Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מעוניין בלקנות רכב ראשון שישמש סטודנט לנסיעות קצרות של פתח תקווה תל אביב וחשוב לי עלויות אחזקה נמוכות ורכב אמין.

בשבוע האחרון בדקתי שני מכוניות את המיצובישי ספייס סטאר ואת הניסאן מיקרה.

שניהם רכבים מאוד נחמדים, שהבנתי שלשניהם יש צריכת דלק אמיתית די טובה, המיקרה כבר נמצאת שנתיים בשוק, אבל מפתיע אותי שבתוך שנתיים המחיר של המיקרה ירד בכמעט 30 אלף שקל שזה 30%.

אוקי מבחינת שני המכוניות שמתי לב ליתרונות וחסרונות של שני המכוניות:

המיצובישי זריזה יותר, היא כוללת מערכת מולטמדיה נחמדה מאוד של USB וMP3, באה עם 4 חלונות חשמל וגם עם גלגלי מגנזיום.

לעומת זאת הניסן מיקרה מגיעה עם רדיו שיש לו Bluetooth אבל המערכת לא קורא MP3 שזה די מוזר, יש שליטה בהגה מה שלמיצובישי אין.

מבחינת מרווח מקום המיקרה מרגישה הרבה יותר מרווחת במיצובישי אני לא מאמין שבאמת 5 מבוגרים יכולים להיכנס ובמיקרה המכונית מרגישה מאוד מרווחת יחסית לגודלה. השאלות שלי מי טובה יותר מבחינת צריכת דלק? האם כדאי לי לקנות אוטו חדש מהחברה? או שבאמת כדאי לחשוב על כיוון של אוטו יד 2 (המטרה היא להפסיד פחות כסף על ירידת ערך של האוטו).

פורסם

לא כל כך הספקתי להכיר את המיצובישי ספייס סטאר שהזכרת אבל הייתי ממליץ על קיה פיקאנטו מכיוון שנראה לי שיחסית לדגמי המיני המוזלים היא נותנת לך הכי הרבה איבזור .

איתן בר 8)

פורסם
לא כל כך הספקתי להכיר את המיצובישי ספייס סטאר שהזכרת אבל הייתי ממליץ על קיה פיקאנטו מכיוון שנראה לי שיחסית לדגמי המיני המוזלים היא נותנת לך הכי הרבה איבזור .

המיצובישי ספייס סטאר מאובזרת כמו הפיקאנטו(בזמנו אכלתי את הלב שהיא הגיע, חצי שנה אחרי שקניתי i10)

בשניהם 4 חלונות חשמל ,אורות ערפל,mp3,usb,מגנזיום(ספייס נאמר לי שזה להשקה),מראות חשמליות(גם בפיקנטו?) ,מחשב דרך ומכוון אקו.

בספייס שמו גם חיישן אורות וגשם אוטומטי-נחמד!

בפיקאנטו מפתח מתקפל כמו של רכב אמיתי ו7 שנות אחריות

בשניהן חסרה לי השליטה בהגה!

(השוואה לפיקאנטו המאובזרת יותר) את שניהם הייתי בודק 0 קמ מליסינג בספייס יש הנחה משמעותית ופיקאנטו גם יד שנייה באחריות,וגם על המיקרה יש המון מבצעים. חבל לשלם מלא!

פורסם

לא כתבת האם אוטומאטי או ידני והאם אפשר גם רכב מיני כמו פג'ו 107, פיקנטו ועוד.

אם ידני זה מתאים, יש לך מבחר חדש די גדול. אם מיני ידני מספיק, אתה יכול להישאר עם עודף רציני מ80. למה לא?

אם אתה רוצה אוטומטי או רוצה לחסוך כסף ולרכוש אוטו סביר בן שלוש התשובה אחרת.

לא יודע אם מותר לכתוב את זה אבל אם אין לך חברה כרגע אל תקנה ספייס סטאר . זה רק דעתי בלבד. על פחות מזה חברה זרקה אותי.

פורסם
המיצובישי ספייס סטאר מאובזרת כמו הפיקאנטו(בזמנו אכלתי את הלב שהיא הגיע, חצי שנה אחרי שקניתי i10)

בשניהם 4 חלונות חשמל ,אורות ערפל,mp3,usb,מגנזיום(ספייס נאמר לי שזה להשקה),מראות חשמליות(גם בפיקנטו?) ,מחשב דרך ומכוון אקו.

בספייס שמו גם חיישן אורות וגשם אוטומטי-נחמד!

בפיקאנטו מפתח מתקפל כמו של רכב אמיתי ו7 שנות אחריות

בשניהן חסרה לי השליטה בהגה!

(השוואה לפיקאנטו המאובזרת יותר) את שניהם הייתי בודק 0 קמ מליסינג בספייס יש הנחה משמעותית ופיקאנטו גם יד שנייה באחריות,וגם על המיקרה יש המון מבצעים. חבל לשלם מלא!

עשית נסיעת מבחן ברכבים האלה לפני שקנית את הספייססטאר?

כי ממה שאני יודע תחושת הנהיגה בספייספטאר זה פשוט משהו זוועתי

פורסם

הסיבה שפתאום כולם התחילו לדבר על הספייס סטאר היא צריכת הדלק המדהימה שלה לפי נתוני יצרן.

ממתי מאמינים לנתוני יצרן?? אני לא מבין למה בכלל לוקחים את הרכב הזה כאופציה עם האבזור הדל שלו, העיצוב המכוער, וביקורות קוטלות? בגלל המחיר האטרקטיבי?

80000 שקלים בשביל כמה מילים יפות על הנייר לא מהווים מחיר אטרקטיבי בעיניי.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
הסיבה שפתאום כולם התחילו לדבר על הספייס סטאר היא צריכת הדלק המדהימה שלה לפי נתוני יצרן.

ממתי מאמינים לנתוני יצרן?? אני לא מבין למה בכלל לוקחים את הרכב הזה כאופציה עם האבזור הדל שלו, העיצוב המכוער, וביקורות קוטלות? בגלל המחיר האטרקטיבי?

80000 שקלים בשביל כמה מילים יפות על הנייר לא מהווים מחיר אטרקטיבי בעיניי.

נתוני היצרן תמיד יהיו רחוקים מנתוני האמת, אבל הם יכולים לתת אינדיקציה מסוימת.

דרך אגב, דווקא קיה ידועה בכך שהרכבים שלה רחוקים מאוד (מאוד) מנתוני היצרן.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
עשית נסיעת מבחן ברכבים האלה לפני שקנית את הספייססטאר?

כי ממה שאני יודע תחושת הנהיגה בספייספטאר זה פשוט משהו זוועתי

עשיתי ורכשתי. לא יודע מאיפה התחושות הזוועתיות האלו מגיעות, לא קניתי אותו להחליף את הפורמולה 1 שלי.

היו כבר איזה 4 ביקורות בארץ כולן דיי מחמיאות(באתר פה. בwheel ובאוטו ובוואלה שהיתה פושרת)

בטופ גיר נתנו 2/10 אבל דיי גם בגלל התימחור.

לi10 הרכב הקודם 7/10 ביקורות הן מאוד תלויות במדינה ובתחרות באותו הזמן ממה שאני

ואה. אז מה הi10 פי שלוש טובה יותר?? כנראה שלא. הדגם האוטומט יחסית מאובזר בהיצע כרגע. ובעיניי היה שידרוג משמעותי בשביל תוספת של 15 אלף. (I10 נמכרה תוך פחות משבוע)

קראתי המון חוות דעת ובכולם אמרו שהרכב אכן חסכוני.

למה כנראה שהוא באמת חסכוני? קל משקל,אוורודינאמי(דראג נמוך) גיר רציף וגלגלי אקו- שאם מוותרים עליהם האחיזה משתפרת למי שחייב לחתוך פינות(לי זה עבר כבר..)

זאת הייתה אחת הדרישות העיקריות שלי.

השנייה בטיחות (קיבל 5 כוכבים בancap האוסטרלי ויקבל לפי הערכות גם באירו. )

אז לא אל תאמינו להצהרות יצרן אלא לבדיקות לא משוחדות תוך לקיחה בחשבון שעוד 30% זה הנהג.

פורסם

יש פה את השרשור הזה שמדבר על קצת על צריכת הדלק של הספייס:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=490485&highlight=%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1+%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8

אתמול עשיתי סיבוב קצר על המיקרה והופתעתי מבחינת נסיעה, המנוע לא מרגיש כזה רועש ורועד כמו שקוטלים את מנועי ה-3 צילינדרים בכל ביקורת. (מצד שני אני נוסע היום על i20 שרועש מאוד כשקצת מאמצים אותו, אז אולי המדד שלי לא הכי טוב).

מה שלי הפריע במיקרה זה כל הפנים של הרכב. פשוט נראה זול, כל הכפתורים בקונוסלה נראים כאילו נלקחו ממערכת סטריאו דאבל קסט של יצרן סיני עלום שם.

פורסם

היי חברה כן עשיתי נסיעת מבחן על המיקרה ועל הספייס סטאר, המיקרה מרגישה הרבה יותר יציבה על הכביש כנראה בגלל המשקל ואכן מרגישה טיפה יותר טוב לנסיעה, הבעיה שמיקרה חדשה מתחילה בהצעת מחיר של 88 אלף עם חימום מושבים מיותר שאי אפשר להוריד, גלגלי מגנזיום ב-4 אלף שקל ועוד חלונות חשמליים אחוריים לא מקורים באלפיים וחסרון ענק שאין USB ו-MP3.

המיצובישי מרגישה לא רעה בנסיעה הגה קצת עדין אבל ההאצה שלה ממש חזקה.

לגבי הפיקנטו מחר אני עושה עליה נסיעת מבחן ויראה באמת במה מדובר, צריכת הדלק שלה ששמעתי שבכלל לא חסכונית מרתיעה אותי מלקנות את האוטו הזה.

ולמי שרשם שחברה שלו זרקה אותו, כנראה שאם היא זורקת אותך בגלל אוטו כנראה שעדיף כך.

פורסם

80 אש"ח הם סכום נאה.

נכון ללפני שבועיים ניתן להשיג את המיקרה "0 ק"מ מליסינג" במחירים סביב 80-82 אש"ח - הנחה של כ-20 אש"ח בהשואה למחיר המחירון. לא נכנסתי לפרטי רמת הגימור - אבל על כך שני משפטים בהמשך.

בסכום שצויין ניתן להשיג גם את הפיקנטו, ובמתיחה קטנה - את הסוזוקי ספלאש, שתיהן חדשות מהסוכנות. אם אתה מוותר על ההילוכים האוטומטיים כבר תקבל עודף נאה מ-80 אש"ח.

ההערה שהבטחתי לגבי האבזור: מדוב על נסיעות קצרות של 10-20 דקות, ואני מבין שבד"כ מדובר בנהג בודד או עם נוסע אחד. לכן - האם יש חשיבות לחלונות חשמל מאחור (התשובה - לא, הרי ממילא אין שם נוסעים). האם יש חשיבות למערכת מולטימדיה? - לדעתי כמעט שלא, הרי מדובר בנסיעות קצרות. האם יש חשיבות לשליטה במערכת מההגה? יש לי שליטה כזו ברכב שלי, ממש לא משתמש בה. אבל אני old fashioned - גדלתי ברכבים בלי רדיו או עם רדיו תדיראן 5 זכרונות מיכאניים). BT דווקא חשוב בימים אלה של שימוש מאסיבי בטלפון הנייד, אבל אפשר גם להוסיף דיבורית שמתחברת לסך השמש ולחייג בחיוג קולי. העלות - בין $10 לסינית בסיסית באיביי לכ-250 ש"ח לדיבורית משובחת של מוטורולה בחנות בקניון.

לגבי צריכת דלק - הצפי הוא לנסיעות קצרות, כך שההפרש בין רכב חסכוני מאד לרכב שהוא "סתם" חסכוני יהיה קטן למעשה nonissue.

והפריט חסר החשיבות ביותר: פנסי ערפל. אין להם שום שימוש בישראל, חוץ מאשר לצורך עשיית דאוין וקבלת דו"ח אם נתקלים - באופן נדיר - בשוטר ערני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
80 אש"ח הם סכום נאה.

נכון ללפני שבועיים ניתן להשיג את המיקרה "0 ק"מ מליסינג" במחירים סביב 80-82 אש"ח - הנחה של כ-20 אש"ח בהשואה למחיר המחירון. לא נכנסתי לפרטי רמת הגימור - אבל על כך שני משפטים בהמשך.

בסכום שצויין ניתן להשיג גם את הפיקנטו, ובמתיחה קטנה - את הסוזוקי ספלאש, שתיהן חדשות מהסוכנות. אם אתה מוותר על ההילוכים האוטומטיים כבר תקבל עודף נאה מ-80 אש"ח.

ההערה שהבטחתי לגבי האבזור: מדוב על נסיעות קצרות של 10-20 דקות, ואני מבין שבד"כ מדובר בנהג בודד או עם נוסע אחד. לכן - האם יש חשיבות לחלונות חשמל מאחור (התשובה - לא, הרי ממילא אין שם נוסעים). האם יש חשיבות למערכת מולטימדיה? - לדעתי כמעט שלא, הרי מדובר בנסיעות קצרות. האם יש חשיבות לשליטה במערכת מההגה? יש לי שליטה כזו ברכב שלי, ממש לא משתמש בה. אבל אני old fashioned - גדלתי ברכבים בלי רדיו או עם רדיו תדיראן 5 זכרונות מיכאניים). BT דווקא חשוב בימים אלה של שימוש מאסיבי בטלפון הנייד, אבל אפשר גם להוסיף דיבורית שמתחברת לסך השמש ולחייג בחיוג קולי. העלות - בין $10 לסינית בסיסית באיביי לכ-250 ש"ח לדיבורית משובחת של מוטורולה בחנות בקניון.

לגבי צריכת דלק - הצפי הוא לנסיעות קצרות, כך שההפרש בין רכב חסכוני מאד לרכב שהוא "סתם" חסכוני יהיה קטן למעשה nonissue.

והפריט חסר החשיבות ביותר: פנסי ערפל. אין להם שום שימוש בישראל, חוץ מאשר לצורך עשיית דאוין וקבלת דו"ח אם נתקלים - באופן נדיר - בשוטר ערני.

לפי מה שאני מבין אתה ממליץ על המיקרה? מהסוכנות ניתן להוציא אותה ב88 אלף חדשה ללא אבזור נוסף של חלונות וגגלי מגנזיום, שלדעתי עדיפה הרבה יותר מליסינג ב82 אלף.

פורסם

אתה יכול לקרוא השוואה בין המיקרה לספייס סטאר כאן:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1254/%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%9e%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%99-%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a1-%d7%a1%d7%98%d7%90%d7%a8---%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%9f-%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%9a-%d7%98%d7%95%d7%95%d7%97

בגדול, הספייס סטאר יותר חסכונית ויותר זריזה. אבל המיקרה היא ״יותר אוטו״ - אחיזת כביש טובה יותר, איכות חומרים טובה יותר ומזגן טוב יותר.

אני דווקא כן הייתי שוקל מיקרה יד ראשונה מליסינג, במיוחד אם אתה לא מתכוון למכור את הרכב ב-3 השנים הקרובות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חייב אוטומטי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...