Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא חושב שמה שאתה מתאר בפסקה האחרונה רק מראה את החוסר סבלנות שלך/שלנו בתור נהגים ישראלים. אז מה עם מישהו התבלבל רגע בדרך בפנייה ולוקח לו עוד רמזור להתאפס על עצמו בצומת? עוד דקה או שתיים לא הרגו אף אחד, במיוחד כשאתה יושב ברכב...לרוב ממוזג :)

אני זוכר היטב את הנהיגה בגרמניה, בהחלט תענוג, אבל שם לא נהגתי כמו שאני נוהג בארץ, כי בתור אדם(לפחות אני) אתה מתאים את עצמך לסביבה בה אתה נמצא, שם בגלל שיש כבוד ונורמה מסויימת אתה מנסה לנהוג בהתאם אלייה, כי רק ככה תהיה "הבנה" על הכביש.

בכל מקרה זה עדיין לא מפריע לעשירים פלצנים להבהב לך עם אורות גבוהים מאחורה, כשאתה על 200 קמ"ש באוטובאן כשהם מגיעים ב300 קמ"ש עם הרכב יוקרה שלהם(גם זה מקרה יחסית נדיר)

נ.ב

אולי ישלחו עברייני תנועה כבדים לשבוע השתלמות בגרמניה :D

אתה טועה,

זה לא רק הרדמות ברמזורים, מה עם "אופס, אני בנתיב הימני ביותר ובעצם צריך את השמאלי, אז אני אחתוך את כולם", ולבל נשכח את "אופס, פספסתי את הפנייה, הבא וניסע ברוורס בכביש מהיר כמה מאות מטרים".

מלבד סכנת הבטיחות לעצמו ולסביבתו, שהיא חמורה מאד בפני עצמה, אף אחד לא צריך לסבול עקב טמטומו של אחר.

זה לא תמיד רק נהג-שניים מאחור שמעוכבים, לעתים מדובר על מאות שמעוכבים עקב אידיוט אחד.

הכלל יותר חשוב מהפרט, בכל תחומי החיים, טובת הכלל עולה על טובת הפרט, לך בא לשמוע טראנסים בשלוש בבוקר באמצע השבוע בפול ווליום - לכל השכנים שלך זה לא מתאים, נחש טובתו שלי מי חשובה יותר?

אני אדגים באמצעות המקרה הקלאסי של תור ארוך,

אתה במקום השני או שלישי בתור ומאחורייך משתרך תור של עשרות אנשים, מגיע הישראלי התורן עם שלל בעיותיו ומבקש ממך להיכנס לפנייך:

אלו שמסכימים (כמו אלה שעוצרים את התנועה בכדי לאפשר לאידיוט ששכח לפנות) עושים זאת מבלי לברר האם כל עשרות האנשים מאחוריהם מוכנים להתעכב גם כן, הם פשוט חורצים את גורלם עבורם.

ואולי יש אנשים בתור מאחורייך שגם להם בעיות וגם הם ממהרים לבית החולים, אבל הם מחכים כמו בני אדם כי כך החברה בה הם חיים כך מכתיבה?

מי אתה שתקבע את סדר היום של כל כך הרבה אנשים מאחורייך כי בא לך להיות נחמד היום כי אתה לא ממהר?

כן, לעתים זה נשמע אכזרי, אבל תסתכל על זה כך, אני מעדיף לקבל אגרוף אחד מאשר שכל משפחתי תקבל סטירה.

לי יכאב יותר, אבל למשפחתי לא יכאב כלל.

או שאתה מעדיף שכל המשפחה תסבול רק בכדי שאתה תתחמק מאגרוף?

:roll:

כבר חתמתי...

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חינוך ותרבות.

יש בדיחה על הגרמני והאנגלי שעלו לגרדום.

שאלו את האנגלי מה הבקשה האחרונה שלו אז הוא אמר אני רוצה מקדונלס כפול וכו' וכו'.

שהעלו אותו לגליוטינה הסכין נתקע. אמרו לו שלפי החוק הוא משוחרר.

כשהגיע תורו של הגרמני הוא נשאל מה הבקשה שלו. בתגובה הוא ענה : עזבו עכשיו בקשות, קודם תסדרו את הגליוטינה.

המדריך שלנו בבוש אמר לנו שהוא סיפר את הבדיחה בכנס של גרמנים ואף אחד לא צחק כי הם לא הבינו מה לא בסדר. הגליוטינה לא בסדר, קודם תתקן אותה. הכל צריך להיות "לפי הספר", ולכן כשיש חוק או הוראה, כך הוא הסביר לנו על צורת העבודה שלהם, אבל זה רלוונטי לכל תחומי החיים, הם ילכו לפי החוק או ההוראה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אין לי איך לתאר את החוויה בנהיגה לאורך כל גרמניה שעשיתי לא מזמן ,

נהגים שנוסעים על 220 + באוטובאן עדיין חוזרים לנתיב הימני ומאותתים תמיד , עוקפים וחוזרים .

הכל מסודר , אפשר לנסוע על מהירויות אדירות באוטובאן אבל ברגע שיש שלט של מגבלת מהירות כולם ללא יוצאים מן הכלל לא עוברים את המגבלה אפילו לא בקמש אחד.. מדהים!

פורסם
טוב, אז לאחר כמעט חודש בגרמניה (Dresden), ונהיגה אינסופית בכבישים מצאתי מספר הבדלים:

1. כבר מגיל צעיר מאוד, אפילו כשרוכבים עם האופניים על המדרכה, ההורים מלמדים את הילדים הקטנים שכשפונים חייבים לאותת עם היד. פשוט מדהים לראות ילדים קטנים מאותתים. תאר לך את הפליאה על פניהם של תיירים גרמנים בישראל.

2. גם המכוניות הישנות נראות כמו חדשות: אין שום שפשופים על הפגושים (שלא נדבר על מכות) - זה משהו שלא הפסקתי לבדוק וכמעט ולא מצאתי רכבים עם שפשופים. באופן כללי, הגרמנים מכבדים את רכושם ואת רכושו של האחר ורכבים בפרט.

3. אני מזהיר את אשתי והילדים בכל פעם כשהם פותחים דלתות - בגרמניה, מישהי מהעבודה הזהירה אותי! כלומר זה משהו שגם הנשים שם מבינות :lol:זה עדיין "רק פח" מבחינתן אבל זו דוגמה לכוחו של חינוך.

4. לא ראיתי ניידת של משטרת תנועה בכלל (יתכן שכולן מוסוות אך זה לא נראה לי הגיוני). היה לך מזל.

5. ראיתי רק מצלמה אחת (מקווה שלא פספסתי את השאר). היה לך מזל, או שלא (אם ראית רק אחת מסך המצלמות) :)

6. כשיש תמרור הגבלת מהירות - 99 אחוז מתייחסים אליו. יותר מאשר בארץ, אך כאשר אתה נוסע באוטובאן ולפתע יש הגבלת מהירות בעקבות עבודות בכביש, כנראה שיש הפרעה אלקטרומגנטית אשר גורמת לרכבים להציג מהירות 80 במקום 100-120.

בקיצור, ההתייחסות שלהם לנהיגה (ולרכבים) שונה לגמרי וחבל שכאן לא לוקחים את זה קצת יותר ברצינות.

שורה תחתונה, חינוך ותרבות. אנחנו נמצאים על כוכב אחר.

לפני הרבה שנים ביקרתי חברה גרמניה. נסענו לטיול ברחבי גרמניה אצל כל החברים שלה. החל מדרום למינכן ועד המבורג.

היה לה גולף דור 3, ידני, 3 דלתות בלי אף שריטה.

יום אחד היא נעצרה באיזה מקום כי לא ידעה לאן לפנות. הנהג מאחוריה התעצבן. התחיל לצפור בעצבים.

היא ענתה לו. הוא עקף ונעמד לידנו. עפו שם קללות וצרחות בגרמנית, שהתגעגעתי לנהגי מוניות בחניה כפולה ברח' יפו בירושלים.

אח"כ היא הסבירה לי שהם נורא מנומסים, אבל לפעמים נשרף להם הפיוז. עניתי לה שהעם שלי יודע על הבעיה הזו שלהם. היא נחנקה בו במקום.

בקיצור - אני אכן מקנא בהם על תרבות נהיגה, אבל אני רוצה לראות את הגרמנים בכביש 65 נוסעים על התשתיות שלנו, מאחורי משאית חצילים שמוציאה ענני פיח, ועוקפת משאית אחרת יותר איטית, או שני נהגי משאיות / מוניות שמדברים ביניהם בצומת ולא נוסעים גם כשיש אור ירוק כי לא סיימו להחליף חוויות. הם לא יהיו כאלה מנומסים.

תן לנהגים ישראלים את התשתיות שבכבישי גרמניה - גם אנחנו ננהג טוב.

לגבי חברה שלך, אתה מתאר פה מקרה קיצוני למדי. הוא לא משקף.

בנוגע לתשתיות, אין ספק שאם רמת התשתיות בארץ הייתה כמו בגרמניה מצבינו היה טוב יותר, אך הפערים החינוכיים/תרבותיים עדיין ישארו.

זה נובע מסיבה פשוטה - אם מאשימים אותך בפגיעה ברכב, אתה משלם. כלומר - פגיעות כאלו מגיעות למשטרה ומטופלות כמו שצריך, אז אנשים נזהרים יותר.

מעבר לזה, מצבנו לא כזה גרוע. ראיתם את הרוסים? :roll:

תגיד, בכל הקומפילציות השונות של "טירוף ברוסיה", מה אתה מצפה לראות? נהיגה מנהלתית משעממת?

חוץ מזה, הכל עניין של חינוך גרמני. אבל בגרמניה של היום המצב לא ממש ככה. המוני טורקים ומהגרים מארצות ערב הופכים את הכבישים ליותר גרועים מאלה שבארץ. הם ממש מפגע תחבורתי.

בוא נסחף, אין ספק שהייבוא מארצות נחשלות תרבותית לא תורם ברמה הכללית, אך המצב בגרמניה טוב לאין שיעור בהשוואה למצבינו בארץ הקודש.

+100000

ובהמשך למה שנכתב פה כבר - כל הקמפיין שהיה לאחרונה על חשיבות הנהג המלווה לנהג חדש - איך בדיוק מישהו מצפה שילדים ילמדו מה נכון ומה לא, או מה טוב ומה לא, אם ההורים שלהם עושים מה שבראש שלהם בעצמם?!

אז עדיף לבטל את תקופת הליווי (כמו שאכן עשו לנהגים מעל 24)?

אני אסתכן בהכללה - במקום שבו הצפיפות עוברת סף מסוים הנהג הופך לפרא, אפילו אם ביום-יום הוא בן תרבות.

מצטרף. יחד עם זאת, אין להתעלם מהפערים בינינו לבין הגרמנים (או ארצות אחרות בעולם המערבי).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
יום אחד היא נעצרה באיזה מקום כי לא ידעה לאן לפנות. הנהג מאחוריה התעצבן. התחיל לצפור בעצבים.

בטיול הראשון שלי לגרמניה כשעוד ניווטנו עם מפות, יצא לי גם לעמוד בצומת ולהציץ במפה - מדובר בכביש באמצע שום מקום וכמעט ללא רכבים כשהרמתי את המבט למראה ראיתי רכב שנעמד מאחורי והוא פשוט ממתין, בלי לצפור. אני לא יודע כמה זמן הוא היה שם אך זו היתה הפעם האחרונה שעצרתי באמצע הכביש.

דבר נוסף

בצמתים, ישנם רמזורים ממש בקו אחד עם הקו עצירה - אין רמזורים ממול לנהג, כלומר ברגע שעוברים ועוצרים אחרי הקו העצירה אין אפשרות לראות את הרמזור כך שמי שעבר לא ידע מתי הרמזור יתחלף לירוק - זה לדעתי דבר מצויין שצריך לאמץ.

פורסם

אני אדגים באמצעות המקרה הקלאסי של תור ארוך,

אתה במקום השני או שלישי בתור ומאחורייך משתרך תור של עשרות אנשים, מגיע הישראלי התורן עם שלל בעיותיו ומבקש ממך להיכנס לפנייך:

אלו שמסכימים (כמו אלה שעוצרים את התנועה בכדי לאפשר לאידיוט ששכח לפנות) עושים זאת מבלי לברר האם כל עשרות האנשים מאחוריהם מוכנים להתעכב גם כן, הם פשוט חורצים את גורלם עבורם.

ואולי יש אנשים בתור מאחורייך שגם להם בעיות וגם הם ממהרים לבית החולים, אבל הם מחכים כמו בני אדם כי כך החברה בה הם חיים כך מכתיבה?

מי אתה שתקבע את סדר היום של כל כך הרבה אנשים מאחורייך כי בא לך להיות נחמד היום כי אתה לא ממהר?

כן, לעתים זה נשמע אכזרי, אבל תסתכל על זה כך, אני מעדיף לקבל אגרוף אחד מאשר שכל משפחתי תקבל סטירה.

לי יכאב יותר, אבל למשפחתי לא יכאב כלל.

או שאתה מעדיף שכל המשפחה תסבול רק בכדי שאתה תתחמק מאגרוף?

:roll:

מבחינתך האשם בסיטואציה הזאת הוא זה שחיכה בסבלנות בצורה מתורבתת?!?

אני לא יודע אם אתה מכיר אבל "בכביש אל תהיה צודק, היה חכם". מה שהיה קורה בסופו של דבר זה שאותו אחד ששם פס על כולם היה נדחף בכל מקרה, גם במחיר של תאונה (נדחף בראש הטור אחרי פס העצירה/מחכה לרמזור הירוק ואז נדחף..).

העיכוב זה בכלל לא העניין פה ("מתעכבים" גם כשעוצרים לפני מעבר חציה).

פורסם

כן, עדיף לבטל את הליווי. למה? כי שמעתי על יותר מדי מקרים (כשהייתי בגיל המתאים) של ילדים שההורים שלהם נתנו להם עצות טובות לחיים כמו "אל תאותת, פשוט תעבור", "סע יותר מהר, מה אתה? אישה?" ועוד (ולא, אני לא ממציא). ולמה שזה יהיה שונה כשזו הנורמה של ההורים עצמם?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הסרטון השני קורע מצחוק.

החטא ועונשו - גירסת התשלום המיידי.

אני לא הבנתי מה קורע מצחוק , אז עשו טעות בנהיגה בכביש .

ועם הצפצוף החכם הקפיצו את הנהג/נהגת והיא נבהלה וברחה ימינה ונתקעה בעץ ( תאונה ממש יפה , ואולי גם עם נפגעים)

ממש מצחיק.

ואם הנהג החכם והצודק היה מאט קצת , ונותן להשתלב בתנועה לרכב אשר נכנס לכביש בלי שטח ראיה טוב -

הרכב הפונה הראשון חסם את שדה הראיה - ונכון הוא ביצע טעות , אז אנחנו אומרים טעיתה , כנס בעץ , זה מצחיק לאללה .

אותי זה לא הצחיק , ודיסקו ,(על-אמת , ממך לא צפיתי תגובה כזאת , , זו סתם תאונה שיכלה להמנע , אם מוותרים ונותנים להשתלב )

כאשר אתה תעשה טעות בכביש ואני אהיה לידך ,, אני לא אדחף אותך הצידה , גם אם הנתיב שלי

אאפשר לך להכנס לנתיב ולשמור על חייך ועל הרכב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צר לי אבל אם אני אראה את התאונה הזו שוב, כנראה שאצחק שוב. באמת. כמו בסרטים מצויירים.

בשביל לוודא שאני לא לגמרי דפוק בשכל, קראתי לאישתי והראתי לה את הסרטון. היא גם צחקה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בקושי נדחפים שם, כולם מחכים בסבלנות, לא כמו פה ש-1 מתוך 4 כנראה ידחף. אם תידחף שם יש סיכוי ממשי לסיים באישפוז.

xlv0ep8WoQY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

2JaJbqwBjL8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

mgrsBYhuOf8 דרך יוטיוב

ECSwTH5j2y0 דרך יוטיוב

tBAbiKxQmOY דרך יוטיוב

להמשיך, או שהעיקרון מובן?

להגנתם יאמר שהתשתית שם מחורבנת ברמות שלמע"צ יש עוד לאן לשאוף.

ROOONEEYY

פורסם
אני לא הבנתי מה קורע מצחוק , אז עשו טעות בנהיגה בכביש .

ועם הצפצוף החכם הקפיצו את הנהג/נהגת והיא נבהלה וברחה ימינה ונתקעה בעץ ( תאונה ממש יפה , ואולי גם עם נפגעים)

ממש מצחיק.

ואם הנהג החכם והצודק היה מאט קצת , ונותן להשתלב בתנועה לרכב אשר נכנס לכביש בלי שטח ראיה טוב -

הרכב הפונה הראשון חסם את שדה הראיה - ונכון הוא ביצע טעות , אז אנחנו אומרים טעיתה , כנס בעץ , זה מצחיק לאללה .

אותי זה לא הצחיק , ודיסקו ,(על-אמת , ממך לא צפיתי תגובה כזאת , , זו סתם תאונה שיכלה להמנע , אם מוותרים ונותנים להשתלב )

כאשר אתה תעשה טעות בכביש ואני אהיה לידך ,, אני לא אדחף אותך הצידה , גם אם הנתיב שלי

אאפשר לך להכנס לנתיב ולשמור על חייך ועל הרכב .

אייל .

כל פעם שרוסי נפגע אני צוחק. אני לא מסוגל לשמוע את השפה. בתור אחד שעלה ארצה מבור הרפש הזה ב-91.

פורסם

בכל מקרה זה עדיין לא מפריע לעשירים פלצנים להבהב לך עם אורות גבוהים מאחורה, כשאתה על 200 קמ"ש באוטובאן כשהם מגיעים ב300 קמ"ש עם הרכב יוקרה שלהם(גם זה מקרה יחסית נדיר)

והנה עוד חוסר הבנה של חוקי תנועה בסיסיים, הבהבו לך לא בגלל שהם עשירים ופלצנים אלא בגלל שהתנחלת בשמאלי וחשבת שאם אתה נוסע 200 אז אתה הכי מהיר בכביש, בדיוק כמו כל הגאונים בארץ שחושבים ש-100 זה מחסום מהירות הקול. כל כך מסובך לחזור לימין אחרי עקיפה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
תרבות, חינוך. כשאתה רואה את אבא שלך מגיל צעיר מכבד חוקים ונהגים אחרים בכביש, סביר להניח שתחקה אותו.

אם אתה רואה את אבא שלך עוקף על השוליים וחותך אדומים ומבין שזה ממש בסדר...

(תסכימו איתי שאלה 3 נק׳ מהמוצדקות ביותר שנראו פה)

+1

שלא נדבר בכלל על איכות הכבישים והניקיון..ממש כמו חדרי ניתוח אצלנו.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

הרוסים האלה פסיכופטים מטורפים על כל השכל, אלימים בצורה בלתי רגילה פשוט חיות אדם אפילו לעומתנו, הקלות שבה זה מגיע למכות זה פשוט לא יאמן

• תוכן חדש...