו עבודה נוראית, ושלא אהיה רופא בשום מצב. אבא שלי שנא את העבודה עד כדי כך, שביום בהיר אחד הוא פשוט הפסיק. ואיזה קטע, אני נורא מתעניין בתחום ומאוד רוצה לעסוק בו. כנראה שהמזוכיזם עובר במשפחה. בקשר לטווח המשכורות, מהיכרות עם כמה רופאים ישנם רופאים שמרוויחים לא הרבה בכלל, וישנם רופאים שבחודשים מסוימים עוברים את הK100 שקלים בחודש. בעולם הרפואה יש קשת מאוד רחבה של משכורות וזה תלוי בהרבה גורמים כמו: ההתמחות של הרופא, שעות עבודה, ניסיון, פרטי/ציבורי וכדומה. מהיכרות עם כמה חברים, כבר בשנה א' עושים דיסקציה (חותכים גופות) כך שאחרי השנה הזו הוא ידע אם רפואה זה בשבילו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...