Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה ! :wink:

לפני כשלושה חודשים יישמתי טרטל וקס אייס על המכונית ויצאתי מרוצה מהתוצאה

עברו להן כמה שטיפות מאז ומורגש שהשכבה כבר אינה אל הרכב

לאחר קריאה רבה בפורום והחלטתי להשקיע מעט יותר כסף ולקנות גלייז ואוטם צבע

אך שמתי לב שיש המון חילוקי דעות בנושא האם יש ליישם שכבת וקס לאחר האוטם

ובסופו של דבר יצאתי מבולבל והייתי מעוניין בחיזוק נוסף לפני הרכישה

תקציבי 200-250 שקלים ואני הולך להזמין מאוטוסטור

שאלותיי הן :

1.האם בכלל חובה ליישם שכבת וקס לאחר האוטם ?או שאם האוטם איכותי אין לכך משמעות ?

2.אשמח להמלצות מחברי הפורום לגבי איזה גלייז + אוטם (+וקס ?) הכי משתלם לי לקנות בתקציב שלי !

נ.ב- נותר לי מספיק חומר מהטרטל וקס כדי ליישם עוד שכבה כך שבמידה והוא מתאים לעבודה עם האוטם זה יועיל לי

בתודה מראש ,

אביב שלום :-o

פורסם

שלום אביב :wave2:

1. לא חובה לעשות זאת ולא רק שלא חובה אין צורך אמיתי בכך. זה לא משנה האם יש לך אוטם איכותי או לא. לכל מוצר יש תכונות שונות המאפיינות אותו, בניגוד לאוטמים שמעניקים הגנה ממושכת אך עומק וברק פחותים הווקסים (מבוססי הקארנובה) יעניקו מראה מיוחד ועשיר. אדם ששם ווקס מעל האוטם יעשה זאת בשל המראה הזה (המיוחד והעשיר) ולא בהכרח בשביל חיזוק ההגנה (כי הווקס לא יחזק באמת הגנה של אוטם שיחזיק מעמד הרבה יותר ממנו). לדעתי אתה יכול להסתפק באוטם בלבד, אין בכך שום בעיה. או לחלופין להסתפק אך ורק בווקס, זה גם בסדר גמור וזה תלוי בך ובצרכים שלך (איזה מראה אתה מחפש). אם נניח תקנה גם וגם זכור שווקס תמיד מיישמים מעל האוטם ולא הפוך.

גלייז ראשון > אוטם שני > ווקס שלישי > שטיפה שבועית רביעית.

2. לא דוגל בשיטת ה- "תמליצו לי" כי זה לא ילמד אותך כלום, יש פה כל מיני בעלי אינטרסים שימליצו לך מטעם חברות מסוימות ויש אחרים שממליצים על המוצר היחיד שהם אי פעם ניסו מבלי שיש להם יכולת השוואה למוצר אחר. לכן תמיד תקבל את הדברים כהמלצות ולא כעובדות, את שיעורי הבית תעשה בעצמך על מנת לוודא שאתה קונה מוצר שלא תתאכזב ממנו.

מוצר שקופץ לי לראש כאוטם צבע והוא נמכר בארץ זה ה-Manzerna power lock, לא שמעתי על אדם שאי פעם התאכזב ממנו (אני מתייחס לכאלו שיודעים מה הם עושים ולא אנשים שקונים מוצר מבלי להבין בכלל מה מטרתו, לא חסר כאלו גם) גם אותי הוא מעולם לא אכזב.

עבור ווקסים חזקים שנותנים תמורה יפה למחירם הייתי בודק את הדגמים של חברת COLLINITE.

עבור גלייז הייתי ממתין לתגובות נוספות.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה על המענה המהיר והמפורט !! :-o

אני כנראה אלך על ההמלצה שלך בנוגע לאוטם , באמת נראה שיש עליו ביקורות טובות

בנוסף איישם שכבה של ווקס עליו במידה ואראה שזה לא מקבל את הברק שאני רוצה

רק שאלה אחת נוספת :

בנוגע לגלייז , האם הוא חובה כהכנה לפני פעולת האוטם ?

כיוון שהצבע לבן ואין עליו כלל סווירלס נראים לעין ,האם ניתן לוותר עליו ?

או במילים אחרות , עד כמה הוא הכרחי ? אילו תפקידים יש לו מלבד מילוי הסווירלס ?

כי בכל זאת אני חייל וכסף לא נופל עליי מהעצים :lol:

בתודה מראש ,

אביב שלום

פורסם

שימושו העיקרי של הגלייז הוא אכן מילוי ה-swirl marks , בחלק מהגלייזים ישנם גם חומרי ניקוי וחומרי בעלי יכולת חיתוך מזערית שתפקידם לנקות את המשטח לפני האוטם, תקרא לזה פוליש בדרגת החיתוך הנמוכה ביותר (שהיא בעצם הגבוהה ביותר במספרה).

לגבי השאלה האם זה הכרחי או לא, זה תלוי במצב הצבע, בציפיות שלך ובתקציב שלך.

על שום אוטם לא רשום - חובה ליישם לפני גלייז. אבל זה ידוע שככל שתהליך ההכנה איכותי יותר כך התוצאה הסופית טובה יותר.

עבור מצבים כמו שלך אני חושב שנכון לרכוש דוגמית של גלייז, ניתן להשיגה אולי בחול באתרים שונים או בארץ במכוני דיטיילינג שם יספקו לך דוגמית במחיר סמלי. קח פאנל כמו מכסה מנוע ותיישם עליו אוטם צבע כאשר על חצי מהפנל תיישם לפני כן גלייז.

במקום לסמוך עלינו שנגיד לך האם זה הכרחי או לא תשפוט לפי העיניים שלך. במידה וישנו שינוי ניכר לעין שנראה במצבי תאורה שונים אולי יש מקום לרכישה של מוצר כזה, במידה והשינויים ממש מזעריים הייתי פוסח עליו מבלי לחשוב פעמיים.

אני בטוח שאם תפתח שרשור בנוסח "מחפש דוגמית גלייז במחיר סמלי" ותציין אזור מגורים מישהו מחברי הפורום יעזור.

במידה ואתה מגיע לאזור חדרה אני יכול לתת לך בכיף דוגמית שתספיק למכסה המנוע, של מוצר אחד או אפילו שניים.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

Optimum opti seal אוטם צבע מעולה, משאיר מראה רטוב ומגע קטיפתי על צבע הרכב למספר חודשים טובים, והכי טוב שהיישום שלו מאוד קל ולוקח 5-10 דקות גג

פורסם

אם אתה מוכן להתאמץ מעט ולהזמין מ CYC וגם להמתין עד למשלוח, אל תהסס ותזמין את האוטם של WOLF HB ותוסיף גם את ה QD שלהם.

בחלוף חצי שנה מהיישום, התכונות נשמרו במלואם, המכונית מבריקה, חלקה ודחיית המים והלכלוך כמו ביום הראשון.

ה QD בפני עצמו בעל תכונות מצטברות מדהימות, יישום על רכב ללא אוטם, פעם בכחודש מקבל במשך הזמן את התכונות של המכונית עם האוטם.

אמנם לא זול, אבל מרשים ביותר. היישום קליל.

http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/wolf-chemicals-hard-body-nano-sealant/prod_1083.html

http://www.cleanyourcar.co.uk/detailing-sprays/wolfs-chemicals-nano-quick-detailer-500ml/prod_936.html

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא רציתי לפתוח דיון חדש, אז אני ארשום פה..

אני צריך המלצה לוואקס שיתן הגנה לרכב חדש בצבע אפור מטאלי..

תודה

• תוכן חדש...