Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר כמעט חודש בגרמניה (Dresden), ונהיגה אינסופית בכבישים מצאתי מספר הבדלים:

1. כבר מגיל צעיר מאוד, אפילו כשרוכבים עם האופניים על המדרכה, ההורים מלמדים את הילדים הקטנים שכשפונים חייבים לאותת עם היד. פשוט מדהים לראות ילדים קטנים מאותתים.

2. גם המכוניות הישנות נראות כמו חדשות: אין שום שפשופים על הפגושים (שלא נדבר על מכות) - זה משהו שלא הפסקתי לבדוק וכמעט ולא מצאתי רכבים עם שפשופים.

3. אני מזהיר את אשתי והילדים בכל פעם כשהם פותחים דלתות - בגרמניה, מישהי מהעבודה הזהירה אותי! כלומר זה משהו שגם הנשים שם מבינות :lol:

4. לא ראיתי ניידת של משטרת תנועה בכלל (יתכן שכולן מוסוות אך זה לא נראה לי הגיוני).

5. ראיתי רק מצלמה אחת (מקווה שלא פספסתי את השאר).

6. כשיש תמרור הגבלת מהירות - 99 אחוז מתייחסים אליו.

בקיצור, ההתייחסות שלהם לנהיגה (ולרכבים) שונה לגמרי וחבל שכאן לא לוקחים את זה קצת יותר ברצינות.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את כול מה שאתה מתאר גם אני ראיתי בגרמניה וכולי קינאה!

הם באים מתרבות אחרת ולכן הם נראים ככה.

לא מזמן הייתי גם בגרמניה וראיתי את הדבר הבא:

זוג נוסע על אופנים ובהמשך המדרכה מתפצלת להולכי רגל ואופנים,הבעל פונה לרוכבי אופנים והאישה לא הספיקה,מה היא עושה?

היא לא חותכת דרך הדשא לנתיב של רוכבי האופנים אלא חוזרת אחורה כמה מטרים ואז פונה.אין דברים כאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי לגרמנים יש כבוד אחד לשני,יש תרבות.

לנו,במדינת לבנטין,שמים ז*ן אחד על השני,וככה כל המדינה הזאת נראית כמו שוק.

פורסם

7. במעבר חציה, 100% עוצרים.

8. אתה יכול לראות בעיירה גרמנית צומת עם פסים של חשמלית חוצים אותה, רכבים שמגיעים משלושה כיוונים, והצומת היא מרחב של הולכי רגל, חוץ מהחשמלית כולם נותנים להם זכות קדימה. אין רמזורים, ואין תאונות. (בתמונה)

ההבדל הזה נקרא תרבות. זה כולל נורמות, חינוך, מודעות לסובבים והתחשבות בהם, כבוד לזולת.

בישראל הנורמות נמצאות במקום אחר לגמרי, וזוחלות בכיוון הלא נכון.

Copy of DSCF5369.JPG

si vis pacem, para bellum

• אחראי פורום
פורסם

תרבות, חינוך. כשאתה רואה את אבא שלך מגיל צעיר מכבד חוקים ונהגים אחרים בכביש, סביר להניח שתחקה אותו.

אם אתה רואה את אבא שלך עוקף על השוליים וחותך אדומים ומבין שזה ממש בסדר...

(תסכימו איתי שאלה 3 נק׳ מהמוצדקות ביותר שנראו פה)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לפני הרבה שנים ביקרתי חברה גרמניה. נסענו לטיול ברחבי גרמניה אצל כל החברים שלה. החל מדרום למינכן ועד המבורג.

היה לה גולף דור 3, ידני, 3 דלתות בלי אף שריטה.

יום אחד היא נעצרה באיזה מקום כי לא ידעה לאן לפנות. הנהג מאחוריה התעצבן. התחיל לצפור בעצבים.

היא ענתה לו. הוא עקף ונעמד לידנו. עפו שם קללות וצרחות בגרמנית, שהתגעגעתי לנהגי מוניות בחניה כפולה ברח' יפו בירושלים.

אח"כ היא הסבירה לי שהם נורא מנומסים, אבל לפעמים נשרף להם הפיוז. עניתי לה שהעם שלי יודע על הבעיה הזו שלהם. היא נחנקה בו במקום.

בקיצור - אני אכן מקנא בהם על תרבות נהיגה, אבל אני רוצה לראות את הגרמנים בכביש 65 נוסעים על התשתיות שלנו, מאחורי משאית חצילים שמוציאה ענני פיח, ועוקפת משאית אחרת יותר איטית, או שני נהגי משאיות / מוניות שמדברים ביניהם בצומת ולא נוסעים גם כשיש אור ירוק כי לא סיימו להחליף חוויות. הם לא יהיו כאלה מנומסים.

תן לנהגים ישראלים את התשתיות שבכבישי גרמניה - גם אנחנו ננהג טוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני הרבה שנים ביקרתי חברה גרמניה. נסענו לטיול ברחבי גרמניה אצל כל החברים שלה. החל מדרום למינכן ועד המבורג.

יום אחד היא נעצרה באיזה מקום כי לא ידעה לאן לפנות. הנהג מאחוריה התעצבן. התחיל לצפור בעצבים.

היא ענתה לו. הוא עקף ונעמד לידנו. עפו שם קללות וצרחות בגרמנית, שהתגעגעתי לנהגי מוניות בחניה כפולה ברח' יפו בירושלים.

אח"כ היא הסבירה לי שהם נורא מנומסים, אבל לפעמים נשרף להם הפיוז. עניתי לה שהעם שלי יודע על הבעיה הזו שלהם. היא נחנקה בו במקום.

בקיצור - אני אכן מקנא בהם על תרבות נהיגה, אבל אני רוצה לראות את הגרמנים בכביש 65 נוסעים על התשתיות שלנו, מאחורי משאית חצילים שמוציאה ענני פיח, ועוקפת משאית אחרת יותר איטית, או שני נהגי משאיות / מוניות שמדברים ביניהם בצומת ולא נוסעים גם כשיש אור ירוק כי לא סיימו להחליף חוויות. הם לא יהיו כאלה מנומסים.

100% ממה שתיארת שמפריע לך בארץ זה לא התשתיות.

si vis pacem, para bellum

פורסם

תשמע נחנקתי מצחוק...איזה תגובה הבאת לה...מסכנה.

לעניינינו, כמו שכבר אמרו כאן, לדעתי הבעיה היא החינוך. אבל, בנוסף לכך יש דברים נוספים שחייבים להשתנות. זה מעגל.

החינוך צריך להיות שונה וטוב יותר, האכיפה צריכה להיות חזקה יותר, והענישה צריכה להיות בהתאם.

שוטרים שמפברקים דוחו"ת צריכים להיות מפוטרים ולהיענש, סעיף הדוחו"ת צריך לצאת מתקציב המדינה (למי שלא יודע, בתקציב המדינה יש סעיף של "הכנסה מדוחו"ת", מה שמצביע על כך שהמדינה משתמשת בדוחו"ת האלה בתור כסף ולא בשביל אכיפת חוק לשמה או חס וחלילה שיפור הבטיחות), צריך לשנות את הביורוקרטיה ולהקל אותה, צריך לשים אנשים בעלי ידע בעמדות מפתח בתחום ולא אנשים עם סטיגמות משנות ה80 וידע של קרוקס, ועוד ועוד...

בקיצור, השינוי צריך להיות כוללני יותר.

להתחיל בחינוך יהיה צעד מבורך.

WWAVE - אני מאמין מאוד גדול במה שכתוב בחתימה שלך...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

2. גם המכוניות הישנות נראות כמו חדשות: אין שום שפשופים על הפגושים (שלא נדבר על מכות) - זה משהו שלא הפסקתי לבדוק וכמעט ולא מצאתי רכבים עם שפשופים.

3. אני מזהיר את אשתי והילדים בכל פעם כשהם פותחים דלתות - בגרמניה, מישהי מהעבודה הזהירה אותי! כלומר זה משהו שגם הנשים שם מבינות :lol: .

זה נובע מסיבה פשוטה - אם מאשימים אותך בפגיעה ברכב, אתה משלם. כלומר - פגיעות כאלו מגיעות למשטרה ומטופלות כמו שצריך, אז אנשים נזהרים יותר.

מעבר לזה, מצבנו לא כזה גרוע. ראיתם את הרוסים? :roll:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה נובע מסיבה פשוטה - אם מאשימים אותך בפגיעה ברכב, אתה משלם. כלומר - פגיעות כאלו מגיעות למשטרה ומטופלות כמו שצריך, אז אנשים נזהרים יותר.

מעבר לזה, מצבנו לא כזה גרוע. ראיתם את הרוסים? :roll:

לרוסים יש תירוץ..

הם כל היום שיכורים.

פורסם

אני חושב שעם כל הכבוד לרומנטיקה ולאידיאליזם, גם החקיקה והיד הקשה שננקטת שם נגד עבריינים תורמות למצב.

כשבישראל יודעים שאין דין ואין דיין, אז לא פלא שאיש הישר בעיניו יעשה.

פורסם

מצד אחד הייתי מאוד שמח אילו התנהגות נהגי ישראל הייתה כהתנהגות נהגי גרמניה, אבל בל נשכח שמתחת לפני השטח הגרמנים די פרימיטיביים. אצלם הכל פועל בשיטת המקל והגזר. בגלל זה המוח שלהם מתוכנת מגיל 0 לציית להוראות. ככה הם הצליחו להרוג מיליונים בלי לשאול שאלות. אני כן רואה לנכון להפעיל את שיטת המקל והגזר בנהיגה. בתחום הזה זה מתאים, בגלל ההשלכות ההרסניות של נהיגה "איך שבא לי".

אם רוצים להבטיח בטיחות בדרכים בישראל, צריך לרשת את הכבישים במצלמות ולתת עונשים דרקוניים (מצדי אפילו מאסרים), על עבירות מסכנות חיים שמבחינתי מספר אחד זה סטיה מנתיב, רמזור אדום, מעבר נתיב ללא איתות, נהיגה בצד שמאל. אין צורך בניידות, אין קושי בהוכחה (צילומים), יש תרומה לבטיחות. אני לא מצליח להבין איך היום אני יכול לעבור באור אדום וכמעט להרוג ולקבל על זה כולה 1000 שקל קנס וקצת ניקוד ומצד שני לעבור עבירה "טכנית" של מהירות ומיד יש לי שלילה מנהלית, משפט וכו' וכו'? אין פרופורציות.

פורסם

הסיפור ששלפת בכדי להכפיש את שמם של נהגי גרמניה בעצם משרת אותך הפוך.

לך זה נראה מאד הגיוני לעצור באמצע כביש בכדי לתהות לאיזו פניה את צריך לפנות או לשאול מישהו על הדרך, זה נקרא בעצם לעכב את כולם כי אתה לא עשית שיעורי בית :roll:

בגרמניה אין לעצור באמצע כביש או לנסוע ברוורס עד לפניה שפספסת, נהגי הכביש לא צריכים לספוג טעויות שלך, על חברה שלך היה לעצור בצד, כלומר בחניה כלשהי בה היא לא מפריעה לתנועת הכביש ואז רק להתחיל לתהות.

אני כנראה הטמבל היחיד שאם פספס פניה, ממשיך עד להבאה ומסתובב, גם אם זה כרוך בנסיעה של קילומטרים, כי אף אחד לא צריך לשלם על הטעויות שלי חוץ ממני.

הייתי מאד שמח אם זה היה כך גם בישראל

כבר חתמתי...

פורסם
הסיפור ששלפת בכדי להכפיש את שמם של נהגי גרמניה בעצם משרת אותך הפוך.

לך זה נראה מאד הגיוני לעצור באמצע כביש בכדי לתהות לאיזו פניה את צריך לפנות או לשאול מישהו על הדרך, זה נקרא בעצם לעכב את כולם כי אתה לא עשית שיעורי בית :roll:

בגרמניה אין לעצור באמצע כביש או לנסוע ברוורס עד לפניה שפספסת, נהגי הכביש לא צריכים לספוג טעויות שלך, על חברה שלך היה לעצור בצד, כלומר בחניה כלשהי בה היא לא מפריעה לתנועת הכביש ואז רק להתחיל לתהות.

אני כנראה הטמבל היחיד שאם פספס פניה, ממשיך עד להבאה ומסתובב, גם אם זה כרוך בנסיעה של קילומטרים, כי אף אחד לא צריך לשלם על הטעויות שלי חוץ ממני.

הייתי מאד שמח אם זה היה כך גם בישראל

+1 .

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...