Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי עובדת בחברה כלשהי בתור מזכירה. היא עובדת בסניף קטן של החברה כשרוב החברה וההנהלה ממוקמים בצפון.

היא עובדת שם כבר מעל שנתיים. כשהתקבלה לעבודה נחתם איתה חוזה שבו פורטו תנאי ההעסקה. בע"פ נאמר לה שאחרי שנה היא תוכל לקבל העלאה (בפועל לא ניתנה העלאה למרות שיחות בעניין).

אחד מהמנהלים התקשר היום בבוקר לאישתי והודיע ששלחו לכל העובדים בחברה חוזה חדש לחתום עליו. אישתי נמצאת בחודש שמיני וכרגע היא בחופשת מחלה (קשור להריון). החוזה ארוך מאוד. יש סעיפים לא רלוונטיים ובעייתיים. בנוסף יש שם דרישה להגיע לכל הימי עיון שתידרש. באם לא תגיע הדבר יחשב לה כיום חופש או יורידו לה מהשכר. הבעייה היא שהחברה מחייבת את העובדים לצאת לסדנאות "מפוקפקות" שמתוך בדיקה באינטרנט וגם כאן בפורום מוגדרות ככת. עד עכשיו אישתי נמנעה מללכת כי היא בהריון ומדובר על סדנאות ארוכות שמרוחקות מהסניף שבו היא עובדת (וגם כי היא לא מעוניינת ב"שטיפת מח").

האם חוקי לדרוש ממנה לחתום על חוזה חדש כעת?

מה יקרה אם תסרב לחתום כעת? הרי בעייתי לפטר אישה בהיריון מהעבודה.

אם החברה מבקשים לשנות את חוזה ההעסקה האם גם אישתי יכולה לדרוש כעת תוספת שכר - שעות עבודה מופחתות - ימי חופש נוספים וכו? הרי החברה ביקשה לפתוח חוזה.

אני קצת מבולבל מכל הסיטואציה כי נראה לי קצת חוצפה דווקא עכשיו לבוא עם חוזה חדש.

אסף

פורסם

א: נראה לי שבשלב הזה לא ניתן לבקש ממנה דברים כאלה, היא עוד חודש בחופשת לידה רשמית וזה לא נראה לי כביל דרישות כאלה בשלב כזה.

ב: אולי עדיף לא לחזור לעבוד שם אחרי חופשת הלידה גם ככה, גם הובטחה העלאה שלא ניתנה, וגם נשמע שכל העיסוק מפוקפק.

ג: בן או בת? :-o שיהיה בשעה טובה.

אופנוען

פורסם

העלאה לא חייבים לתת אם היא לא כתובה בחוזה ההעסקה.

כל שינוי תנאים הוא עילה להתפטרות בדין מפוטר על כל המשתמע מכך. כל זמן שהיא בהיריון/אחרי חופשת לידה לא ישנו לה את התנאים לא לטוב ולא לרע. אחר כל ישנו לה ואם תסרב תפוטר.

לגבי הכת אני דווקא הייתי הולך, שואל א כל השאלות הלא נעימות, מתדיין איתם לגבי אמיתות האמונה שלהם וכו' עד שהם יישברו ויבקשו שלא אגיע יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חוזה הוא הסכמה בין שני צדדים

רוצה צד לשנות את החוזה הצד השני אינו חייב להסכים לכך.

ההסכם הראשון נשאר לכן בתוקף.

קל וחמר בדיני עבודה ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעובדת בהריון.

עליה להחליט אם היא רוצה להמשיך במקום העבודה הזה בכלל, אחרי חופשת הלידה ולפי זה לכלכל את צעדיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כפי שציינו מעלי, היא לא חייבת לחתום על חוזה חדש - והם לא יכולים לפטר אותה בשל כך (לפחות לא עכשיו).

לגבי העניין של הכת, אני מניח שמדובר סיינטולוגיה או כת נלוזה אחרת בסגנון. בכל מקרה אני מציע לפנות למרכז הישראלי לנפגעי כתות, כמו גם למשרד הכלכלה + פנייה למספר חברי כנסת חרדים בנושא.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...