Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בהחלט מספיק, בכל מקרה אין חוק שמגדיר מתי להסתכל וכמה זמן.

מאחר ולא מדובר פה בחוק, זה נתון לפירוש של כל אחד, וכל אחד יעשה מה שירצה כל עוד זה חוקי.

בכל אופן אני מציע שאת חילוקי הדעות בינינו לא נפרוס פה כי זה כבר סוטה מהנושא. אלא אם כן כולם בעד :D

אין פרשנות לתקנה 35,שקובעת שנהג רכב ינהג את רכבו בצידו הימני הקיצוני של הכביש.

אין פרשנות אומר שגם אם עכשיו ארבע בבוקר אתה בצד ימין,גם אם יש עוד רכב שאתה מעוניין לעקוף בעוד 100מטר אתה בצד ימין.לא נרדמים על השמאל וככה לא מעצבנים נהגים,ולא מסכנים נהגים כשנזכרים בכביש מהיר שבעצם רוצים לעלות למחלף שנמצא בצד ימין,ואז חותכים שלושה נתיבים בהיסטרייה,כנל לגבי נתיב אמצעי.

לידיעה העבירה על תקנה 35 כרוכה ב250שח ו6נק חובה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

בחזרה להודעה הראשונה, שימו לב שמדובר בדרזדן,

יענו מזרח גרמניה. מנטליות שונה מאוד בכל מיני מובנים

בהשוואה למערב ומרכז גרמניה, ובהכללה גסה - פחות מרובעים ויותר מחפפים.

ועדיין, תרבות נהיגה דומה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חברה, מספיק לריב

אתם צריכים להבין שגם אם אתם עוקפים רכבים ב-180קמ"ש, לא חסר שם רכבים שטסים ב-250קמ"ש ויותר (כלומר 70קמ"ש יותר מכם לפחות) - מה שאומר שמהר מאוד יצמד אליכם רכב מאחור, עוד הרבה לפני שתסיימו את העקיפה.

זה משהו שקורה די הרבה.

קרה הרבה פחות ביום האחרון, כשנהגתי על מרצדס :lol:

פורסם
החוק לא מגדיר לך כל כמה זמן להסתכל במראה, החוק מגדיר לך כי הנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד ולאחרון לא צייתת.

ובאיזה חלק במה שכתבתי אתה מתקשה למצוא את המילה עקיפה?

או שאם יש שיירה של 10 רכבים אני צריך לצאת עבור כל רכב לעקיפה ולא לעקוף 10 רכבים ישר, הגיוני. אני גם בטוח שזה מה שכולם עושים פה, עוקפים רכב רכב.

יניב alfa, את תקנה 35 אתה יכול לשמור לעצמך, מדובר על גרמניה. בטוח שיש תקנה מקבילה/דומה בחוקי תעבורה הגרמנים, אבל מאחר ולא אני ולא אתה מכירים אין מה לרשום פה.

בכל מקרה אציין שוב שהייתי בעקיפה, כי לא נירא לי שיש רכבים שנוסעים 200 בנתיב הימני(ובאמת אין כאלו).

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

ועדיין, תרבות נהיגה דומה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממש לא.

וכן, יצא לי גם להיות תקופה במינכן ודרום גרמניה.

נכון, הנהגים במרכז ודרום הם נהגים אדיבים יותר, נוהגים פחות באגרסיביות.

ב-DRESDEN למשל כשיש הגבלה ל-80 (בכבישים מהירים) למשל או ל-30 (בתוך העיר יש הרבה מקומות עם הגבלה כזו), אז נוהגים הרבה פעמים 10קמ"ש יותר.

אך פרט לכך, בכל שאר חוקי התנועה - לא מחפפים בכלל.

פורסם

הסרטון עם האמבולנס הזכיר לי - לרכבי החרום יש סירנה עם 2 עוצמות:

עוצמה ראשונה - זהה לעוצמה בארץ.

כשהרכב חרום מתקרב לצומת למשל, הוא מפעיל את העוצמה השניה שזה משהו מטורף - כאילו התקינו לו צופר של רכבת - רק

מהעוצמה הרכבים עפים לשוליים :lol:

פורסם

לענייו המבט במראות - במהירות של 180 קמ"ש עוברים בדקה אחת מרחק של 3 ק"מ. החוק אכן לא מגדיר את מרווחי הזמן בהם צריך להביט במראות, לעומת זאת הגיון בריא אומר שלעבור 3 ק"מ ולא להתעניין במה שקורה בצידי הרכב ומאחוריו זה מאוד מסוכן.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אך פרט לכך, בכל שאר חוקי התנועה - לא מחפפים בכלל.

עכשיו אני רואה שהניסוח שלי לא היה ברור -

למרות המנטליות השונה, בכביש הם עדיין מקפידים על נהיגה איכותית, כמו שאר הגרמנים.

פורסם
02Ak1eIyj3M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בגרמניה יש כללים מאוד ברורים למצב זה - חייבים לפנות את השוליים, אם אין מעבר בשוליים - חייבים ליצור מרווח המאפשר מעבר רכב החירום בין שני הטורים השמאליים ביותר בכביש.

לגבי הסירנה - היא אחידה בכל אירופה וחודרת כל קיר. מצד שני - הנהגים לא משחקים בה כמו נהגי האמבולנס הישראלים שנהנים לשחק בצלילים השונים, ודווקא את הסגנון האירופי הם מכנים בלעג "אוטו גלידה"..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי הסירנה - היא אחידה בכל אירופה וחודרת כל קיר. מצד שני - הנהגים לא משחקים בה כמו נהגי האמבולנס הישראלים שנהנים לשחק בצלילים השונים, ודווקא את הסגנון האירופי הם מכנים בלעג "אוטו גלידה"..

בגרמניה הם לא "משחקים" בצלילים השונים, הסירנה היא בדיוק אותה הסירנה ואותו הצליל - רק ב-2 עוצמות שונות.

פורסם
ובאיזה חלק במה שכתבתי אתה מתקשה למצוא את המילה עקיפה?

או שאם יש שיירה של 10 רכבים אני צריך לצאת עבור כל רכב לעקיפה ולא לעקוף 10 רכבים ישר, הגיוני. אני גם בטוח שזה מה שכולם עושים פה, עוקפים רכב רכב.

יניב alfa, את תקנה 35 אתה יכול לשמור לעצמך, מדובר על גרמניה. בטוח שיש תקנה מקבילה/דומה בחוקי תעבורה הגרמנים, אבל מאחר ולא אני ולא אתה מכירים אין מה לרשום פה.

בכל מקרה אציין שוב שהייתי בעקיפה, כי לא נירא לי שיש רכבים שנוסעים 200 בנתיב הימני(ובאמת אין כאלו).

בנוסף כתבת:

בכל מקרה זה עדיין לא מפריע לעשירים פלצנים להבהב לך עם אורות גבוהים מאחורה, כשאתה על 200 קמ"ש באוטובאן כשהם מגיעים ב300 קמ"ש עם הרכב יוקרה שלהם(גם זה מקרה יחסית נדיר)

...

אז עם כל הכבוד הם יכולים להאט עד שאני יראה אותם יעבור בבטחה נתיב ואז יתן להם לעקוף אותי.

עם כל הכבוד, תפסיק לספר לנו סיפורי אלף לילה ולילה.

מתיאורך עולה המסקנה: אתה לא יודע כיצד מתנהגים בכביש או שהגעת למסקנה שאתה יודע הכי טוב והכביש בבעלותך ולכן מאלץ (בחו"ל וסביר להניח שגם בארץ) נהגים אחרים להמתין בסבלנות עד אשר תזכר שאתה נמצא על הכביש, תעיף מבט במראות, תזכר שאתה בכלל בשמאלי ותואיל בטובך לפנות את הנתיב.

לגבי תקנה 35, מקבילתה הגרמנית קיימת ועוד איך. אפשר להמשיך את הדיון.

אין כזה דבר אף אחד לא נוסע 200 קמ"ש בימני. לא משנה כמה אתה נוסע, 130 קמ"ש או 310 קמ"ש, ברגע שסיימת עקיפה תחזור ימינה, ואם יש עוד נתיב אז עוד אחד ימינה. נקודה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...